ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,560 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 994 צפיות
אני רוצה להשחיר פס בחלון הקידמי ברכב ולהשחיר את 2 החלונות האחוריים (לא החלונות בדלת אלא מאחוריהם). השאלה שלי היא מה התקן המותר לגבי ההשחרה? וכמה בערך עולה החומר (ואיזה גוון)? תודה.
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן! בהמשך לחיפושיי אחרי 206CC אדומה, 1.6 אוטומטית, הלכתי לסוכנות פיג'ו בראשל"צ ע"מ להתרשם מהרכב פנים מול פנים (רק בראשל"צ ה-CC נמצאת בתצוגה). כאשר שאלתי את סוכן המכירות אודות המנוע של ה-CC הוא טען שזה בדיוק אותו המנוע ששוכן ב-206 1.6 האוטומטית (5 דלתות) ושלשניהם 110 כ"ס עם 16 שסתומים. כמה שאלות: האם זה בדיוק אותו המנוע? אם כן, שמעתי על לא מעט תקלות ב-206 5 דלתות 1.6 אוטומטיות, האם אפשר להסיק עקב כך שמכיון שאין הרבה 206 עם נפח מנוע 1.6 אוטומטית שהרכב ומכלוליו בעייתיים? שאלתי בעבר שאלה לגבי ה-1.4 והבנתי שעקב המון תגובות לטובה מחברי הפורום וגם ממכרים וחברים - שהגרסה של ה-1.4 באמת מוצלחת. ממה שהבנתי מחברי הפורום, רוב האנשים שבבעלותם היתה 206CC אוטומטית - לא חו…
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מצאתי רכב - סופר לנסר שנת 94 אוטומטי עבר 180 אלף יד 2 - נראה במצב טוב עוד לא בדקתי רוצים 17 אלף מה אתם אומרים על האוטו? שמעתי שהוא שותה הרבה דלק, זה נכון?
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
פורים שמח הזמנתי רכב חדש מצ'מפיון ושילמתי מקדמה של 2000 שקל. במכירות נאמר לי שעליי לשלם את מלוא הסכום 150.000 שקל לפני שמתחילים בשחרור הרכב מהמכס. שאלתי היא כיצד אני יכול להבטיח את כספי במקרה שהחברה נכנסת לפשיטת רגל. למה עליי לשלם את כול הכסף לפני שאני מקבל את הרכב ? האם באמת הרכב נמצא במכס או שמספרים לי סיפורים ? האם זה נהוג אצל כול הייבואניים ?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
**תוכן ההודעה נמחק**
- 2 תגובות
- 969 צפיות
שלום רב, קראתי בכמה מקורות שהבדיקה על ידי דינמומטר במכוני הבדיקה השונים מספקת נתוני כוח סוס ומומנט של הגלגלים ולא של המנוע עצמו. נתונים שנמוכים יותר מנתוני המנוע. השוני אף גדול יותר בתמסורת 4*4. האם טענה זו נכונה? בהקשר זה אודה למי שעבר כזו בדיקה באימפרזה WRX (מוכר או קונה) ויוכל להביא לידעתי את נתוני המומנט וההספק שהתקבלו ואיפה. תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת yuvalko, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
שלום, אני צריך מידע אודות מיצובישי L300 , מנוע בנזין , ידנית .. האם למישהו יש ניסיון ? בעיות ? סחירות ? אבא שלי מחפש משהו בסגנון , עד 20 אלף , האם יש אלטרנטיבות טובות יותר ? בנזין בלבד. תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני מקווה שזה התארד האחרון שלי בקשר לייעוץ בקניית רכב ראשון שלי בתור נהג חדש/צעיר. התקציב שברשותי הוא כ25K אבל אפשרי להרחיבו במקצת (30K גג). -הרכב שאני מחפש הוא ידני ולא אוטומט. -שהרכב יהיה זריז, מהיר, ולא עגלה. (דלק לא מהווה בעיה כרגע!) -רכב בשנתונים 94-96, אם אפשרי להכניס בתקציב יותר אז בשמחה. שמתי עין על כמה רכבים, חלקם קשים למציאה, או מבוקשים בוא נגיד: מיצובישי קולט קליאו RSI סקסו VTR/S פג'ו 106 XSI/GTI פג'ו 306 XSI/GTI הונדה האצ'בק זהו לבנתיים, רציתי חוות דעת על כל אחד מהרכבים הנ"ל ואם מישהו יודע כמה כ"ס יש לכל אחד, ואני רוצה להזכיר אם שכחתי, אני מחפש רכב בעל מראה ספורטיבי וזריז עם אחיזת כביש טובה. אם אחד הרכבים הנ"ל לא נכנסים בתקציב או …
