ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,563 נושאים בפורום הזה
-
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אוקיי. חבר שלי מעוניין לקהות אוטו והוא מצא קליאו 1.4 אוטו' מודל 94, 90,000 אמיתיים על השעון. מטופלת שמורה ונקייה. שאלה: האם כדאי בכלל קליאו 1.4 אוטו'? האם היא מספיק חזקה בגרסה האוטומטית (לא שהוא ממש מחפש כוח) ולא עגלה? והאם הק"מ המצויין מעלה הוא כדאי לאוטו בשנה הנ"ל?? תודה לעוזרים!!!
הודעה אחרונה מאת gozal, -
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום אני חדש פה ראיתי את הרובר 214 .. האוטו נראה טוב מאוד וספורטיבי ולא יקר .. אני צעיר ורוצה אוטו לא יותר מ20 אלף. מה אתם חושבים על האוטו ?! אמין? חלקי חילוף יקרים? ביטוח יקר? תנו חוות דעת אם למישהו פה היה אותו .... תודה, גל. =]
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
***שלום עידן, אנחנו יודעים שאתה רוצה עזרה ברכישת רכב, סה"כ - פתחת את הודעתך בפורום הייעוץ ברכישת רכב. לכן, נשמח אם תפתח הודעה חדשה אשר בכותרתה מוסברת בקשתך ביתר פירוט, וזאת בהתאם לחוקי הפורום אותם תוכל לקרוא בסרגל למעלה. תודה*** שלום לכולם, מבקש המלצה על רכב, השקעה של כ 40-42 אלף. מכונית קטנה עד משפחתית קטנה, 1400-1600 אוטמטית, הכה כוח וכו. אמינה כמובן ונוחה לנסיעה. קליאו ? קסרה ? תודה עידן
הודעה אחרונה מאת idandl, -
- 12 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום, חבר שלי מחזיק רנו קליאו 2001 מנוע 1600 גימר RXT רציתי לשלאול בשמו מספר שאלות: 1. מה גודל מיכל הדלק במכונית זאת (מכיוון שבספר רשום 50 ליטר אך זה לא הגיוני)? 2. מהי צריכת הדלק הממוצעת של מכונית זו? 3. מה לגבי אמינות הרכב? יש לא בעיות ספציפיות? תודה מראש אחלה פורום.
הודעה אחרונה מאת Opel Astra GSI, -
מצאתי רכב כזה, שנת 96, נראה שמור יחסית, 150K ק"מ +-. הקטע הוא שהבחור מבקש קצת מעל המחירון - מחירון - האם ככה נהוג לשלם על רכב כזה? אני מבחינתי לא לחוץ ומוכן להמשיך לחפש בהנחה שהרכבים הללו אכן נמכרים מתחת למחירון, אבל אם אלו טווחי המחיר אז אין לי טעם להמשיך לחפש ואני יבדוק אותה יותר ברצינות...
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
לקחתי כרזימה שנת 98 אוטו' לבדיקה היום רציתי לקבל את דעתכם על תוצאות הרכב והאם כדאי או לא . מבחינת מנוע : יש לבדוק מועד החלפת תיזמון,רעש מערכת תזמון, שריפת שמן מנוע , תושבות מנוע פגומות ,נזילות שמן,רצועת מנוע להחלפה קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים ,לטפל במערכת קירור מערכת פליטה :רועשת סרן קדמי ומערכת היגוי: לתקן זויות היגוי ,חופש חיבורי ציר קדמי קפיצים: בולמי זעזועים פגומים שילדת מרכב: ליקויים בעלי משמעות שולית: מעיכות פח סביב חלקי פלסטיק פגומים צמיגים: צמיגים לא זהים, צמיג אחורי ימני להחלפה, בלאי יתר מערכת תאורה(כולל מצבר): תאריך מצבר 3.06 העברת כח: בלאי דיסקיות גיר, החלפת הילוכים לקויה ,נזילת שמןתיבת הילוהכים ,תושבת תיבת הילוכים פגומה …
הודעה אחרונה מאת msds, -
-
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. מצאתי רנו מגאן שנת 97 אוט' יד 2, עם 68000 קמ' ,לקחתי לבדיקה במכון ונמצא : מנוע ,שאסי וגיר תקינים. חור באגזוז (קבלתי הצעה לתיקון ב 500 ש"ח) ,רצועת אלטרנטור יבשה (200 ש"ח) . טסט עד סוף החודש (אפריל). ב 60000 קמ' בוצע לרכב שיפוץ גיר ב 6000 ש"ח במוסך מומו בתלפיות. הרכב במצב שמור מאד בפנים ובחוץ. ישנה מערכת בשווי 1500 ש"ח. מחירון = 30000 . לאחר מו"מ בעל הרכב מוכן למכור ב 24000 . האם כדאי ? אני שואל בהתחשב בכך שחוות הדעת על מגאן אוט' הן גרועות. תודה לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת alon222, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
