ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,560 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לקנות רכב פרטי דיזל באזור השנתונים 98-01 בתקציב של 20-30K בעבר הייתה לי קורדובה דיזל 01 מנוחתה עדן, הלכה בתאונה היום יש לי ניו-פליסיה דיזל שהיא בסדר אבל לדעתי נופלת מהקורדובה (גם בצריכת הדלק, גם בגודל, וגם בנוחות), רציתי לשמוע את דעתכם על המכוניות הנ"ל + קסארה ואולי יש עוד כמה , בגדול גם טנדרון בא בחשבון , הבעיה שהם יקרים יותר, הפרמטרים שמובילים אצלי הם צריכת דלק , מחיר קניה ותחזוקה , גודל (דהיינו לא סקסו...) , נוחות , ביצועי מנוע (מילה קצת גדולה על מנועי ה60+ כ"ס של הרכבים האלו), אשמח לשמוע את דעתכם, יפתח.
הודעה אחרונה מאת omri75, -
-
פורד דינמיק
מאת kabra_s- 1 תגובות
- 932 צפיות
שאלתי אותכם בעבר והמלצתם על הדגם הידני האם הדגם המנוע 1.25 16V גיר אוטומט מומלץ ? מפני שקראתי בשירשורים שכתוב לא להתקרב לתיבה הרציפה. האם בדגם מסויים זה ( שפותח בשיתוף ימאהה לפי מה שהבנתי) התיבה האוטומטית היא מה שנקרא רציפה ( לא שיש לי מושג מה זה אומר )? או אולי גם פה פיתחו משהו טוב יותר ? ושוב תודה
הודעה אחרונה מאת Guy, -
שאלה לגבי מרכב
מאת R.E.L1-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 826 צפיות
שלום.... עשיתי בדיקה לרכב לפני קניה בבדיקה נמצא ש- "תיקון בקצה שילדה חיבור/החלפה פח חזית" בגלל מכה שהאוטו קיבל בתאונה. אני רוצה לדעת מה זה אומר ואם יש לזה משמעות גבוהה??? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 תגובות
- 962 צפיות
היי חברה ברצוני לקנות רכב הונדה סיויק או מזדה לנטיס שניהם משנת 2003 , אני כנראה יקנה אותם מליסינג בסביבות 70000 ק"מ וסביבות 70000 ש"ח שניהם . האם תוכלו לייעץ לי מה עדיף מבחינת אמינות אחזקה וכו ..... תודה רבה .
הודעה אחרונה מאת גל1, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מה דעתכם על פיאסטה דינמיק 98 ידנית מהשכרה עשתה 128000 המחירון הוא 21000 המחירון לאחר שיקלול של לוי יצחק הוא 18883 הם רוצים 17000 - 2000 שזה 15000 כי הגיר הולך למות והם אומרים שגיר יעלה 2000 מה דעתכם ?
הודעה אחרונה מאת lioroko7, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אמנם הרכב מרופא (אמיתי) יד ראשונה והוא מוכן לרדת לחצי מחירון רק בגלל שאין לו כח להתעסק איתה. השאלה היא אם שווה להכנס לזה או שמשנתון כזה ואחרי 200,000 האוטו יהפך ל"בור בלי תחתית" מבחינת תיקונים. בהנחה שאלך על זה, מה חשוב לבדוק לפני קניה בדגם הנ"ל? ואם מישהו יודע מה צריכת הדלק הממוצעת של האוטו, אשמח. יום בחירות שמח לכולם!