הודעה אחרונה מאת Hatch_a, -
- 2 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, לאחר שירדנו מרעיון ה L300, רציתי חוות דעת על המיצובישי ספייס וואגון (שוב, עד מחיר של 20 אלף , ידנית , בנזין בלבד) סחירות , נוחות , עלות משוערות לשנים מסויימות וכו. תודה שוב לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת ULY, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 7 אלף צפיות
שלום לכולם. אני יודע שמחירון לוי יצחק מתעדכן כל ראשון בחודש. רציתי לדעת אם אתם יודעים באילו חודשים העדכונים הכי משמעותיים. אני יודע שבחודשים האחרונים (פברואר ומרץ) היו עדכונים די גדולים בגלל מסירות רכב חדש. תודה.
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אם אני קונה רכב יד שלישית איך אני יודע שפעם זה היה שייך למדינת ישראל או לחברת השכרה?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לכולם לאבא שלי יש וולוו 940 שנת 92 מנוע 2300 130 כ"ס. החלטנו שאנחנו רוצים להתקדם ולקנות רכב חדיש יותר. מצאנו וולוו 940 שנת 98 מנוע 2000 טורבו עם 160 כ"ס. אז השאלה היא ככה.. מנוע 2000 טורבו יותר חזק ממנוע 2300 (עפ"י הנתונים שרשמתי למעלה)? הוא יסחוב יותר טוב מהרכב שיש לנו עכשיו? והאם צריכת הדלק תהיה גבוה יותר בגלל הטורבו? ד.א. עשיתי חיפוש ואין תשובות ישירות לשאלתי.. אם מישהו יכול לעזור לי לדעת ולהבין אני אשמח. תודה איציק
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
-
- 1 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום רב, בימים אלה עומדת פיאט פנדה 2005 עם תיבה רובוטית למכרז. על פי כללי המכרז היא נמכרת בשיטה AS IT. האם יש למישהו רעיון כיצד אפשר לברר היסטוריה של הרכב - יש מספר של הרכב. 2. כמו כן הרבה דברים הנכתבו נגד , אך גם בעד תיבה רובוטית. מה שחשוב לי זו פחות נוחות, אלא אמינות- עד כמה תיבות אלא עלולות ליצור בעיות ולדרוש תיקון? תודה מראש, לב. P.S: האוטו בשביל הורים מבוגרים.
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
שלום אני שובב שואל על ה-RSI כל מי שיודע את היותרונות והחסרונות שלה לכול מי שיש קישור בקשר למידע עליה אני ישמח לקבל אנא ממכם תעזרו לי זה חשוב ! תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת razmel, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הרכב: סובארו אימפרזה 2001 New Age, 93,000 ק"מ. ממצאים בעייתייים: רעש בתמסורת - חשד למיסב. רצועת מסרק הגה קרועה. נזילת שמן מהמנוע למצתים. ברקסים אחוריים: בלם יד מרעיש. ועוד שאלה: מתי יש לבצע טיימינג לפי הוראות יצרן? מאידך, אם אפשר לציין אם הליקויים מעטים מדי לשנה ולקילומטרז' (הרכב בשימוש נהגת יחידה מליסינג). תודה!
