Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין לקנות רכב פרטי דיזל באזור השנתונים 98-01 בתקציב של 20-30K

בעבר הייתה לי קורדובה דיזל 01 מנוחתה עדן, הלכה בתאונה

היום יש לי ניו-פליסיה דיזל שהיא בסדר אבל לדעתי נופלת מהקורדובה (גם בצריכת הדלק, גם בגודל, וגם בנוחות),

רציתי לשמוע את דעתכם על המכוניות הנ"ל + קסארה ואולי יש עוד כמה ,

בגדול גם טנדרון בא בחשבון , הבעיה שהם יקרים יותר,

הפרמטרים שמובילים אצלי הם צריכת דלק , מחיר קניה ותחזוקה , גודל (דהיינו לא סקסו...) , נוחות , ביצועי מנוע (מילה קצת גדולה על מנועי ה60+ כ"ס של הרכבים האלו),

אשמח לשמוע את דעתכם,

יפתח.

פורסם

מנוע דיזל בפליסיה זהה למנוע דיזל של קורדובה .

בטנדרונים לא תמצא חיסכון בדלק . אם אתה לא צריך את הנפח שלהם , אין שום סיבה לרכוש אותם במקום מכונית פרטית .

אם הפליסיה שלך במצב טוב , אל תחליף , כי עם תקציב כזה אתה לא ממש מתקדם , ויכול להיכנס להוצאות מיותרות . אתה בטוח שקורדובה יותר מרווחת מהפליסיה ? אני בספק.

פורסם

הפליסיה במצב טוב , אני צריך רכב נוסף...

הקורדובה יותר מרווחת מבחינת מטען ויושבת יותר טוב, מבחינת הנהג שתיהן מרווחות באותה מידה , ולנוסעים מאחור אולי אפילו יש יותר מקום בפליסיה,

כיוון שיש חשיבות לנפח חשבתי על גירסאות הסטיישן של הרכבים הנ"ל,

מישהו יכול לחוות דעה על קסארה טורבו-דיזל ? איך האמינות לעומת דיזל רגיל ?

פורסם

קורדובה דיזל היא הפתרון המושלם בטווח המחירים שציינת.

הפולו דיזל היא גם אופציה אבל ב 30K תוכל במקרה הטוב להשיג מודל 99-2000 ורובם כבר קרועות ועייפות עם אינספור קילומטרים בעוד שבאותו מחיר תוכל למצוא קורדובה 2000-2001 שבד"כ יהיו שמורות יותר.

על הקסארה דיזל הדעות חלוקות... אם תעשה חיפוש בפורום תוכל למצוא הרבה מילים שנשפכו על הרכב... בעיקרון ישנם הטוענים שהרכב אמין ומצוין ואפילו יש כאן חבר פורום עם קסארה דיזל שעבר איתה כבר כמעט חצי מיליון ק"מ... אחרים טוענים שהאמינות ירודה ועלות האחזקה גבוהה.

המלצה שלי - חפש קורדובה.

VW Jetta 2015 MK something :-)Kia Sportage 2017

פורסם

אפשר לדעת מה הצריכת דלק של הרכבים הנ"ל?

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

לשלושתם צריכה דומה הנעה סביב 18-20 ק"מ לליטר.

VW Jetta 2015 MK something :-)Kia Sportage 2017

פורסם

אם חשקה נפשך בקסארה מבציר 99-2001

אם אתה מחפש ביצועים + אמינות - לך על קסארה XUD9TE שזה טורבו דיזל עד תחילת 2001, אם רצית שנתון גבוהה יותר יש HDI עליו אני לא ממליץ (אומנם חסכוני יותר ומהיר יותר, אבל זה בא על חשבון אמינות) אם אתה מחפש אמינות+חסכון בדלק, לך על קסארה דיזל רגיל. אבל תדע שמאפס למאה צריך לקחת חופש מהעבודה.. (גם הפולו)

כנל 306 דיזל

אם אתה לוקח קסארה טורבו דיזל, בדוק שהרכב טופל עם מים ירוקים בלבד (המקורי, לא פרסטון ולא עמה) שמן טוב ולא שמן זול, מנועי טורבו רגישים לשימון , תסתכל איפו שקיר האש שאין נזילות , ובדוק שהאינטרקולר לא מלא בשמן \ או הפלסטיק מאחורי המנוע - אם כן המחזירי שמן של הטורבו גמורים .

