Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפשת מכונית לא יקרה ואמינה. חשבתי על יונדאי גטס, שיש המון ממנו על הכביש אבל לא הרבה למכירה משום מה. ראיתי שחברות ליסינג והשכרה מציעות רכבים אלו למכירה.

מעניין אותי לדעת חוות דעת על הרכב בכלל ועל קניה מהשכרה /ליסינג גם כן.

תודה מראש

עירית

פורסם

מניסיון של שנתיים וחצי,הגטס היא מכונית סופר מיני ממוצעת למדי,שלא נופלת בשום תחום ולא מיתעלה בשום תחום.

יתרונות-מרווחת,תא מטען סביר בניפחו,איכות ייצור מצויינת,תחזוקה פשוטה וזולה(טיפולים,ביטוח),אמינות מעולה,שיוט מצויין מחוץ לעיר וסחירות טובה.

חסרונות-שילוב לא מוצלח בין המנוע לגיר האוטומטי בעל יחסי העברה ארוכים מידי,גורם לביצועים בינוניים וצריכת דלק גבוהה יחסית(אבל רחוקה מאד מהסיפורים על 4 ו 5 ק"מ לליטר!)ונוחות נסיעה בינונית.

אם הדרישות שלך מהמכונית לא גבוהות הגטס היא אופצייה טובה למדי,רק כדאי שתנסי למצוא מכונית מיד פרטית,מאחר ודגמי ציי הרכב הם לרוב ברמת גימור GLF,והם מגיעים ללא ABS ועם כרית אוויר לנהג בלבד.

דגמי ה GLS כוללים בנוסף 4 חלונות חשמל,מושב נהג והגה מיתכוונן ומראות חשמליות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לא מומלץ לקנות גטס! צריכה של 7-8 לליטר בבמוצע....פשוט גרוע

אוטו מודרני ללא ABS ובקושי כרית אוויר זה פשוט לא אוטו

נסעתי עליה והנסיעה פשוט גרוע

פורסם

עידכון התוכנה בתיבת ההילוכים האוטומטית בוצע במהלך 2003',ולאחריו שופרה צריכת הדלק.

בנסיעה עירונית בלבד צורכת הגטס 9-9.5 ק"מ לליטר,בהסיעה בין עירונית 15-16 ק"מ לליטר ובנסיעה משולבת 10-11 ק"מ לליטר.

כל השאר אגדות,שמועות וחצאי אמיתות.

מה שיעלה לך הדלק תקבלי חזרה באחזקה זולה מאד ובתעריפי ביטוח מהנמוכים שיש.

פורסם
שיוט מצויין מחוץ לעיר

חייב לחלוק על המשפט הזה.

השיוט מחוץ לעיר פשוט מחפיר, הן מבחינת נוחות הנסיעה, הן מבחינת רמת השאון בתא הנוסעים.

אמנם נוחות זה דבר יחסי, אבל לכל סקאלה יש קצוות......

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

אפי,כפי שציינתי נוחות הנסיעה בינונית למדי,אך השיוט מחוץ לעיר שקט מאד בשל ההילוכים הארוכים מאד.

100 קמ"ש שווים 2200 סל"ד,120 קמ"ש שווים 2500 סל"ד ואילו 140 קמ"ש שווים 3000 סל"ד,נתונים שקשה למצוא בסופר מיני אחרות.

ומה ציפית ממכונית סופר מיני?שתהייה לה איכות שיוט של מכונית סאלון?

גם הפונטו הקורסה והסיריון לא נוחות ממנה.

שני המכוניות היחידות בקבוצה שהן ממש נוחות הן ה 206 והקליאו.

פורסם

הגטס, בסיסית, סבירה (AKA אכילה) ולא הייתי שולל אותה על הסף אם ישנה דרישה לרכב קטן ואוטו' שנושק ל60K. מעבר לסכום זה, הייתי ממליץ לפזול לרכבים אחרים כגון יאריס וג'אז (כמובן שאם ניתן למצוא יאריס/ ג'אז בפחות מ60K אז מה טוב, אך הסיכויים למצוא אקסמפלרים שכאלה הם נמוכים למדי).

פורסם

שלום לך,

רכב בסיסי שייך לתקופת פיאט 127 וסובארו פיפי.

נו באמת חבר'ה.

היום לקנות רכב ללא ABS וללא חגורות עם קדם מתיחה עם כרית אוויר אחת ממש לא מומלץ.

