Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שקונה רכב יפני שבדרך כלל זול מרכב גרמני באותה תצורה, אז הוא לא מתלונן הרבה מכיוון שהוא קנה רכב יותר זול.

איזה כייף לי :)

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מי שקונה רכב יפני שבדרך כלל זול מרכב גרמני באותה תצורה, אז הוא לא מתלונן הרבה מכיוון שהוא קנה רכב יותר זול.
מרק - כזו טענה טרם יצא לי לשמוע. מה הקשר בין מחיר הרכב לרף הקיטורים??? לדעתי האובססיביות שלך סביב רכבים גרמניים ובפרט פולקסווגן ובפרט גולף היא מוגזמת. חוץ מזה שהבחור רוצה רכב יפאני!

אם אתה אוהב גולף שיהיה לך בכיף, אבל אתה ממש דוחף את זה בכל נושא.

תפתח את הראש קצת לדברים אחרים. תאמין לי יש הבדל גדול מאוד בין גולף לסובארו טורבו באותו מחיר וצריך לנהוג כדי להבין.

פורסם
מה זה להוסיף המון סוסים מבלי לפגוע באמינות בצורה רצינית ?

אז היא תזדקק לאוברול למנוע במקום עוד 100 אלף ק"מ , רק בעוד 150 אלף ק"מ ?

אתה יכול לאמוד דבר כזה?

למיאטה יש סף אמינות ועמידות של המכלולים שהוא גבוה מאוד, באיזור ה-250 כ"ס בגלגלים.

מה זה אומר?

זה אומר שאם אתה לוקח מיאטה שנת 95 מקורית כמו שהבחור כאן מדבר עליה, שיש לה 128 כ"ס במקור ומתוכם בערך 100 מגיעים לאדמה, תרכיב לה קיט טורבו שלם כולל הכל ככה שכוחו של המנוע יוכפל - משהו כמו 200 כ"ס בגלגלים, שמור על מרווחי טיפולים והחלפות שמנים קצובות עם שמן סינטטי ותנהג בה בלי להתעלל בה בטירוף כל הזמן (מירוצי דראג כל שישי נחשבים להתעללות) היא תחזיק לנצח.

מה זה לנצח?

לנצח זה אומר שהמנוע שלי הוא עדיין אותו אחד המקורי שיצא את שערי המפעל בנובמבר 94 ולא עבר אוברול עד היום.

המנוע הוא בן יותר מ-200K ק"מ, מתוכם 130K+ מוגדשים ב-0.85 באר ומתוכם אני מוכן להמר על קרוב ל-20K ק"מ על מסלול (!).

הגיר הוחלף לאחרונה לאחר שהחזיר את גלגלי השיניים שלו לבורא המאזדה... בשביל כמות ההתעללות שהוא עבר אני מחליף אותו בחיוך.

שוב -

מירוצי דראג הם התעללות.

מי שחושב שהוא יבנה מיאטה עם 250 כ"ס ויילך לעשות איתה פתיחות בכל רמזור מצפות לארנקו שלל הפתעות לא נעימות.

העומס שמופעל על מכלולי הרכב בזינוק אגרסיבי גבוה מאוד ודברים מתחילים להשבר בכמות כוח כזו.

מקובל בעולם המיאטות לחשוב על איזור ה-250-280 כ"ס בגלגל בתור הגבול שבו האמינות עדיין גבוהה ומעבר לו אתה בסכנת הכחדת חלקים כל הזמן, אם כי רוב החבר'ה שאני מכיר שנוהגים על מיאטות עם 350 סוסים ומעלה מתחרים איתן במירוצי דראג ובגלל זה הן באמת שוברות את הדיפרנציאלים והגירים שלהן לדעת כל שני וחמישי...

כרכב כביש לשימוש יומיומי נורמלי לא הייתי מהסס להמליץ על מיאטה מוגדשת באיזור של 200 כ"ס בגלגלים כרכב אמין ביותר.

