Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר חיפוש די מעמיק. מצאתי רכב שאני די רוצה ופשוט "מת עליו" הבעייה שלי היא שהתאהבתי בו ממבט ראשון. כי הוא נורא יפה ומושקע , ישנם מספר התלבטויות שרציתי לשתף אתכם , ואולי תעזרו לי בהם כי אני למעשה ירוק מאד בתחום הרכב וזוהי למעשה הרכישה הראשונה שלי. אפרט את המפרט ואתם תעזרו לי להחליט בטרם אגבש דיעה.

על עצמי: בן 23.5 נשוי ואב לתינוקת מקסימה בת שנה וארבעה חודשים

על הרכב : מאזדה לאנטיס 323 F ירוק מטאלי .

מאד מושקע,

יד שלישית.

בודי קיט מלא, ספוילרים חצאיות

והכנה למערכת רמקולים בבגא'ז דבר שמקטין מאד את הבגא'ז.

151.000 ק"מ

מודל 1996

הגה ספורט.

בודי נקי מתאונות

אין שריטות

טייפ בלבד ( המערכת בשווי 15000 ש"ח נשלפה ממנו)

נאון תחתי לרכב

לוח שעונים מודרני

נוחות נסיעה .

המחיר הוא 7K מעל למחירון רק בגלל כל התוספות ( חשבון פשוט)

ז'אנטים מגנזיום

צמיגים חדשים

רצועת טיימינג חדשה דנדשה

מצבר חדש עם אחריות לשנתיים

הנהג צעיר כבן 25 שבטח לא שמר על נסיעה רכה במיוחד למרות שהוא נראה אמין מאד ומסודר מאד

פנים הרכב חדש ומסודר דבר שיכול ללמד גם על מצבו המכני של הרכב.

הרכב שותה 1=12

פילטר פתוח

אגזוז לחץ

ההתלבטות הטכנית :אני מת על לאנטיסF ואני אקנה כזו ללא ספק. אבל ההוספה של המחיר קצת מציקה לי. ואין על מה להתפשר, כולל הדילמה שהבגא'ז קטן למקום שצריכה להיכנס עגלת תינוק לא גדולה במיוחד וקרוב לוודאי שאצטרך לפרק התוספת של ההכנה לבוקסות ולחזור לבגא'ז נורמלי. המחיר ללא ספק מטריד אותי קצת , העובדה שהרכב עבר 3 ידיים ב-10 שנים אולי יכולה להתריע על משהו ? למרות הקילומטר'ז הסביר יחסית .העובדה שהנהג צעיר ויכול להיות שהוא "קרע את האמא של האוטו" גם לא מקילה ביותר.

ההתלבטות הנפשית : אני נשוי ואב לילדה מה לי ולהפגנת שחצנות כזו?

אבל במחשבה שנייה אני התאהבתי טוטאלית ברכב. זאת האמת. כשאני חושב על איך אשתי תראה מצידו השני של ההגה אני נהיה מאושר.

אני לא איזה קלאבר או איזה נהג מרוצים בסגנון מהיר ועצבני. וזה אולי יראה קצת מגוחך. אבל למעשה אני כן אוהב פוזות ( אני לא מתבייש בעובדה הזו) אני אוהב מאד פוזות בגבול הטעם הטוב והרכב הזה עונה לי על הדרישות.

כ"כ הרבה ספקות כל כך הרבה התלבטויות ואין לי מענה על אף אחת מהם, אולי גורם שלישי יעשה לי

סדר בבלאגן שיצרתי לעצמי.

אבקש לקרוא בעיון את מה שכתבתי ולקחת בחשבון את מכלול האפשרויות

1) מה אתם הייתם עוישם במקומי עם תקציב של 40K ?

2) האם התאהבתי יותר מידי וכדאי לחזור לשכל הישר ?

3) האם כדאי ללכת על פי הלב או על פי השכל ?

השכל אומר לך תמצא אימפרזה משפחתית או לאנטיס 97 באותו המחיר .

