Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Mazda3 VS Subaro impreza VS toyota Corolla sun

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל, קצת פרופורציות. כל המכוניות המשפחתיות 1,6 אוט', מספקות לא יותר מכוח סביר (גם הקורולה שבאמת חזקה יותר מכל 1,6 האוט'). דבר שני יש אנשים שחושבים שהנגזרת החשובה ביותר במכונית משפחתית זה היכולת האצה בקו ישר, חברה תתעררו, במכונית משפחתית בנאלית חשוב גם, נוחות, בידוד רעשים, מרווח ועוד פרמטרים שבהם המאזדה די נופלת למול המתחרות.

לגיא, אני אשמח להפנות אותך לכתבה די מעניינת על האימפרזה תוכל למצוא אותה בכתובת הזו http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3179567,00.html. אופס... סילחה זו בדיוק אותה כתבה ששלחת אותנו לקרוא.

בכתבה זו תראה שכול מי שציין בפורום את האימפרזה לטובה נתן את אותן דוגמאות שציין הכתב.

נכתבה שם שכוח המנוע יחסית מפתיע למול הנתוהים החלשים (האמת שלמאזדה, כדוגמאת השוואה, יש 8 כ"ס יותר בלבד כאשר היא גם שוקלת 50 קילו יותר ובנוסף לכל שיא המומנט של המאזדה מגיע הרבה יותר מאוחר, שוב בחיי היומיום כמעט ולא יהיה הבדל). נכתב שהאימפרזה מכונית נוחה שמספקת בנוסף לכל אחיזת כביש והתנהגות טובה.

בנושא איכות החומרים, לדעתי אתה מתבלבל בין מראה (שם המאזדה נראית מיליון דולר) ואיבזור (שם האימפרזה באמת ניכשלת) לבין איכות חומרים.

במאזדה הפלסטיקה נוקשה ולא נעים בעוד שבאימפרזה החומרים רכים ונעימים יותר (תבדוק כהשוואה את סוככי השמש מפלסטיק "זול" במאזדה ותראה שבאימפרזה מדובר בחומר פלסטיק רך שמצופה בכלל בבד-סתם דוגמא יש לי עוד הרבה דוגאות). למרות בסיס גלגלים קצר של האימפרזה, עדין עדיף למבוגר לשבת שם מאשר במאזדה, כי בעוד שלאימפרזה מרווח רגלים כמעט זהה לזה של המאזדה, לא מספקת המאזדה מרווח כתפים וראש סביר, תחום בו האימפרזה טובה (סתם כהשוואה, תראה של407 יש את אחד מבסיסי הגלגלים הגדולים בקבוצתה ועדין היא צפופה מאוד ביחס למתחרות שלה). אותו דבר ניתן לומר גם על התא מטען שנפחו קטן יותר מזה של המאזדה ולמרות זאת הוא יעיל יותר, בזכות פתח כניסה צר קטן ובמיוחד גבוהה למול זה של האימפרזה. בנוסף לכל, לאימפרזה תוצאות מבחני ריסוק עדיפות על זה של המאזדה והטויטה.

לסיכום, השאלה היא תמיד סדר עדיפויות. לי עצמי, הייתי בוחר במאזדה המהנה לאימי הייתי ממליץ על האימפרזה המשפחתית יותר.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
על מה אתם לעזאזל מתווכחים מדובר ב 3 קופסאות קרטון את מי זה מעניין

איזו מכונית הוא יבחר???

זה פורום של אוהבי מכוניות או קופסאות קרטון?

זה קצת עצוב שאנשים מנסים להבדיל בין 3 המכוניות האלה הן כולן פחות או יותר באותה רמה

ומי שאוהב סובארו יבחר בד"כ סובארו ומי שהכי חשוב לו אמינות ומרווח יבחר בטיוטה ומי שרוצה להרגיש עם אך להיות בלי יבחר במזדה.

יום טוב!!!

כל מכונית, היא מכונית.

זה פורום ייעוץ ברכישת רכב, אנחנו עוזרים לאנשים להגיע להחלטה שמתאימה להם ביותר, אפילו אם זה במכוניות מהסוג הנל, לא הכל אימפרזה טורבו קליאו ספורט וכו'...

כל אדם באשר הוא כשרוצה ייעוץ ברכישת רכב, אנחנו כאן לעזור לו, לא משנה איזה רכב.

יום טוב גם לך.

פורסם
קודם כל, קצת פרופורציות. כל המכוניות המשפחתיות 1,6 אוט', מספקות לא יותר מכוח סביר (גם הקורולה שבאמת חזקה יותר מכל 1,6 האוט'). דבר שני יש אנשים שחושבים שהנגזרת החשובה ביותר במכונית משפחתית זה היכולת האצה בקו ישר, חברה תתעררו, במכונית משפחתית בנאלית חשוב גם, נוחות, בידוד רעשים, מרווח ועוד פרמטרים שבהם המאזדה די נופלת למול המתחרות.

