Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יום נעים

אני מתלבט בין שני רכבים גולף דור 5 מנוע 1.6L FSI עם 115 כוחות סוס לטויוטה RUNX עם נפח מנוע של 1598 סמ"ק ו-110 כוחות סוס ב-6000 סל"ד גיר אוטומטי.

יש ברשותי את סכום הכסף הנרש לקניית רכב חדש כ-150 אלף שקלים.

מה דעתכם על שני הרכבים.

דרישות מיוחדות אין לי.

רפי

יש לי יום יום חג....

פורסם

אני ממליץ לך על הטויוטה. ערכתי בדיקה דומה בזמנו. הרכב יותר אמין ושומר יותר על ערכו. לפולקסווגנים יש נטיה למחלות ילדות וזה נורא מרגיז. מאידך אין כמו הגולף לנוחות בנהיגה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אני ממליץ על הראנאיקס, גם כי יש לי אחת , וגם בגלל שבשלוש שנים אחרונות יש לי 0 תקלות , טיפולים זולים , מוסך מורשה אין ברירה בגלל האחריות , אבל טיפול בטויוטה עולה 400 שקלים כולל מע"מ, הטיפול הכי גדול שעשיתי הוא היה השנה , 50 אלף ק"מ = ברקסים קדימה ואחורה , לקחו לי 1300 שקל כולל טיפול. התקלה היחידה שהייתה לי היא שנשרף לי מנורה מקדימה ,אחת מהם, הלכתי למוסך רגיל והחלפתי אותה תמורת 50 שקלים,ואגב, המנורה שם דיי יקרה, במוסך מורשה רצו 140 ש"ח.

מעבר לזה, הרכב נוסע מצויין (גיר ידני), זריז,נוח,קומפקטי משהו,צריכת דלק ממוצעת 1 ל 12 משולב.

אני מבסוט.

לגבי הגולף, נסעתי עליה,יותר חלשה מהטויוטה , אם כי הנדסת פנים של הרכב והאיכות היא יותר גבוהה מהטויוטה, אבל מנגד - הטיפולים הרבה יותר יקרים, הרבה יותר תקלות, תקלות חשמל\חיישנים\חלונות ועוד יותר צריכת דלק,הפסד ערך הרבה יותר מהטויוטה.

אני גם הייתי בהתלבטות הזאת, אם כי חשבתי גם בכיוון אימפרזה 2.0 4*4 וזו בעצם הייתה הבחירה שלי, אבל אשתי לא רצתה.

אתה קונה טויוטה - יש לך שקט נפשי , אין צרות, שים דלק וסע..

הטויוטה עדיפה כמעט בכל פרמטר על הגולף.

פורסם

קודם כל, המשפט הזה פשוט לא נכון. אתה יכול להגיד שהטויוטה עדיפה באמינות וחסכון על הגולף, אבל כמעט בכל פרמטר?

לפותח השרשור - אם אין לך דרישות מיוחדות וכל שאתה רוצה זה אוטומט 1.6 אמין ובסיסי - הקורולה תהיה בחירה טובה בשבילך.

מצד שני, אם אתה מעוניין להוציא 150K שקלים, אתה יכול ליהנות קצת יותר. גולף היא אופציה טובה, מאזדה 3 2.0 ל' גם כן. ויש עוד אפשרויות. הונדה סיוויק החדשה, סיטרואן C4 2.0, פורד פוקוס 2.0 ל' החדשה שתגיע בשנת הדגם 2007 עוד מספר חודשים, רנו מגאן 2.0.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ראשית,הקורולה עולה 130K והגולף,לאחר ההוזלה הצפוייה של 3-4% אמורה לעלות 134K בגירסתה הבסיסית.

הגולף מרווחת מהטויוטה,הרבה יותר בטוחה(***** כוכבים במבחן NCAP)מאובזרת היטב,מצויידת בגיר אוטומטי בעל 6 הילוכים ו 6 כריות אוויר.

הטויוטה היא מכונית ממוצעת לחלוטין,שחוץ ממוניטין טוב בכל הפרמטרים היא ממוקמת במרכז הטבלה.