הלב אומר: "אחי יש לך פה אוטו דנדש ! סוכריה שלא כדאי להחמיץ לך על זה תמיד רצית כזה "

תודה רבה לכל המגיבים זה ממש אבל ממש חשוב לי !

אל תפחדו לכסח אותי אם טעיתי או אם אני טועה ! דברו הכי חופשי.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עזוב לרגע את הרכב, אני עדיין בשוק שאתה בגילי ואתה נשוי + 1... זה אני שחיי ריקניים ונטולים משהו, או שמא זה אתה שחרצת את גורלך בגיל כה צעיר? :shock:

ועכשיו לגבי הרכב, לא ידעתי שהלאנטיס F זה אוטו פוזה וכרגע חדשת לי... אם זה באמת הרכב שאתה רוצה - אל תחשוש ברכישתו (לא את זו ספציפית) מכיון שאמינותו היא בדיוק כמו של כל לאנטיס רגילה רק הצורה שונה ואם תרצה "ספורטיבית" יותר לכאורה. בשביל כולה 40K זה כבר לא משנה אם תרכוש לאנטיס רגילה או לאנטיס F, ותפסיק עם כל ההתלבטויות כי זה לא שאתה מתלבט בין אימפרזה טורבו לבין אימפרזה רגילה.

לגבי הרכב הזה ספציפית, תוכל למצוא את אותה לאנטיס F מיד נמוכה יותר ועם קילומטרז' נמוך יותר ובלי כל השחיטות והקריעות שהוא עבר מהיד הקודמת שלו (לפי מה שספרת הצעיר חשב שזה באמת רכב ספורטיבי, מינימום פורשה בוקסטר ועשה ממנו רכב מירוצים עם כל התוספות המיותרות לפי דעתי). אז פרופורציות חביבי, פרופורציות...

Pure freedom it's in the mind and spirit, up in the sky where the dragon flies...

פורסם

אופסססס... שכחתי לציין את העובדה שביוני הקרוב אני חוגג 4 שנים לנישואיי טפו טפו טפו... בהם כל דקה שווה זהב! ולגביך אתה לא ריקן אתה מלא תוכן רק פוסע באפיק שלא מוביל לנישואין, שנה פאזה בראש וזה יעבוד לך טיק טק.

ועכשיו לענינינו כמו שציינתי אני "ירוק" בתחום . והאמת תבוא פה לידי ביטוי שאני אוהב את הרכב.

הרכב לא נראה קורע ובסה"כ מטופח.

לי ברמת העיקרון לא מפריע לי שהוא יד שלישית, זה צריך להפריע ?? אני ממש לא יודע ! עד היום היה הטויטוטה של אבא מיד שנייה דוגמא לרכב מטופח ולא כ"כ למופת.

לגבי החיפושים מצאתי כמה אבל לא ממש מטופחות, עם אותו הקילומטר'ז ובלי תוספות שמוסיפות לדעתי

יופי וולמעשה ברכב שהוצע לי המוכר מפסיד עליהם , בסביבות 7K אז אם אני לוקח רכב משופצר במחיר זול יחסי לערכו, מרע ? לא ?

אותי משכה בעיקר הפוזה והטיפוח דבר שנתן לי מבט מרופרף לאופי הנהיגה של המוכר. הוא ממש לא נראה קרוע , המנוע מגיב טוב , והמפרט הטכני מתחת למכסה מנוע נראה ממש טוב.

לא אכפת לי לשלם עוד 5 בשביל יופי, יופי לוקח אצלי מקום די חשוב, שלא לדבר על אשתי.

השאילה היא עניין הידיים, יש יסוד לחשש?

פורסם

כעיקרון הרכב המדובר הוא רכב מצויין. לפי דבריך ניתן להבין שהרכב שמור, הבעלים השקיע בו המון כסף, עכשיו הוא רוצה למכור, נראה לך שהוא יחזיר את כל ההשקעה שלו?

7K מעל המחירון זה המון כסף.

כל הטיפולים וטיימינג צמיגים,מצבר ועוד,על זה לא מוסיפים כסף,מדובר על חלק מהטיפולים והתיקונים שכל רכב חייב לעבור.