מוטי

פורסם

כרכב כביש לשימוש יומיומי נורמלי לא הייתי מהסס להמליץ על מיאטה מוגדשת באיזור של 200 כ"ס בגלגלים כרכב אמין ביותר.

אוקי מזדה ועוד יצרנים בונים מנועים עם טולרנס מסוים , זה מקובל עליי (אחרי הכל הם חלק מפורד :-P )

אבל יחד עם זאת , חלקים כמו קלא'ץ, ציריות, משולשים , מרימי שסתומים , רינגים ,ועוד ועוד ,

ישחקו מהר יותר

מאותה מיאטה כשהיא סטנדרטית

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

הקלאצ' מחוייב החלפה בעת הרכבת הטורבו.

קלאצ' מקורי של מיאטה נועד לכוח המקורי... מה שכן, קלאצ' של ACT פותר לך את הבעיה ומחזיק ה-מ-ו-ן זמן.

ציריות לא זקוקות להחלפה, אני עדיין על המקוריות, גם המשולשים - מקוריים (למרות שהחלק שלהם בעניין והקשר שלהם לטורבו לא לגמרי ברור לי), כמו גם מרימי השסתומים, הרינגים ושאר חלקיו הפנימיים של המנוע... אם משמעות האוברול לא מובנת לך היטב אין צורך להניח הנחות שגויות - מנוע שלא עבר אוברול = רינגים מקוריים מחזיקים יופי.

מוטי

פורסם
היפניות אמינות יותר ממקבילותיהן האחרות וזה מסקרי שביעות רצון בהרבה מקומות בעולם

לא חסרים סיבות לכך

אבל מעל לכל

הסיבה לכך טמונה בהנדסת רכב שלהם , והם הוכיחו וממשיכים להוכיח לעולם שהם הכי טובים

ואין על זה ויכוח

ידידי היקר,

ועוד איך יש על זה ויכוח.

עולם הרכב כמו כל דבר אחר מחולק לאסקולות (הדוגמא המובהקת היא הויכוחים הבילטי נלאים שיש לי עם מוטי על שיפורי רכב, מוטי לא טועה ואני לא צודק, פשוט שנינו באים מרקע שונה ומאסקולות שונות) יש שיסכימו איתך ויש שלא, אני לא.

אתה חושב שתוכל לשחרר כזאת הצהרה באיזהשהוא פורום רכב ארופאי ולהישאר בחיים?

סע לאירופה (בטח כבר היית) וספר לי כמה יפניות אתה רואה על הכבישים.

ליפנים אין ולא הייתה מעולם מכונית אשר נחשבה לטובה בקבוצתה. בדיוק אותו סיפור כמו האמריקאים.

אם אתה מחפש קבוצת יצרנים שמיצרים רכבים טובים, אמינים ואיכותיים, ב 99% מהמקרים תמצא אותם באירופה.

ברור שיש יוצאים מן הכלל , אם לדוגמא תחפש פיק אפ לקניה, לא תמצא אותו מתוצרת אירופאית פשוט כי הרכבים האלה לא מעניינים אותם, אבל אני אשמח לשמוע ממך איזה רכב יפני כיום הוא הטוב ביותר בקבוצתו.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

bagira - מדי שנה נערכים סקרים מקיפים ביותר המתרכזים באמינות ושביעות רצון, והתוצאה היא שהיפניות נמצאות במקומות גבוהים מאוד במרבית הפעמים. זה שבאירופה יש יותר אירופאיות מיפניות, זה ברור והגיוני, אבל זה לא אומר שהם לא מודעים לאיכות של היפניות וליתרונות שלהן (במרבית המקרים) מול התוצרת המקומית. גם בארה"ב מודעים לכך - למה אתה חושב שטויוטה מצליחה שם כל כך?

