Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני עדיין בחיפוש ראשי אחר מיניואן חדש, אך בסוכנות הונדה הציעו לי היום להתפשר

אולי על מרווח פנימי ולחסוך אלפים בדלק, האומנם?

הציעו לי את הסיויק החדשה וה"משוכללת" העובדת על מנוע 1.4 בנזין בשילוב אוטמטי עם מנוע חשמלי, מה שמאפשר לה לעשות "23 ק"מ לליטר בעיר ו-1100 ק"מ למיכל דלק".

יש כבר מבחנים לרכב בארץ? או בעולם (לדגם שמגיע לארץ)?

מישהו ניסה, יודע, המלצות? כמה זה יעיל ומשתלם?

הביקורת הכי קרובה שמצאתי הייתה בידיעות על דגם ידני מ-2004...

המחיר אגב 155,000 ש"ח עם איבזור מלא ומרשים.

תודה.

כולם מתים בסופו של דבר, אבל לא כולם חיים בדרך.

פורסם
שלום,

אני עדיין בחיפוש ראשי אחר מיניואן חדש, אך בסוכנות הונדה הציעו לי היום להתפשר

אולי על מרווח פנימי ולחסוך אלפים בדלק, האומנם?

הציעו לי את הסיויק החדשה וה"משוכללת" העובדת על מנוע 1.4 בנזין בשילוב אוטמטי עם מנוע חשמלי, מה שמאפשר לה לעשות "23 ק"מ לליטר בעיר ו-1100 ק"מ למיכל דלק".

יש כבר מבחנים לרכב בארץ? או בעולם (לדגם שמגיע לארץ)?

מישהו ניסה, יודע, המלצות? כמה זה יעיל ומשתלם?

הביקורת הכי קרובה שמצאתי הייתה בידיעות על דגם ידני מ-2004...

המחיר אגב 155,000 ש"ח עם איבזור מלא ומרשים.

תודה.

אם מעניין אותך היברידיות, תבדוק גם את הטויוטה פריוס

ולשאלתך:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2914441,00.html

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2929957,00.html

פורסם

בכל מגזיני הרכב היא נבחנה החודש. ב"אוטו" מצאו שהפריוס עדיפה כמכונית וגם יותר חסכונית, בעוד שעל שתיהן עדיף דווקא לבחור דיזל. הסיוויק איכזבה מאוד במהלך המבחן ואפילו לא הציגה חסכון מרשים במיוחד בדלק.

ב"הגה" אני חושב (או שזה היה "מכוניות"?) בחנו את הסיוויק בנזין מול ההיברידית. לא רק שהבנזין הציגה יכולות גבוהות משמעותית, גם צריכת הדלק שלה הייתה גרועה במעט מאוד (15 ק"מ לליטר בהיברידית מול 14 ברגילה). כך שנראה לי שאפשר להגיד שמדובר בטכנולוגיה שעדיין לא הבשילה כראוי והיא פשוט עדיין לא מספיק טובה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כבר קראתי במספר לא קטן של מקומות שאין כל קשר בין הנתונים היבשים של ההיברידיות לבין הנתונים בפועל, בנהיגה יומיומית.

פורסם

מכונית היברידית תיהיה חסכונית בתנאי שכמות הנסועה בעיר גבוהה יחסית.

אם לא עדיף דיזל.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
מכונית היברידית תיהיה חסכונית בתנאי שכמות הנסועה בעיר גבוהה יחסית.

אם לא עדיף דיזל.

ממש לא נכון. קודם כל זה משתנה לפי סוג המערכת המותקנת במכונית (באם בשיוט מנוע הבנזין מפסיק לעבוד וכולי), דבר שני - בעיר דרושות האצות תכופות ורבות, ובהן מנוע הבנזין לרוב עובד קשה, גם בהיברידי (כי החשמלי לא מספיק חזק). בנוסף, שים לב שבהונדה כל עוד המזגן מופעל, המנוע החשמלי עובד.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אם כבר צריך לשים לב שהפריוס יכולה לנסוע רק על החשמל והסיוויק לא.

הסיוויק אכן לא חסכונית כמו שהנתונים מבטיחים, ואפילו לא קרובה לכך. בתור מכונית היא דווקא יותר נעימה מהפריוס, אבל גם פחות חסכונית ממנה.

כמה ק"מ אתה נוסע בשנה?

פורסם

לא הרבה, אבל בעיקר נסיעות עירוניות.

אני מצפה מרכב כזה שייתן חיסכון משמעותי. כמובן שבמדינתינו המזגן רוב הזמן עובד, כך כמה באמת זה ישפיע?

יש לי סלידה מסויימת מרכבי דיזל (גם, אבל לא רק, בגלל הרעש והרעד), האם אני צריך לעדכן את מחשבותי לימינו אנו, הוא שדברים לא השתנו הרבה בעשור האחרון?

פורסם

אם נוציא מהמשוואה נהיגה ספורטיבית פרופר, ונתחשב בתיבות אוטומטיות, פקקים וצריכת דלק, דיזל מודרני זה ה-דבר. זמינות כוח תמידית, בלי צורך בקיקדאונים וכו'. צריכת הדלק עדיפה, ומבחינת רעש וויברציות - מעט, מעט מאוד.

המקום היחידי שבו הייתי מעדיף מנוע בנזין הוא בכביש מפותל ופנוי, ועם תיבה ידנית - פחות משקל, תגובה חדה יותר, הספק עדיף ויותר פאן, אבל כמה כבישים כאלו כבר יש במרכז?