לגבי ספויילרים וחצאיות, 7K הוא בחיים לא יקבל סכום כזה וגם לא סכום שמתקרב לזה.

לא מקבלים כל מה שמשקיעים,רכב זו לא השקעה כדאית זה ידוע, יש מחירון והולכים לפי מחירון + - , אלה אם כן מדובר על רכב בנוי ואז המחיר יכול להיות אחר.

לפי דעתי זו שטות לקנות את הרכב הזה במחיר הנאמר לעייל מכיוון שאתה מוצא את אותו רכב בשנתון יותר גבוהה בפחות כסף, אז מה עדיף?

רכב ראשון-אני מבין את ההתלהבות,עצתי לך ,אל תינעל על משהו ספציפי וגם אם כן, נסה לחפש עוד ואל תמהר,בקניית רכב לא ממהרים.

סה"כ בכל התוספות שלו זה רק קוסמטיקה,המנוע זה אותו מנוע, כלום לא שונה מרכב זהה אחר מלבד הפוזה. פילטר +אגזוז פתוח , אוקיי , זה השיפור היחיד.

כתבת נוחות נסיעה,למה אתה מתכוון? הוא החליף מושבים ברכב? אם לא, נוחות נסיעה זהה בכל מאזדה לאנטיס F.

לוח שעונים מודרני ? מה הוא שם לוח דיגיטאלי או משהו?

אני מציע לך לאמר לו חגיגית לרדת מהעץ או לחילופין ניפגש עוד חודשיים...

ואני אספר לך עוד משהו,רק השבוע יש לי חבר שמצאתי לו אפלאוז שנת 92 עם 110 אלף ק"מ, מיד ראשונה!!! עם ספר טיפולים מלא מבן אדם מבוגר, רכב בובה, הוא לקח אותו ב 1500 מתחת למחירון, למה? כי אף אחד גם לא משלם מחירון היום.

לאט לאט...

פורסם

עיניין היד הוא ממש לא משמעותי במקרה זה - יד שלישית לרכב שנת 96 - נורמאלי לגמרי , רוב האנשים לא מחזיקים רכב יותר מ- 3- 4 שנים .

לדעתי כל התוספות האלו נראות מצחיק על לנטיס ,ולא מתאימות לבן אדם עם משפחה וילדים. אגזוז פתוח מוסיף רק רעש, שיתחיל להפריע לך לאחר שתעבור ההיתלהבות הראשונית .אם זה מה שאתה אוהב, זה החלום שלך , ואתה בטוח בזה , קח את הרכב לבדיקה,אם הבדיקה נראית סביר, ואם המוכר יסכים לרדת במחיר לאיזור המחירון + קצת , תקנה אותו . אה ועוד משהו - לא ציינת אם המאזדה ידנית או אוטומטית , אם היא אוטומטית, שכח מצריכת הדלק 1ל-12 וגם בידנית זה אופטימי מדי .

האם פורק מהרכב ממיר קטליטי במסגרת החלפת האגזוז לפתוח ?

אם כן , צפה להוצאה של כמה אלפי שקלים במועד הטסט הקרוב.

אני לא הייתי קונה את הרכב, לא במחיר מחירון, לא בחצי מחירון ,בכלל לא , לדעתי בודי קיט נראה מגוכח על מכונית משפחתית, אבל זו דעתי.

אם הרכב באמת שמור ומתוחזק כפי שאתה מתאר, וזה בדיוק מה שאתה רוצה , והמוכר מוכן להיתפשר במחיר, תקנה , ותמכור כשתבין שזה לא זה ..

פורסם

מצטרף לדעתו של קודמי.

אין לך מה לעשות עם לאנטיס 323F מצועצעת. אתה צריך רכב משפחה - לאישה ולתינוק - ולא רכב פוזה בשביל הכוסיות (או לפחות זה מה שאשתך רוצה לשמוע :wink: ).

