Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה חברים ,לאחר התלבטויות רבות והחלטה על התקציב שעומד על 18000 ש''ח לקניית הרכב בלבד.ביררתי אין ספור לגבי רכב מיני בתקציבי ועליתי עם 3 הרכבים הבאים:

פיאט בראבו.

vw פולו.

רובר 214.

אינני מעוניין ברכבים כמו פונטו שרייד ג'אסטי פיסטה וכו',צורה חיצונית אומנם חשובה לי אך יותר חשוב לי הנוחות שלי בנסיעה+אחזקה שוטפת של האוטו.

הדירוג האישי שלי הוא קודם בראבו וכו' (כמצויין למעלה),לאחר סקר מקיף שמתי לב שרוב בעלי הבראבו למינהם דורשים מחירים מופרזים,ראיתי אחד שדרש גם 10,000 מעל המחירון,לגבי הפולו והרובר הפידבקים לא היו כ''כ חיוביים ברוב במקרים,ואינני מדבר על שמועות אלא על ייעוץ מאנשים שהרכבים הנ''ל היו בבעלותם.

הרכב יהיה בבעלותי(בן 21 משוחרר טרי) ,וישמש אותי לנסיעות בתוך העיר לצרכי עבודה ובילויים.

לכן אני רוצה רכב בעל נפח מנוע של 1400-1600 .

אני מעוניין שכל מי שמגיב יתן לי העדפה אישית שלו במה היה בוחר וסיבה כמובן.

אך בבקשה בלי הודעות כגון:"קח ג'אסטי לסבא שלי היה כזאת והיא עד היום נוסעת".

אני מודע לבעיתיות בכל אחת מהרכבים שרשמתי אך בשלושתם יש רמת איבזור בינונית+ עד גבוה

אחזקה חודשית סבירה(לא כולל טיפולים לא צפויים) נוחים לנהיגה ,נסעתי בכולם,וכמובן מראה חיצוני הגיוני לטעמי.(לא אוהב שריידים ופיאסטות למינהם).

תודה רבה

אורון

פורסם

שלח לי כותרת יותר טובה בה"פ, זו שנתת ממש לא לעניין.

אם לא ברור לך למה הכותרת שנתת לא לעניין, מומלץ לקרוא את כללי הפורום, קישור נמצא על הסרגל הכחול.

מוטי

פורסם

אני אישית מעדיף את הבראבו, בעצמי חיפשתי כזו אך לבסוף קניתי פולו (מחוץ לתקציב שלך)..

הבראבו מעוצבת נהדר לטעמי, אם תמצא אחת כמה שיותר שמורה אז היא תציג אמינות טובה.

לפי בירורים שאני עשיתי מנוע ה-1.4 עדיף מאשר 1.6, גרסת ה-SX המאובזרת מגיעה עם שתי כריות אוויר, ABS, סאן רופ וכל החשמול המקובל..

פיליפ.

פורסם

בהחלט ידידי ה 16V כרגע מחוץ לתקציב,ואני מאוד מתפתה ללכת לכיוון האמינות של VW

אך לפי הבנתי אם אמצא בראבו שמורה היא תהיה יותר מהנה לנהיגה וגם מבחינת טיפולים שוטפים היא תהיה נוחה לאחזקה...

ואת הרבור אני משאיר כאופציה האחרונה.למרות שהיא מעוצבת לטעמי זריזה יחסית אך כמה חוו''ד לא כ''כ סימפטיות על האוטו גרמו לי לחשוב פעמיים.

פורסם

אני ממליץ לך לא להתקרב לרובר .

בסכומים האלה אני מאמין שאין לך כמה אלפים מיותרים להתחיל להתעסק בתיקונים

כל שני וחמישי.

לראיה בצע חיפוש קצר ותיווכח בעצמך.

בתנאים שציינת אני הייתי הולך על הפולו.

--" האוטו הזה לא רואה מוסך אני אומר לך ..."

--." ישראלי זה לעקוף מימין 10 מכוניות, לחתוך נתיבים, לצפור ולקלל בעצבנות כשאתה בכלל לא ממהר לשום מקום."

פורסם

פולו

לחבר שלי יש בראבו והיא עושה לו מלא בעיות

רובר 214 תישכח מהאוטו הזה לשכן שלי היה אותו הבן אדם הכי מסכן בעולם

החליף מנוע גיר,בסוף מחר בגרושים!

פורסם

מוכן לדיעה קצת שונה?

אז ככה: מנוע ה- 1.4 בבראבו באמת נחמד - כשהוא חדש. לא נהגתי על רכב משומש כזה (וכאן מדובר על כמה שנים טובות), אבל הוא אכן נאה.

הפולו - צפופה ואיטית. בנוסף, לפולקסווגן היו לא מעט בעיות בשנים האחרונות. נכון, כנראה שלא תצטרך להחליץ סאן-רוף (בסביבות 1000+ ש"ח ברובר) - מהסיבה שמעולם לא היה לך. וסאן רוף זה כיף גדול. גם בחורף וגם בקיץ. גם פוזה, אם זה משנה.

הרובר - מהממת לדעתי. אני אמנם משוחד, יש לי את הרובר הכי "בעייתית" שיכולה להיות: מנוע 1800 אוטומטית עם גיר רציף. איזה פחד. ובכל זאת, בכל יום שאני מגיע אליה אני מחייך. כשאני נכנס אליה אני לא מפסיק לחייך. אני בספק אם משהו דומה יקרה לך בפולו...

נכון, מתישהו יגיע היום שגם המוכניק שלי יחייך. בינתיים, פליקס (מוסך VW) מחייכים יותר מהרכב של חבר שלי, לו יש גולף מאותו שנתון כמו שלי (2002). לדעתי, ה"סיכון" שווה את ההנאה. אגב, מנוע ה- 1.4 שלהם נחשב מאוד מוצלח.

