Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים לכולם,

רציתי להתייעץ איתכם, בנוגע לתוצאות בדיקה של רכב שאני מעוניין לקנות. מדובר בפונטו HGT שנת 2003.

אני לא חושב שרלוונטי לציין באיזה מכון נעשתה הבדיקה.

מה שרשמו זה ככה:

1. לבדוק מתי צריך להחליף רצועת תזמון (טיימינג) לפי הוראות יצרן. ישנו רעש קל בגלגלות. ויש לנקות מערכת קירור וחימום פנימית

2. לתקן זוית היגוי, רעידות קלות בגלגלים.

3. לפרק גלגלים לבדיקת בלמים.

4. צמיגים לא במצב טוב (בלשון המעטה)

5. המצמד מפריד מעט גבוה.

לפי מה שאני מבין, ושיחה עם הבוחן רכב.

הרכב זקוק לכיוון פרונט והחלפת צמיגים. אין לי בעיה עם החלפת צמיגים, זה הרי בלאי טבעי של הרכב אחרי 3 שנים על הכביש. ואני גם ככה מתכוון, אם אני אקנה, להחליפם מיד לאחר הקניה.

לגבי כיוון פרונט, לפי הבנתי, בגלל שלרכב יש צמיגים שונים (הקידמי שמאלי שונה מן האחרים) יש לבצע את הכיוון. השאלה היא האם יש לבדוק גם ג'אנטים ליישור? אולי משהו אחר מסתתר כאן?

הבלמים לפי נסיעת המבחן שעשיתי על הרכב (שבסופו של דבר ארכה כמעט שעתיים, אל תשאלו :smile: ), עונים על הצרכים שלי, וגם במכון אמרו שהם תקינים לפי חוק, אך בגלל שהם לא פרקו את הגלגלים בבדיקה, הם ממליצים לבדוק את מצב הרפידות עצמם באופן פרטי.

לגבי רצועת התיזמון, בפיאט ההוראות הן ב60 אלף קילומטר עד כמה שידוע לי, אם יש עוד משהו שאתם יודעים אני אשמח לדעת.

לגבי הרעש בגלגלות, הסבירו לי (לא במכון) שזה לא משהו רציני ושזה כולל תיקון קל מאוד. מיותר לציין שגם בבדיקה של הרכב שלי גם מצאו את אותו דבר, למרות שהרכב עבר טיפול 80 אלף במוסך המרכזי לפני כחודש.

לגבי המצמד, אני פתוח להצעות ודעות מכם המבינים בעניין.

ההתרשמות שלי מן הרכב:

נניח בצד את הקטע של הביצועים של הרכב. הנוחות מצויינת, והמזגן מקרר נהדר. הרכב גם לא מושך לאף כיוון תוך כדי נסיעה. לא הפריע לי הקטע עם ההפרדה של המצמד.

הרכב עבר 33 אלף קילומטרים שזה לא רע בכלל אם תשאלו אותי.

אני אשמח לשמוע כל דעה שיש לכם, בייחוד מבעלי המקצוע שביננו.

דעתכם מאוד חשובה לי,

המון תודה על זמנכם, אני יודע שזה קצת ארוך, אבל זה מאוד חשוב לי.

גדעון.

!AWDSOME

פורסם

נראה כמו רכב שמור ומטופל! לעשות כיון פרונט זה עניין של 200+-, וזה יתן לך שקט להרבה זמן.. אם אתה מדבר על רעידות אז זה איזון גלגלים, ובכל מקרה עושים איזון כשמחליפים צמיגים (ואתה אומר שאתה תחליף..) . עדיף לא לסוע עם צמיגים מחברה שונה על אותו סרן. יכול להיות שאחד הג'אנטים עקומים, אבל יותר סביר שפשוט צריך לאזן.

אתהאם האוטו נסע 80 אלף והקלאץ' עוד מקורי, אולי באמת הגיע זמנו אז תקח את זה בחשבון.

