Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סאאב 9000 - לשלם מעל המחירון?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם כבר סאאב אז לדעתי האישית ה 9-5 , אוטו מדהים.

אומרים שהמודל הראשון שלו שיצא אם אני לא טועה ב98 פחות מוצלח מהמודל של 99\ זה אני משאיר למומחי סאאב.

מה שכן קח בחשבון מחלות ידועות שעולות כסף לתיקון, וחלקים יקרים.

לחבר שלי סאאב 900 , הלך הרדיאטור הפנימי של המזגן ורק עליו דרשו אלפי שקלים רבים, ולא , לא 5K ולא 6K אלא יותר, בסוף ייצרנו לו בעבודת יד אחד על אחד כזה בפרוטות יחסית, אבל הרבה זמן.

קח שכל חסידי הסאאב לא יתממו, זה רכב יקר לאחזקה ובמיוחד לאדם רגיל שאין לו קשר למוסכי.

מצד שני , לא לשכוח, בטיחות (שלא נצטרך) מהשורה הראשונה, יופי, נוחות, יציבות , ייחודיות ועוד.

לגבי המחיר, מחירון? אני לא בעד בשום מקרה, ואם האוטו כל כך טוב, אז בכל זאת הוא דגם ישן (גם אם הוא מדהים) ולכן לך על ה 9-5 אם אתה יכול.(אני אישית "מת" על האוטו הזה )

קח בחשבון צריכת דלק גבוהה במיוחד גם כאשר הרכב במצב תקין מבחינת אי זיהום אוויר.

אם תחליט לקנות סאאב ,בדוק אותו טוב טוב אצל מומחי סאאב,

וגם במכון רגיל וממוחשב לבדיקת הספקי מנוע לגלגלים, תאונות ועוד (מה שלא קשור דווקא לסאאב, את זה תשאיר למקצוענים של סאאב,)

בברכה

דני

.

אוקי תן לי לחלוק עלייך במספר דברים :

אז ככה חלקים יקרים אמרת ? יקר למי למי שהמוכניק רוצה "לדפוק" אותו ?

תראה המחירים בסאאב לצערנו מופרזים לחלוטין ולא ביגלל שהחלקים יקרים (הם דיי דומים מבחינת מחיר לכל מכונית אירופאית ואני מתחייב ) אלא שהמוסכניקים בארץ רוצים להרוויח כמו "חזירים" וסליחה על הביטוי השמרני למדיי לגבי התופעה.

כבר נתקלתי בהפרש חלקים בסאאב שהגיע עד ל-300% בין המוסכניקים.

לדוגמא : ברז חימום בסאאב שמוסך אחד ביקש ממני 1250 ש"ח כולל עבודה (עבודה של 5 דקות לפרק כולה 2 צינורות עם באנד) ובמוסך אחר 420 ש"ח כביכול מכר שלי וכמה עולה הברז חימום אני אגלה לכם : 265 ש"ח וזה יקר ? יותר זול מפולקסוואגן !!!

צריך לבדוק טוב טוב את המוסכניק עימו אתה עובד (כל אחד משחק אותה חבר שלך ) .

בקשר לצריכת דלק : אני לא מסכים עם דני יחסית לרכב עם מנוע 2.3 טורבו האוטו חסכוני .

במספר בדיקות שערכתי בעיר ומחוצה לה:

בנסיעה מת"א לאשדוד יצאנו 2 מכוניות אני עם הסאאב 9-5 ורכב מיצובישי 1.6 אוטומט המיצובישי איבד יותר דלק מעל 50 ש"ח הלוך חזור ועוד בסאאב נשאר עוד לנסיעה של לפחות עוד 40 ק"מ בשיוט אני מאמין שהרכב חסכוני מהרבה יפניות סטנדרטיות 1.6 ומעלה אוטומט נשמע מופרך אבל נכון.

בעיר גם לא כלכך נורא 1 ל-6 שבממוצע זה לא נורא הייתה לי סונטה 2.0 אוטומט שתתה הרבה יותר דלק ותאמינו לי שזה היה מורגש.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הבן אדם בהחלט צודק בכל מה שכתב,אם אכן לרכב אין שום תוספות מיוחדות אז למה לשלם מעל המחירון? ותאמין לי שלבסוף הוא ימכור אותו גם מתחת למחירון. כל מה שהמוכר יכול זה לבקש יפה מעל המחירון וגם זה לא נראה לי שהוא יקבל על אוטו כמו סאאב שאין לו שוק בארצנו.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

סאאב זולה בקנייה , נכון , מקבלים רכב פאר בזול, אבל ישחט אותך בטיפולים ובתקלות, אף אחד לא יודע להתעסק עם הרכב הזה ובכלל חלקי חילוף עולים הון תועפות.

