ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,560 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 36 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
היום המיוחל הגיע!! יש רישיון ויש כסף! אני שם 10K מהכסף שלי ההורים יוסיפו לי בע"ה עוד 10-15 K.... רוצה אוטו עמיד, יענו שיחזיק לי בכל השירות הצבאי... שיאכל כמה שפחות דלק ידני!!! וכמובן כמה שפחות מוסכים... המלצות?.. תודה מראש...
הודעה אחרונה מאת אאוץ, -
-
- 11 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אני עוזר לחברה בחיפושיה אחר מכונית אוטומטית חדשה. היא מתלבטת בין טויוטה יאריס 2007 לבין הונדה ג'אז. בביקור בסוכנויות התברר שהונדה עובדים לפי שנה קלנדרית ודגמי 2007 יצאו רק בינואר הבא. יוצא שאם היא קונה היום הונדה היא מפסידה שנה עוד לפני שהמכונית עלתה על הכביש נכון? המחירים די דומים יאריס 118000 והונדה119000 במצב כזה ברור שטויוטה עדיפה לא? עוד שאלה אם כבר נכנסים לטווח המחירים הזה לא עדיף לה להוסיף עוד קצת ולקנות משפחתית אמינה,בטוחה וחסכונית אולי קורולה?
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
יום נעים אני מתלבט בין שני רכבים גולף דור 5 מנוע 1.6L FSI עם 115 כוחות סוס לטויוטה RUNX עם נפח מנוע של 1598 סמ"ק ו-110 כוחות סוס ב-6000 סל"ד גיר אוטומטי. יש ברשותי את סכום הכסף הנרש לקניית רכב חדש כ-150 אלף שקלים. מה דעתכם על שני הרכבים. דרישות מיוחדות אין לי. רפי
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
יש לי לקנות רכב ניסן אלמרה למישפחתי שנת 98 עברה 95000 ק"מ יד שניה המחיר 38000 ש"ח במקום 41000 שבמחירון מה דעתכם על הרכב ועל המחיר הנידרש .ואך השוק של רכב זה
הודעה אחרונה מאת tkl, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אתם יודעים,לפי סוג מכונית. מספר שנים על הכביש. קילומטרז'ים שהיא עשתה. מצב המכונית בכללי ועוד. שיחשב את ערכה בשוק. תודה מראש אפרת
הודעה אחרונה מאת IRON-MAN, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן אהלן לחברי הפורום. שאלתי היא - יונדאי גטס שנת 2003 ומעלה. ניתן למצוא אותה במחירים ממש אטרקטיביים בסביבות ה 50 אלף ומעלה. עד כמה האוטו הזה אמין? איך הוא מבחינת ביצועים לעומת מיני אחרות כמו האיגניס, הסיריון והקליאו????? מבחינת תצרוכת דלק? נוחות? בקיצור, אני מחפש רכב שנת 2002 ומעלה, בסביבות ה 50 אלף שקלים, יד ראשונה, ק"מ סביר. חשוב - אוטו אמין, נוח לנסיעה. מודה על כל עזרה שתינתן!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מחפש רכב בתקציב של עד 25K (בערך). עכשיו רציתי לשאול באיזה שנה בוצעה מתיחת הפנים ל-306, אני יודע שבוצעה אחת ב-97-98, אבל אני לא בטוח האם הייתה עוד אחת ב-2000,2001. פשוט יש דגמים יפים (האלה עם ה"כרום" בפנים) ורציתי לדעת מאיזה שנה הם שווקו. אני מחפש בעיקרון דגם ידני, אמין וחסכוני ומתלבט בין ה-1,400 ל-1,600 - ביצועים פחות חשוב לי. מה ההבדל בין המנועים? מה הם רמות הגימור XR, XT וכו' ומה הם כוללות? (בקרת אלקים, ABS, כריות אוויר?) תודה לעוזרים...
הודעה אחרונה מאת jink, -
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ראיתי על מספר ברלינגו שרשום בדלת האחורית " מולטי ספייס ". מה זה אומר והאם זה דגם יקר יותר ?