אני יודע שקצת קשה למצוא לאנטיסים מהמודלים האלו היום בשוק. יש לי חבר שמחפש כבר כמעט חודש לאנטיס מסכנה במצב סביר ולא מוצא, אבל לדעתי שווה לך להמתין עוד קצת, ואת הפרש המחיר להשקיע בעלייה במודל ולא בשיפורי יופי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אישית אני חושב שאם אתה רוצה רכב פוזה לך על זה חיים רק פעם אחת . ופוזה לפעמים עושה את זה . השאלה היחידה היא האם כדאי לקנות את הרכב הזה או שכדאי לא לשלם לו את המחיר ולעשות פוזה בעצמך?

אישית יש לי רושם שהתאהבת . וכשמתאהבים לעיתים זה נגמר בכינורות ולעיתים בפח אשפה .

אתה עצמך אומר שאין לך נסיון , אז גם לי אין , וראיתי שהיות ואני לא מבין , מי שהיגיע אלי היו סוחרים שהיו מוכרים לי זבל מצועצע שנראה יפה אבל לא בטוח שהרכב לא מודבק . היה לי מזל והבנתי את זה . אז ביקשתי ממוסכניק שאני מכיר שהוא יקנה לי רכב . כשהוא קנה הרכב היה טוב , כשפעם אחת חשבתי שאני גאון וקניתי לבד (עם יעוץ מרחוק שלו ) אכלתי אותה עד העצם.

תמצא מוסכניק ישר (לא טריוויאלי למצוא כזה יש אולי אחד למליון ) ו/או מישהו אחר שממש מבין , ותן לו ללכת לקנות עבורך , ולנהל את המו"מ עם המוכר .

ואישית הייתי משלם לו אפילו כי הוא ימצא מספיק דרכים או להוריד את המוכר מהעץ שלו או למצוןא לך רכב כזה עם פוזה במחיר שפוי יותר

וד"א תבדוק באמת אם יש ממיר או לא

אני מאחל לך שתמצא רכב שימצא חן בעניך ושתהנה ממנו , ואל תתיחס לאלו שינסו להוציא אותך מפוזה , כולם עושים פוזה הם בדברים אחרים ואתה באלו . תלך על מה שמוצא חן בעינך

בברכת חג שמח יהודה

בברכה יהודה

פורסם

לדעתי האישית (והאישית בלבד) תחשוב קדימה על המשפחה, הרכב כנראה לא מתאים למשפחה, קנה מזדה F בלי תוספות מיותרות, שוב - לדעתי האישית.

פורסם

נזכרתי בדבר חשוב, אם הרכב סגור ואתה פותח דלת חמישית וסוגר אותה, זה יוצר וואקום בתוך הרכב שדופק לך באוזנים,אני לא בטוח שזה בריא לתינוק,לי באופן אישי זה מאוד הטריד.

הרכב אטום לגמרי,בנוי טוב, הדלת החמישית מאוד גדולה , וטריקתה יוצרת וואקום רציני בתוך הרכב.

תבדוק את הסוגייה.

פורסם
הרכב אטום לגמרי,בנוי טוב, הדלת החמישית מאוד גדולה , וטריקתה יוצרת וואקום רציני בתוך הרכב.

.

לחץ! :wink: לא וואקום....

פורסם

אני חושב שהתוספות המדוברות אינן שוות את המחיר הנדרש, שלא לדבר על כך שלדעתי הן מכערות את הרכב ולא עושות אותו יותר יפה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
מצטרף לדעתו של קודמי.

אין לך מה לעשות עם לאנטיס 323F מצועצעת. אתה צריך רכב משפחה - לאישה ולתינוק - ולא רכב פוזה בשביל הכוסיות (או לפחות זה מה שאשתך רוצה לשמוע :wink: ).

אני יודע שקצת קשה למצוא לאנטיסים מהמודלים האלו היום בשוק. יש לי חבר שמחפש כבר כמעט חודש לאנטיס מסכנה במצב סביר ולא מוצא ולכן מותר לך לומר לו שיוותר על משהו טוב רק בגלל פוזה ?, אבל לדעתי שווה לך להמתין עוד קצת, ואת הפרש המחיר להשקיע בעלייה במודל ולא בשיפורי יופי.