אז אוקיי יש לך סאאב, עצם כל אחד יכול לקנות, זו לא הבעייה, הבעייה היא להחזיק אותה.

לעניין המחירון , בגלל שזה סאאב אז נתעלם ממחירון , בדיוק ההיפך, בגלל שזה סאאב ויש לה שוק בדיוק כמו סתאם דוגמא : פורד טאורוס, ויותר גרוע, בגלל השם תשלם לו יותר? בחיים לא, המכוניות האלה נמכרות מתחת והרבה מתחת למחירון, אין שום סיבה בעולם לשלם יותר .

לפי דעתי אם אין לך גב כלכלי חזק ואתה לא משוגע למותג הזה שנקרא סאאב - אז אין לך מושג לאיזו הרפתקאה אתה נכנס.

וסאאב היא לא מכונית אמינה בטירוף כמו שמשהו כתב פה - ממש לא.

בנוסף לכל גם תצרוכת דלק מזוויעה, 1 ל 6 בעיר , ועוד הוא כותב לי לא נורא....

בחו"ל הרכב נחשב רמה אחרת, בארץ הוא על הפנים.

ועוד משהו עכשיו ניזכרתי - יש לי חבר שברשותו סאאב, אני לא זוכר איזה דגם אבל יש לו אינטריור הכל מעור שחור , והרכב פול חשמלי, ותמיד אני מתלהב שאני רואה אותו - והוא תמיד אומר לי שסאאב זה לא כמו שזה נראה, אני שואל אותו למה אתה מתכוון - לפי דבריו, ניתן להבין שזה לא זה.

פורסם

וסאאב היא לא מכונית אמינה בטירוף כמו שמשהו כתב פה - ממש לא.

אף אחד לא כתב שהרכב אמין בטירוף,אלא כתבו שאם מטפלים בו בזמן אז הרכב מגלה אמינות ו

אבל אם מזניחים אותו טיפה אז אתה מקבל על הראש ... ואני מסכים איתו גם מניסיון !

כשטיפלתי ברכב בזמן לא היו לי בעיות עם הרכב בכלל אבל כשנתקעתי קצת עם כסף והזנחתי קצת קיבלתי על הראש .

עריכה : וכן צריכת דלק בתוך העיר והדגש הוא על בתוך העיר של 1:6 הוא בכלל לא נורא לרכב כזה !

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם
כי יש סטיגמות ואנשים קונים פה רק סטיגמות בארץ
לידיעתך, השאלה היתה על הסטיגמות!

אתה לא צריך להעלב אם מישהו אומר שסאאב נמכרות מתחת למחירון, גם אם אתה מעריץ מושבע של המכונית.

יש פה חבר ששואל לגבי כדאיות של עיסקה, ולא חשוב בכלל אם לדעתך מכוניות סאאב צריכות להימכר במחיר גבוה. אם רוב האנשים מצליחים לקנות סאאב מתחת למחירון אין שום סיבה שמי שיודע את זה לא יאמר את זה לחבר ששאל, כדי שישקול בהתאם את העיסקה שלפניו.

בשביל זה אנחנו פה, לא?

פורסם

גם אל פגו לא משלמים מעל המחירון!!!

אבל כשה אני חיפשתי אתו ומצאתי אוטו במצב חבל אל הזמן!!!

קניתי מעל המחירון 5+!!(ק"מ נמוך מאוד+יד 1)

אז שווה לשלם אם בן אדם השקיע באוטו ושמר אליו!

פורסם
סאאב 9-5 זאת אחת המכוניות היותר טובות שהיו לי אי פעם.

ומי שמבין במכוניות ייקנה סאאב בלי לחשוב פעמיים כמובן שתהייה שמורה ובלי תאונות כי במחיר הזה לא ניתן למצוא שום דבר שמתקרב לאותם סטנדרטים שמהם קורצה המכונית.

