Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צר לי אך איני מסכים - צריכת הדלק מצוינת, יותר טובה מ 95% מדגמי הדיזל.

בנוסף השקט של הרכב הוא מדהים... לא שומעים כמעט כלל את המנוע בניגוד למנועי הדיזל אותם שומעים גם בעיר השכנה.

מה שכן אכן האמינות עדיין לא מוכחת, כיוון שהרכבים הללו בסה"כ חדשים, אך לפי כל האינדיקציות האמינות תהיה מצוינת.

אני לא הייתי יורד מההיברידית אלא הייתי בודק לעומק ומחכה כהמלצת קודמי ליציאת מבחן השוואתי מפורט שיתן תובנות נוספות בנושא.

מנוע דיזל רועש? מצטער כנראה שאין לך ניסיון עם מנועים מודרניים.

צריכת הדלק בהיברידית טובה יותר? רק אם אתה מבצע המון נסיעות בתוך העיר אחרת כול מנוע דיזל חסכוני מנצח.

בקשר לאמינות האמינות של מנועי דיזל מוכחת!.

בקשר לצריכת הדלק שהיצרן מפרסם זה שטויות!.

בכול מקרה הסיבה להשוואה בין הדגמים היא הטבות המס בארץ שמאפשרות למחיר הגירסה ההיברידית להיות כמעט זהה למחיר גירסת הבנזין הרגילה היה בעיתון לא מזמן השוואה בין שלושת הגירסאות של הסיוויק התוצאות שם היו:

1. גירסת הדיזל הייתה בעלת הביצועים וצריכת הדלק הטובים ביותר אך מחירה לא רלוונטי.

הגירסה ההיברידית הייתה חסכונית יותר מגירסת הבנזין והביצועים היו מספקים.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
איזו בדיקה עשית? האם התנאים היו שווים?

למרות העדפתי הידועה לטובת סקודה אני מתקשה להאמין שהאוקטביה דיזל צורכת פחות דלק מהפריוס...

ולנושא:

מישהו יודע האם האחזקה של היברידית היא הרבה יותר יקרה מאחזקה של רכב בנזין?

תאמין חביבי תאמין

חיפה-באר שבע-חיפה

אני בסקודה וחבר מעבודה בפריוס

נסיעה מנהלתית רגילה, מהירות שווה כל הדרך ,חלונות קדמיים פתוחים בלי מיזוג

E34 1995 BMW 540I M-SPORT WHITE

2001 SUZUKI GSX-R750 BLACK CUSTOM PAINT

פורסם

אין מה להאמין... היתרון של הפריוס הוא בנסיעה בעיר, אז היא משתמשת לא פעם רק במנוע החשמלי בעוד מנוע הבנזין כבוי ולכן הבדיקה שלך לא מתאימה. בהשוואה מול הפריוס אם כבר היית משווה נסיעה משולבת. תנסה לעשות את אותה בדיקה בנסיעה של שעתיים בפקקי הבוקר בעיר, התוצאה תהיה הפוכה.

מי שהולך לנסוע יותר בינעירוני בצורה משמעותית עדיף לו דיזל, מי שהולך לנסוע הרבה בפקקים, עדיף שיבחר בפריוס (אם חשובה לו רק צריכת דלק, הרכב לא נעים במיוחד). עוד יתרון קטן לפריוס (אגב לא אהבתי את הרכב בכלל...) אין לו כרגע את הקנס השנתי שיש לדיזל באגרה. מה שאומר שגם אם אתה נוסע 12K ק"מ בשנה, בעיקר בעיר (רוב האנשים...) הפריוס תעזור לך לשמור על צריכת דלק נמוכה גם פה, ולא תפסיד את ההפרש בצריכת הדלק בגלל אגרת רישוי גבוהה.

הסיוויק הרבה יותר נעימה מהפריוס, אבל לא ממש חסכונית כמו נתוני היצרן שלה (בנסיעה משולבת) חיסרון נוסף הוא שהפריוס מסוגלת לנוע בפקקים רק עם מנוע חשמלי, בעוד הסיוויק משתמשת בו לעזרה אבל לא זזה מטר בלעדיו.

אגב לא מקובל להשוות צריכת דלק של רכב ידני מול רכב אוטומטי.

פורסם

אני לא הייתי יורד מההיברידית אלא הייתי בודק לעומק ומחכה כהמלצת קודמי ליציאת מבחן השוואתי מפורט שיתן תובנות נוספות בנושא.

עשינו מבחן לסיוויק ולפריוס לפני כחודש. חפש בארכיון עיתון "הארץ" באינטרנט. הסיוויק לא חסכונית במיוחד וניתן לאמר שהמנוע החשמלי שם הוא מעין גימיק שהתווסף לאחר שהמוצר היה מוגמר- אין מצב בו הרכב נוסע על כוח חשמלי בלבד- המנוע החשמלי תמיד נמצא ככוח עזר ותו לא. (אבל בשתיהן המנוע מדומם בזמן עמידה). הפריוס מאוד מתוחכמת- יש לה יכולת ליסוע על המנוע החשמלי בלבד עד מהירות של (נדמה לי )30 קמ"ש.... אבל כאן גם הבעיה- הפריוס היא יותר גימיק ממכונית. הפנים צעקני ומבולבל ורואים שממש הם יצאו מגדרם כדי ליצור רכב שצועק "אני היברידי ומיוחד". תיסע על אחת ותבין למה אני מתכוון. בכל מקרה- בנסיעה בינעירונית (וגם עירונית) הפריוס תהיה חסכונית יותר אבל אתה חייב להתרגל לעובדה שאתה נוסע בפלייסטיישן- וגם אחד שאינו נוח במיוחד. קח בחשבון שלשתיהן חסר כוח אבל בסיוויק זה יותר מורגש.

למרות שמדובר בסיוויק ובטויוטה-תשאל את עצמך גם מה יהיה בעתיד- בעיקר מבחינת אמינות. אני רק יכול לשער כמה עולה מנוע חשמלי בכזו מכונית- או מה יקרה אם יהיה לך פגם או קילקול בסוללות או במטענים או במערכות החשמל אחרי שהרכב יצא מהאחריות (ספקולציה.לא ידוע לי לכמה זמן תחזיק את המכונית או כמה היא תהיה אמינה)

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

• תוכן חדש...