איזה כייף לי :)

פורסם
אפי,כפי שציינתי נוחות הנסיעה בינונית למדי,אך השיוט מחוץ לעיר שקט מאד בשל ההילוכים הארוכים מאד.

100 קמ"ש שווים 2200 סל"ד,120 קמ"ש שווים 2500 סל"ד ואילו 140 קמ"ש שווים 3000 סל"ד,נתונים שקשה למצוא בסופר מיני אחרות.

ומה ציפית ממכונית סופר מיני?שתהייה לה איכות שיוט של מכונית סאלון?

גם הפונטו הקורסה והסיריון לא נוחות ממנה.

שני המכוניות היחידות בקבוצה שהן ממש נוחות הן ה 206 והקליאו.

כשכתבת "שיוט מחוץ לעיר" הנחתי שאתה מתכוון לאופן בו הרכב משייט, בהתחשבות בהיבטים רבים שלחלקם התייחסתי:

-נוחות מבחינת עבודת המיתלים

-שקט.

אמנם מנוע הגטס משייט על סל"ד נמוך יחסית, אך כל השאר פשוט זוועתיים.

אגב, ניסית "לשייט" בעליות לירושלים?

אני כן, עם נוסע נוסף ומזגן.

משער הגיא כבר שכחנו מ-2,200 סל"ד, זה היה יותר לכיוון ה-4,000 ויותר, ואז היה מאד רועש בתא הנוסעים.

לאחר מספר קילומטרים נאלצנו לכבות מזגן ולפתוח חלונות, משום שהרכב לא עבר את ה-65 קמ"ש.

הסיבה לכך: יחסי העברה א-ר-ו-כ-י-ם מאד ותיבת הילוכים שלא הפסיקה לקפץ בין ההילוכים.

ולא מדובר ברכב "גמור", אלא במודל 2005 עם 18,000 ק"מ על השעון.

פשוט לא להאמין איך מוכרים רכבים כאלו בימינו.

הפעם האחרונה שאי אפשר היה ליסוע עם מזגן בעליות הייתה עם השרייד 1,000 סמ"ק ו-4 הילוכים, מודל 88, שהייתה לאבא שלי, בדרך חזרה מאילת.

אז סל"ד שיוט הוא לא הכל, כפי שציינת, אלא רק מרכיב אחד בצורה שבה רכב משייט בכביש מהיר.

זו לפחות דעתי.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

ציינת שלא ראית הרבה גטס למכירה. זה בגלל שהגטס נמכר בכמויות בליסינג, שמחזיק אותם כמה שנים במחזור שלו עם עצמו.

וזה גם רכב יחסית חדש (לא קיים הרבה מידי שנים על הכביש), אז עוד לא יצאו לשוק המשומשות יותר מידי מכוניות.

ככלל, בליסינג הוא נחטף כמו לחמניות חמות, בגלל שהוא זול. מצד שני, בשוק הפרטי, המצב לא היה כל כך גורף. דברים כמו צריכת דלק וכד' שהוזכרו פה פחות חשובים להשכרה ולליסינג, אבל כן חשובים לצרכן פרטי.

ההמלצה - כרכב יד שניה, ללכת על רכבים עם יותר "היסטוריה" בשוק, ורצוי גם היסטוריה טובה יותר. לא חסרות אופציות - שחלקן גם כבר הוזכר כאן.

בקיצור - לזכור תמיד שהיתרון הגדול ביותר של הגטס שהפך אותו למאוד פופולרי כאן אלו המחירים האטרקטיביים לליסינג. ולא הרבה יותר מזה.

ניר

פורסם
חייב לחלוק על המשפט הזה.

השיוט מחוץ לעיר פשוט מחפיר, הן מבחינת נוחות הנסיעה, הן מבחינת רמת השאון בתא הנוסעים.

אמנם נוחות זה דבר יחסי, אבל לכל סקאלה יש קצוות......

אפי.

בתור אחד שנסע על גטס במהירות 130 המנוע עושה רעשים ואתה מרגיש מאמץ יתר.

זולל דלק אמיתי, איכות חומרים שגם עליה אני יחלוק היא פשוט זוועה הרכב לא מודרני ביכלל,

מיצתרף ל XBIA רכב עם ספק כריות אוויר ו ABS.

תוכל למצוא רכבים נורמליים יותר מהזבל הזה.

ל-ה-ת-ר-ח-ק

• תוכן חדש...