למיטב ידיעתי, רוב המכוניות הנמכרות כיום באירופה עושות זאת עם מנוע דיזל, ולא סתם ב.מ.וו, מרצדס, וולבו, אודי וכו' שמות דגש על דיזלים בשנים האחרונות.

שוב, אין לי שום ספק שבנסיעה יומיומית דיזל יהיה עדיף. יש משהו ממכר בהאצה לינארית וחזקה, מכל מצב, בלי תלות בסל"ד\הילוך.

נתוני ההספק לא רלוונטיים כלל, אלא אם אתה מבקר תכופות בסל"ד בהם הם מושגים - אחרת אין להם שוב חשיבות, ומה שמשחק הוא רק גרף המומנט.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

תודה, זה עזר מאוד.

ואין אני מבלה את הזמן בנהיגות ספורטיביות, לכן אני מחפש מיניואן משפחתי ונוח.

מה גם, שאחרי הסניק עם מנוע 1600 שכחתי תאוצה מה היא.

פורסם

בוא נעשה את זה פשוט ;-) מה התקציב?

המיניוואנים יהיו פשרה. הסניק הוא עוף די ייחודי, אין לו ממש מתחרים. קסארה פיקאסו? אפילו לא בצחוק... מיניוואנים "אמיתיים" משלמים מחיר יקר בדינמיות ועלות אחזקה (מרכב כבד - צריכת דלק), ולא ממש מעניקים יותר, אם אתה לא חייב את המושבים הנוספים.

תסתכל על זה אחרת - בעשורים האחרונים, המכוניות גדלו. האנשים גם, אבל פחות. אין סיבה שהמשפחה לא תסתדר בחיקה של 307 או גולף, שלא לדבר על מונדיאו, למשל.

את נישת הסניק, ממלאים בארה"ב הSUV-ים, כך שרוב היצרנים מתרכזים בכאלו וסוגרים עניין.

ולעניינך - הרי אתה הרי לא מחפש רכב ליותר מחמישה (הגעת הלום מסניק).

אישית, הייתי לוקח את הגולף 2.0TDI. טונות של מומנט (תרתי משמע..), DSG, מרווח, אבזור, בטיחות. לא ספורטיבית אבל אתה גם לא תסבול, בטח לא בהשוואה לסניק.

170K.

יש גם את הB4, אם כי אותי אישית היא משעממת, לפחות סטטית. רגילה או סטיישן, איזור ה170K.

אגב, מבין שתי אלו, אני כלל לא בטוח במי הייתי בוחר - אני חושב שהגולף פשוט מעניינת יותר, ועם המנוע הזה וDSG, הבחירה קלה למדי, במיוחד לנוסע המתמיד.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

רק לידע:

בסיוויק כאשר המנוע נכבה במהלך עצירה המזגן ממשיך לפעול כרגיל.

אם מישהו מעוניין היום לראות את הסיוויק הייבריד אז היא נמצאת אצלי למשך כל היום-היום.

בה"פ

מאור

GT-STI בשביל הפאן(נמכרה :( ).

ktm 690 smc ליום יום ולחסכון בדלק :)

פורסם
תודה, זה עזר מאוד.

ואין אני מבלה את הזמן בנהיגות ספורטיביות, לכן אני מחפש מיניואן משפחתי ונוח.

מה גם, שאחרי הסניק עם מנוע 1600 שכחתי תאוצה מה היא.

ראשית כפי שאמר ROEE - מה התקציב?

אם אתה נוסע בעיקר בעיר צריכת הדלק בסיוויק תהיה טובה ואפשר לצפות ל-1 ל-15 ק"מ לליטר (בערך). קח בחשבון שככל שיש יותר נסיעות בינעירוניות היתרון שלה ירד. הפריוס תהיה חסכונית יותר אבל פחות נעימה, אתה יכול לנסות לבדוק גם אותה.

בכל מקרה, תקציב יעזור. גם ק"מ שנתי.

גיא

פורסם

אין מגבלת תקציב ברורה, אבל עד 200 אלף רצוי.

החיפוש אחר מיניואן נבע משתי סיבות, מרווח פנים רחב (בעיקר לנהג), ותנוחת ישיבה גבוהה (סטייל ג'יפ, רק שאין לי שימוש בג'יפ וזה לא עיניין של סטייל, אלא נוחות כניסה, יציאה, וראייה מהרכב).

גולף אין מצב, לא מתקרב לצ'מפיון. וגם היא לא מצדיקה את המחיר שלה ולא יציבה יותר (מבחינת חלקים מהסניק). \\ שאגב היום בילתה עוד שעתיים במוסך להחלפת נורת פנס קדמי ב-75 שקל. כל שטיק הכי קטן צריך לנסוע איתה למוסך, אפילו נורה זה פרוייקט של שעתיים להחליף.

פורסם

בהקשר הזה מצטרף לשאלה! סליחה!:-)

קיבלתי הצעת מחיר על הונדה סיוויק החדשה 4 דלתות.

דגם LS ב141 אלף שקל עם אגרת רישוי והכול 144 אלף.

אם ברצוני להוסיף מגנזיון זה תוספת של 5 אלף חלון גג עוד 12 אלף נשמע הגיוני המחירים הללו?

• תוכן חדש...