Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7374 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי האישית (וזה מתוך רגש בלבד) רק B4

לאורך זמן כל כך ארוך טעות יהיה לקנות רכב שאתה יודע מראש מה יקרה שתרצה למכור

ובסוף יצא שמה שזול היום יקר מחר.

--" האוטו הזה לא רואה מוסך אני אומר לך ..."

--." ישראלי זה לעקוף מימין 10 מכוניות, לחתוך נתיבים, לצפור ולקלל בעצבנות כשאתה בכלל לא ממהר לשום מקום."

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תעשה נסיעת מבחן על הקמארי , אח"כ על ה B4 החדשה, ואח"כ על המאליבו.

אני בטוח שתדע לעשות את הבחירה המתאימה ביותר לצרכים שלך.

המאליבו מאבדת מערכה המון, יש לי שכן שקנה חדשה בשנת 98, הוא מכר אותה קרוב לחצי שנה אחרי שפירסם בעיתון ואף אחד לא התקשר אפילו, נאלץ למכור ב 10 פחות ממחירון שגם ככה מחירון בריצפה(53 אלף...מחירון),מכר ב 43 אלף,יד ראשונה עם 95 אלף ק"מ.

היום הוא על B4 חדשה,גירסת ה 2.0 ליטר, לדבריו, ה B4 עולה בכל פרמטר על המאליבו, אין בכלל מה להשוות.

אם תרצה עוד מידע בעניין, אשמח לתת לך בפרטי.

קודם כל, תעשה נסיעת מבחן.

מליבו 98' זה רכב אחר. תמיד כשמתחלף המודל אז ערכו של המודל הקודם יורד בצורה חדה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

חן,ענה לי על ספקותיי האם נהגת במאליבו החדשה אי פעם?

לא רכב בינוני מינוס,אלא תמורה מעולה למחיר.

ואין שום קשר בין מוצא הרכב,הקאמרי היא אמריקאית בדיוק כמו המאליבו.

פורסם

המליבו הוא רכב בינוני מינוס, אשר גם במולדתו אינו זוכה להצלחה ניכרת..

הרכב נחות מכל האופציות האירופאיות והיפניות אשר ציינתי בהודעה הקודמת, כך שגם הקמארי עדיפה עליו עשרות מונים.

עשה לעצמך ולאביך טובה, כיוון שהבנתי שאת הרכב תחזיקו שנים רבות, עזוב את האמריקאית, מעבר להוצאות דלק גבוהות, הרכב פשוט נחות בכל הסעיפים, מלבד מנוע חזקה. (אבל ללא שילדה שיכולה לטפל בו...)

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
אני מסכים שצריכת דלק של 17 ק"מ לליטר במכונית אוטומטית במשקל כזה עם מנוע בנזין היא בלתי סבירה בעליל.

אפשרות אחת: התוצאה היא במיילים לגלון ואז זה שקול ל בערך 7.2 ק"מ לליטר

אפשרות שניה: התוצאה בליטרים ל 100 ק"מ, כמו ברוב מחשבי הדרך ואז התוצאה שקולה ל 5.9 ק"מ לליטר.

שתי התוצאות האלה גבוהות מאד לנסיעה בינעירונית אפילו אם נוסעים במהירות גבוהה והרבה האצות ומזגן מופעל ולכן גם אינן סבירות.

אפשרות נוספת - התקבלה צריכה של 10.6 ק"מ לליטר - ערך סביר למכונית כזו - והקילומטרז' הוכפל בטעות ב 1.6 כי חשבו שזה מיילים.

5.9 ליטר ל 100 ק"מ שזה 16.9 ק"מ לליטר.

הושג בנסיעה לאילת עם בקרת שיוט על 100 ק"מ"ש.

אני עוד יודע להבדיל בין מיילים לק"מ במיוחד שגם הספידומטר משתנה לממילים כשעוברים לתצוגת מיילים (ואז יחידות הדלק גם בגלונים).

הרכב נוסע כיום בעיקר נסיעות קצרות ומד צריכת הדלק עומד על 8.2 ליטר ל 100 ק"מ (צריכה ממוצעת) שזה 12 ק"מ לליטר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
1. אין בקרת אקלים אלקטרונית.

