Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם זה היה קורה לי, לא הייתי אומר כלום. אני מניח שלמי שעיסוקו בדיקת מכוניות ונהג על עשרות מכוניות מסוגים שונים זה לא אמור לקרות.

ההערה שלו שאפילו לטנדר שלהם זה לא אמור לקרות במהירות הזו מעידה לדעתי על כך.

ההערה בקשר לטנדר נועדה לשמור על האגו של הכותב - "זה לא אני, זה האוטו".

כתב אחר (של ידיעות?) הצליח להפוך סובארו B4 על גגה (טוטל-לוס) - אז מה תגיד, שגם B4 כפולת הנעה היא מכונית מסוכנת?

אני נוהג על אימפלה כבר שנתיים וזה רכב עם התנהגות כביש ממוצעת, לא פחות ולא יותר. וכמו כל רכב צריך לזכור את המגבלות שלו - מכונית כבדה מאד עם חלוקת משקל אופיינית להנעה קדמית, שלא מתיימרת להיות 106 ראלי וגם לא סדרה 5.

ולפותח השרשור - תשכור את האימפלה החדשה עם ה-3.5 ליטר, ותיהנה מכל רגע. אידיאלית לטיולים.

אורי

פורסם

לכל הנהגים על האימפלות מענין לדעת בכמה ניסיתם לעבור פניה של 80 מעלות ? או סיבוב במעגל תנועה ? האם אתם מסוגלים לבצע זאת במהירות של 40-+ ? או לא?

כאן זה היה מבחן של הגה . זה שכתב של ידיעות אחרונות הצליח להפוך B4 לא אומר כלום על הנהגים בהגה. בידיעות לא בודקים אם אתה מבין במשהו ע"מ לשלוח אותך בתור כתב רכב.

אז די אם אומרים שזה מסוכן אז זה מסוכן .

ולפותח השרשור הוריך אולי נוסעים רגוע אבל הם רגילים למכוניות אירופאיות או יפניות . קח בחשבון שכל מכונית אמריקאית . היא מכונית עם סיכון , ובטיול שבו יתכן תשומת הלב תוסח , עקב הנוף או סידורים , או שיאלצו לנסוע יותר מהר . אזי מקום לא מוכר + מכונית שלא מוכרת וסטנדרט הנסיעה שלה הוא לקוי מאוד יחסית לרוב המכוניות שנעות בכבישי הארץ +לחץ = עלול להיות בעיה.

צריך לבדוק מיניוואנים יפניים או לחילופין מרצדס סדרה E ומעלה , ע"מ לשמור על בטיחות טובה . לא רוצה להפחיד או לראות שחורות אבל לפעמים החסכון יכול להוביל להפסדים

בברכה וטיול נעים ובטוח יהודה

בברכה יהודה

פורסם
לכל הנהגים על האימפלות מענין לדעת בכמה ניסיתם לעבור פניה של 80 מעלות ? או סיבוב במעגל תנועה ? האם אתם מסוגלים לבצע זאת במהירות של 40-+ ? או לא?

כן ניסיתי, וגם עשיתי איתה ג'ימיקנה במסלולים.... יש לה נטייה מאד בולטת לתת-היגוי, אבל זה לא משהו שנתקלים בו בנסיעה שגרתית.

האימפלה משמשת כמכונית משטרה בארה"ב, גם למרדפים במהירות גבוהה.

אם היא היתה באמת מסוכנת אז כבר היינו שומעים על זה לא אתמול ולא שלשום.

האימפלה היא גם המשפחתית הגדולה ה-3 הנמכרת ביותר בארה"ב, לפחות מיליון עלו על הכביש אם לא הרבה יותר. ועוד לא שמעתי על שום טענה או תביעה נגד GM שהמכונית מסוכנת.

נכון, זאת לא המכונית האידיאלית לנהיגה ספורטיבית בכביש לבית-שמש, אבל לטיול בארה"ב היא בטוחה ב-110%.

זה שכתב רכב הצליח לעשות צלחת במהירות X בסיבוב Y במזג-אויר Z זו אנקדוטה, לא טענה רצינית.

