Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

C230 - חוות דעתכם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הצלחתי לשכנע את אבא שלי שלעת פנסיה הגיע הזמן לעבור סוף סוף מהתוצרת השוודית לגרמנית.

הוא לא הצליח להתחבר לב.מ.וו., אך לעומת זאת התחבר למרצדס C230, למרות שהדגם הולך להיות מוחלף בקרוב.

המחיר הוא 340K ובמרצדס מתחייבים לעשות טרייד-אין אחרי שנתיים במחיר מחירון.

אני מנסה לשכנע אותו לחשוב גם על E קלאס משומשת, אך הוא די נעול על ה C קלאס.

דעות בעד ונגד?

פורסם

לדעתי אוטו ממש נהדר, גם אבא שלי בשלבים לקנות אחת כזאת...

אבל אני הייתי מציע יד שניה....יש מלא כאלה באוטו דיל שנת 2005 ב180 אלף ש"ח....

ניב

פורסם

יש לי נסיון על C220CDI ידנית באירופה.

האוטו בהחלט טוב, אבל ביחס למה שציפיתי ממרצדס, הוא היה אכזבה. המרווח הפנימי לא מדהים, נוחות הנסיעה סבירה בלבד (אירופה, כן?) ועל הנאה מנהיגה אין מה לדבר. הביצועים דווקא היו חביבים, אך אני לא בטוח שניתן לומר זאת על גרסת בנזין אוטומטית.

בפרמטרים שחשובים לי, העדפתי אפילו לנצ'יה קאפה 2.4 על פני המרצדס. ברור שהגרמניה מתוכננת יותר חכם, הנדסת האנוש שלה טובה הרבה יותר (למעט פאקים כמו ההאנד-ברקס ברגל) והחומרים מרגישים (דגש על מרגישים - על אף 5000 ק"מ שהיו על השעון, נשמעו זמזומים מדי פעם, ציפוי הגומי של דוושת בלם היד נשר, ומשום מה האוטו החליט שחסרים לו מים ברדיאטור) הרבה יותר איכותיים. אבל כאוטו זה לא היה זה.

יכול להיות שבמחירי אירופה (תוספת 20% על משפחתית גדולה רגילה) אפשר למצוא סיבה לקנות אותה, אבל בארץ היא עולה פי שניים...

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
לדעתי אוטו ממש נהדר, גם אבא שלי בשלבים לקנות אחת כזאת...

אבל אני הייתי מציע יד שניה....יש מלא כאלה באוטו דיל שנת 2005 ב180 אלף ש"ח....

ניב

אכן, כדאי לשכנע אותו ללכת על משומש, אחת כל הירושה שלי תלך על שחיקת מחיר של מרצדס חדשה...

אגב, השחיקה פועלת לטובת מי שמחפש אוטו בן כמה שנים.

CLK200 מודל 2001 (בשביל זוגתי היקרה, לא בשביל אבא שלי) אפשר להשיג היום בפחות מ150 אלף ש"ח.

לא מכונית ספורט חורכת כבישים, אך בהחלט קופה איכותית.

פורסם

אם אני עומד היום במקום אביך , הייתי קונה E משומשת.

קודם כל לאבא שלי יש כזאת מונית שבשלוש שנים שהיא על הכביש עברה 600 אלף קילומטר והאוטו נוסע מצויין.

היינו בסוכנות מרצדס השבוע לראות את ה-C שנת 2007 והיא נראית צעצוע ליד ה-E (של אבי היא שנת 2003 הבודי W210 כלומר הצורה הישנה יותר של ה-E) .

אתה יכול למצוא אחת מודל 2005 או 2004 במחיר של C שנת 2007 , חוץ מזה הרכבים הם ידיים פרטיות שבקושי נוסעות ככה שהמכוניות חדשות לגמרי אין מה לדאוג בכלל.

זאת דעתי בכל אופן.

פורסם

היזדמן לי לנהוג כמה מאות קילומטרים ב C200 קומפרסור וב E320 מהדגם החדש.

ה C מכונית מצויינת,נוחה ומהנה ובעלת ביצועים טובים,אך סובלת ממנוע רועש ומחוספס שפוגם בהרגשת הנינוחות הכללית.

גם איכות הגימור לא ממש מתאימה ליצרן רב מוניטין כמרצדס(פלסטיקים דקיקים,תפירה לא מושלמת של הריפודים)אך צריך להביא בחשבון שמכונית המיבחן עברה 58K בתנאים לא קלים.

ה E320 מרגישה הרבה יותר יוקרתית ואיכותית,אם כי בעלת שילדה פחות הדוקה,ולכן מהנה פחות לנהיגה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לאבא שלי יש C200 קומפרסור, הוא ממש נהנה ממנו ואבא שלי נוסע המון, בסביבות ה60K בשנה, האוטו חזק יחסית, נוח מאוד מאוד, איכות הגימור דווקא די טוב חוץ מהידית באמצע שאיבדה צבע אבל הוחלפה במסגרת האחריות.