טוב אז ככה, אני ממש ממש מבולבל ואני ממש חייב סיוע דחוף בהחלטה. סיננתי פלוס מינוס את הדגמים שעומדים בתקציב והגעתי לשתי דגמים אחרונים: אופל אסטרה 2001 TDI פולסווגן בורה 2001 TDI אני יודע שיש עוד דגמים אבל החלטתי ללכת רק על גרמני ולא על צרפתי... אני ממש מעוניין רק שאני לא יודע כבר מה לקחת - כל מי שאני שואל אומר לי משהו אחר. ההעדפה שלי הייתה בורה אבל שמעתי על בעיות של גירים שהולכים מהר בבורה. האם יש אמת בשמועות? בשורה התחתונה - מה לקחת?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 83 תגובות
- 14.7 אלף צפיות
אני מתלבט בקניה בין שתי אלה 2 המכוניות דיי דומות: לשניהם מנוע 3200 לאוודי 10 כוחות סוס יותר מהאלפה (250) 0-100 בשניהם זה 6 וחצי שניות שניהם סוגרות 250 קמ"ש אבל האלפה נראה יותר טוב, וגם עולה יותר (כסף זה לא הבעיה) יש למישהו ניסיון איתם? האם כדאי לי ללכת על רכב גרמני אמין או על עיצוב איטילקי משובח (ולפי מה ששמעתי מלא בבעיות)? תודה
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
המלצה לקטנוע 125
מאת much- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות קטנוע 125 סמ"ק.. למישהו יש המלצות על אופנוע טוב? מכל הבחינות...אמינות, מהירות, חוזק, יציבות וכו.. מישהו מכיר פיג'ו ג'ט פורס 125? יודע עליו פרטים?
הודעה אחרונה מאת much, -
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שאלה קטנה- פולו 16V שנת 2004. על הפלסטיקה שמכסה את המנוע כתוב 16V כמה כ"ס ??? 100 או 75 תודה..
הודעה אחרונה מאת אייל, -
ראב-4 טויוטה
מאת 1q1a1z- 0 תגובות
- 2 אלף צפיות
מה דעתכם על הראב 4 משנתון 98 99 לא בעיקר לשטח אבל גם מבחינת צריכת דלק ירידת ערך שוק וטיפולים
הודעה אחרונה מאת 1q1a1z, -
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מחלות בעיות ירידת ערך ושוק תודה [עשיתי חיפוש ולא מצאתי מידע על הגיר אוטו" ואני מחפש ספציפי רכב כזה אם גיר אוטו"] תודה
הודעה אחרונה מאת the pawer of spl, -
- 11 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
במסגרת חיפושיי המפרכים "נפלתי" באחת השיחות על אדם שמוכר רכבים עבור קיבוצו, כשהוא שמע את טיעוניי הרגילים נגד קנייה מקיבוץ (600 נהגים לא איכפתניקים על רכב...) הוא נתן לי מספר נקודות כנגד : הקיבוץ מטפל ברכבים טוב - מוסכים מורשים , טיפול בכל בעיה, מחזיק רק רכבים אמינים במיוחד , אין לא אינטרס לדפוק אותי כמו מוכר פרטי, אני מקבל את הרכב ב 25% פחות מהמחירון , וגם אם אצטרך להחליף מנוע או תיקון גדול אחר , עדיין לא אתקרב למחיר מחירון, מעל הכל , הבן אדם היה ישיר בצורה יוצאת דופן , בין השאר הוא אמר שהוא בגישה של למכור את הרכב as is בלי קוסמטיקה , ופשוט להוריד במחיר במקרה הצורך. מה דעתכם ?
הודעה אחרונה מאת erez, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי חברה , אני קורא כאן המון ביקורות שמזדה לאנטיס לא נוחה מבחינת הנסיעה, רציתי לרכוש רכב כזה ורציתי לקבל את תגובתיכם לקניה של רכב זה, והאם כדאי לקנות מליסינג בעשרת אלפים ש"ח פחות מהמחירון או לקנות מיד ראשונה ? תודה .