אורי

פורסם

תנסה את הפונטיאק גרנד-פרי, אמורה להיות די מרווחת ועם מנוע V8 5.4 בעל 303 כ"ס, זה גם אמור להיות נחמד.

אולי גם הדודג' צרג'ר החדשה, מרווחת עם מנוע 6.1 425 כ"ס - רק בשביל זה שווה לטוס.

charger_srt.jpg

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם
תנסה את הפונטיאק גרנד-פרי, אמורה להיות די מרווחת ועם מנוע V8 5.4 בעל 303 כ"ס, זה גם אמור להיות נחמד.

זה לא דגם משנות ה-90?

בכל אופן, אני קצת המום מהתגובות פה. אז ברשותכם אחדד את העיניין:

אבא שלי פרש מנהיגת ראלי שבוע שעבר, הוא מכר את הפוקוס RS WRC שהייתה ברשותו..

אמא שלי החליטה שבטיול הקרוב כבר לא בא לה יותר על דריפטים ב-150 קמ"ש, וגם הסחיפות וההיגוי-יתר כבר לא עושים לה את זה.

אז נשארנו עם שברולט אימפלה (אני ארשום את זה בניקוד עם צבעים אם צריך)

שאמורה להיות יאכטה אמריקאית טיפוסית מרווחת ונוחה (גם לנוסעים, וגם למזוודות מאחור)

כל הבולשיט על אימפלות מסוכנות, היגוי-יתר, דריפטים והתהפכויות ע"י איזה כתב רכב לא רלוונטיות כרגע.

היא תנוצל כחודש בלבד, מהשכרה, לא מעניין נושא האמינות והאחזקה ,לא הביצועים ולא מחיר הרישוי השנתי.

עכשיו, אני רואה שהתגובות על האימפלה ברובן חיוביות.

האם מישהו יכול לתת דגש על ההבדל (יתרונות וחסרונות) מול הביואיק לה-קרוס? או מול הביואיק לה-סייבר?

תודה

אמיר.

פורסם
ולפותח השרשור הוריך אולי נוסעים רגוע אבל הם רגילים למכוניות אירופאיות או יפניות . קח בחשבון שכל מכונית אמריקאית . היא מכונית עם סיכון , ובטיול שבו יתכן תשומת הלב תוסח , עקב הנוף או סידורים , או שיאלצו לנסוע יותר מהר . אזי מקום לא מוכר + מכונית שלא מוכרת וסטנדרט הנסיעה שלה הוא לקוי מאוד יחסית לרוב המכוניות שנעות בכבישי הארץ +לחץ = עלול להיות בעיה.

על מה לעזאזל אתה/אתם מדברים? אתם רציניים?:shock:

שברולט אימפלה!!!!

לא איבו 9, לא STI ולא דודג' וייפר.

כל מכונית אמריקאית היא בעלת סיכון? זה כולל את האופטרה? או הקאווליר?

צריך לעשות רישיון מיוחד או הסמכה על נסיעה ברכב אמריקאי?! :roll:

פורסם
אופטרה היא אמריקאית כמו שיונדאי אקסנט אמריקאית....
בני, ידוע העיניין של דייהו. זה היה לצורך המחשה בלבד.

אם זה מפריע בכל זאת, תחליפו את המילה (דייהו) אופטרה בקורסיקה/לה קרוס/CTS... ושות'.

פורסם
זה לא דגם משנות ה-90?

האם מישהו יכול לתת דגש על ההבדל (יתרונות וחסרונות) מול הביואיק לה-קרוס? או מול הביואיק לה-סייבר?

תודה

אמיר.

המאפיינים של כל המכוניות האלה מאד מאד דומים, כרכב השכרה. דברים כמו עיצוב פנים וחוץ הרי לא רלוונטיים.

צריכת הדלק כמעט זהה בכל המנועים האפשריים - ב-3400 (אימפלה מצורה ישנה בגרסת השכרה), ב-3500 (אימפלה מצורה חדשה) או ב-3800 (לה-קרוס, לה-סייבר). הבדל של 1-2 ק"מ לליטר, לא יותר. אפשר לצפות ל-10-12 ק"מ לליטר בנסיעה בינעירונית אופיינית.