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום היום בשעה טובה מכרתי את הגולף שלי. מודל 2000 מנוע 1.6L גיר ידני עם 46K קילומטר. הרכב טופל על-ידי בלבד. כלומר החלפת שמנים,נוזל קירור ותיקונים שונים. מה דעתכם על המצב המכני של הרכב. 1. מה שמעניין שהם כתבו בד"וח ביצועי מנוע שיש להחליף רצועת תיזמון,רעש משסתומים...בלה,בלה. רצועת תיזמון הוחלפה לפני 1000 קילומטר.לפי דעתי זה כיסוי תחת מכיוון שהאוטו שקט כמו תינוק שיישן. 2. למה בו"ח יצא שהספק המנוע 92 כוחות סוס ולא 100 כוחות סוס לרכב שבקושי נסע וטופל בקנאות. תודה.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, אח שלי הקטן מוציא עכשיו רישיון ל50 סמ"ק והוא מעוניין לרכוש קטנוע.. אין לי מושג בכל הקטע הזה.. לדוגמא מה ממוצע הק"מ השנה? האם גובה היד אפקטיבי? איזה דברים חשוב לבדוק? עד כמה הביטוחים יקרים? וכמובן על איזה קטנוע אתם ממליצים בתקציב של עד 9000 ש"ח... המטרה העיקרית שיהיה אמין... כרגע הוא מתעניין בקטנוע מסוג פז'ו, דגם ספיד פייט2 206 WRC.. אני אשמח לשמוע את דעתכם תודה מראש, עידן
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
סובארו לאגסי
מאת yoram_ga-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, מצאתי בלי להתכוון לכיוון סובארו לאגסי שנת 90 יד שניה פרטית עם 140000 ק"מ ב15000 ש"ח. מצב חיצוני טוב ללא פגיעות מצב מצב מכאני צריך לבדוק במכון בדיקה. הרכב מטרייד אין (ליד בית דגן ) . נשמע מצויין אבל לא היה מחשיד אתכם מספר הק"מ ? מה עוד עלי לבצע , לשאול, לדרוש מהסוכנות כדי שלא אפול בפח ? תודה
הודעה אחרונה מאת MOTIOZ, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
העניין הוא, שמצאתי ליד הבית אימפרזה למכירה, האוטו שנת 97 ידני והוא עבר רק 93000ק"מ ונראה במצב ממש טוב. אכשיו, אני יודע שהאוטו מאוד אמין לא מתקלקל וכמט ולא עושה שום בעיות, אבל השאלה שלי היא איך הוא נוסע ואיך הוא מתבהג (נוחות נסיעה,ביצועים,מושבים, הגה,מתלים וכו... ) ובכלל איך הוא והאם כדאי לי לקנות את הרכב כי אני ממש מתלבט לגביו, כי מצד אחד אני לא ממש רוצה אימרזה כי שמעתי שהם ממש לא נוחות, אבל מצד שני זאת נראת במצב ממש טוב... אז אני אודה לכם מאוד אם תוכלו להאיר את עיני ולעזור לי להחליט איך הרכב כי אני לא כולכך מכיר את האימפרזות... תודה.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום.. הייתי רוצה לדעת איפה אני עומד..ראיתי היום וי5 שנת 2000 ידנית...ואתמול ראיתי גולף מנוע 2.0 שנת 2000 ידנית הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בצריכת דלק וההחזקה שלהם...האם מישהו יודע כמה הרכבים האלה אוכלים דלק... 1 ל... ועוד שאלה...הגולף 2.0 באה בלי סאן רוף השאלה היא אם כדאי ואיפה אפשר לעשות סאן רוף לרכב. תודה. חנן
הודעה אחרונה מאת ssss, -
-
- 6 תגובות
- 966 צפיות
מי לדעתכם עדיפה.? שתיהן בשנתון 97 הבראבה 1400 הפונטו 1100 ? ידני כמובן..... תודה
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 1 תגובות
- 873 צפיות
יש משהו שאני לא מבין בקשר למכוניות חדשות. מה קורה כשחלק מהחברות מתחילות שנתון חדש במאי (טויוטה למשל) ואחרות בינואר (הונדה) ביחס למכירה כמכונית יד שניה. נניח שאני קונה היום במרץ טויוטה 2007 והונדה 2006 אחרי 3 שנים למרות שהמכוניות זהות למעשה בגיל הן נחשבות לשנתונים שונים והמחיר בהתאם לא?
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
- 2 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
ממליצים? אגב, אנחנו הקונים.
הודעה אחרונה מאת aa123, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
גם בפולו וגם לפורד דינאמיק יש דגמים של מנועי 16V כשאני בא לקנות רכב כזה איך אני יודע שאכן הרכב הוא כזה ? האם זה כתוב ברשיונות ?
