Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם.

אשמח מאוד לקבל חוות דעת של אנשים שמבינים במכוניות. כי אני די לא..

ובכן,

אני מעוניינת לקנות רכב בסביבות 20K , כן, אני יודעת שזה לא הרבה, אבל זה התקציב שלי.

קראתי קצת המלצות שלכם לאחרים, ולא ראיתי הרבה התייחסות לפז'ו 205 וסיטרואן סקסו.

לי המליצו על פז'ו 205 די בחום, אבל יש את העניין שהיא צרפתייה.

מה זה בעצם אומר?

האם העלויות הן יקרות בהרבה? והאם זה שהיא אמינה אומר שהיא לא נכנסת הרבה למוסך?

ואז - מה לגבי הסקסו, כי הסבירו לי שזה בערך אותו רכב, רק של סיטרואן, אבל זול יותר.

לסיכום , ההעדפות שלי הן כאלה:

1. אמינות!!! (לא רוצה לראות מוסכים)

2. בטיחות

3. חסכונית

מאוד אודה לכם על ייעוצכם.

פורסם

אין חכם כבעל ניסיון :-D

קודם כל - חיפוש. נכתב המון על שני הרכבים...

אבל בגדול - שניהם צרפתיים, שניהם לא בראש פירמידת האמינות הבין-לאומית, אבל שניהם יספקו אחלה חווית נהיגה, גם מבחינת ניהוג וגם מבחינת נוחות.

לדעתי ה205 עדיפה, ומציאה מרווח גדול יותר לנוסעים והתנהגות כביש עדיפה.

א-ב-ל, הסקסו מציעה תא נוסעים חדיש ועדיף ומערכת ניהול מנוע טובה יותר.

בדקי היטב את הסטוריית הטיפולים של הרכב, במיוחד שימוש בנוזל קירור יעודי ולא מי ברז ותקינות של הפלסטיקים הפנימיים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אמינות? חפשי סובארו ג'סטי. עם סקסו ו-205 כן תיכנסי למוסכים, השאלה היא כמה. ברכב שמור זה יהיה פחות, ובכל מקרה אם תדעי לבחור היטב את המוסך המטפל, העלות לא תהיה יקרה יחסית.

הסקסו הרבה יותר חדישה מה-205 ועדיפה ברוב המובנים. שתיהן לא בטוחות, אבל הסקסו יותר בטוחה. שתיהן חסכוניות וזולות לאחזקה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

צריך להיות כל הזמן עם אצבע על הדופק כל רעש לא ברור לבדוק

לא להזניח בטיפולים פשוט להיות כל הזמן בהיכון

תענוג לנהיגה ונוחות 205 יותר גדולה

סקסו יותר אמינה

שתיהן חסכוניות

בסקסו מנוע דיזל עם 1000 ק"ם ל35 ליטרים סולר

יחסית זולות לתחזוקה עדיף לרכוש חלקים מקוריים למרות שישנם תחליפיים

מניסיון של פיז'ו 405 .309

סיטרואן BX סקסו דיזל קסנטיה

ו סיטרואן ZX שעדיין בבעלותי במצב של נסיע יום יומית :-)

פורסם
אמינות? חפשי סובארו ג'סטי. עם סקסו ו-205 כן תיכנסי למוסכים, השאלה היא כמה.

רוני

אתה עם הגרוטאה שלך אולי נכנסת למוסכים ... שלי כבר אצלי איזה שנתיים ... ולא ראתה מוסכים . :D

הסקסו מאוד אמינה , חולקת מנוע עם ה 206 , 1.4 הזרקה רק נקודתית .

חסכונית מאוד בדלק ונוחה .

הנקודה החלשה של האוטו זה הבידוד מפני רעשי דרך , והפלסטיקה של הפתחי מיזוג .

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

פורסם

בשביל 300 שקל את רוצה גם כוח-אמפראז' ?

בקיצור - בתקציב הזה , חפשי מכונית שמורה ככל האפשר. היפניות המקבילות הרבה פחות מהנות לשימוש יומ-יומי (אם כי בכל מה שקשור לפלסטיקים/חשמל יש להן עדיפות, כנ"ל לגבי מע' הקירור של המנוע). על בטיחות לא ממש שמעו בזמן ייצור המכוניות הללו (לפחות לא בסטנדרטים של ימינו).

הסקסו 1400 לא ממש מתגלגלת באלפיה ברחובות , אבל אם לא התעללו בה היא קנייה מצויינת . ה-205 מעט יותר מיושנת אך יותר מרווחת.

פורסם
הנקודה החלשה של האוטו זה הבידוד מפני רעשי דרך , והפלסטיקה של הפתחי מיזוג .

דווקא רעשי הדרך והפלסטיקים ממש לא הפריעו לי. אבל אי אפשר להגיד שהסקסו "מאוד אמינה". אפשר להגיד שהיא אמינה למדי בטיפול נכון.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
דווקא רעשי הדרך והפלסטיקים ממש לא הפריעו לי. אבל אי אפשר להגיד שהסקסו "מאוד אמינה". אפשר להגיד שהיא אמינה למדי בטיפול נכון.

רוני

רוני, כשאתה מגדיר אמינה, אתה יכול להעריך אם קסנטיה יותר אמינה או פחות אמינה מסקסו?

פורסם

להערכתי מעט פחות - בגלל ההידראוליקה (אמינה יותר או פחות - אין זה משנה , יש עוד מערכת לתחזק).

בסה"כ , אחרי כ-80K על סקסו 1400 ו-30K על קסנטיה (שתיהם יד שנייה) , מומלצות מאוד גם בהיבט האמינות.

פורסם

יש לי סקסו 1400 יד ראשונה כבר שבע שנים. אפס תקלות.

ליתר דיוק יש תקלה אחת שיש כמעט לכל סקסו, וזה קשור לתריס סירקולציה של האוורור. אבל זה זניח ופתיר.

הקסם הוא לטפל רק במוסך מורשה. החלקים זולים.

ולכל חמור-קופץ-בראש עם יפנית, אני מציע לבדוק מעבר לסטיגמות. זו צרפתייה פשוטה ולא מתחכמת, ולכן אין הרבה מה לקלקל.

הסיכוי למצוא בשוק אחת שהיא גם 1400 וגם פרטית, ולא סבלה מטיפולים של חאפרים, שואף לאפס.

ההשוואה ל- 205 קצת מצחיקה, כי הן כמעט תאומות. אפילו במרווח הפנים לא הרגשתי הבדל. בכל זאת הן שונות בהתנהגות בפיתולים, אם כי הגלגול המוגזם בסקסו קצת מטעה, כי האחיזה שלה דווקא טובה.

הבטיחות זוועתית ביחס למקובל כיום, אבל סבירה ביחס למה שהיה אז.

מרווח-גחון מצוין וסרחי-עודף קצרצרים הופכים אותה לרכב-שבילים מצוין. רק למקרה שזה מעניין מישהו.

• תוכן חדש...