הודעה אחרונה מאת udi2001, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בדיקת קומפרסיה רשום: 35 36 36 35 Attention: no cylinder allocation Engine revolutions: 307 RPM Battery: ok תקונים במרכב, תיקונים כללים בגוף קפיצים: תקין מה הולך כאן?
הודעה אחרונה מאת ביג מק, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אז ככה, קראתי וקראתי וחרשתי על כל ההודעות והתגובות שקשורות לאיגניס בפורום הזה. הבנתי! אנשים פה לא ממש מסמפטים את האיגניס. אני התחלתי להתעניין בזמן האחרון בקניית איגניס שנת 2002 מחבר לעבודה. הבחור רוצה 52,000. 80 אלף ק"מ. יד ראשונה. על פניו, מבחינת המחיר והכל אין לי בעיה. ההתלבטות שלי היא האם באמת כדאי לי לקנות את הרכב הזה. אני מבקש מחבר'ה שבאמת התנסו על האיגניס לספר לי מה החסרונות שלו... ולא - זה אוטו גרוטאה.... או פחונית... או מה שלא רשמתם בעבר. מה לא טוב בו?? חוץ מהמתלים שאת זה אני יודע... אני מודה מראש לכל עזרה וייעוץ...
הודעה אחרונה מאת Elad_y7, -
-
האם כדאי ואם כן איזה דגם 1.4 אוטומט או 1.6 ידני
הודעה אחרונה מאת Grand Torismo, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לחברי הפורום שלום רב אני עונין לרכוש קאווליר שנת 2000 האים מנוע 2.4 עדיף על 2.2 האים יש הבדל משמעותי לגבי צריכת דלק איזה נפח מנוע מומלץ לרכישה בברכה דוד
הודעה אחרונה מאת yoelbe, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
לאנשים שמכירים מנסיון אישי ,ברצוני לדעת האם ישנן בעיות ספציפיות המאפיינות את הדגם הנ"ל ? , כמו כן אשמח לקבל המלצות למוסך מומלץ (לא של- U.M.I ) אם קיים בכלל ?, הרכב הספציפי הינו רכב שחבר טוב עומד לקנות מודל 99 עם 148.000 ק"מ אמיתיים מגובים בהיסטורית טיפולים, השאלה בדבר תקלות ספציפיות עולה כי עיון בהיסטוריה מגלה כי עד כה הוחלפו ברכב כ - 3 ראשי מנוע ב - U.M.I , למרות זאת הרכב מאבד מים באופן דרסטי הדבר התגלה לאחר שבפתיחת מיכל העיבוי התגלו מי ברז והמוכר אישר, כי אכן הוא מוסיף מי ברז לרכב פעמיים בשבוע לפחות, לשאלתנו האם אובחנה הבעיה במוסך נעננו בשלילה, העניין היחיד שמעניין ברכב הינו כי הבחור יורד מהארץ בשבוע הבא ומוכן למכור את הרכב במחיר נמוך משמעותית ממחיר המחירון, ובהתחשב בכך…
הודעה אחרונה מאת TOMER_Y, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
מבקש חוות דעת על פולו קלאסיק מנוע 1900 דיזל גיר רגיל SDI. מודל 2001. 16O אלף קילומטר ומטופלת בהתאם. תודה...!
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שאלתי פה כבר על חלק אבל לא ממש קיבללתי תשובות על אתם ממליצים: פונטו פולו (פוקס) בראבו (בתקווה למצוא בטווח) איביזה 306 106 רשימה קצת ארוכה, אני מחפש רכב בטווח של עד 17K, וחשוב האמינות, מראה, תצרוכת דלק וההשקעה לטווח ארוך, כיוון שזה לא רכב שימכר עוד 4 שנים. אם יש עוד אופציות שלא כתבתי אני אשמח אם תוסיפו(אבל בבקשה רק לא 205:|)
הודעה אחרונה מאת Oz, -
אישתי ואני משואים טריים. אנו אמורים לקחת רכב ליסנימג מהחברה. יש לנו 4 אפשרויות, שעולות לנו את אותו הסכום, כולן 1600 סמ"ק: מאזדה 3 , טויוטה קורולה, פורד פוקוס ורנו מגאן. איזה רכב הכי יתאים לנו? מה כדאי לבחור? בהנחה שזה ליסינג תפעולי (החברה משלמת הכל: דלק, ביטוח וכו'). תודה, יניב.