לגיא, אני אשמח להפנות אותך לכתבה די מעניינת על האימפרזה תוכל למצוא אותה בכתובת הזו http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3179567,00.html. אופס... סילחה זו בדיוק אותה כתבה ששלחת אותנו לקרוא.

בכתבה זו תראה שכול מי שציין בפורום את האימפרזה לטובה נתן את אותן דוגמאות שציין הכתב.

נכתבה שם שכוח המנוע יחסית מפתיע למול הנתוהים החלשים (האמת שלמאזדה, כדוגמאת השוואה, יש 8 כ"ס יותר בלבד כאשר היא גם שוקלת 50 קילו יותר ובנוסף לכל שיא המומנט של המאזדה מגיע הרבה יותר מאוחר, שוב בחיי היומיום כמעט ולא יהיה הבדל). נכתב שהאימפרזה מכונית נוחה שמספקת בנוסף לכל אחיזת כביש והתנהגות טובה.

נראה כאילו אני ואתה לא קראנו את אותה כתבה, או לחילופין שאתה החלטת להתעלם מקטעים שלא נראו לך ואני אצטט:

"אבל אט אט חודרת התחושה המוכרת שהאימפרזה פשוטה מדי, וחסרון פינוקים כמו מחשב דרך או מערכת שמע מקורית מתחיל להפריע. מעצבן יותר לגלות שלל פרטים טריוויאליים חסרים: תאורת מפות, כיוון תאורת מחוונים, אפשרות סגירה לפתחי האוורור המרכזיים ומראות בסוככי השמש. כולם אינם. יחד עם תא כפפות פשוט ומתגים מיושנים, זה מפריע לסובארו ליצור אווירה עשירה. גם האבזור הבטיחותי דליל ומסתכם ב-ABS וצמד כריות אוויר."

"לכן אין זה מפתיע - אבל בכל זאת מאכזב - שאחיזת הכביש נמוכה. כך שגם כוח צנוע של מנוע ה-1.6 יכול לייצר החלקות חרטום בולטות. בצד החיובי מתגלה בכל זאת התנהגות מאוזנת למדי ובטוחה"

שים לב שהוא מדבר על התנהגות בטוחה, ומזכיר אח"כ מעט הנאה מנהיגה. למרות השם הדומה לאחיות הגדולות והחזקות, אין לקשר דברים נוספים לאימרפזה הבסיסית מ-WRX ובטח ובטח שלא מ-STI.

אגב אתה רשמת שהוא מדבר על אחיזת כביש, מה שנכון, אבל היא לא מוזכרת לחיוב (ובצדק).

גם בסיכום ממליצים על ה-3 בתור דוגמא למשהו טוב יותר במחיר זהה

"אלא שזה פחות או יותר מחירן של כמה מתחרות מודרניות, צעירות ומושכות בהרבה, ובראשן המאזדה 3. נכון שמדובר בגרסת ציי הרכב, אבל גם כך היא יותר מצוידת מהאימפרזה"

לגבי הפנים, אני שוב לא מסכים איתך. החומרים לא מרגישים כל כך טוב לדעתי, ההרכבה מעולה, החומרים לא. לצערי (או לשמחתי) אין לי את הרכב מתחת לבית בשביל לבדוק זאת.

ושוב, אני הייתי ממליץ על ה-3 או הקורולה גם לאמא שלי. האימרפזה פשוט לא מרגישה בתחרות, וגם בגרסת השני ליטר היא נופלת מהמתחרות. (שם כבר ההפרש הבטיחותי מציק, 2 כריות אוויר בלבד גם בגרסה הבכירה)

גיא

* כל הקטעים באדום נלקחו מהכתבה של אלי שאולי ב-YNET.

פורסם

גיא,

דוקא בגרסת ה2 ליטר, האימפרזה הידנית נראית טוב בביצועים יחסית למתחרות

(עם 8.8 שניות למאה).

כמובן שגם בגירסא הזאת היא קצת מפגרת בכמה דברים מסביב,

אבל שתי הגרסאות זולות יחסית למתחרות אז זה מתקזז..

ולכן... אממ.. שכל אחד יבחר מה מתאים לו.

פורסם

אני דיברתי לגבי האוטומטית, לא נהגתי על הידנית, שהיא אכן הצעה מעניינת יותר. (ועדיין, שתי כריות אוויר בלבד...)

גיא

פורסם

על איפרזה לא נסעתי אבל הנה הרשמים שלי על הקורולה:

לחברה שלי יש קורולה ליסינג 2006. המכונית שקטה מאוד (בידוד רעשי כביש, רוח, טובים), מתלים סבירים+, יש מספיק ויותר כוח בשביל משפחתית. איכות החומרים ברכב טובה (רוב הפלסטיקים נעימים למגע, מושבים טובים), ההרכבה קצת פחות (בדלת ימין יש מרווח רחב, חד והאמת, כואב בין החלק העליון של משענת היד לחלק התחתון). היא עדיין מורכבת בטוריקה?