בהתחשב בהפרש המחירים הקטן בינהם-הגולף עדיפה.

אגב אמינות-הגולף החדשה ניפטרה מכל הבעיות הקטנות והמרגיזות של הדגם הקודם(חבר טוב מנהל עבודה במוסך פולקסווגן גדול)והיא מפגינה אמינות ברמה גבוהה.

גם הטויוטה סבלה מלא מעט מחלות ילדות,רק בהבדל אחד-לטויוטה מותר להתקלקל,מותרות שמכוניות אירופאיות לא נהנות ממנו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אני ממליץ על הראנאיקס, גם כי יש לי אחת , וגם בגלל שבשלוש שנים אחרונות יש לי 0 תקלות , טיפולים זולים , מוסך מורשה אין ברירה בגלל האחריות , אבל טיפול בטויוטה עולה 400 שקלים כולל מע"מ, הטיפול הכי גדול שעשיתי הוא היה השנה , 50 אלף ק"מ = ברקסים קדימה ואחורה , לקחו לי 1300 שקל כולל טיפול. התקלה היחידה שהייתה לי היא שנשרף לי מנורה מקדימה ,אחת מהם, הלכתי למוסך רגיל והחלפתי אותה תמורת 50 שקלים,ואגב, המנורה שם דיי יקרה, במוסך מורשה רצו 140 ש"ח.

מעבר לזה, הרכב נוסע מצויין (גיר ידני), זריז,נוח,קומפקטי משהו,צריכת דלק ממוצעת 1 ל 12 משולב.

אני מבסוט.

לגבי הגולף, נסעתי עליה,יותר חלשה מהטויוטה , אם כי הנדסת פנים של הרכב והאיכות היא יותר גבוהה מהטויוטה, אבל מנגד - הטיפולים הרבה יותר יקרים, הרבה יותר תקלות, תקלות חשמל\חיישנים\חלונות ועוד יותר צריכת דלק,הפסד ערך הרבה יותר מהטויוטה.

אני גם הייתי בהתלבטות הזאת, אם כי חשבתי גם בכיוון אימפרזה 2.0 4*4 וזו בעצם הייתה הבחירה שלי, אבל אשתי לא רצתה.

אתה קונה טויוטה - יש לך שקט נפשי , אין צרות, שים דלק וסע..

איזה קשקוש! לשייך את מחלות דור 4 לגולף לדור 5, מראה על מידת הרצינות של הכותב. החלונות הנופלים שייכים לדור הקודם, איש חביב וגם הם תוקנו ע"ח היבואן. מעבר לזאת כל המחלות החשמליות שציינת, לא ממש איפיינו את הדור הקודם, שגילה למרבה האכזבה אמינות לא רעה כלל. באשר לדור 5 של הגולף, עליו נסובה השאלה, לא ידוע לי ואני מניח שגם לך, על איזושהיא מחלה. הוא פשוט חדש מדי. זה באשר לאמינות. בכל שאר התכונות נדמה לי, בכל הצניעות שמדובר במכוניות שאינן שייכות כלל לאותה ליגה. לפחות בכל הנוגע לזוטות כמו איכות, נוחות, אחיזת כביש, היגוי ותחושה כללית. באשר לטיפולים שוטפים, מנסיוני הסכומים שציינת באשר לטיפולים שוטפים, מקבילים פחות או יותר למחירי מוסך צ'מפיון האכזר.
פורסם

בוקר,

לצערי, אני עד לשטויות שאנשים כותבים בפורום ואחרים כמו תוכים מעתיקים את התשובות לגבי מחיר טיפול לגולף דור 4 או אמינוות הרכב.

כבעלים מאושרים שרכב מסוג גולף 1.6L דור 4 אני יכול להעיד שהרכב מאוד אמין, חוץ מאשר נזילת מים שתוקנה בחצי מחיר כשרות של רצון טוב לאחר גמר האחריות.

במהלך 6 שנים זו התקלה היחידה !!