2. אין ידית בתקרה לנוסע. - באמת בעייתי...זה פעם הציל מישהו שאני מכיר בתאונה של חבר שלי :)

3. אין וישרים אוטומטיים.- זה בקטנה יש לי את זה בקורולה ולרוב זה פועל בגלל סתם דברים וזה מציק.. אז זה לא כזה שיקול

4. מחיר חלפים שערוריתי.- לפי מה שהבנתי שהאמריקאיות בקושי עוברות במוסך אבל...לאבא שלי בעבודה יש שתי אופטרות בסביבות השנתיים והם עושים רק תקופתיים וגם שם לא צריך לטפל בכלום...וגם בעל מוסך UMI אמר לי את אותו דבר( ואין לו שום סיבה לדפוק אותי :) )

אלה דברים קטנים אבל מרכב בכזה סגמנט אני מצפה שיהיה אותם.

לגבי הוישרים גם לי יש אותם במגאן ושם הם מתפקדים מצוין. קורה שגם אצל הצרפתים יוצא משהו שעובד טוב.

משנת 96' אני מחזיק לפחות רכב אחד מיבוא של UMI ורק באמריקאיות נתקלתי במחירי חלפים לא נורמליים. באיסוזו הם היו מאוד סבירים.

פורסם

אז זה נתון מדהים למכונית של 1500 ק"ג ומנוע 3.5 ליטר ועוד במהירות שאם היית יורד ממנה היית מקבל תוצאה טובה עוד יותר.

באיזה קטע בדיוק בוצעה המדידה שנתנה צריכה ממוצעת כזו טובה? כל הדרך מאשקלון עד אילת? הלוך ושוב? כל כביש הערבה? החלק הישר שלו (החל מאזור עין חצבה)? אולי זה הנתון הרגעי הכי טוב שהמחשב הראה כשהיה בקרוז קונטרול?

פורסם

אני עוד יודע להבדיל בין מיילים לק"מ במיוחד שגם הספידומטר משתנה לממילים כשעוברים לתצוגת מיילים (ואז יחידות הדלק גם בגלונים).

הרכב נוסע כיום בעיקר נסיעות קצרות ומד צריכת הדלק עומד על 8.2 ליטר ל 100 ק"מ (צריכה ממוצעת) שזה 12 ק"מ לליטר.

יותר חסכוני מסובארו גאסטי.

פורסם

כנראה שמחשב הדרך חטף מכת שמש בדרך לאילת, או שזה נתון של מדידה רגעית כשהרכב היה בירידה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
16.9 ק"מ לליטר.
סמי הזיות. עזוב חישובים/מחשבונים/מחשבי דרך שחטפו חום;

השיטה הבדוקה היחידה למדידת צריכת דלק היא תדלוק ומילוי מיכל עד הסוף, איפוס מונה,

נסיעה כאוות נפשך עד לתדלוק הבא, תדלוק וקריאת הקילומטרז' שנצבר, וחלוקת הקילומטרים שעברו במספר הליטרים שמולא ברגע זה.

ואז לבדוק בדיוק באותה שיטה עוד פעם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
סמי הזיות. עזוב חישובים/מחשבונים/מחשבי דרך שחטפו חום;

השיטה הבדוקה היחידה למדידת צריכת דלק היא תדלוק ומילוי מיכל עד הסוף, איפוס מונה,

נסיעה כאוות נפשך עד לתדלוק הבא, תדלוק וקריאת הקילומטרז' שנצבר, וחלוקת הקילומטרים שעברו במספר הליטרים שמולא ברגע זה.

ואז לבדוק בדיוק באותה שיטה עוד פעם.

מניסיוני יש הבדלים של עד ליטר בין מילויים עד הקפיצה במקומות שונים, ככל הנראה כתוצאה מהבדלים במשאבות/אורך הפיות/רמאים פה ושם/גרעפסים של מיכל הדלק.

מהשוואה ארוכת טווח של כמות הדלק שנכנסה למכונית שלי, הקילומטראז' שעברה וצריכת הדלק המצטברת ע"פ מחשב הדרך במשך כ20K ק"מ, הוא מדוייק מאד.

בעקבות זה אני סומך עליו יותר מאשר הכמות מתדלוק לתדלוק בגלל שסטייה של 1/2 ליטר דלק משנה מאד את התוצאה במיוחד בנסיעות של פחות מ200 ק"מ.

אני ממשיך לפקפק בתוצאה של 17 ק"מ/ליטר ועוד במהירות 100 קמ"ש.

