ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,560 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 13.2 אלף צפיות
שבת שלום לכולם. היום נסענו לראות סיטרואן קסרה שנת 2000, 1600 סמ"ק. (עם 74KM) רציתי לשמוע מה אתם אומרים על האוטו הנ"ל? האם יש מחלות לאוטו? מהי צריכת הדלק? אם יש עוד כמה דברים שאתם רוצה להוסיף לי, רשמו חופשי. שבת שלום ויום טוב, עמית.
הודעה אחרונה מאת sksb, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם מכון לבדיקה יכול לגלות גיר שהוחלף? והאם הוא חייב לדווח על כך?
הודעה אחרונה מאת arik2005, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מי יודע כמה צרכים לעלות: אגרת טסט ביטוח חובה של בלייזר 81?
הודעה אחרונה מאת f_yehuda, -
http://www.yad2.co.il/Pic/200602/19/e_1_1_2__20060219140237.jpg http://rotter.name/User_files/nor/440f231c43a783d0.jpg אני שוקל למכור את הפיאט פונטו 2004 שלי ולקנות אחת כזאת מודל 99-00 ההבדל הכספי הוא מזערי מאוד אבל התמורה היא פשוט משהו פי 100! מה דעתכם?מבחינת הוצאות והאם יש מצב למצוא כזאת יד 1 במצב מעולה? הן נמכרות מעל\מתחת למחירון? תודה
הודעה אחרונה מאת Oshri, -
- 2 תגובות
- 983 צפיות
יש לי הונדה סיויק 92 ואני רוצה להחליף להאצבק רציתי לשאול אם יש להאצבק בעיות כלשהן ,איזה מחלות יש להן ואם הם שוטות הרבה דלק יחסית לסיוי'ק תודה מראש לכולםם
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מה דעתכם על הרכב ? מדובר על מודל 96, הרכב נראה שמור מאוד, והוא יד שניה פרטית. נקודת ספציפיות לבדיקה ? עלות טיפולים ? מידע כללי שאני צריך לדעת על הרכב ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת 1NIV1, -
- 13 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני מחפש רכב לקנייה כבר מספר חודשים, והתחושה שאני מקבל ממעבר יום יומי על אתרי אינטרנט ולוחות רכב בעיתונות הכתובה היא, שלפחות 80% (!) מהמודעות הן של סוחרי רכב. לעתים, די בקריאה של המודעה כדי להבין שמדובר בסוחר, כל הנוסחים שלהם מוכרים לי כבר. דרך אגב, למען קוראי הפורום המחפשים גם הם בימים אלה רכב, טיפ קטן : ראיתם מודעה שמצאה חן, בעיתון או באינטרנט, הקישו את מספר הטלפון של המוכר באתר גוגל (השתמשו בפונקצית "חפש דפים מישראל"). לעתים אתם תעמדו המומים מהתוצאות. תגלו את היסטורית פרסומי המודעות של הסוחר - נוכל מהעבר. פשוט נמאס ומייאש. האם אין כבר מוכרי רכב פרטיים וישרים?
הודעה אחרונה מאת volvo 240, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום אנשים, די התרשמתי מהבקיאות של המייעצים פה, אז חשבתי למה בעצם לא לשאול בעצמי? עיינתי בהודעות קודמות ודומות לשלי, ובכל זאת, הייתי רוצה שתעזרו לי לעשות סדר. צריכה רכב אוטומטי, עד 18 אלף (שרייד/אונו/ג'אסטי/פונטו/205 וכד') הדרישות שלי הן: - רכב אמין (הכי חשוב לי!!! אז שתהיה האוטומטית הכי אמינה) - לא זולל דלק (טוב, אולי קצת, כי בכל זאת אני מתעקשת על אוטומטית. הבנתי שאני מכניסה את עצמי לסיכוי גבוה יותר של תקלות גיר.. אבל אני די מוגבלת עם כל העניין הזה של הקלאטש (נו, נו, זה הזמן לאיזה הערה על נשים ומכוניות..תוציאו את זה..). הוא גם צריך לעמוד בעליות של חיפה (וואחד הר) וגם בנסיעות בינעירוניות. אז אוטומטית אמינה, שסוחבת וגם לא זוללת. - הגה כח- טוב, פה אני נסחפת נ…
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
רציתי לדעת פרטים כלליים צריכת דלק ממוצעת עירוני ובין עירני ואים הדגם הנל מומלץ לרכישה תודה
הודעה אחרונה מאת DOCTOR, -
-
- 4 תגובות
- 924 צפיות
שלום לכולם. חבר טוב נמצא כרגע בחיפושים אחרי פורד מונדיאו בשנים 02-03. מהסתכלות במחירון הוא ראה הפרש של כ-15K ש"ח בין השנתונים הנ"ל. ירידת ערך כזאת ברכב בין 3-4 שנים נראית קצת מוגזמת (בכל זאת, אילו לא השנתיים הראשונות בהן הנפילה משמעותית) יש איזושהי סיבה מדוע? האם המונדיאו סובלת מירידות ערך חזקות קרי סיטרואן C5 למשל? מה ההבדל בין הדגמים? (שניהם בגרסת GHIA) תודה אמיר.