חוץ מאשר החלונות הנופלים שהיצרן לקח על עצמו את תיקון והחלפת כול המנגנונים חינם אין כסף.

מצורפות מספר קבלות של טיפול ברכב שלי תראו ובצעו השוואה לעומת טויוטה או הצרפתיות ושאר פחונים.

עם עובדות אין להתווכח !!

1.החלפת רצואת טיימינג כולל מותחן בפחות מ-1000 שקל במוסך מורשה של צ'מפיון.

2.החלפת פלגים+סט דיסקיות קידמיות בפחות מ-600 שקל.

אנא מכם אל תתחילו להביא לי מחירי מציאה של טיפול ברכב משנתון ישן או במוסך רחוב...תבדקו כמה עולה בפורד פוקוס או פיג'ו 307 החלפת פלגים או רצועת תיזמון.

טיפולים לרכב החלפת רצועת טיימניג פלגים 1.jpg

טיפולים לרכב החלפת רצועת טיימניג פלגים 2.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

אני לא מסכים איתך, הטויוטה נותנת יותר תמורה לכסף,אין מה לעשות,ביצועים טובים יותר, מנוע טוב יותר, גיר,תצרוכת דלק עדיפה,אמינות מצויינת,חוץ מאינטריור שנותן לך תחושת הרכבה יותר איכותית ועמידה, לגולף אין מה להציע, במיוחד בהתחשב בזה שהמחיר שלה יותר יקר גם ללא כל איבזור.

הגולף יקרה מאוד , תמורה לכסף.

תפתח מחירון, בכמה קנית אותה וכמה היא שווה היום?

ב 4 שנים אתה מאבד חצי מערך הרכב, בנוסף,בכל מגזינים של רכב, בכל מבחן שנעשה בין מספר מכוניות ובניהם גולף,תמיד נאמר שהרכב יקר יחסית למתחרות ואף פעם הוא לא יצא כשידו על העליונה.

במחיר של גולף מאובזרת אתה יכול לקנות מאזדה 3 , 2 ליטר או אימפרזה 4*4 2 ליטר , פוקוס 2 ליטר...אז למה לקנות גולף 1.6 ?

פורסם

קניתי את הרכב במרץ 2000 במחיר של 97K.

מכרתי אותה השבוע במחיר של 57K.

לא מאמין ? השוק היום לצערי נשלט על-ידי סוחרי הרכב המורשים או לא המורשים והם חייבים גם להרוויח לכן הם מציעים מחירים מצחיקים של 52K מחיר מכסימלי מכאן רק ניתן לרדת.

בשבילי המחירון של לוי יצחק הוא בגדר המלצה בלבד .

אל תשכח שעם ישראל חי וניזון משמועות כפי שהיה בשנות השמונים עם הסובארו.

למי אין סובארו שיקום, זוכר ולצערי גם היום זה קורה עם מזדה או טויוטה.

גולף הינו סמל סטטוס בעולם ובארץ והמכירות של הגולף תמיד היו במקום הראשון (חוץ משנת 2002 כאשר פיג'ו לקחו את הקופה).

פורסם

יצא לי לשהות בגרמניה וגם בארה"ב תקופה מסויימת , תתפלא, גולף אינו נחשב שום סמל סטטוס, רק במדינה שלנו בה הערסים והצפונים שולטים, פה ,הוא יצר לעצמו סמל סטטוס, שים חלונות מושחרים, בקליות מיוחדות, מערכת טובה וצמיגים רחבים - ושיחקת אותה.הגולף בגרמניה הינו רכב בסיסי ביותר וזול מאוד.

לעומת זאת הטויוטה ,ניסן וסובארו נכנסו חזק לחו"ל, סקר דעת קהל הראה שהאמריקאים מעדיפי יפניות ועובדה טויוטה ניסן וסובארו הולכים שם חזק.

עם ישראל ניזון משמועות,זה נכון, אך אל תשכח יש גם עובדות בשטח.

ישנו עוד דבר, בישראל , כל אחד שיהיה לו רכב מסויים, תמיד הוא יחשוב ששלו הכי טוב, ולא מעניין אותו כלום, בחו"ל זה לא ככה.