אין כמעט אבזור (ח"ח קדמיים בלבד).

ראות פנים-חוץ בינונית ומטה בגלל מבנה וגודל החלונות וקורה C מאוד עבה.

לטעמי נראית מעט פחוסה מדי, גריל קדמי מכוער, אבל עדיין אלגנטית יותר מהאימפרזה.

לא אהבתי את עיצוב תא הנוסעים בכלל. נראה יותר כשייך למכונית סופר-מיני מאשר סדאן קומפקטית. הדש ממקום גבוה מדי וזה נותן תחושה שפנים הרכב קטן יותר ממה שהוא באמת.

האכזבה הכי גדולה שלי מהקורולה היתה ההרגשה שהמכונית מבודדת אותך לחלוטין מכל מה שמתרחש מתחת לצמיגים ברמה שלא הכרתי מאף רכב מאז ימי המגאן העליזים. אני לא מדבר כאן על השוואה מול מכוניות חורכות אספלט אבל הרגשתי כאילו המכונית נוסעת על שכבה עבה של גומי ולא אהבתי את התנהגות הכביש שלה. שלא תבין אותי, יש לה נימוסי כביש מצויינים, היא מעודנת ועושה הכול בסדר גמור אבל היה חסר אפילו לי קצת משהו (ואני לא מגדיר את עצמי אחד שקונה מכוניות רק בשביל הנאה מנהיגה כי זה בכלל לא הדבר שחשוב לי ביותר).

ההגה גם לא משהו. 3 וקצת סיבובים מנעילה לנעילה וכמובן חשמלי לחלוטין.

הקורולה היא בחירה מאוד שפוייה למי שמחפש מכונית נוחה, מנומסת, אמינה עם כוח טוב אבל לא יותר מזה. אי אפשר לטעות כשאתה קונה קורולה... :)

פורסם

אני אישית נוהג על טויוטה runx. אני מאוד מרוצה ממנה - צריכת הדלק מעולה (לא שזה אמור לשנות לך הרבה, יהיה לך בטח דלקן), היא מרווחת מאוד, שלא כמו בקורולות הישנות המושב האחורי מרווח ביותר ובגרסת ה5 דלתות עם האפשרות לקפל את המושבים קיבולת המטען מאוד גדולה. היא המכונית הזריזה מבין השלוש, אבל היא לא "ספורטיבית", למרות שהיא יושבת טוב על הכביש. האבזור בסיסי, איכות החומרים טובה. האמינות שלה מוכחת. רמת הבטיחות הפסיבית שלה גבוהה - דוד שלי היה מעורב בתאונה בה נכנסה בדלת שלו מכונית אחרת ומוט החיזוק שבדלת הוכיח את עצמו.

על שאר המכוניות לא יצא לי לנהוג הרבה, רק קצת על המזדה. מבחינת יופי, בה הייתי בוחר.

פורסם

כמי שנהג כבר כ-60000 ק"מ על הטויוטה (ולא ממש ששתי לקבל אותה...) יש לי רק מילים טובות לומר עליה.

בקרוב תגיע שעתנו להיפרד, ונראה שגם הבאה תהיה טויוטה...

אבל מ-2006 כל הקורולות המיובאות לארץ באות מיפן.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
נהגתי אל הטיוטה והמזדה הטויוטה הרבה יותר כיפית לנהוג

תראה, יש הרבה דברים טובים להגיד על הטויוטה, באמת, אבל כיפית זה ממש ממש לא אחד מהם...
פורסם
תראה, יש הרבה דברים טובים להגיד על הטויוטה, באמת, אבל כיפית זה ממש ממש לא אחד מהם...

כן, בניסן הרבה יותר כיף....

פורסם

תראה, ספורטיבית לא הייתי קורא לה אבל כשמתרגלים אליה היא דווקא ממש נחמדה. לא ששה לכשכש בזנב ויש לה קצת יותר מדיי היגוי יתר אבל היא די מאוזנת ולא נשענת יותר מדיי בסיבובים.

רבאק, משפחתית אוטומטית - למה אתה מצפה?

הrunx מגיעות מבריטניה. איכות הרכבה לא רעה בכלל. יש לשלי איזה שיגעון שהאורות בבורר ההילוכים לא נדלקים עד שלא נותנים לקונסולה המרכזית מכה קטנה, כל פעם שמתניעים זה חוזר. למדתי לאהוב את העניין, זה מוסיף לאופי של האוטו :)

פורסם
לא ששה לכשכש בזנב ויש לה קצת יותר מדיי היגוי יתר אבל היא די מאוזנת ולא נשענת יותר מדיי בסיבובים.

אתה נוגד את עצמך, מצד אחד אתה אומר שהיא לא מוציאה את הזנב ומצד שני אומר שיש לה יותר מידי היגוי יתר, משמה, מוציאה את הזנב :roll: .. אולי אתה מתכוון לתת היגוי? (לא שזה משנה במשפחתית אוט' משעממת למדי).

• תוכן חדש...