בנוגע "הטובה בקבוצה" - כרגיל זה תלוי את מי אתה שואל. פרס מכונית השנה באירופה למשל נקבע ע"י עיתונאים אירופאיים, כך שמן הסתם לתוצרת המקומית יש סיכוי גבוה יותר (ועדיין - טויוטה יאריס זכתה). מה גם שהוא לא מדבר על אמינות.

בשורה התחתונה, כיום (בניגוד ללפני 10 שנים) יש יפניות שמסוגלות להתמודד בכבוד רב מול מקבילותיהן האירופאיות. בקטגוריית הקטנות בוודאי. לאחרונה גם במשפחתיות ובמשפחתיות הגדולות. וכבר לא מעט גם בקטגוריית היוקרה (לקסוס למשל).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ליפנים אין ולא הייתה מעולם מכונית אשר נחשבה לטובה בקבוצתה. בדיוק אותו סיפור כמו האמריקאים.

יניב

אתה פשוט טועה.

היפנים שולטים בהמון תחומים , בייחוד בתחומיי הנישה.

אין מתחרה היום וב 15 שנה אחרונות למיאטה , נכון, יש רודסטאר טובות ממנה אבל לא באותו סדר גודל של מחיר.

אין מתחרות אמיתיות ל STI ול EVO .

ואני מניח שיש עוד כמה.

האירופאים הם כבר לא ה"אור" בכל מה שקשור למכוניות זולות , נכון, יש פרארי ו פורש וכיו"ב , אבל בתחום המכוניות לעם , יש הרבה נישות שנשלטות באופן מוחלט בידי יפניות.

פורסם
אתה פשוט טועה.

היפנים שולטים בהמון תחומים , בייחוד בתחומיי הנישה.

אין מתחרה היום וב 15 שנה אחרונות למיאטה , נכון, יש רודסטאר טובות ממנה אבל לא באותו סדר גודל של מחיר.

אין מתחרות אמיתיות ל STI ול EVO .

ואני מניח שיש עוד כמה.

האירופאים הם כבר לא ה"אור" בכל מה שקשור למכוניות זולות , נכון, יש פרארי ו פורש וכיו"ב , אבל בתחום המכוניות לעם , יש הרבה נישות שנשלטות באופן מוחלט בידי יפניות.

1. היפנים לא שולטים בהמון תחומים. נקודה!

2. אכן, למיאטה כמעט ואין תחליף הולם מצד הארופאים. יש כמה וכמה תחליפים אבל המיאטה עדיין שולטת. בנתח הרודסטרים ה"עממיים" שלטו מאז ומעולם הבריטים. עם התמוטטות תעשיית הרכב הבריטית לא השכיל אף יצרן (כולל היפנים) להרים את הכפפה ולהחזיר את הנישה הזאת לחיים.

לזכותם של מזדה יאמר שהם הגדילו לעשות זאת וקוטפים את פירות ההצלחה עד היום.

נעשו מספר נסיונות להכנס לנישה הזאת ע"י יצרנים אירופאים בהצלחה כזאת או אחרת (פיאט בראצטה, אלפא ספיידר וכו') אולם ללא הצלחה כזאת שפגעה במיאטה.

אתה מסתובב חודשים באירופה ופשוט לא רואה משפחתומטיות יפניות על הכבישים, אבל מיאטות אתה בהחלט רואה.

3. STI ו EVO? בא נראה, במה בעצם מדובר, במכונית משפחתית מאוד מאוד משופרת.... תן לי לחשוב... אה, S4 אומר לך משהוא? RS4? 147GTA? אסקורט קוזוורט? ויש עוד שלל דוגמאות.

4. אכן, ארופאיות לא ה"אור" בכל מה שקשור למכוניות זולות, הן מעולם לא היו וזה גם לא נושא הדיון.

דיברנו על מכוניות טובות ועל שליטה בקטגוריות, וכאן הן בהחלט שולטות.