הודעה אחרונה מאת yuvalko, -
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
דוד שלי היום התקשר אלי מהעבודה והציע לי פונטו של חבר שלו שמקבל רכב מהחברה שם.... הרכב הוא פונטו שנת 2000 במצב מכני מצוין שנת 2000 פשוט הוא נקנה ע"י בעליו עם שאסי ללא ידיעה.... הוא מוכן לתת את האוטו ב23 אלף שקל והמחירון שלו הוא 37 אלף, האם זה שווה? כמה אחוז מהמחירון מורידים על שאסי?
הודעה אחרונה מאת SIMONSS, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני ואבי חשבנו שבעוד 5 חודשים הולכים לקנות רכב חדש ! אז חשבתי על סובארו B4 במנוע של 3.0 R.... אז מה דעתכם , ממליצים ? למי שיש להם ניסיון בלבד ! תודה מראש ..
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש למישהו משהו טוב להגיד על הדגם הזה שנת 99 ? אני בכוונה שואל על האוטומט !!! תודה
- 14 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
מה המחיר? נכנסתי לאתר של האודי ולא כתוב שם את המחיר.. ואתם חושבים שיש מצב שאני ימצא את האוטו ביד שנייה?
הודעה אחרונה מאת green monster, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן, מדובר על רכב שני במשפחה, לא שלי אגב, להלן סדר העדיפויות: 1. חובה אוטומט 2. חסכוני 3. אמינות השאר לא מעניין כ"כ לאחר חיפוש קטן (בעיקר על קליאו B) הבנתי שהגיר האוטומט לא מומלץ בכלל, לצערי (ואני משוחד) נאלץ לוותר עליה. חיפוש ממושך יותר העלה את הסיריון כאפשרות. נפסלה. מבין הרכבים הבאים: איביזה, 206, סקסו, פאביה, פונטו ופולו מה תהיה הכי חסכונית (1.4 או 1.6) באזור ה-40K לא נורא אם טיפה יותר או כמובן טיפה פחות בקיצור על מה אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם רכב 106פיז'ו נפח 1600 גיר רגיל שותה יותר דלק ( משמעותית ) מ פיז'ו 106 נפח 1400 האם כדאי לקנות נפח 1600 או לחפש 1400 תודה
הודעה אחרונה מאת Herman, -
פולו 16V
מאת יניב אוליאל- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות פולו 16V שנת 98. במחירון של יצחק לוי אפשר לבחור בין גימור TRENDLINE ובלי הגימור הזה. ההבדל הוא במחיר (3000 ש"ח). מצאתי כבר מוכר אבל הוא לא יודע איזה גימור יש לו. מה ההבדל בין הגימורים ואיך אפשר לדעת איזה גימור יש לו ?
הודעה אחרונה מאת אייל, -
ציטרואן C5 1 2
מאת צבידגן-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
מה דעתכם על ציטרואן C5 החדשה? נקודות להתייחסות: תצרוכת דלק, נוחות נסיעה, אמינות לאורך זמן, תכיפות הטיפולים ועלותם, וכדומה.
הודעה אחרונה מאת ULY, -
-
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
במסגרת שירותי לציבור, הפעם ידידה שלי מחפשת רכב קטן שלא יסע הרבה בעיקר נסיעה עירונית ומהבית לבסיס כל יום(כ30 ק"מ הלוך וחזור.) הדרישות: עדיפות לידני,שנתון- 98' ומעלה,אחזקה זולה(דלק,טיפולים),אמינות,צורה חיצונית נאה וזהו בעיקר. היא שללה את כל השריידים,פיאסטות,סיריונים למינהם מטעמי יופי חיצוני. האופציות שנענו בחיוב: פולו 1000 סמ"ק או דייהו לאנוס. עכשיו איך הפולו עם מנוע 1000 סמ"ק?? האם היא עד כדי כך עגלה? מי מהשתיים עדיפה?