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -
- 0 תגובות
- 882 צפיות
רציתי לדעת איך הרכב הזה ואני מדבר על שנת 98 ומעלה ? האם המזגן בו מקורי ? מהי צריכת הדלק שלו ? ראיתי שיש כאילו גם 16V האם כדאי ? לפי מה שקראתי בשירשורים יש לו בעיית התחממות , האם זה נכון? וכמובן האם אחזקה יקרה ? תודה
הודעה אחרונה מאת kabra_s, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 853 צפיות
אנא ייעצו לי... 1)נוחות - א. אני גבוה וקצת מלא, אז חשובה לי תחושת הרגליים שלא נתקעות בכל פינה בעת הנהיגה (זכור לי מקרה כזה מעצבן באיזו סיטרואן לפני כמה שנים) וכמוכן ל2-3 נוסעים נוספים. ב. שלא תהיה לי התחושה שאני צריך להלחם נגד ההגה או ההילוכים (ואגב, זה מוגזם לשאוף לאוטומטית במחיר כזה?). ג. זוויות ראיה רחבות. 2)חזקה/יציבה - א. לעליות וטיולים רבים ברחבי הארץ (ושאוכל לסמוך עליה עד עוד 4-5 שנים לפחות?). ב.המממ, לא יודע אם זה הסעיף הנכון אבל שלא מתקשה להניע בבקרים קרים. 3)חסכונית! ---------- בטח יש עוד כמה תכונות חשובות שעדיין לא הצלחתי לתרגם למילה הכתובה אך יתכן שאני דורש יותר מדי בסכום הזה? וסלחו לי מראש על שאיני נוקב בדגמים ספציפים אך אני פשוט לא מ…
הודעה אחרונה מאת mimteatr, -
-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום לכולם ברצוני לרכוש רכב ספורט, כאמור התקציב הוא 20K. חשבתי על הרכבים הבאים: סובארו XT, אלפא ספירנט או סוד, פיאט אונו טורבו. יש רכבים נוספים?. מי מהמכוניות הנ"ל נחשבת רכב ספורט, מי מהן עדיפה. ולמה? מי יותר מהירה/חזקה? תודה לעונים שחר.
הודעה אחרונה מאת shahar7, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה דעתכם על מזדה 121 {בינבה}שנת 96 ידנית..?
הודעה אחרונה מאת BMW, -
-
סיאט קורדובה 1 2
מאת jermi-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
בחיפושי אחר רכב ראשון (אני בן 17) התלהבתי מאוד מהקורדובה(שנת 1998-2000) שניראת טוב עם מראה של אוטו לצעירים. רציתי לדעת כמה דברים כמו איך היא נוסעת עם המנוע 1600 (75 כ"ס?) אם יש בעיות נפוצות כלשהן,ממה צריך להיזהר. תיבה ידנית זה הבחירה ומדובר על הדגם 5 דלתות הרגיל. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת jermi, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני שוקלת לקנות ניסן פרמיירה 2003 מחברת אלדן והייתי רוצה לקבל המלצות על הרכב, תודה, איריס
הודעה אחרונה מאת lioroko7, -
-
- 6 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום, לאור התרחבות התא המשפחתי (2->3) הבא עלינו לטובה, החלטנו אני ובת זוגתי שתפדה לחיים ארוכים לרכוש אמצעי תחבורה ארבע גלגלי ועכשיו ברצינות אני מעוניין בחוות דעת על רכב ספציפי: פורד פיאסטה שנת 2000 מנוע 1300 גיר רגיל יד שנייה (רכב השכרה) קילומטר 132000 מחירון 33000 המוכר מבקש 25000 מה דעתכם? האם יש דברים מסוימים שצריך לבדוק בדגם זה? כל פיסת מידע רלוונטית תתקבל בברכה תודה אמיר
הודעה אחרונה מאת koodkid, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני שואל אותך לגבי דינמיק המנוע 1.25 16V גיר רגיל לא מצאתי תשובות מספקות בשירשורים הקיימים. האם הטיפולים בו יקרים ? מפני שזה רכב גרמני ואמרו לי שרכב גרמני הוא יקר לטיפול.( כמו פולו) מהי צריכת הדלק שלו ? האם הרכב לא כבד יחסית לנפח שלו ? האם המזגן בו מקורי ומקרר טוב ? הציעו רכב כזה עם 160000 ק"מ האם כדאי או זה סביר ומה כדאי לבדוק? כל כמה מחליפים טיימינג? יש מחלות מיוחדות שכדאי לבדוק? תודה