חוץ מאופל וקטרה זכרונה (לא) לברכה :mm_tongue

אני לא באמת מעצב ניסאן. אבל באמת קוראים לי טאיג'י טויוטה. 正直に

פורסם
אוקי תן לי לחלוק עלייך במספר דברים :

אז ככה חלקים יקרים אמרת ? יקר למי למי שהמוכניק רוצה "לדפוק" אותו ?

תראה המחירים בסאאב לצערנו מופרזים לחלוטין ולא ביגלל שהחלקים יקרים (הם דיי דומים מבחינת מחיר לכל מכונית אירופאית ואני מתחייב ) אלא שהמוסכניקים בארץ רוצים להרוויח כמו "חזירים" וסליחה על הביטוי השמרני למדיי לגבי התופעה.

אני לא יודע במה אתה נתקלת, אני בעל מוסך , אולי אני לא כותב עברית מספיק טוב (ואני כן) ואולי אני לא מסביר מספיק טוב (ואני חושב שכן) אבל מה שבטוח שעברית אני מבין טוב, ואפילו מאוד.

כשאני מתקשר למחסן UMI לבדוק מחירי חלפים, אני יודע אם הדבר סביר ביחס לרכבים אחרים או לא.

נכון, לא הכל ככ יקר, ואפילו יש דברים סבירים ולעיתים הפתעות לכיוון של זולים, אבל אוי ואבוי שתצטרך חלק יקר ( אפילו ישירות מUMI ) ולא אצל שוחטים למינהם כדבריך, וכאמור אוי ואבוי שתצטרך חלק מסויים, ותמיד בסוף תגיע אליו.

כבר נתקלתי בהפרש חלקים בסאאב שהגיע עד ל-300% בין המוסכניקים.

לדוגמא : ברז חימום בסאאב שמוסך אחד ביקש ממני 1250 ש"ח כולל עבודה (עבודה של 5 דקות לפרק כולה 2 צינורות עם באנד) ובמוסך אחר 420 ש"ח כביכול מכר שלי וכמה עולה הברז חימום אני אגלה לכם : 265 ש"ח וזה יקר ? יותר זול מפולקסוואגן !!!

צריך לבדוק טוב טוב את המוסכניק עימו אתה עובד (כל אחד משחק אותה חבר שלך ) .

בקשר לצריכת דלק : אני לא מסכים עם דני יחסית לרכב עם מנוע 2.3 טורבו האוטו חסכוני .

לרשום על סאאב שהוא חסכוני, זו הטעיה בלשון המעטה, בוא אם הסאב ועם המיצבושי לחיפה, נעלה ונרד לכרמל 3 פעמים ונבדוק מה קורה לשעון דלק של כל אחד מהם ולכמות הדלק בליטרים בפועל במיכל, ואתה תפסיד בגדול.

במספר בדיקות שערכתי בעיר ומחוצה לה:

בנסיעה מת"א לאשדוד יצאנו 2 מכוניות אני עם הסאאב 9-5 ורכב מיצובישי 1.6 אוטומט המיצובישי איבד יותר דלק מעל 50 ש"ח הלוך חזור ועוד בסאאב נשאר עוד לנסיעה של לפחות עוד 40 ק"מ בשיוט אני מאמין שהרכב חסכוני מהרבה יפניות סטנדרטיות 1.6 ומעלה אוטומט נשמע מופרך אבל נכון.

בעיר גם לא כלכך נורא 1 ל-6 שבממוצע זה לא נורא הייתה לי סונטה 2.0 אוטומט שתתה הרבה יותר דלק ותאמינו לי שזה היה מורגש.

סונטה זה לא דוגמא, אוטו עם 22 קלוגרם מומנט זה עגלה, אך לא יבלע דלק על המשקל שלו, פלא שהוא בכלל מוכן לזוז.... (דעתי האישית בלבד כנהג ולא כאיש מקצוע)

ואחרי הכל, אני אומר לכולם כאן שאם הייתי עשיר הייתי קונה סאב, אבל אני לא מספיק עשיר לקנות אוטו במחיר זול יחסית (ששווה הרבה יותר) ולתחזק אותו,

אז הלכתי על ב.מ.וו 728 96 ושילמתי יותר מאשר הייתי משלם על סאב 9-5 99 .