לדעתי אחלה אוטו אני אישית גם מאוד אוהב אותו.

mercdes-benz E350,jaguar xj, audi a3 sortback, seat leon 1.8tsi. gmc sonoma 92- my sweets

פורסם
קומפרסור זה טורבו? כי יש C200 מנוע 1.8 עם 163 כוחות סוס, ויש C180 שהיא עם אותו מנוע רק עם 130 כוחות סוס...למה זה בדיוק?

ניב

אז אני אעשה קצת סדר לגבי מנועי ה C.

עד לאחרונה, היה מנוע 1.8 בשלושה דגמים: C180, C200, C230.

ההבדל היה בכוחות הסוס, וכמו שנאמר, ל230 היה סופרצ'רג'.

החל מיוני 2005, ה C230 קיבלה מנוע חדש, V6 בנפח 2.4 ליטר, אטמוספרי, שהביא אותה להספק של 208 כוחות סוס, במקום 192 (אם אני לא טועה במספרים).

זה הדגם שאבא שלי רוצה ומחר אנחנו הולכים לעשות נסיעת מבחן.

פורסם

טוב, אז היום יצאנו לנסיעת מבחן.

להפתעתנו, באנו בבוקר ונאמר לנו שיש לנו את המכונית עד 6 בערב.

מכיוון שהייתי צריך להגיע גם לעבודה מתישהו "הסתפקתי" בנסיעה לכיוון נס הרים ומשם לעמק האלה, כדי לחוות גם כביש מהיר וגם כבישים מפותלים.

כאמור, מדובר בבמכונית עם המנוע החדש של 6 צילינדרים, המספק 208 כ"ס ומגיע ל 100 ב8.2 שניות. תיבת ההילוכים היא התיבה החדישה של מרצדס G7-טרוניק.

בכניסה לרכב הוא נותן תחושה מעט צפופה, יותר בכיוון של מכוניות ספורטיביות שיושבים בתוכן ולא עליהן.

הכסאות מתכווננים חשמלית לכל הכיוונים, חוץ מקדימה אחורה, ששם זה נשאר כיוון ידני.

הצבעים במכונית המבחן בהירים ונעימים (צבע אחיד לדש בורד, חגורות הבטיחות, המושבים ודיפוני הדלתות) והתחושה הכללית היא סולידית ולא צעקנית.

בתא הסגור ביו המושבים יש התקן לטלפונים של נוקיה.

ברגע שמחברים את הטלפון, אפשר לתפעל אותו מהכפתורים של מערכת הסטריאו, לשמוע דרך הרמקולים של הרכב ואף לדפדף בזכרונות של הטלפון עם הכפתורים שעל ההגה, כאשר השמות שבתצוגה מופיעים במסך של מערכת הסטריאו.

יש גם בקרת אקלים נפרדת למושבים, כאשר מה שמצא חן בעיני הוא הפתח בחלקו העליון של הדשבורד, שמקרין אוויר קר, אך לא ישירות על הפנים של הנהג והנוסע.

יש גם פתחי מיזוג אוויר מאחור, אך לא הייתי ממליץ להסיע מאחור יותר משני נוסעים בגובה ממוצע, כי פשוט צפוף שם.

עד סוף הנסיעה לא הצלחנו למצוא היכן החביאו את מחזיקי הכוסות.

בנסיעה המכונית נוחה, אך לא רכה מידי.

ההגה הוא בדיוק בשבילי מבחינת הקושי. לאבא שלי הוא היה מעט קשה מידי (טוב, הוא רגיל לוולוו S70, היו לו שתיים כאלה בשמונה השנים האחרונות).

בתאוצות ביניים הרכב מאיץ יפה. לא מרגישים דחיפה חזקה כמו באימפרזה טורבו, אבל בהחלט יש רזרבת כוח בשביל לסיים עקיפות.

להחלפת הילוכים ידנית לוקח זמן להתרגל, בייחוד כשאני רגיל לפוקוס ששם מסיטים את הידית ימינה ואז ההחלפה נעשיית ע"י דחיפת הידית קדימה ואחורה.

במרצדס פשוט נוגעים נגיעה קלה בידית בשביל להוריד הילוך או ימינה להעלות. ברגע שנגענו, התיבה עוברת ממצב D למצב ידני.

לאכזבתי, כמו בפוקוס, התיבה מחליפה הילוכים לבד גם במצב ידני, אם עוברים סל"ד מסויים.

אחיזת הכביש של הC היא מצויינת. נכנסנו לפניות במהירות והיא פשוט נדבקת לכביש.

לא שיחקתי עם ה ESP והוא נשאר פעיל כל הנסיעה.

לסיכום, אבא שלי התלהב מהאוטו.

אני עדיין חושב שהוא צריך לבדוק את האופציה של משומשת, כדי לא להפסיד כמה עשרות אפי שקלים ברגע שיוצאים מהסוכנות, אך זו החלטה שלו.

הוא התקשר לכמה מודעות של מרצדסים, אבל מסתבר שכולם זה סוחרים.

כניראה שאנשים עשירים לא טורחים למכור מכוניות לבד, אלא מפנים לסוחרים או מחליפים בטרייד-אין.

• תוכן חדש...