אני חושב שגולף זה רכב מצויין אך יקר , יחסית למחיר שאתה משלם , אתה יכול לרכוש משהו יותר טוב.

פורסם

המשך לדיון בנושא גולף דור 5...

אני הזמנתי רכב חדש עם מנוע F.S.I 1.6L וביצעתי השוואה גם לעומת הטויטה RUNX עם גיר אוטומטי, לפי העובדות הגולף עולה עלייה בכמה דברים בדגמים הבסיסים והם:

לגולף יש מקדימה וגם מאחורה בלמי דיסק מאווררים.

בטויוטה רק מקדימה.

לגולף יש גיר טיפרוניק לטויוטה גיר אוטומטי סטנדרטי.

המחיר של הגולף יקר מזה של הטויוטה אבל לא בהרבה.

המחיר של הגולף ירד והוא 147K.

קראתי המון שהטויוטה מאובזרת יותר מהגולף גם בדגם 4 וגם 5 במה ?

תכתבו בדיוק במה ואני אתן לכם תשובות.

מי יכול לצרף קבלות של טיפול 15K או החלפת רצועת תיזמון של טויוטה או פורד פוקוס או פיג'ו 307 שנוכל להשוות את העובדות ולא רק מסע הכפשה לצ'מפיון ולגולף.

קדימה אני ממתין.

פורסם

אני אצרף לך עוד כמה דקות קבלה על טיפולים במוסך מורשה טויוטה , ואגב, בטויוטה יש גם מאחורה בלמי דיסק כמו מקדימה בדיוק.

לגבי הגיר אני לא יודע - לי יש גיר רגיל,ואפרופו גיר אוטומטי של טויוטה הוא מהגירים הכי מוצלחים שיש.

פורסם

היי,

התכוונתי לבלמי דיסק מאווררים בגולף דור 5 שיש בהם מעט יתרון על בלמי דיסק לא מאווררים.

פורסם

מצורפת קבלה של טיפול אחרון - 3 שנים,לגבי טיימינג, אין לי כי עדיין לא עשיתי, לחמתי יש גם כן טויוטה קורולה שנת 2000, היא עשתה טיימינג באותו מוסך מורשה - לקחו לה 1300 כולל מותחנים וטיפול 10 אלף מלא , ואגב בטויוטה של חמתי, תקלות היו ככה: מצבר הוחלף , צמיגים הוחלפו , זהו , שום תקלה נוספת, בחיי, אמינות מוחלטת.

אשמח אם עוד כמה יצרפו קבלות שלהם לטיפולים , ככה נוכל להשוות באמת ולראות הבדלים.

כאמור, אני מטפל במורשה כי אין לי ברירה - בגלל האחריות,אם זה היה תלוי בי - לא הייתי מתקרב לשם אפילו.

1.jpg

פורסם

תודה רבה

עכשיו את רואה שחור על גבי לבן (צבעוני) שהמחיר בגולף יותר זול.

מה יש לך להגיד על זה ?

סט רפידות בגולף עולים = 210 שקל.

בטויוטה = 260 שקל.

מחיר מסנן שמן בגולף עולה 51 שקל מקורי.אני הוסיף צילום של הקבלה ועוד מספר קבלות של חלקים שקניתי בצ'מפיון מכיוון שאני מטפל בדרך כלל לבד ברכב כאשר יש לי זמן.

דרך אגב למה חרטו לך את הצלחות ? הרכב סה"כ נסע 40K נשמע ונראה מוזר אני הייתי בודק האם באמת חרטו לך את הדיסקיות ?

מה טיפול 45K שעולה 72 שקל ?

אני הייתי מוותר על הסעיף 45K הם לא עושים כלום, וסתם מחייבים אותך בכסף.

המלצתי בפעם הבאה אל תחרוט את הדיסקים החלף אותם בחדשים הרכב שלך חדש ותשמור עליו כזה עם טיפה עזרה בפורום הטכני.

• תוכן חדש...