Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה MX-5 / גולף GTI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מדבר על תקציב בסביבות ה-250K. מיאטה חדשה, גולף GTI חדשה. לח'ברה פה שמבינים, איזה רכב נותן תמורה טובה יותר בכל פרמטר (ביצועים, נוחות, איכות, וכו'). אם ישנן מכוניות נוספות שתוכלו להציע חוץ מ-WRX אז בבקשה.

תודה.

אדם.

פורסם

כעיקרון שני הרכבים לא נמצאים באותו סגמנט, כך שתחרות כל שהיא בניהם אין. מה גם שהמאזדה עולה

כעת 190K בעוד הגולף עלולה להגיע ל250K..זה גם שיקול.

אין לי שום היכרות עם שני הרכבים בדורות הנוכחים אבל מבחני רכב משבחים את הגולף, את המנוע הנהדר

ואת תיבת הDSG. המיאטה גם כן זוכה לשבחים על התנהגות טובה (כמיטב המסורת).

מבחן דרכים של הגולף

http://www.motocar.co.il/motocar/tests/test.asp?id=599

מבחן דרכים של מיאטה

http://www.motocar.co.il/motocar/tests/test.asp?id=580

ביצועים?- המיאטה לא מתיימרת להיות חורכת אספלטים, כך שהגולף יותר מהירה אבל למיאטה יש הנעה

אחורית כך שסעיף היגוי/התנהגות המיאטה עם היד על העליונה.

נוחות/איבזור?- מן הסתם הגולף הרבה יותר פרקטית ומצויידת היטב, איכות חומרים גבוהה.

על המיאטה הרבה אני לא יכול לספר, חוץמהעובדה שהתא נוסעים עבר שיפור ניכר מהגרסה הקודמת אבל

עדיין היא לא גרמנית.

הצעות אחרות? בסכום מכובד שכזה אאודי A3 עם ה2.0TFSI יכולה להיות אופציה טובה.

רנו קליאו ספורט, או אפילו מגאן ספורט יכולה להיות אופציה (כשיגיעו כמובן)..

ליאון טורבו יכולה להיות אופציה אם התקציב לחוץ..

1.8T 8)

פורסם

האודי A3 עם המנוע 2 ליטר טורבו, אותו אחד מהGTI עולה אותו דבר..

יותר מפוארת - אבל פחות ספורטיבית ומתקשרת..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

נהגתי על שתי המכוניות.

תמורה טובה יותר זה עניין מאוד אישי - יש כאלו שרוצים מרווח, יש שרוצים נוחות נסיעה, יש שרוצים מנוע חזק ויש שהאיבזור עושה להם את זה, וכמובן - יש כאלו שפותחים את הגג וזה כל מה שהם צריכים בחיים...

ההשוואה בין שתי המכוניות הללו בעייתית במיוחד שכן הן מאוד שונות אחת מהשנייה. המיאטה רודסטר טהורת גזע, קטנה, ספרטנית יחסית (הכל יחסי - הרבה פחות ספרטנית מהדורות הקודמים) ומאוד לא פרקטית. הגולף היא קומפקטית מרווחת עם המון יתרונות מהסוג הזה אבל הרבה פחות שאר רוח.

בביצועים - הגולף עדיפה משמעותית.

בנוחות - שתיהן סבירות, כל אחת בדרכה. אף אחת לא תשבור לך את העצמות, אבל המיאטה תהיה הרבה יותר צפופה וסביבת הנהג פחות איכותית. הגולף תאפשר לך גם לקחת יותר מחבר אחד, המיאטה לא.

באיכות - שוב, בגולף תרגיש יותר מכובד, במיאטה תרגיש יותר חי.

התנהגות - אם לנהוג מאוד מהר חפצת - הגולף עדיפה בפירוש. אם ליהנות יותר מהנהיגה - מיאטה.

זכור רק שלמיאטה גג רך שמייקר את הביטוח ומדאיג בגלל ונדליסטים. למיאטה גם הנעה אחורית שדורשת יכולות נהיגה גבוהות יותר ועלולה להיות מסוכנת יותר.

זה מקרה קלאסי של פתוח מול סגור, אחורית מול קדמית, צפוף מול מרווח. שני סוגים שונים לחלוטין של כיף, ואתה צריך לנהוג בשתיהן בעצמך ולהחליט מה אתה מעדיף בשלב זה של חייך.