הודעה אחרונה מאת BMW, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום חברים, ראיתי היום רכב שמשתמש בדלק 98 אוקטן ברכב 106 אשר לפי היצרן יש להשתמש ב-95, השאלה שלי היא עד כמה זה פוגע? מה הסיבה שיכולה לגרום לשימוש בדלק זה? לדברי המוכר נאמר כי המחיר אמנם קצת יותר יקר אבל מוציא ביצועים טובים מהמנוע, דלק נשרף פחות (צריכת דלק טובה יותר). לדעתי במידה והכל תקין אחזור ל-95 המומלץ אך אשמח לשמוע את דעתכם בנושא ולשמוע אזהרות מתאימות באם נדרש.
הודעה אחרונה מאת proteje, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כמה קשה למצוא את הרכב , אני מחפש כבר שבועיים ואני לא מוצא ... אם מישהו יכול להאיר את עיניי אם איזה יאריס 1300 ידנית נחמדה מודל 2002 2003 אני אשמח. ועכשיו השאלה , למה הרכב הזה כזה נדיר ?
הודעה אחרונה מאת Hatch_a, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כמו שחלק ממכם בטח יודעים,בסביבות מאי הולכת להגיע לארץ הקורולה החדשה. אני מתאר לעצמי שבכל מורשי היבואן המחירים זהים,השאלה ממי מהיבואנים כדי להזמין את הרכב?ולמה? והאם כדי להמתין עד הגעת הרכבים לארץ לצורך הזמנה או לבצע הזמנה כבר עכשיו?
הודעה אחרונה מאת 2fast4ever, -
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מבקש המלצה בבקשה למכון מבדק לפניי קנייה שמתמחה ברכבים אמריקאים ובמיוחד שמכיר ספציפית את השברולט קמארו 92 תודה לעוזרים ושבוע טוב לכולם
הודעה אחרונה מאת much, -
- 30 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
נכון לעכשיו אמא על יונדאי סונטה 2000...רכב קצת גדול לאמא שלי שהייתה רגילה ל205 פורבר והחלטנו להחליף ורצינו משהו משפחתי ולא גדול מדי... אהבנו (יותר נכון אבא) את המאזדה 3 האצ'בק וגם ראיתי שיש פוקוס 5 דלתות... מה לדעתכם עדיף? תודה
הודעה אחרונה מאת THE-ONE, -
- 5 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
האוטו: יונדאי לנטרה 1.6 ליטר אוטומטית GLE מודל 95. עברה 96K בלבד מפונקת! נשמרת במצב קוסמטי מושלם (שטיפה ידנית (שלי) פעם השבוע, וקס כל 3 חודשים) עוברת טיפול כל 7K, גיר משופץ ומנוע חדש. אז כמו שאתם מבינים מהכותרת, לפני איזה שנתיים עשיתי תאונה "בינונית". היום אני מעוניין למכור ורוצה להתייעץ לגבי אובדן ערך. התאונה- נכנסתי בג'יפ על 15 קמ"ש בפקק, רק מה- היה לו וו גרירה שחדר כמו סכין לרדיאטור. החלפתי רדיאטור ומכסה מנוע (נשמע כמו תאונה חזיתית רצינית אבל זה ממש לא) מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני אישית מעדיף את האימפריזה WRX STI DCCD !! אבל גרמני זה גרמני ?? מה דעתכם חבר'ה ???
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
פונטו VS גאטס
מאת neo19-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
השאלה היא כזו,איזה רכב עדיף מבין השתיים,שתיהם ידניות 1300 בשנים 2003-2004,תודה.
הודעה אחרונה מאת R.L, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
קליאו, 205 , 309 , ax , zx מהשנתונים 90 - 93 קראתי פה המון נושאים על ה205 ואת האמת לא קיבלתי תשובה חדש משמעית. כל אחד אמר דבר שונה אחד קטל אחד שיבח. בכל מקרה אני נוטה לכיוון של הקליאו וה-zx אני מעוניין שתכוונו אותי לכיוון של הקנייה הבטוחה. ולא אני לא מעוניין ברכב יפני כגון ג'אסטי, שרייד וכו'.
הודעה אחרונה מאת Hatch_a, -
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מחפש רכב משפחתי, חסכוני ואמין, במחיר של 16000. אני מתלבט בין מיצובישי סופר לנסר, דייהו אספרו או רייסר דייטסו אפלאוז מאזדה 323 וזהו פחות או יותר... האם יש משהו שכדי להמנע ממנו? ועל מה אני צריך להתמקד כשאני בודק אוטו? האם שווה להתעסק עם דייהו? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת amit20, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הודעה שאני מפרסם בשם חבר: שלום לכולם! אני מעוניין לקנות רכב משומש. קרטריונים: 1. רצוי יפני 2. ידני אם יש אפשרות 3. רצוי שנתון 96 ומעלה 4. מנוע בין 1300 ל 1600 סמ"ק 5. הכי חשוב, שיהיה אוטו אמין בצורה סבירה. 6. התקציב: סביבות ה 25K. תודה מראש! יוחאי.