הלה-קרוס הכי שקטה, האימפלה בצורה הישנה הכי רועשת. כולן מרווחות ונוחות עם תא מטען גדול, הלה-סייבר יותר גדולה מהאחרות בפרמטרים האלה.

לא ציינת מחירים, אבל האימפלה (צורה חדשה) והלה-קרוס שתיהן בחירות טובות (אותה פלטפורמה). הלה-סייבר תשתה קצת יותר דלק מהאחרות, וההבדל בגודל לדעתי לא משמעותי. אני מניח שהאחרונה גם יקרה קצת יותר - כנראה לא שווה את ההפרש.

בקיצור, מקווה שיהיה טיול מוצלח.

אם יש לך שאלות נוספות אני אשמח לנסות לעזור.

אורי

פורסם
זה לא דגם משנות ה-90?

אמיר.

הגרנד-פרי עדיין מיוצרת, וגם היא על הפלטפורמה של האימפלה/לה-קרוס. אכן יש מודל V8 עם 300+ כ"ס, אך לא בגרסת השכרה...

בכל אופן הגרנד-פרי לא מומלצת כרכב שכור, היא צפופה מאחורה יותר מאחיותיה לפלטפורמה.

אורי

פורסם

תודה אורי,

לא ממש יודע עובדתית דווקא אם ההבדלים במרווחים הפנימיים בין הלה-סייבר לשתיים האחרות הוא לא כזה גדול!

כי אם הוא כן משמעותי (גודל באג'ז+מרווח במושבים האחוריים) אז סכום ההפרש כבר לא מהווה עילה לוויתור על זה.

מבין הלה-קרוס/ אימפלה (בהנחה שזאת החדשה), ובהנחה שאין הבדלים במרווחים הפנימיים, איזו עדיפה?

המחיר אגב, אם אני זוכר נכון, כ-700 דולר ל-16 יום (אימפלה)

אמיר.

פורסם

מבין הלה-קרוס/ אימפלה (בהנחה שזאת החדשה), ובהנחה שאין הבדלים במרווחים הפנימיים, איזו עדיפה?

אמיר.

הלה-קרוס אמורה להיות שקטה באופן יוצא-דופן - ברמה של לקסוס ומרצדס, ולנסיעות ארוכות זה יכול להיות תוספת נעימה.

בדקתי - לאימפלה 18.6 cubic feet בתא המטען, ללה-קרוס 16.0 (שזה גם גדול).

אלה ההבדלים הרלוונטיים לדעתי, הבחירה בידיך... אני הייתי בוחר באימפלה בגלל תא המטען.

אורי

פורסם

לא ממש יודע עובדתית דווקא אם ההבדלים במרווחים הפנימיים בין הלה-סייבר לשתיים האחרות הוא לא כזה גדול!

אמיר.

עכשיו בדקתי גם את נפח תא המטען של הלה-סייבר - 18.0 cubic feet - קטן משל האימפלה החדשה! אין הצדקה ללה-סייבר.

בהתחשב בכל הנתונים האלה - אימפלה. תא מטען זה נתון חשוב בטיול כזה, לפעמים קונים דברים נוספים במהלך הטיול.

לקחתי את המספרים האלה מאתרים אמינים, אבל כדאי שתבדוק גם אתה ליתר בטחון.

אורי

פורסם

המחיר אגב, אם אני זוכר נכון, כ-700 דולר ל-16 יום (אימפלה)

אמיר.

המחיר הזה כולל תוספת של אי-הגבלת קילומטראז' ?

דבר מאוד חשוב כשמתכוונים לעשות טיול גדול בארה"ב שמתבסס בעיקרו על נסיעה ברכב..

בכל מקרה, כמו שכבר כתבתי - הייתי מציע לך לבדוק את המרקיורי מרקיז - לפי מה שאני זוכר היא קטגוריה מעל לאימפלה והיא יותר גדולה ויותר מרווחת..

יש מקום לשלושה בספסל הקדמי ולשלושה באחורי (ככל הנראה לא יהיה בשימוש, אבל זה מראה על המרווח..)

ויש תא מטען עצום שיכול להכיל הרבה מזוודות..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...