אם יש עוד שאלות, גם ספציפיות מאוד, על שתי המכוניות - אתה מוזמן.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

סליחה על ההתערבות הבוטה

אבל אני אישית תמיד יעדיף איזה בימר ספורטיבית עם מנוע חזק

אתה מרוויח גם איכותית וגם הנעה \ הנאה אחורית

אבל אתה מפסיד בביטוח יחסית יקר ויורד בשנת הדגם

[ספציפית אם תמצא איזה BMW 328 IS ]

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

בתקציב הנ"ל הייתי ממליץ בחום על מיני קופר S

לקחתי אותה לנסיעת מבחן-לא פחות ממדהים,לרעתה ברקסים מעט חלשים ותג מחיר מוגזם

מתחילה מ250 אלף ללא תוספות(לדעתי גם לא צריכה שום תוספת)

בהצלחה

פורסם

למה חוצמה הWRX ? אין יותר טובה ממנה בתקציב הזה

אם אתה חושב על גולף GTI החדשה לדעתי יותר חכם משמעותית לקחת את הליאון טורבו החדשה שיש לה אותו מנוע 2ליטר טורבו FSI של הגולף ההבדל בהספק הוא 0.5 קג"מ ו15 כוחות סוס לפי הנתונים על הנייר שאת זה אתה מעלה בקלות ועד הרבה למעלה עם ציפ או שדרוג קטן במחשב מנוע אצל פרילינג או אחד המומחים בתחום. בו נגיד הציפ הכי מתקדם שיש כמה יכול לעלות בו נגיד 5000 ש"ח+- גג

הגולף עולה 230K הסיאט 175K חסכת 50K קיבלת את אותו האוטו:?

E34 1995 BMW 540I M-SPORT WHITE

2001 SUZUKI GSX-R750 BLACK CUSTOM PAINT

פורסם

כמו שרוני ציין הכל תלוי בהעדפת הנהג:

הגולף - מהירות, מנוע ופרקטיות. היא תהיה רכב עדיף בהרבה על המיאטה.

המיאטה - כיף מוטורי. אין לגולף כמעט שום תחרות בהנאה מנהיגה כמו המיאטה. לחובבי רכב ונהיגה - אין כמו הנאה אחורית.

באופן אישי אני פחות אוהב את המיאטה החדשה. איבדה קצת מהקסם וההנאה. הייתי מציע לך לעשות נסיעת מבחן ארוכה עם שני הדגמים ולהתרשם בעצמך מה מתאים לך

פורסם

תן לי לומר לך דבר אחד ויחיד (בתור מי שהחזיק בעבר GOLF GTI דור קודם ומחזיק היום במיאטה NB):

המיאטה תשנה את חייך. הגולף, איך לומר - לא.

לטעמי, זה המבחן.

מקווה שתבחר בחוכמה.

---

פורסם

עוד מעט נתחיל עם הפתגמים "הנעה לגלגלים הנכונים" .

יש לא מעט רכבי הנעה קידמית שמאד מהנים לנהיגה והגולף GTI החדש הוא אחד מהם.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

ברשד ברשד ברשד

אין מה לעשות. המציאות חזקה מכל דמיון. יש לי אח שהרבה אנשים מכירים פה שיש לו קליאו ספורט דור ראשון, רכב ספורטיבי לפחות ברמה וחצי מעל הגולף GTI, אפילו שתי רמות מעל והוא אומר:

הקליאו שלי חזקה יותר מהמיאטה, הקליאו שלי קלה יותר מהמיאטה, הקליאו שלי קשיחה יותר מהמיאטה, הקליאו שלי יציבה יותר מהמיאטה. למה אין לי מיאטה :?:

אני לא אמרתי אף פעם שהגולף או רכבי הנעה קדמית לא יכולים להיות מהנים. כל איש ואיש באשדוד שמעו את צווחות האגזוז הרעשני בזמן שנסעתי בבאגריות מטורפת ובהנאה של ילד קטן עם הקליאו ביום חמישי, אבל עדיין ... לא אחליף את המיאטה בהנאה קדמית לפני שאני אצטרך להרכיב מושב לתינוק ...

עדיין, איש איש והעדפותיו. הבחור צריך לקחת נסיעת מבחן ולראות מה מתאים לו. ראיתי מיליון אנשים שקונים מיאטה וזה לא תרם להם כלום כי הם לא מהאנשים שנוסעים מעבר לגבולות האחיזה ומגיעים להיגוי יתר כל פניה שניה. בשביל אנשים כאלו המיאטה לא תתן כלום חוץ מרכב יפה וחוסר פרקטיות. לאנשים שחובבים את השליטה ומשחקי איבוד האחיזה הגולף לא תהיה קרובה ברמת הריגוש והכיף.

כאמור הכל תלוי בנהג ...