הודעה אחרונה מאת dodo19, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
השאלה היא אם יש שינויים בין אקורד הבריטית 2001 ל2002 ומה ההבדלים בין הES לLS בפועל חוץ מהמחיר? ומה באמת עדיף,סיויק 2005 או אקורד 2001\2002 (שהמחיר משחק לטובתה לעומת השנה שלרעתה),וכמובן מה ההבדלים בין סיויק ES ל LS? התחומים להשוואה שאני צריך הם: נוחות,איכות,איבזור,צריכת דלק,ירידת ערך וביטוח ואם יש הבדלים באגרת הטסט? מבחינת יופי יש יתרון לאקורד המדוברת (לטעמי),וגם מבחינת תא מטען שמשחק אצלי תפקיד חשוב. ועוד שאלה,מי מהם הולכת מחירון\מתחת למחירון שאני יידע לפני הקנייה *מצטער שפתחתי כל כך הרבה תרדים אבל עכשיו זה סופי לפני הקנייה אז אני מבקש לא לנעול.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה הם התוספות שיש בגרסא הזאת ? מה ההבדלים בין הסרן שלה לסרן של הרגילה ואם זה אפשרי להרכיב אחד של גיאה על סיירה רגילה ? זה נכון שיש לה פחות מסיירה רגילה בין נעילה לנעילה של ההגה ? והשאלה אחרונה שווה בכלל להתאמץ ולחפש תגיאה או שפשוט אפשר להרכיב ת"יתרונות" שלה על סיירה רגילה ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת eitan-rs, -
-
- 5 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אנחנו כנראה נך על אחת מהשתיים,רק על מה עדיף מבחינת הכל?כלומר אחזקה,ירידת ערך איזה רכב טוב יותר וכו'. לפי מה שהבנתי המאזדות האלו לא יהיו שוות הרבה בעוד כמה שנים בגלל שוק הליסינג.
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
צהריים טובים לכולם, רציתי להתייעץ איתכם, בנוגע לתוצאות בדיקה של רכב שאני מעוניין לקנות. מדובר בפונטו HGT שנת 2003. אני לא חושב שרלוונטי לציין באיזה מכון נעשתה הבדיקה. מה שרשמו זה ככה: 1. לבדוק מתי צריך להחליף רצועת תזמון (טיימינג) לפי הוראות יצרן. ישנו רעש קל בגלגלות. ויש לנקות מערכת קירור וחימום פנימית 2. לתקן זוית היגוי, רעידות קלות בגלגלים. 3. לפרק גלגלים לבדיקת בלמים. 4. צמיגים לא במצב טוב (בלשון המעטה) 5. המצמד מפריד מעט גבוה. לפי מה שאני מבין, ושיחה עם הבוחן רכב. הרכב זקוק לכיוון פרונט והחלפת צמיגים. אין לי בעיה עם החלפת צמיגים, זה הרי בלאי טבעי של הרכב אחרי 3 שנים על הכביש. ואני גם ככה מתכוון, אם אני אקנה, להחליפם מיד לאחר ה…
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי אפשרות לרכוש פונטו ספייס ידנית 2001 במצב טוב (96000 ק"מ, יד 3), או סקודה פאביה ידנית 2002 בנפח 1400 (65000 ק"מ, יד 1). עוד לא בדקתי את הפאביה. בהנחה שהפאביה במצב טוב - על מה אתם ממליצים? אני מעריך שהפאביה תעלה לי כ-7000 ש"ח יותר מהספייס. האם זה שווה את ההפרש? הדרישות שלי הן חיסכון בדלק ובאחזקה, אמינות, וקלות למכור בעתיד. הרכב ישמש אותי לנסיעות עירוניות. תודה!
הודעה אחרונה מאת poli1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם הייתי רוצה לקבל ממכם הצעות והמלצות מנסיון אישי לגבי מכוניות בעלות אופי ספורטיבי סביב ה38K. התנאים: שנה מינימלית 95, נפח מנוע עד 2000 סמ"ק. אז מה אני מחפש ברכב? כוח, התנהגות כביש טובה, מראה מיוחד. אם אתם יכולים לעזור לי אשמח חשבתי בינתיים על סיוויק (הצ'בק / קופה) או 306 XSI/S16. תודה.
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
שברולט אלרו
מאת אליאור- 0 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אשמח לקבל נתונים לגבי הרכב בעיקר בנושא בטיחות, וגודל בסיס גלגלים, תודה.
הודעה אחרונה מאת אליאור,