בנוסף לזה בקרת השיוט לא יודעת להרפות מהגז מראש כאשר צריך להאט או כבר בתחילת ירידה ממושכת ומצד שני לתת קצת יותר גז בכניסה לעלייה ולכן ברוב המקרים היא מעלה קצת את הצריכה בהשוואה לשימוש מושכל בדוושה.

פורסם

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח ידית מצד הנושא מצילה חיים,גם אם היה ריסוק והוא בלי חגורה יד של בן אדם לא עומת במשקל שמפעיל הרכב כהתנגדות לחבטה.

קצת פיזיקה,בנוגע לאופטרות-זה דייהו במסווה של שברולט.

שי.ז,אתה שם לב שההודעות שלך הן לא שקולות/לא הגיוניות?

בקרת אקלים אלקטרונית יש במאליבו ועוד איך והיא משולבת במחשב הדרך,כמו גם כוונון דוושות חשמלי,תא מטען בגודל של טנדר יפני ממוצא,נוחות מעולה,בטיחות מעולה,אבזור מעולה.

הערה: שי.ז-אתה שם לב שאני לא מדבר על B4 ? למה? כי לא נהגתי בה לעומת הייעוץ שלך על מאליבו כאשר לא נהגת בה.

פורסם
אז זה נתון מדהים למכונית של 1500 ק"ג ומנוע 3.5 ליטר ועוד במהירות שאם היית יורד ממנה היית מקבל תוצאה טובה עוד יותר.

באיזה קטע בדיוק בוצעה המדידה שנתנה צריכה ממוצעת כזו טובה? כל הדרך מאשקלון עד אילת? הלוך ושוב? כל כביש הערבה? החלק הישר שלו (החל מאזור עין חצבה)? אולי זה הנתון הרגעי הכי טוב שהמחשב הראה כשהיה בקרוז קונטרול?

המדידה בוצעה עם איפוס המחשב ביציאה מאשקלון ועד למחסום באילת. את הדרך הלוך עשיתי לבד (אשתי והבת שלי הגיעו בטיסה) ואת הדרך חזרה עשינון יחד דרך החי בר, כושי ועוד כמה מקומות בדרך כך שלא היה טעם למדוד.

פורסם
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח ידית מצד הנושא מצילה חיים,גם אם היה ריסוק והוא בלי חגורה יד של בן אדם לא עומת במשקל שמפעיל הרכב כהתנגדות לחבטה.

קצת פיזיקה,בנוגע לאופטרות-זה דייהו במסווה של שברולט.

שי.ז,אתה שם לב שההודעות שלך הן לא שקולות/לא הגיוניות?

בקרת אקלים אלקטרונית יש במאליבו ועוד איך והיא משולבת במחשב הדרך,כמו גם כוונון דוושות חשמלי,תא מטען בגודל של טנדר יפני ממוצא,נוחות מעולה,בטיחות מעולה,אבזור מעולה.

הערה: שי.ז-אתה שם לב שאני לא מדבר על B4 ? למה? כי לא נהגתי בה לעומת הייעוץ שלך על מאליבו כאשר לא נהגת בה.

יש לנו שברולט מאליבו מודל 2005 שנקנתה בנובמבר 2005. איפה בדיוק בקרת האקלים אם יש בורר מכני לעוצמת המאורר ובורר מכני לטמפ' ?

כונון דוושות חשמלי יש ותא מטען ענק גם יש. בנוסף יש התנעה מרחוק באמצעות השלט ופתיחת תא מטען חשמלית.

איפה משולבת בקרת אקלים במחשב (ולהציג את הטמפ' בחוץ זה לא בקרת אקלים)?

הידית היא לא ענין של בטיחות אלא של נוחות ולי היא היתה מאוד חסרה במשך תקופה ארוכה אחרי התאונה שעברתי כי היה לי מאוד קשה להיכנס לרכב בלעדיה.

פורסם
המדידה בוצעה עם איפוס המחשב ביציאה מאשקלון ועד למחסום באילת. את הדרך הלוך עשיתי לבד (אשתי והבת שלי הגיעו בטיסה) ואת הדרך חזרה עשינון יחד דרך החי בר, כושי ועוד כמה מקומות בדרך כך שלא היה טעם למדוד.
שי.ז :

המחשב דרך מטעה אותך.

חבל שתחשוב שהרכב שלך יותר חסכוני מרכבים בעלי חצי מהמשקל,חצי מההספק,וחצי מגודל בלוק המנוע.

• תוכן חדש...