הודעה אחרונה מאת R.L, -
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני רוצה לקנות רכב משפחתי חדש וחשוב שיהיה אמין. חשבתי בהתחלה ללכת על המיצובישי לנסר החדשה שנת 2007 אבל שמעתי שהיא לא אמינה במיוחד. אז אני צריך המלצות למכונית משפחתית ב100 אלף. תודה!
הודעה אחרונה מאת CooperS, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 925 צפיות
שלום ... מה אתם אומרים על רנו19(1400) , קליאו , טמפרה , מהשנים 94 ואילך הגרסאות המוזרקות ? מבחינת אמינות של הרכבים הנ"ל , מערכות הזרקה, מחלות ילדות , ממה להיזהר ועל מה להקפיד. כמו כן עלות חלפים וצריכת דלק .(הגרסאות ידניות)
הודעה אחרונה מאת tkl, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אני מדבר על תקציב בסביבות ה-250K. מיאטה חדשה, גולף GTI חדשה. לח'ברה פה שמבינים, איזה רכב נותן תמורה טובה יותר בכל פרמטר (ביצועים, נוחות, איכות, וכו'). אם ישנן מכוניות נוספות שתוכלו להציע חוץ מ-WRX אז בבקשה. תודה. אדם.
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 40 תגובות
- 6 אלף צפיות
ערב טוב , שוב דילמת הרכב . להזכירכם , בייעוץ האחרון שקיבלתי החלטתי על המאזדה מיאטה , רכב קבריולט שהפך לחלום בשבילי . התכוונתי לרכוש חדש , הכל היה מחושב , ואז הגיעה נושא הביטוח . כמעט כל החברות מסרבות לבטח קבריולט , המעט שנותרו בהן מסרבות לבטח קבריולט לנהג חדש , ורק במאמצים מול סוכנים הצלחתי להשיג הסכמים ספורים בהם עלות המקיף עלתה על 20,000 ש"ח . אני אמשיך לנסות , אבל בהנחה שדבר לא ישתנה כמו שנראה , כנראה שאשאיר את החלום על האש עד שלא אהיה נהג חדש . הרכבים הנוכחיים שמעניינים אותי : 1. אודי TT קופה 1,800 , 2. יונדאי קופה 2,700 , 3. קרייזלר קרוזר 2,429 (כן , אני מודה באשמה) 4. לוטוס אליס () . השאלה העיקרית היא לגבי עלויות אחזקה , אם תוכלו בבקשה לפרט (הערכה , ה…
הודעה אחרונה מאת Moonlight Theory, -
-
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
יש פשוט אחת למכירה , האוטו הזה בא עם הנעה אחורית , ומנוע 2 ליטר עם קרבורטורים זה המון כוח בהמתי שבא בסל"ד נמוך , והצליל , הצליל המשכר הזה של הווברים שבולעים דלק כאילו אין מחר , נשמע מעניין לא ? Omg נהייתי אלפיסט
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
1250 סמ"ק מודל 96' - יד רביעית, 146,000 ק"מ יש צורך בפחחות קלה, בלי שאסי. רוצה 12K. דגשים בבדיקה?
הודעה אחרונה מאת dani12, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ערב טוב. ב1.4 יש לי יומולדת, וכמתנה ליומולדת אני מקבל מסבא שלי מימון לקורס נהיגה מתקדמת. עכשיו ממה שהבנתי יש כמה מקומות שאפשר לעשות את הקורס ,אני אודה לכם מאוד אם תמליצו לי על מקום. בתודה מראש עמית
הודעה אחרונה מאת BMW, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 983 צפיות
שלום אני רוצה לקנות רכב מסוג מאזדה 323F דגם 92-94 ולא יודע מה הכי טוב הזרקה או קרברטור. חיפשתי בנושא ולא מצאתי תשובה שמתאימה לדגם הזה. אז מה כדאי? ובכללי איך הרכב עצמו? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת msds, -
-
- 17 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, מדובר ברכב לנהג חדש,באיזור ה80 אלף, צריך שהרכב יהיה אוטומטי,אמין,לא אוכל הרבה דלק[עדיף כמה שפחות]. עדיפות לרכב קטן,החשוב מכל שיהיה אמין. יש המלצות? תודה נ.ב חשבתי לכיוון של גולף,טיוטה RUNX והונדה סיוויק,מישהו יכול להמליץ?