הודעה אחרונה מאת Megaman777, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שאלתי היא באיזה שנים הדגמים של לנסר היו קרב ואיזה הזרקה מדובר בטווח של 89-93 והאם היו בהם מחשבים או חיישנים
הודעה אחרונה מאת Eviatar, -
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
שלום חברי פורום. למישהו יש מבחן דרכים על דיהטצו סיריון דגם 2006 ? תודה.
הודעה אחרונה מאת XENON, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 930 צפיות
לפני כמה ימים נתקלתי ברכב פורד אסקורט למכירה, אני נהג חדש ואני מחפש משהו בזול סביבות ה 15 20 לנהוג עליו בנתיים. הפורד שנת 95, מנוע 1600, יד 1, עם 95 אלף ק''מ, השאלה שלי האם כדי לרכוש רכב זה, האם הוא אמין, איך צריכת הדלק שלו וכולי.. תודה רבה לעונים..!! ושבת שלום!!
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ברצוני לקנות אוטו לשנה ולמכור אותו לאחר השנה (כמה שיותר מהר). רוב הנסיעות של האוטו יהיו בעיר, רק בספ"ש הנסיעות יהיו מחוץ לעיר. סה"כ לא יותר מ-20 אלף ק"מ לשנה. מצאתי פיאט פונטו שנת 2001. מדובר בדגם עם מנוע ה-1300. ישנו מבחר רכבים רחב בשוק. 1. האם האוטו הזה שכיר ? 2. האם כדאי לקחת ידני או אוטומטי ? 3. מבחינת אמינות וטיפולים ? אם בנוסף ישנם הצעות אחרות לפי הקטריונים שהגדרתי אשמח לשמוע. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת קצת משוגע, -
- 3 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי, אני מעוניין לרכוש רכב בסכום של 15-20,000. זה אמור להיות רכב קטן, איכותי, אמין ובעל תצרוכת דלק נמוכה. ראיתי הרבה מאוד רנו קליאו בטווח המחירים הזה, שייוצרו בין השנים 94-95 (נפח מנוע 1.4). מה אתם אומרים עליה? איך יחס הק"מ/ליטר שלה? איך האמינות? אפשרות נוספת היא דייהטסו שרייד, שנת 93' (נפח מנוע 1.3). מה אתם חושבים? תודה רבה על העזרה
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 7 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
יש לאחד מהם רכב שמעניין אותי - האם כדאי לי להתעסק עימם, או שעדיף להתרחק? (מדובר ברכב לא סחיר במיוחד - סאאב, מה שיכול לתרץ את הסיבה שהוא הגיע אליהם)
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 4 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
אני חושב ליקנות לאנטיס 323 שנת 2000 מנוע 1.8 רציתי לדעת את צריכת הדלק שלה בעירוני....
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום. רציתי לשאול אותכם, מה אתם אומרים על 106 XS (דור שני) משנת 97-98. אני נהג חדש עם שנה רשיון. תוספות של הXS פחות או יותר אני יודע. מצאתי רכב 106 שנת 97 1600 ידנית - מה אתם אומרים על הרכב הספציפי הזה? האם צריכת הדלק תעלה ? למי שיש את הרכב הנ"ל , יוכל להגיד כמה הביטוח עולה לו? יש לרכב ABS? עוד דבר אחד, מישהו אולי יודע כמה כ"ס יש בדגמים : XS 1.4 - ידנית. XS 1.6 - ידנית. ** עשיתי חיפוש, עזר במקצת רציתי עוד חוות דעת. גלישה נעימה, ויום טוב עמית.
הודעה אחרונה מאת אביעד 106, -
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, בדומה להרבה אנשים, גם אני מעוניין לרכוש רכב שיהיה עד 15,000-20,000. שלא כמו רובם, אני מחפש רכב כזה שיהיה בעל גיר אוטומטי. הרכב אמור לשמש לא רק אותי (אני חייל) אלא את המשפחה כולה במקרה הצורך, ולכן ההתעקשות על אוטומט. לאחר מחקר קצר יחסית הגעתי למסקנה שהרכבים שאתם ממליצים בטווח המחירים הנ"ל הם לרוב פג'ו 205, 106 XS, סקודה פליסיה, פורד פיאסטה (יותר יקרה), פיאט אונו ועוד. כמו כולם, גם אני מחפש רכב קליל וזריז, שיהיה חסכוני בדלק (יחס ק"מ/ליטר גבוה), ואמין ככל האפשר. בגדול הכיוון הוא שנת ייצור 95 ומעלה. ראיתי שהרב ממליצים ללכת על ה205, וגם מהיכרותי האישית עם אנשים שנסעו עליה תמיד שמעתי דברים טובים. וכאן מגיעות השאלות - 1. איך ה205 (שנת 95 נניח…
הודעה אחרונה מאת boozi,
-
מי מחובר 58 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 344 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- itaysamurai
- ELI001
- מרקורי
- Ron Poh
- TomerP
- bogib
- mcaspi
- NAPOLEON
- jpex
- hans
- BRAVO_SX
- אורי מ.