סה"כ נראה כמו קניה טובה.

כבר לא 205, גם לא 106...

Golf Generation 2002

פורסם

הייתה כאן אי הבנה קלה.

הרכב שאני מעוניין לקנות עשה 33 אלף קילומטרים.

שלי עשה 80 אלף :)

תודה על התגובה המהירה, אני אשמח לעוד דעות. :)

גדעון.

!AWDSOME

פורסם

אה, אופס - טעות שלי.

אם אחרי 30 אלף הקלאץ' מפריד גבוה אולי זה רק למתוח אותו כדי שיפריד נמוך יותר. למרות שבעיקרון הכל יכול להיות.

עכשיו אני רואה שרשמת על זוית היגוי .. ככה שאתה בטוח צריך כיוון פרונט. האם ההגה רעד בנסיעה, או רק האוטו?

כבר לא 205, גם לא 106...

Golf Generation 2002

פורסם

ההגה לא רעד בנסיעה כלל וכלל, הרכב התנהג בצורה טיפה קופצנית במהירויות של 90-100, מאוד מאוד זניחה. וכמו שרשמתי, לא הייתה משיכה בהגה לשום כיוון, הן במהירויות נמוכות (עד 50), והן במהירויות גבוהות (איזור ה 100).

אני חושב שאם המכון אומר שיש צורך בכיוון פרונט, אז נאמין להם.

!AWDSOME

פורסם

נראה כמו אוטו שמור מאוד.

כל מה שכתוב זה סטנדרטי לחלוטין (קלאץ, טיימינג ובלמים)

לגבי הפרונט והצמיגים - צריך לאזן ולהחליף צמיגים.

הפרונט סיפור פשוט וצמיגים זה בלאי סביר.

פורסם

נראה רכב במצב טוב מאוד ושמור.

טיימינג וקלאץ' רושמים בכל בדיקה, צמיגים זה בלאי טבעי, וגם כיוון פרונט זה לא משהו שצריך לדואג בגללו.

מקווה שלא תפספס את ההזדמנות הזו, ותמכור את הפונטו הנוכחית מהר :wink:

פיליפ.

פורסם

קודם כל תודה על התגובות חברה :)

שנית, השילדה נקיה, לפי המכון שבדק את הרכב.

לפי דבריו של המוכר, שאני קצת מכיר עם עזרה של חבר אחר (:)), היה יום אחד שהחנו את הרכב בעליה, ושיצאו ממנו, הוא הדרדר מעט וקיבל "נגיעה" בדלת. אני דיי מאמין לו. מה גם שהפחח שעשה את התיקון מוכר לי. נעשה שם תיקון פחחות בלבד לדלת בחלקה התחתון.

תיקוני פחחות לא מפחידים אותי, ועוד אני מכיר את הבחור והוא באמת אדם זהב, והיה יותר מנחמד אלי בכל התהליך של הבדיקה, והנסיעה ברכב.

!AWDSOME

פורסם

על פניו , הרכב נראה שמור.

מעבר לזה, ברוך השם אתה מספיק פיקח גדעון ,לדעת ולזהות מי ומה עומד מולך..

אז קח את כל הדברים שרשמו לך כאן [כולם מועילים].. ותיקח החלטה . ואל תשכח- קנית, אני רושם אותך לתצוגה באירוע של קובי.. :smile:

ניר

היו 16 איטלקים מוגדשים, חזרנו ל 20. רק בלי הטורבינה בישבן.

ניר

פורסם

חחח ניר, מקווה שבקרוב זה יקרה...

ואני לא בטוח בקשר לתצוגות ותחרויות עדיין, לא לשכוח שזה יהיה רכב חדש אצלי (בכללי ה HGT), וזה לא כמו הרכב שאני נמצא איתו שנתיים ומכיר אותו היטב. אפילו שהוא לא ספורטיבי, או מתיימר להיות.

!AWDSOME

• תוכן חדש...