אין לי טורבו, אבל אני יותר חזק מהסאאב טורבו, יש לי את כל התוספות שעובדות, וכל הפינוקים , ואפילו מצאתי אחת שהיא בכלל לא ארסית....:wink:

ולזה שרוצה לקנות את הסאאב:

הסאאב מאוד סולידית, ויותר מיוחדת, ולא תראה אותה אצל השכן, השאלה מה זה שווה לך, וכמה.

זה אחלה אוטו, אם סאאב אז לדעתי רק ה 9-5 , לבדוק טוב, ולעשות לו טיפול רציני (טיפול מונע) שכולל ניקוי רשתית באגן השמן ועוד כמה דברים שלא אני הכתובת למידע מפורט, אבל לעבור על כל "המחלות המוכרות" ,לתדלק והרבה ולהנות חופשי, גם להתפלל שלא ילכו חלקים שעולים אלפי שקלים אפילו ישירות בUMI

בהצלחה לכולם וגם לי.

בברכה

דני

.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

לפי מה שאני זוכר הוא מחפש סאאב 9000 שתיכנס לו לתקציב בלבד , פעם הצעתי לו 9-5 שמצאתי אם אני לא טועה .

בכלל לנושא האשכול עצמו, לדעתי האישית הסאאב לא נמכר מעל המחירון .

אם הרכב מטופל באופן מופלא וממש בובה אני הייתי משלם על זה מחירון או מחירון מינוס קטן , אבל לא מעל המחירון .

דעתי האישית בלבד ואני מאמין שזו בכלל המטרה של התרד הזה כי אני חושב שכבר דנו ביתרונות והחסרונות לפני איזה חודש לא ?

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

חבר'ה, קודם כל תודה רבה.

הוא דורש מחירון = 32,000 (על דגם ה-CD) לדבריו.

אני בטוח שה-9-5 הרבה יותר טובה אבל היא נסחרת סביב ה-50K ואין לי מאיפה להוציא כ"כ הרבה כרגע.

בקיצור, בגלל שהמחיר כ"כ נמוך אני לא יודע אם שווה לי לחכות לרכב המושלם שיבקשו עליו 5K פחות...

בנוגע לאמינות, קצת הפחדתם אותי כאן, אני לא מתכוון להחזיק ברכב זמן רב, מקווה שלא יותר משנה (אני אוהב להחליף רכבים).

היה לי בעבר 827, לטעמי הוא היה האוטו המושלם, ולא הפריע לי בו הצריכת דלק, או עלות הטיפולים, אבל הבעיה הייתה שבין טיפול לטיפול הייתי צריך לבקר עוד איזה 3-4 פעמים לכל מיני תיקונים יקרים - בקיצור המון תקלות ולא אמין.

אני לא נוסע הרבה, אז צריכת הדלק היא לא פונקציה.

מעלות טיפול 10K של 1000-1500 ש"ח אני לא מתרגש. (פעם בשנה,נספוג).

אבל להכנס כל חודש למוסך על פיצפק'ס זה כבר אני לא מוכן...

פורסם

תשמע הכל תלוי במצב הרכב ואי אפשר להבטיח כלום, מה שבטוח הטיפולים יהיו יקרים יותר משל הרובר שהיתה לך .. כמה אני לא ממש זוכר כי אני כבר זמן רב עם רכבי ליסינג לצערי .

אחרי ששמעתי שאתה לא מתכוון להחזיק את הרכב זמן רב אני לא הייתי ממליץ לך ללכת על הרכב הזה , במיוחד במחיר מעל מחירון יהיה לך קשה למכור מה שבטוח שיהיה עוד קשה למכור במחיר מחירון .

ארון ממעודון סאאב, נשמח לשמוע את דעתך העניינית בקשר לרכבים מסוג אלה כי אני גם אוהב את הסאאב , ולמען האמת הסאאב עדיין נמצאת אצלי בלי שאני אעיז לגעת בה בגלל הזנחה רבה מידיי ועלויות טיפולים גבוהות מאוד .

אם יש לך המלצות למוסכים באזור הצפון אשמח לקבל את המידע, אם נראה לך שנכתבו שטויות אז תגובה עניינית תהיה הרבה יותר יעילה מאשר ההטפה שלך לגבי "השטויות, שנכתבו פה .

הרכב שהיה ועדיין אצלי

attachment.php?attachmentid=58012&stc=1

attachment.php?attachmentid=58013&stc=1

1.jpg

2.jpg

Henry Miller

פורסם
כבר רואים מה רמתך ביידע על מכוניות !!