הודעה אחרונה מאת shimon16, -
טויוטה MR2
מאת Tiesto- 3 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אח שלי מעוניין לקנות טויוטה MR2 והוא מעוניין לדעת מספר דברים על האוטו כמו נוחות , איכות הגג הקשיח , בטיחות וכדומה. אני מבקש בכל לשון של בקשה , שאנשים לא יבואו לי ביציאות של ''קנה מיאטה'' או קנה סובארו אימפריה טורבו.. אני מבקש להתמקד בנושא.. תודה!
הודעה אחרונה מאת Volcane605T, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
עד לא מזמן היתה בבעלותנו פיאט אונו דגם 45, שנת 92, שהיתה אצלנו מיד 0 (חדשה מחנות) ושרתה את המשפחה נאמנות עד לפני כמה ימים... עד אשר נגנבה למרות חסרונותיה הבולטים של המכונית הזו (העדר מזגן\אזעקה\נ"מ\ח"ח, תיבת בת 4 הילוכים בלבד, מנוע ליטר חלש וכו') היא שרדה שנים רבות ולא איכזבה ובהחלט היינו מרוצים. כעת לאחר שנגנבה ואין סיכוי להחזרתה באופק עלינו לשקול קניה של מכונית חדשה, אך אנו משפחה מאוד קשת תקציב מה שכמובן מאוד מגביל את האפשרויות. אנחנו מחפשים מכונית פרטית, האצ'בק עם תיבה ידנית זו ההעדפה שלנו, ממש כמו האונו. מנוע בנזין. אין דרישות מיוחדות אחרות, ברורשלא יזיק אם יהיה מזגן או כל אחד מהתכונות האחרות שיש במכוניות חדשות יותר אך זה לא חשוב לנו, אם הסתדרנו בלי…
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 7 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
זכור לי שבעבר דובר על הרכב הספציפי הזה, אך חיפוש לא העלה דבר.. מדובר ברנו קליאו RSI שנת 95, יד 4 עם 170K על השעון. הרכב בצבע כחול, מונמך, ג'אנטים לבנים ומושבי ספארקו.. מישהו מכיר את הרכב הספציפי הזה? יכול לספר עליו קצת פרטים? דרך אגב, המחיר שנדרש הוא 30K, גמיש. תודה רבה לכל העונים.. פיליפ.
הודעה אחרונה מאת NEON, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לאחר קריאה מעמיקה של השירשורים לגבי פולו לא נמצאה תשובה לשאלה שלי. כמובן שהייתי רוצה לקנות את ה 16V שנת 97 אבל זה כרגע זה לא בתחום הכסף שלי. האם ה 1400 הרגילה ( 60 כ"ס) גיר רגיל כדאית לקנייה ( 96,97,98 ? מהי צריכת הדלק שלה ? חלקכם כתב שזה עגלה , אבל אני לא מחפש לעשות פתיחות בכביש הרכב אמור לשמש אישה שתיסע כל יום 30 ק"מ רצוי שיהיה מזגן טוב נ"מ ח"ח וכד'. אני מחפש גם יפניות אבל כבר דיי התייאשתי , מה עוד שכל אחד עם סיריון מבקש 3000 ש"ח מעל המחירון למה ? כי ככה הוא רוצה. תודה
הודעה אחרונה מאת kabra_s, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חברים שלום בידי פיז'ו 306 ידנית מנוע 1400 שנת 2001 רכב מעולה מבחינתי וגם צריכת דלק מצחיקה (1:17 ). הבעיה היא שאני נוסע המון בערך כ- 36.000 ק"מ בשנה בגלל זה החלטתי שאני רוצה רכב דיזל ואוטומטי בגלל שנמאס מהפקקים הארורים שפוקדים אותי בוקר אחר בוקר. הרעיון שלי הוא לרכוש אוקטביה מה אתם ממליצים לי? אשמח לקבל עצות
הודעה אחרונה מאת farkash7,