יניב

פורסם
bagira - מדי שנה נערכים סקרים מקיפים ביותר המתרכזים באמינות ושביעות רצון, והתוצאה היא שהיפניות נמצאות במקומות גבוהים מאוד במרבית הפעמים. זה שבאירופה יש יותר אירופאיות מיפניות, זה ברור והגיוני, אבל זה לא אומר שהם לא מודעים לאיכות של היפניות וליתרונות שלהן (במרבית המקרים) מול התוצרת המקומית. גם בארה"ב מודעים לכך - למה אתה חושב שטויוטה מצליחה שם כל כך?

מה שאתה בעצם מנסה להגיד לי זה שכל האירופאים יודעים שסובארו/טויוטה יותר טובה ממה שיש להם ובכל זאת אף אחד לא מיבא סובארו ואף אחד לא קונה?

ברור לך שזה לא ככה. אם אתה כמו רוב עם ישראל קורא אנגלית זה אומר שאתה מתרכז בעיקר בספרות/עיתונות אמריקאית ושם מהללים ומשבחים את היפנים כאילו פרל הרבור מעולם לא הייתה :wink: .

אם אתה קורא גרמנית וצרפתית אז אתה יודע שהיפניות כמעט ובכלל לא מגיעות לספרות/ עיתונות רכב שלהם.

בנוגע "הטובה בקבוצה" - כרגיל זה תלוי את מי אתה שואל. פרס מכונית השנה באירופה למשל נקבע ע"י עיתונאים אירופאיים, כך שמן הסתם לתוצרת המקומית יש סיכוי גבוה יותר (ועדיין - טויוטה יאריס זכתה). מה גם שהוא לא מדבר על אמינות.

בשורה התחתונה, כיום (בניגוד ללפני 10 שנים) יש יפניות שמסוגלות להתמודד בכבוד רב מול מקבילותיהן האירופאיות. בקטגוריית הקטנות בוודאי. לאחרונה גם במשפחתיות ובמשפחתיות הגדולות. וכבר לא מעט גם בקטגוריית היוקרה (לקסוס למשל).

רוני

רוני,

כמו שכבר ציינתי, מדובר באסקולות ודעות שונות של אנשים.

אחד לא רואה את השני ממטר.

אי אפשר למכור קורווט באיטליה כמכונית על, אי אפשר למכור 106 GTI בארה"ב כמכונית מיני ספורטיבית ואי אפשר למכור שברולט אימפלה ביפן כמכונית משפחתית (בעיקר בגלל מיסוי נפח שמונהג שם). כל מי שמדבר על ה"כפר הגלובלי" צריך רק לתת מבט על תעשיית הרכב בחתך עולמי ולהבין כמה ה"כפר" הזה הוא בכלל לא "כפר".

לסיכום... "צדיק באמונתו יחיה". אני אמשיך עם האירופאיות המאפנות והלא אמינות בעליל שלי, אתם תנהגו במה שבא לכם.

בברכה,יניב

פורסם
1.

3. STI ו EVO? בא נראה, במה בעצם מדובר, במכונית משפחתית מאוד מאוד משופרת.... תן לי לחשוב... אה, S4 אומר לך משהוא? RS4? 147GTA? אסקורט קוזוורט? ויש עוד שלל דוגמאות.

יניב

RS4 עולה פי2 וחצי מEVO ועם כל הכבוד לה אין לה סיכוי להחזיק עם היפנית במסלול

בקשר לאחרות שציינת הם לא מגיעות לקרסולים של הSTI\EVO חבל על ההתייחסות בכלל

אני מסכים עם הרבה דברים ממה שכתבת אבל בתחום הזה אתה לא יכול לקחת את הקרדיט מהיפנים

E34 1995 BMW 540I M-SPORT WHITE

2001 SUZUKI GSX-R750 BLACK CUSTOM PAINT

פורסם

יניב, אני לא מבין למה אתה מתעקש לא לראות את הנתונים.