לא מספיק שאתה לא מכיר את ההיסטוריה של הרכב המדובר אתה מדבר גם שטויות מה אתה יודע ביכלל מה בעל הרכב השקיע במכונית ? מה הוא טיפל בה קודם ? ישר לזרוק משפט מטומטם זה הכי פשוט ביגלל אנשים כמוך רואים פה בארץ מכוניות שלא משתינים עליהם באירופה ובארצות הברית בפרט, כי יש סטיגמות ואנשים קונים פה רק סטיגמות בארץ (מה יותר טוב לקנות מאזדה שנת 94 באותו סכום ? ) איך אפשר ביכלל להשוות.......

סתם ליידע הכללי ישנו בארץ את מועדון הסאאב לך תיראה כמה שנים מחזיק הרכב וכמה הוא עולה לך רכב שעוד מעט 40 שנה על הכביש אפילו אתה לא מסוגל להרשות לעצמך רכב כזה ועוד לשלם עליו מעל המחירון סליחה רכב שאין לו כלל מחירון......

?

אני לא אתחיל להגיב אפילו, ולפתוח את הפה

על אידיוט שכמוך.

אבל אם תפתח את העיניים ותראה איפה אתה חי, אז כן תבין שזאת המציאות

וזה הסחר של הרכב בישראל

וככה קונים סאאב בארץ, אם תרצה או לא.

זה שאתה אוהב את המכונית, כל הכבוד אחלה תחביב.

אבל קצת ראש על הכתפיים לא יזיק, כי אתה מדבר כמו ילד בן 10 שחושב שכל מה שהוא אומר זה קדוש.

ולגבי להרשות לעצמי רכב, תשאיר בשבילי מה אני יכול ומה לא

ותצא מהבועה שאתה חי בה.

כי סאאב זה חור בכיס במקרה של תיקונים, וחור כל כך גדול !

והסחר כל כך חלש, ואם 100 אנשים באשכול הזה רושמים ככה אז 100 לא טועים.

Greddy Type S - טעם החיים 8)

פורסם
אני לא אתחיל להגיב אפילו, ולפתוח את הפה

על אידיוט שכמוך.

אבל אם תפתח את העיניים ותראה איפה אתה חי, אז כן תבין שזאת המציאות

וזה הסחר של הרכב בישראל

וככה קונים סאאב בארץ, אם תרצה או לא.

.

ככה קונים סאאב בארץ ?

כל רכב לגופו !!!

אתה לא יכול להכליל על שום דבר בכלליות מה אם תראה סאאב שנת 94 יד ראשונה עם פחות מ-100000 ק"מ כמו שיש לשכן שלי תשלם לו מתחת למחירון אתה טועה ובגדול !!!!

נקודה.

פורסם
ככה קונים סאאב בארץ ?

כל רכב לגופו !!!

אתה לא יכול להכליל על שום דבר בכלליות מה אם תראה סאאב שנת 94 יד ראשונה עם פחות מ-100000 ק"מ כמו שיש לשכן שלי תשלם לו מתחת למחירון אתה טועה ובגדול !!!!

נקודה.

ואם החליף את כל הידיות לזהב 24K וריפד את המושבים בעורות טיגריס בנגלי אשלם לו אפילו מעל המחירון.

ועכשיו ברשותך אפנה אותך לשאלתו המקורית של פותח האשכול:

מצאתי רכב כזה, שנת 96, נראה שמור יחסית, 150K ק"מ +-
ונקל להבין ממנה שמדובר ככל הנראה במכונית במצב קצת מעל הממוצע וקילומטרז' קצת מתחת לממוצע והשאלה היא כמובן האם נוהגים אנשים למכור מכונית שכזו מתחת למחירון למרות שמדובר בפאר היצירה הטכנולוגית ונכונו לה עוד עשרות שנים מאושרות של שירות נאמן.
פורסם

מי שרוצה לקנות רכב במחירון של לוי יצחק שיתקשר אליו וישאל אותו כמה מכוניות כאלה יש לו במלאי.

שרכב הוא קצת ישן וקצת נדיר , ללוי יצחק אין שם אמירה בנושא , רק המלצה.

בדרך כלל ההמלצות שלו תלושות מהמציאות.

רכב שווה כמה שמישהו חושב ששווה לשלם עליו .

• תוכן חדש...