לדעתי האישית (והאישית בלבד) תחשוב קדימה על המשפחה, הרכב כנראה לא מתאים למשפחה, קנה מזדה F בלי תוספות מיותרות, שוב - לדעתי האישית
דבר אחד לא הבנתי פה , הוא צריך לצאת מהפוזה כי זה לא מתאים לגילו המופלג 23.5 להזכירכם ? או שהוא צריך לצאת מהפוזה בגלל שהתחתן ויש לו ילדה ?

ממתי אדם שהבין בגיל צעיר יחסית שהחיים זה קצת יותר מבילויים ובזבוזי זמן , והחליט למלא את חייו באהבה ובאחריות נהפך כתוצאה מכך לזקן בבית אבות ?

זה שהוא החליט למלא את חייו בתוכן לא אומר שהוא לא צעיר שרוצה להשתובב ואם יש לו אהבה למכוניות והוא רוצה פוזה , אז שיעשה .

או שאולי זה שהוא נשוי אומר שעכשיו עלין להתקפל ולאפסן עצמו בבית זקנים ולא לעשות פוזות ?

אם כך מדוע לקנות מערכת למכונית תתירו לו ? או כל שיפור אחר ?

צאו מזה הוא בחור צעיר שהראה בגרות אדירה לבחור בגילו זה לא אומר שהוא לא צריך להנות. ואם הנאתו היא מפוזה סחטיין . תכבדו את זה .

ואם אתם לא יכולים אז לפי דעתי עדיף שתשתקו. ודרך אגב לפני שתשלפו את מקלדותיכם לשפוך עלי חומצה , אין לי שום כוונה לגרור את התרד הזה למלחמה . אם יש לכם משהו באמת רציני לומר תודיעו בפרטי , ואני מבטיח שאתנצל פומבית אם אשתכנע.

בברכת חג שמח ושבת שלום לכולם יהודה

בברכה יהודה

פורסם

לבחור פה מעליי,

אתה סתם מייצר תככים, אמרתי שהרכב לדעתי האישית לא מתאים למשפחה כי דובר פה על עגלת תינוק ודובר על זה שתא המטען מוקטן עקב הכנה למערכת.

תקרא לפני שאתה מגיב.

פורסם

לאחותי ולבעלה יש את הרכב(רק בלי חצ"ס)והם מרוצים עד הגג..יש להם קטנטונת בת חודשיים ותא המטען "בולע" בקלות את הכול+אחותי נהנית מ"פוזה"(דבר שלא ברור לי לחלוטין..)כשהיא נוהגת ברכב.

אתה רוצה אותו?

תבדוק,תתמקח,תקנה.

במקרה הגרוע,לא הלך...זה לא שהפסדת מיליונים.

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

אם כך מדוע לקנות מערכת למכונית תתירו לו ? או כל שיפור אחר ?

צאו מזה הוא בחור צעיר שהראה בגרות אדירה לבחור בגילו זה לא אומר שהוא לא צריך להנות. ואם הנאתו היא מפוזה סחטיין . תכבדו את זה .

אתה אמיתי?

אם הבן אדם היה רוצה את הרכב, וקונה אותו בלב שלם בלי להתייעץ בפורום - דיינו.

אבל הוא הגיע לכאן, וכנראה שמשהו בפנים אומר לו שזאת לא הקנייה המושלמת עבורו. אז כן, אני ריאלי, ואני חושב שבחור צעיר עם אישה וילדה ותקציב מוגבל צריך להיות ריאלי גם כן, ולהעדיף רכב במודל גבוה יותר, או רחמנן ליצנן, בטיחותי ונוח יותר (מי אמר מגאן?) על פני ה323 צעצעוע הזאת.

שאני אגיד לו מה לקנות ומה לא? התבקשתי לייעץ ולכן נתתי את עצתי. עכשיו הוא יכול לדחוף אותה לרקטום ולעבור הלאה בחיים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...