אם לא - בדוק את צבע המים ואם הם תקינים - תתחדש

והבחור למעלה - אני לא טוען שעשיתי 500K , אני עשיתי 500K אם תרצה תמונות , אספק לך.

ד"א הקמ אצלי יחסית נמוך, בעוד שאני הורדתי את הרכב לפרטי בתחילת שנת 2003 , חברים שלי המשיכו. חלקם הגיעו ל 680-700 והטורבו מקורי (אך נוזל)

פורסם

אצלי הפליסיה לוקחת 1:17.5

והקורדבה לקחה 1:20

בשני המקרים מדובר בנסיעות בין-עירוניות בעיקר

השיא שלי הוא בנסיעה עם הקורדובה צפונה וחזרה לדרום (כביש 6 בנסיעה רגועה - 100-110 קמ"ש)

שהצריכה הייתה 1:28

פורסם
אם חשקה נפשך בקסארה מבציר 99-2001

אם אתה מחפש ביצועים + אמינות - לך על קסארה XUD9TE שזה טורבו דיזל עד תחילת 2001, אם רצית שנתון גבוהה יותר יש HDI עליו אני לא ממליץ (אומנם חסכוני יותר ומהיר יותר, אבל זה בא על חשבון אמינות) אם אתה מחפש אמינות+חסכון בדלק, לך על קסארה דיזל רגיל. אבל תדע שמאפס למאה צריך לקחת חופש מהעבודה.. (גם הפולו)

והבחור למעלה - אני לא טוען שעשיתי 500K , אני עשיתי 500K אם תרצה תמונות , אספק לך.

ד"א הקמ אצלי יחסית נמוך, בעוד שאני הורדתי את הרכב לפרטי בתחילת שנת 2003 , חברים שלי המשיכו. חלקם הגיעו ל 680-700 והטורבו מקורי (אך נוזל)

מה צריכת הדלק של הטורבודיזל XUD9TE ואיך האמינות ביחס לדגם ללא טורבו ? לפי מה שאתה כותב אני לא צריך לחשוש מרכב עם 200-250 ק"מ,

אגב מכל הדגמים הנ"ל אני מעדיף את הסטיישן, אז עם למישהו יש איזה הצעה, הוא מוזמן לכתוב לי !

תודה,

יפתח.

פורסם

שלום

ישנו טורבו דיזל XUD9TE משנת 1998 עד 2001 סטיישן גיר רגיל.

אל לך לחשוש מק"מ גבוהה, רק בדוק איך טופל הרכב, חשוב מאוד שתבדוק - אם הטורים ב 10 שהרכב חם, סימן שהתעסקו עם הטורים ויש בעיה במשאבת סולר , עסק של בערך 3500 שקלים.

המשאבה גומרת את חייה אחריה בערך 300K , אך ניתן להמשיך לנסוע עד 380-400 .

שיפוץ פותר את הבעיה אחת ולתמיד.

צריכת הדלק של מנוע מכוון היטב (טורים לפי הוראות יצרן, IDLE SPEED ) חגורת תזמון הזרקה מכוות כראוי תגיע 1 ל 13 בתוך העיר (שים לב , מדובר במנוע שעבר כ 500K אצלי) ו 1 ל 17 מחוץ לעיר (ללא מזגן)

כמובן, אתה קונה רכב מ-ע-ו-לה , אך בהנחה שטופל כראוי, ואני מאמין שאם אתה יודע לבדוק את רכב היטב לפני קניה, תקנה קניה טובה.

אם אתה צריך סיוע ספציפי לרכב, ה"פ.

כדי שלא תתבלבל, ישנם 4 מנועי דיזל

דיזל HDI 1.9 טורבו

דיזל רגיל 1.9 (ישן - 405\306)\

דיזל רגיל 1.9 (חדש - זהה ל 306 צורה חדשה)

דיזל טורבו 1.9 הוותיק , קיים בחול ב 306 וב 405

קוד בארץ: DHY

תמונה:

http://www.johns306.com/gallery/displayimage.php?album=topn&cat=0&pos=0

רק בלי הפילטר הפתוח הזה.

• תוכן חדש...