Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Audi A3 3.2 Quatro Vs. Alfa romeo GT Coupe

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אגב, להגיד שהאיבו/STI זה סאדן שדחפו לו מנוע גדול, זה אחד השטויות הכי גדולות ששמעתי, אם אתה לא יודע מה ההבדלים ביניהם, עדיף שלא תכתוב, אני אשמח לפרט לך על ההבדלים אם תרצה.

אני מכיר כמה אולי תוכל לתת עוד כמה ??

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בבקשה, הנה חלק קטן מההבדלים בין גרסת הSTI לשאר הגירסאות (חלק מהשינוים רלוונטים ל-WRX).

הSTI מצוידת במע' הנעה כפולה, שונה מכל שאר דגמי סובארו. המערכת שהיא דור שונה לגרסאות ההנעה מסוג MPT בעל דיפרנציאל מרכזי וויסקוזי בעל נוזל סילקוני כאשר חלוקת הכוח היא 65:36 במצב רגיל, בגרסת הDCCD הדיפרנציאל הוא מכאני הניתן גם לשליטה ידנית (8 מצבים) לאופן העברת הכח.

גיאומטרית המתלים שונה והיא רחבה יותר מן הגירסאות הרגילות, בסיס הגלגלים גם הוא שונה והוא גדול יותר (254 ס"מ).

דיפרנציאל קדמי מוגבל החלקה מסוג טורסן הבריטית.

הבולמים מורכבים הפוך (הבסיס נמצא בחלק התחתון), דבר התורם לקשיחות לזוויות גילגול מופחתות. הקפיצים והבולמים נוקשים יותר.

מוטות יצוב מעובים וגדולים.

בלמים יעודים של חברת ברמבו בעלות 4 בוכנות צבועים בזהב. דיסקים גדולים יותר.

צמיגי בריג'סטון פרוטנזה 070 שכאשר הם מתחחמים נעשים ממש דביקים (שמחירם...אלוהים ישמור:onfire:) אני לא סגור על זה אבל לדעתי זהו הדגם היחידי בעולם שעושה שימוש בדגם הזה ובמידה הזו-הכוונה כסטנדט ,הגרסה נטולת הDCCD עושה שימוש בסידרת ה- 40. בבדיקה על אותו רכב עם שני הצמיגים ישנה תחושה עדיפה משמעותי בגרסה היקרה (גם בתחושת ההגה וגם באחיזה).

גיר של חברת STI בעל 6 הילוכים, הגה מקוצר, מושבים ספורטיבים מזמש (נראה לי שככה כותבים את זה) ועוד שלל שינוים. מסיטי אויר יעודים בתחתית המרכב.

שים לב, שלא הכנסתי שום שינוי הקשור במנוע, למרות שאפשר לכתוב עליו מספר דפים (דבר שגורם לאנשים לפעמים, לחשוב שזה ההבדל היחידי בין הגירסאות...). אם תרצה ארחיב גם עליו.

אם תרצה אני ארחיב גם על האיבו שהיא לא פחות מעניינת.

לסיכום חידה, מישהו יודע מהי הגירסה האדומה המופיעה בתחתית התמונה?

top.jpg

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

הSTI מצוידת במע' הנעה כפולה, שונה מכל שאר דגמי סובארו. המערכת שהיא דור שונה לגרסאות ההנעה מסוג MPT בעל דיפרנציאל מרכזי וויסקוזי בעל נוזל סילקוני כאשר חלוקת הכוח היא 65:36 במצב רגיל, בגרסת הDCCD הדיפרנציאל הוא מכאני הניתן גם לשליטה ידנית (8 מצבים) לאופן העברת הכח.

תיקון קטן - ב-DCCD10 החלוקה היא 41:59 וב-DCCD9 מדובר ב-35:65. (אחורי/קדמי)

פורסם

דבר ראשון: קטונתי... אני לא כ"כ מבין במכוניות ובאמת יכול להיות שמה שאני כותב זה שטויות אבל לכו תדעו...

אז.. חוצמזה לדעתי זה פשוט בושה להזכיר את האירופאיות הכמעט מושלמות באותה נשימה עם דרום אסיתיות למיניהן... כלל חשוב בחיים האסיתיות לא היו ולא יהיו ברמה של הארופאיות בחיים!!! (ואם כן זה בגלל שהאירופאים לא רצו להשקיע..) זה הרי ידוע שהמכוניות האסיתיות זה כמו דוכני אוכל מהיר (תוך רבע שעה יש לך סובארו אימפרזה מוגדשת טורבו עם טחינה וסלט למעלה) אין בכלל השקעה על הרכב.

כדי להבין מה זה השקעה לכו למפעלים של מרצדס במוו אאודי (אני לא מדבר בכלל על פורשה למבורגיני פרארי לוטוס וכד') ותראו כמה זמן לוקח לרכב לצאת מן המפעלים האלו בנוסף לזה תוסיפו את הסטייל שיש לאירופאיות (מי יותר ומי פחות) ותבינו לבד מה עדיף.

עכשיו בקשר לשאלה המקורית... אישית הייתי הולך על האלפא (הלוואי...) אין פשוט מה להסביר אפילו. האלפא פשוט יותר טובה נ-ק-ו-ד-ה! (טוב אפשר גם לומר סטייל אופי יופי מיוחדות פשוט הכל)

אאודי ואיתה כל הגרמניות (מרצדס, במוו ופולקסווגן (בוא נשאיר את פורשה בחוץ לרגע)) בנויות בדיוק לשלוש שנים של הנהג הראשון. הם פשוט מפוצצות בשיא הטכנולוגיה ובשיא האופנה של אותם שנים ו..זהו. אין להן נשמה (כנראה בגלל שהן גרמניות...).