כמובן, כדי למנוע נפילה לבורות לא רצויים, יש לבדוק את הרכב. אני לא לקחתי למכון בדיקה שיעשה לי "שחור", אלא למוסך מורשה רובר, שם דיווחו על שילדה נקייה, מנוע וגיר תקינים. שילמתי מחיר שמתחשב בכך שרובר לא מיוצרת יותר וזהו. אפילו אשתי מאוהבת ברובר - והיא בד"כ לא מבדילה בין מזדה לפיג'ו.

בינתיים לחבר אחר שלי יש 1.6 ידנית שנת 99, ללא בעיות. טוב, כמובן שאפשר גם ליפול, ותמיד יהיה למישהו חבר/שכן/אח של מישהו מהם שיספר כמה הרובר היתה אסון. תמצא רכב מטופל במורשה, ושיהיה בהצלחה!

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

bar72 קודם כך תודה רבה רבה על התשובה המפורטת.

אכן אתמול נהגתי בפולו המדוברת ,אין ספק שהרכב מאוד איטי (1000~ סמ''ק) נסענו בו שני אנשים ומרגישים את חוסר הכוח,וכמובן את הסוסים שאבדו במרוצת השנים.

אומנם לא קל למצוא את הבראבו אך אני אמשיך לחפש לפחות בחודש חודשיים הקרובים ,בכל זאת זה רכב ראשון שלי ואני משתדל לעשות כמה שפחות טעויות בנושא.

את הרובר אני לא פוסל כאופציה זה רכב שאני מתכוון להחזיק שנה +- ואז להחליף למשהו יותר חדש.

ראיתי כמה וכמה רוברים שנמכרו (אחת ע''י חבר טוב שלי) בסביבות השנתון של 97 באיזור ה 15K שזה מחיר הגיוני בהתחשב שהדגם לא מיוצר יותר.

הבעיה עם הרובר היא כנראה סטיגמא מאוד רעה שיצאה לה ,וכך קשה מאוד לקבל חוו''ד אמיתיות ,כי כל אדם שני שאני שואל ישר אומר ..."חרא של אוטו לא להתקרב" בלי שום הסבר משכנע אלא קביעה ישירה.

פורסם

אני בעלים גאה ומאושר של פולו 1.4 אומנם 2001

אבל נסעתי גם פרק זמן לא מבוטל על פולו ישנות יותר

ואני ממליץ עליהם בחום

פחוץ מאובזר

פחות נוח

ופחות חזק וזריז 8V לעומת 16V

סובארו XV 2016 - כוכבים בעניים

פורסם

לא יכול לחוות דעה על ה 2 האחרות אבל יכול אך ורק לשבח להלל ולקלס את הפולו.

יד 1 , שנת 98 ובכל השנים האלו הייתה אך ורק תקלה אחת! מודול הצתה שנשרף (בעיה ידועה בדגם).

מעבר לכך, טיפולים שוטפים ושמירה על האוטו (אין כזה דבר לנסוע עם האוטו חודשיים עם רעש חשוד ולקוות שזה יסתדר לבד).

מרבית הבעיות האופיניות של פולו כמו חלונות שנופלים וכו' נוצר בדגם הבא (נדמה לי שנת 2000).

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כל הדיבורים האלה על הפולו - אני נסעתי מספר פעמים עם פולו 16v חדשה (משנות ה- 2000), אוטומטית, לירושלים. רק רעש ורעש, ושום תגובה בתחום הכוח. מצד שני, הידניות כנראה טובות יותר.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
בהחלט ידידי ה 16V כרגע מחוץ לתקציב,ואני מאוד מתפתה ללכת לכיוון האמינות של VW

אך לפי הבנתי אם אמצא בראבו שמורה היא תהיה יותר מהנה לנהיגה וגם מבחינת טיפולים שוטפים היא תהיה נוחה לאחזקה...

ואת הרבור אני משאיר כאופציה האחרונה.למרות שהיא מעוצבת לטעמי זריזה יחסית אך כמה חוו''ד לא כ''כ סימפטיות על האוטו גרמו לי לחשוב פעמיים.

ידידי, מה זה עבורך מהנה לנהיגה?

אם האצות בקו ישר וזהו אז לבראבו יש מה להציע לך. זו לא איבו אך ביחס לרכבים בסגמנט שלה היא טובה

בתחום זה.

אם הנאה מנהיגה עבורך היא "תקיפת פניות" ונהיגה טכנית - רד מזה ומהר! לבראבו זויות

גילגול נוראיות. כמו כן הגה, שלא הכי מתקשר איתך.

בקיצור - בראבו = רכב יפה, זריז, זול וזול יחסית לאחזקה וזהו. בלי השתוללויות מיותרות. אתה עלול למצוא עצמך משחק "חיבוקי" עם איזה תמרור או רמזור מהר מאוד אם לרגע תחשוב שהרכב בעל מאפיינים יותר "ספורטיביים". תוסיף לזה את היותך נהג חדש ובכלל יהיה שמח.

פורסם

לא ידידי ,עברתי את הגיל של "לעשות פוזה" עם האוטו של ההורים ולהרוס אותו כמה שאפשר.

מהנה לנהיגה הכוונה היא -נוחות ישיבה באוטו, ואוטו זריז יחסית. כלומר, שאתה מתחיל נסיעה לא צריך להרגיש שאתה דוחף ספינה.

לגבי האצות ,פניות, וזוויות גילגול מודע אני שזה לא רכב ספורטיבי ואינני מתיימר להפוך אותו לכזה.

• תוכן חדש...