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -
-
אני מחפש רכב מסחרי כדוגמת קנגו,ברלינגו,פרטנר וכ"ו במחיר של עד 30000 ש"ח. האם אפשר לקבל המלצות לגבי דגם מסויים ? תודה מראש על העזרה . אודי
הודעה אחרונה מאת Buki, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב ליועצים נכון עיינתי בהרבה הודעות בפורמים לגבי יייעוץ לרכב אבל,,,, לא מצאתי מענה ראיתי ושאלתי וקראתי לגבי מכוניות יונדאי אקסנט וסונטה , מזדה (323 ,לנטיס מה ההבדל לא יודעת) פוקוס בקיצור משפחתי כדי לקחת מליסינג או עדיף לחפש פרטי או טרייד אין יבואנים ? חשוב לי שיהיה אמין וכן מבחינת דלק סביר וישמור על הערך ( לא כמו לנציה ) אשמח למפרט וכן להפניות ...... מישהו יודע כמה צורכת דלק לנציה 1600 הזרקה בערך ? יודעת הרבה שאלות העדפתי לרכז בתיבה אחד בצקום לפתוח חדש כל פעם תודה מכל הלב לעוזרים
הודעה אחרונה מאת yafit2003, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
והאם הבדיקות שלהם יותר מקיפות ונותנות יותר נתונים (כמו למשל על מצב הגיר האוטומטי , מה שאף חברה לא נותנת ) . דבר נוסף רציתי לדעת האם "המומחה " זה שמגיע עד בית הלקוח איך הוא בודק את השאסי ? (מההוא מרים את האוטו על ליפט ומתחיל לבדוק האם היו סימני מתיחה ? ) בתודה מראש שושו .
הודעה אחרונה מאת דני זומרשטיין, -
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
עוד שבועים אני מקבל את הרכב שלי! שברולט קורסיקה שנת 94 מנעו 3100 לאחר הרבה זמן המתנה וציפייה הוא הוך ליהיות שלי עכשיו אני כבר עברתי על כל שרשור והודעה שמוזכרת בו המילה קורסיקה במטרה למצוא נתוני צריכת דלק (זה נע מ 1:12 עד ל 1:4!!!!!!) אך משתמשי הפורום אינם מגובשים ולכן: מה תיהיה צריכת הדלק של הרכב הנ"ל 1) בנסיעה בינעורנית 2) ויותר חשוב בנסיעות עירוניות. רוב נסיעותיי יהיו עירוניות וקצרות (4-4.5 ק"מ כל פעם) בתודה
הודעה אחרונה מאת TOMER_Y, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
צהריים טובים, רציתי לשאול, איך סונטה 3.0 בהשוואה לקסנטיה (2.0 16V) לא מבחינת המנוע, אלא משאר הבחינות, מבחינת איכות, נוחות (כמובן שאין השוואה), אבל בכלליות. צריכת דלק של סונטה 3.0. התנהגות. תנסו להשוות לקסנטיה, כדי שיהיה לי רפרנס כלשהו. (להגיד שהרכב נוח, לא עוזר לי, ומכיוון שיש לי קסנטיה, אני אוכל להשוות אליה)
הודעה אחרונה מאת erez, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 899 צפיות
מישהו יודע איך אני יכול לברר כמה פז'ו 205 1600 אוטומטיות נמכרו בארץ איך או איפה ואם מישהו פה יודע אשמח לקבל תשובה
הודעה אחרונה מאת פליקס, -
שלום, מציעים לי מהעבודה לקחת אחד משלושלת הרכבים האלו, אני מתלבט. אשמח אם תעזרו לי לבחור ולתת לי חסרונות ויתרונות של כל אחד מהרכבים תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת TheGuyOnTheBike, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום חברים, חבר מחפש טויוטה קורולה 98-99. בחיפושיו הוא דיבר עם בעליה של קורולה שהבעלים בטלפון סיפר לו על תאונה שהיתה לו עם הרכב, ופירט את התקלות (שכמובן תוקנו). בין היתר (והכי מחשידה) - נזק למתלה קדמי (אחד מהצדדים). לדעתי לא מחייב שהשלדה ניזוקה, אבל החבר חושש (ובצדק, פעמיים עבדו עליו בבדיקות). המוכר שלדעתי ממש לא מבין מה קרה בתאונה - "חושב שאין פגיעת שלדה", ובכל אופן מוכן להתחייב על כך. מה אתם אומרים? תודה, איתי.
הודעה אחרונה מאת udi2001, -
-
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
איך האוטו מהבחינות הבאות: חווית נהיגה? ספורטיבי? אמינות? דלק (לא נסיעות ארוכות) בסיס לשיפורים יש? בטיחות? תודה רבה לכם.