פורסם
ברשד ברשד ברשד

אין מה לעשות. המציאות חזקה מכל דמיון. יש לי אח שהרבה אנשים מכירים פה שיש לו קליאו ספורט דור ראשון, רכב ספורטיבי לפחות ברמה וחצי מעל הגולף GTI, אפילו שתי רמות מעל והוא אומר:

הקליאו שלי חזקה יותר מהמיאטה, הקליאו שלי קלה יותר מהמיאטה, הקליאו שלי קשיחה יותר מהמיאטה, הקליאו שלי יציבה יותר מהמיאטה. למה אין לי מיאטה :?:

אני לא אמרתי אף פעם שהגולף או רכבי הנעה קדמית לא יכולים להיות מהנים. כל איש ואיש באשדוד שמעו את צווחות האגזוז הרעשני בזמן שנסעתי בבאגריות מטורפת ובהנאה של ילד קטן עם הקליאו ביום חמישי, אבל עדיין ... לא אחליף את המיאטה בהנאה קדמית לפני שאני אצטרך להרכיב מושב לתינוק ...

עדיין, איש איש והעדפותיו. הבחור צריך לקחת נסיעת מבחן ולראות מה מתאים לו. ראיתי מיליון אנשים שקונים מיאטה וזה לא תרם להם כלום כי הם לא מהאנשים שנוסעים מעבר לגבולות האחיזה ומגיעים להיגוי יתר כל פניה שניה. בשביל אנשים כאלו המיאטה לא תתן כלום חוץ מרכב יפה וחוסר פרקטיות. לאנשים שחובבים את השליטה ומשחקי איבוד האחיזה הגולף לא תהיה קרובה ברמת הריגוש והכיף.

כאמור הכל תלוי בנהג ...

סנדה סנדה סנדה,

הבטחתך לסיבוב במיאטה עדין לא מולאה, ואני עדין ממתין בסבלנות......

אין לי שום בעיה עם המיאטה, אני רק חושב שעושים מהרכב הזה מה שעשו עד לא מזמן מ- 106 מסוימות.

בקיצור, רוצה לומר שלא צריך להגזים, בטח שלא בסטנדרטיות.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

אצלי זה היה ממש פשוט, הנהיגה ב GTI מאוד מהירה אבל מה עם הלב. אלו מכוניות שקונים מהלב ולצערי ה MX5 מושכת יותר.

הגולף גדולה מדי, מכוערת מבפנים (מה הם חשבו לעצמם, שנרצה ריפודים של דור ראשון?) הגה מתקשר רק במהירוית מאוד לא חוקיות. קל מדי באחרות לטעמי. אז יש לה מנוע חביב וחזק עם גיר מדהים. לי זה לא הספיק ופער של 50K ש"ח (בין MX5 לבין DSG 3 דלתות) ובעיקר הלב

הוביל אותי לMX5

רק שתגיע כבר!

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

פורסם
סנדה סנדה סנדה,

הבטחתך לסיבוב במיאטה עדין לא מולאה, ואני עדין ממתין בסבלנות......

אין לי שום בעיה עם המיאטה, אני רק חושב שעושים מהרכב הזה מה שעשו עד לא מזמן מ- 106 מסוימות.

בקיצור, רוצה לומר שלא צריך להגזים, בטח שלא בסטנדרטיות.

אין לי בעיות לתת לך סיבוב (שלא בדיוק הובטח על ידי אלא יותר על ידך ;-) ) פשוט צריך להגיע למקות נייטרלי.

בקשר למיאטה. אני האחרון שיגיד שהיא מושלמת ומטורפת. פשוט לפי הקריטריונים שלי רכב הנעה אחורית טוב יהיה יותר מהנה מרכב הנעה קדמית. קח מצידי S2000, MR2, ב.מ.וו וכו וזה יתאים לי יותר.

פעם היתה לי התלבטות גדולה מאוד, קליאו או מיאטה. בסוף בחרתי במיאטה, חלק גדול בשל העובדה שאני מתכנן להנשא יום אחד, להביא ילדים וכו ואז כבר לא יהיה לי אפשרות לשתי כסאות בלבד.

היום לאחר שנה ורבע עם המיאטה אני יודע שהרכב הבא שלי יהיה בתקווה גם הנעה אחורית, אולי ב.מ.וו 130 בייבוא אישי. אולי אחת הבאווריות שיש בארצנו (330???) או אפילו סתם טנדר גדול ומשופר שיוכל להחליק לו להנאתו בכשכושי זנב חביבים. אבל כמו שאמרתי זה אני בלבד. לכל נהג יש את סיגנון הנהיגה שלו והרכב שמתאים לו. לכן מן הרצוי שיעשה נסיעת מבחן ויחליט...

וזאב. גם אני ממתין שתגיע כבר :-) נעשה סיבוב החלפות ;-)

• תוכן חדש...