בכל מקרה תגידו את האמת מתי בפעם האחרונה ראיתם מרצדס או אוודי ואפילו פולקסווגן שנת 90 והתלהבתם? אתם יודעים מה אפילו 98? אה? (ותודו גם גולף עם תוספת אגזוז לחץ וגנטים של האמר די מכוערת...)

אז לדעתי בכלל לא אמורה להיות התלבטות בכלל!!! אלפא ומיד!

ושוב: קטונתי

פורסם
דבר ראשון: קטונתי... אני לא כ"כ מבין במכוניות ובאמת יכול להיות שמה שאני כותב זה שטויות אבל לכו תדעו...

אז.. חוצמזה לדעתי זה פשוט בושה להזכיר את האירופאיות הכמעט מושלמות באותה נשימה עם דרום אסיתיות למיניהן... כלל חשוב בחיים האסיתיות לא היו ולא יהיו ברמה של הארופאיות בחיים!!! (ואם כן זה בגלל שהאירופאים לא רצו להשקיע..) זה הרי ידוע שהמכוניות האסיתיות זה כמו דוכני אוכל מהיר (תוך רבע שעה יש לך סובארו אימפרזה מוגדשת טורבו עם טחינה וסלט למעלה) אין בכלל השקעה על הרכב.

כדי להבין מה זה השקעה לכו למפעלים של מרצדס במוו אאודי (אני לא מדבר בכלל על פורשה למבורגיני פרארי לוטוס וכד') ותראו כמה זמן לוקח לרכב לצאת מן המפעלים האלו בנוסף לזה תוסיפו את הסטייל שיש לאירופאיות (מי יותר ומי פחות) ותבינו לבד מה עדיף.

אם אתה לא מבין אז על פי מה אתה כותב את זה?

טוב אני מניח שלתת אזהרה בהתחלה עדיף על כלום.. :roll:

עמוס

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם
איזה "פאר" יש בA3 ואני בכלל לא מזכיר את הבדיחה שהA3 מספקת חווית ביצועים (אולי בקו ישר-אבל אז הוא יכול לקנות לאדה ניבה ולשים בפנים מגדש טורבו והוא ירגיש אותו דבר).

ממש משפט חזק.

מה כן מפואר? A4? A6? או אולי A8?

הS4 שהשכרתי במיאמי (כן, כן, S4, לא A4) היתה מפוארת בדיוק כמו הA3 שלי. כל הרעיון בA3 הוא לספק מכונית מפוארת וקומפקטית לקהל של צעירים שלא רוצים לקנות A6 בשביל לקבל יוקרה.

לגבי חווית הביצועים - הA3 8P מספקת יופי של חווית נהיגה, החסרון הבולט היחיד הינו ההגה האילם, השלדה מתנהגת יחסית נהדר (אז נכון, זה לא ראלי...) וההיגוי מדוייק להפליא. מנסיון על נהיגה בB4 אני יכול להגיד שהרכב לא משדר יותר ספורטיביות או נוחות מאשר הA3, בטח לא יוקרה...

פורסם

טוב, לעמוס...צניעות שמעת על זה פעם? (אני ממש צנועה עכשיו..)

אני חדש ואני ממש לא רוצה להתחיל ברגל שמאל אבל... ממה שראיתי בפורומים כאן מד הצניעות לא בדיוק מתפוצץ כאן... לפי מה שאנשים כותבים כאן אפשר לחשוב שכל אחד כאן מנחה בטופ גיר או לפחות משו בסגנון

אז מצטער כנראה שבפורומים כאלה צריך להיות קצת יותר אגרסיבי

ושוב קטונתי

פורסם

אתה פחות צנוע ממני .

לא , זו לא מחמאה . ( אני ידוע כ"לא צנוע" וזה חיסרון גדול )

אתה תיקח אלפא - תהנה .

אם אתה שואל אותי ואני מניח שלא , אבל לא כל כך איכפת לי...

אז אני מעדיף כמעט כל במוו על כמעט כל אלפא . נקודה . סוף .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
טוב, לעמוס...צניעות שמעת על זה פעם? (אני ממש צנועה עכשיו..)

אני חדש ואני ממש לא רוצה להתחיל ברגל שמאל אבל... ממה שראיתי בפורומים כאן מד הצניעות לא בדיוק מתפוצץ כאן... לפי מה שאנשים כותבים כאן אפשר לחשוב שכל אחד כאן מנחה בטופ גיר או לפחות משו בסגנון

אז מצטער כנראה שבפורומים כאלה צריך להיות קצת יותר אגרסיבי

ושוב קטונתי

אף אחד לא חושב שהוא מנחה בtop gear.

אין קשר בין צניעות לבין מה שכתבת.

בגדול, מה שאמרת בפתיח זה:

"אני לא מבין, יכול להיות שמה שאני אומר זה שטויות אבל תיקח אותי ברצינות ותתחשב בדעתי".

עזוב top gear וצניעות, עוד לפני שהגענו לתוכן הדברים שכתבת - מה אנשים צריכים להבין מהפתיח שלך?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...