הודעה אחרונה מאת THE-ONE, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שתי אופציות נפתחו בפני: volvo סטיישן, קרוס קאונטרי, 2500 טורבו בנזין שנת ייצור 99 וגיר ידני. הרכב על פניו נראה במצב סביר, למרות שיש צורך לבצע בו טיפול מידי בסך של כ 8000 ש"ח. המחיר המבוקש עבור הרכב הוא כ 75,000 ש"ח. מצד שני, סובארו אאוטבק, 2500 שנת 1998 במצב סביר. המחיר המבוקש עבור הרכב הינו 67,000 ש"ח. ההשגות לוולבו הן נדירות חלקים ייחודים בארץ (בעיקר הגיר ומרכיביו) ואמינותו, לעומת אמינות הסובארו וכוחו הפחות... מה דעתכם, המחיר הסביר לכל אחד מהרכבים וכדאיות כל רכב?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מחפש רכב בשביל אבא,עדיפות לרכב פרטי,אין ממש עדיפות בין מיני,משפחתי ושאר ירקות התקציב הוא כאמור 30 אלף שקלים,עדיפות לפחות... מחפשים רק רכב דיזל,עדיפות גבוהה לטורבו דיזל... בינתיים חשבנו על סיטרואן קסארה ? אני מחפש עוד הצעות כדי להרחיב את החיפוש שלי תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת omri75, -
-
- 9 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לאחר חיפוש שלא העלה תוצאות, הנה כמה שאלות: 1. באיזה שנים הגיע לארץ? 2. לפי מה שאני יודע הגיעו רק אוטומטיות, תקנו אותי אם אני טועה. 3. נפח 2.3 ל', כמה כ"ס? ביצועים? 4. ובכלל אם למישהו יש ניסיון עם הדגם הזה. תודה.
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
מבקש המלצה למכון בדיקה איכותי בדרום תל אביב - יפו. תודה רבה!!!
הודעה אחרונה מאת פליקס, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום אני חדש כאן, אני עוד מעט 18, יש רשיון כבר חצי שנה. ואני מעונין לקנות אוטו, חשבתי על מיצובישי לנסר שנת 90 או 89 ידנית,(הבדל של 1000 שקל במחירון אם אני לא טועה) מה אתם אומרים על האוטו? אמין? רואה הרבה מוסך? הכי חשוב שלא יתקע לי באמצע הכביש. המיצובישי באים עם מנוע 1500, 1 לכמה הוא אוכל דלק? בגדול,האם כדאי לקנות את הרכב? התקציב שלי לרכב עצמו הוא בסביבות ה7500-8000 שקל (בהנחה שאני יצליח להוריד איזה 1000 מתחת למחירון או יותר,לביטוח זה משהו אחר,וכן אני מודע למחירים). אשמח אם תענו לי במקצועיות ושלא כל אחד יזרוק איזה מילה כי בכל זאת אוטו לקנות זה לא "חתול בשק"(כמו שאומרים) בתודה מראש, אוהד.
הודעה אחרונה מאת 1NIV1, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אז ככה, חבר שלי חולה רנו מושבע וחסיד של מנוע ה - 1,700 שלהם (הוא הכיר אותו מה-19). בכל מקרה הוא מתעניין נורא בדגמים היותר בכירים שלהם ורציתי לדעת האם מישהו מבין משהו ברמות גימור של הדגמים הנ"ל (נוודה, GTX, GTL וכו'). האם הם אמינים יחסית? חלפים? האם ניתן למצוא בקלות? או שכדאי כבר לפתוח חשבון באיי..ביי? עלויות אחזקה? סבירות? מה ההבדל בכלל בין ה-25 ל-21 (ה-25 נראה לי יותר ישנה...) תודה.
הודעה אחרונה מאת ULY, -
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 559 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- אהרן ג
- borsood
- amirtoar
- נהג מירוצים ותיק
- yor2
- sperial
- שחר 1
- מה רע בשביט?
- חלביה
- גולדן191
- lanosforce
- daniel.asu