הודעה אחרונה מאת מקלארן F1, -
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ערב טוב! אני מחפש לאמא רכב אוטומטי. ראיתי שהשוק מוצף בסופר לנסרים 96-7, קילומטרז' 120K בערך, והמחיר ברצפה. יש גם 93-4, והמחיר עוד יותר ברצפה. אני מדבר על אוטומט!! אז ככה: 1. צריכת דלק לא משהו - ידוע!. חיפשתי בפורום נתון רשמי של 1 ל... - ולא מצאתי. מישהו יכול לאמר לי מה צריכת הדלק המשוערת לבינעירוני (100 קמ"ש). אימי הולכת לנסוע נסיעות עירוניות של 5000 ק"מ בשנה. זה הכל. אני הולך לעשות איזה 7000, אבל בינעירוני. 2. הדגמים באים עם כריות אויר. האם ידוע לכם על המלצות של היצרן להחליף את הכריות פעם ב-X שנים? אגב, אני יודע שהרכב לא מי יודע מה בטיחותי. האם בכלל כדאי לקנות רכב עם כרית אויר, כשאני יודע שהיא לא שווה הרבה? (התעסקות מיותרת עם מחשבים שעלולים להתקלקל). …
הודעה אחרונה מאת msds, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 16.3 אלף צפיות
שלום לכולם! ולנושא הפעם - הדייהטסו טריוס. כביכול ג'יפ, 4X4, מוגבה. אבל מתכת למכסה מנוע יושב לו מנוע של 1300 סמ"ק. מנוע קטן בשביל ג'יפ ששוקל 1200 קילו בערך.... אז מה אתם אומרים? ג'יפ טוב? סוחב בעליות? או נתקע בקסבה.... נוסע בכיף ב 110 קמ"ש בכביש המהר? או מתאמץ להגיע לשם עם הרבה הרבה רעש מסביב??? אני שואל מכיוון שהתחלתי להתעניין בג'יפ הזה עם המחיר המאוד זול, יחסית... ודייהטסו, שנחשבים אמינים. אז מה אתם אומרים?? תודה מראש לכל עזרה שתינתן!
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
מנוע ה VVTI בעל שרשרת טיימינג? ניתן להחליף את הרדיו דיסק המקורי של טויוטה באחר סטדנרטי? באופן כללי ראיתי בתוצאות החיפוש על הרכב והתרשמתי, אשמח לתגובות בעיניין זה.
הודעה אחרונה מאת msds, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם. סתם סקרנותי קפצה עלי והתחלתי להשוות בין רכבי קבוצה 3. אז יש את מאזדה 3 מנוע 2 ליטר סובארו אימפרזה "החדשה" מנוע 2 ליטר הונדה סיוויק החדשה מנוע 1.8 ליטר [עם ביצועים מדהימים למנוע הנ"ל] ו..... טוב זהו אני לא מוצא את הפוקוס החדשה מנוע 2 ליטר. למרות שבאתר CARFOLIO כתוב שיש בעצם גרסת מנוע 2 ליטר עם הספק של 145 כ"ס. אז למישהו יש איזושהי תגובה [אם במקרה משהו נהג על הדגם הזה ?] תודה טל.
הודעה אחרונה מאת erwrxstier, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אני יודע שכבר נשאלו כאן הרבה שאלות זהות לשלי אבל לא הצלחתי להגיע להחלטה. הכיוון שאני חושב עליו הוא ניסן סאני 93, או גראנד לאונה מאותה שנה. ראתי גם יונדאי לנטרה. בקטנות אני די אוהב גם את ה 205 והקורסה. מצאתי ZX אימג' 1800, איך צריכת הדלק שלה ומה דעתכם עליה מבחינת אמינות? מה דעתכם על הנ"ל? האם יש המלצות בעניין ו/או בעניין רכבים אחרים? תודה.
הודעה אחרונה מאת gorenziv, -
-
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום מתעניין ברכישת לנציה קאפה 2.4 ידנית מודל 96. לרכב 125,000 ק"מ, הסטורית טיפולים מלאה, יד ראשונה מחבר. ביצעתי חיפוש בפורום והבנתי שהדעה הכללית היא שהקאפה בגדול היא רכב אמין, אך שהאמינות תלויה מאוד באיכות הטיפול לו זכה הרכב. הטיפולים אינם זולים. מבקש המלצותיכם הספציפיות לדגם ה 2.4 (מבין ש 5 צילינדרים) - אמינות, איכות. ולשאלה שבטח תישאל - לנציה מאוד מדברת אלי, בעברי פריזמה 1.6 נהדרת. תודה. שי
הודעה אחרונה מאת yaheli,