זה שיפנית תהיה אמינה יותר מארופאית לא אומר שיקנו אותה יותר בארופה.

לנהג הארופאי יש סדר עדיפויות שונה מלנהג הישראלי או לנהג האמריקאי. הארופאים אוהבים ארופאיות, אוהבים גיר ידני, אוהבים הנאה מנהיגה ונוחות ופחות חשוב להם רכב אמין. גם עלות הטיפולים וההחזקה מול השכר הם במצב הרבה יותר טוב מאשר בארץ - גורם ישיר להזנחת הנושא.

כמו כן לרכבים חדשים יחסית הבדלי האמינות יראו בביקור אחד יותר במוסך, לא יותר. דבר זניח למדי...

בקשר להובלה בקטגוריות - המיאטה אכן שולטת בתחומה - אולי בגלל השילוב של הנאה מנהיגה, הנעה אחורית וכו. הפיאט ברקטה זולה ובעלת הנעה קדמית.

יאריס זכתה כאמור לרכב השנה בארופה ומאוד מאוד נפוצה שם.

היפניות החמות - RX8, NSX ודמויהן זכו להצלחה לא קטנה

אז סך הכל אני מסכים איתך ועם כל מי שקונה ארופאית, יש לה המון יתרונות שאתה והארופאיים מבינים. אבל לומר שהארופאיות אמינות כמו היפניים וטובות מהן בהכל ... זה כבר עיוורון

נכתב על ידי ניב

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

פורסם

אומנם צדיק באמונתו יחייה , אבל רכב קונים לפי צרכים , לא לפי מדינת מוצא.

אני ארצה רודסטאר זולה אני אקנה מיאטה .

אני ארצה משפחתית טובה אני אקנה פוקוס

אני ארצה מנהלים ספורטיבית אני אקנה במוו 325

אני ארצה טנדר לעבודה וקצת שטח אני אקנה מגנום

וכיו"ב.

חבל להיצמד לארץ מוצא , אפשר להפסיד הרבה בדרך.

פורסם

בקשר לאחרות שציינת הם לא מגיעות לקרסולים של הSTI\EVO חבל על ההתייחסות בכלל

ההפך הוא הנכון , מכוניות הראלי הולומוגטו כמו האינטגרלה והקוזוורת' , הארופאיות , היוו את נקודת המוצא להצלחה של נישת מכוניות ראלי החוקיות לכביש , מה שקטל אותן בחלוף השנים היה עלות ייצור גבוהה , ותקנות זיהום ארופאיות מחמירות משל היפניות

היפנים כמו סובי ומיצי פשוט חיקו אותם , והוזילו עלויות , בקשר לקרסוליים קח אימפרזה טורבו או לאנסר ותשווה אותם לקוזוורת' ואינטגרלה מבחינת מכלולי הנעה ויכולת הורדת הכוח לכביש, ותראה מי לא מגיע לקרסוליים של מי

כנ"ל לגבי המיאטה שמקור ההשראה שלה הוא הלוטוס אליס

בשורה התחתונה היפנים מחקים מעולה ומוזילים עלויות , אין בזה רע

אבל בוא לא נשכח למי צריך לתת את הקרדיט

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

אם לא הבנת דברתי על מכוניות כביש חדשות לא על רפליקות ראלי מלפני 15שנה ככה שהלאנציה למרות שהיא מדהימה היא לא רלוונטית

לא מעניין אותי נקודות מוצא , השראות , מורשת והיסטוריה מלפני 30שנה

אתה יכול לדבר על חיקויים עד מחר אבל אין שום אירופאית בקטגוריה הזאת שיכולה להתחרות בEVO

לא M3 CSL , לא RS4 , לא C55AMG שהם עולות יותר מכפול ממנה

E34 1995 BMW 540I M-SPORT WHITE

2001 SUZUKI GSX-R750 BLACK CUSTOM PAINT

• תוכן חדש...