Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי וברשות בת זוגתי 2 רכבים זהים לחלוטין.

טויוטה קורולה 1993 xli+ סופר אוטומט , אחת שחורה ואחת אדומה.

השחורה עברה 130,000 ק"מ והאדומה 155,000 ק"מ

שתיהן יש שלישית.

שתיהן מטופלות רק במוסך טויוטה , ולשחורה יש לי את ספר הרכב המקורי כולל הוכחות לנכונות כמות הקילומטרים שהאוטו עבר ,לאדומה אין לי ספר רכב.

אני רוצה למכור אחת מהן; להלן ההתלבטות ויתרונות כל אחת מהן:

האדומה שמורה יותר חיצונית ופנימית נראית במצב חדש בנוסף יש לה אמובלייזר עם קוד (בניגוד לשחורה ששם יש רק אמובלייזר רגיל) ותוספת של הרכבה מקומית של 2 חלונות חשמל קדמיים.

מכנית אני מרגיש שהיא פחות טובה בסחיבה ובצריכת דלק אך בולמי- זעזועים טובים יותר ובלמים טובים יותר. החסרון הגדול-חשש מבעיה בגיר שמכניסים לרוורס יש "מכה" דיי חזקה לא יודע למה.

השחורה חיצונית זקוקה לצבע בבג'ז ומכסה מנוע קדמי ויש לה מכה בכנף ימנית קדמית. מבחינת מנוע , טופלה רק בטויוטה מאז ומתמיד - מנוע חזק ושקט ומרגיש יותר טוב חוץ מבולמי- הזעזועים שאוליי לא תקינים וכמו כן פנים הרכב נראה הרבה פחות שמור.

ההתלבטות:

אני הייתי רוצה את השחורה אבל אם הייתי יכול לצבוע אותה לצבע אחר כי זה ממש סיוט בקייץ -חום נוראי כמו להיכנס לחממה- מצד שני האדומה נראית ממש חדשה.

מה אתם אומרים מה לעשות? איזה רכב להשאיר? לפי מראה או לפי מצב מכני משוער?

קחו בחשבון גם קילומטראג'.כמו כן לאדומה טסט עד 2/07 ולשחורה עד 3/07

וגם השחורה זקוקה לטיפול עכשיו (130,000) האדומה עשתה לפני 4,000 ק"מ.

ממתין לתגובות.

--" האוטו הזה לא רואה מוסך אני אומר לך ..."

--." ישראלי זה לעקוף מימין 10 מכוניות, לחתוך נתיבים, לצפור ולקלל בעצבנות כשאתה בכלל לא ממהר לשום מקום."

פורסם

מכיוון שהמצב המכני שלהם די דומה, ואתה מן הסתם רוצה לקבל כמה שיותר, אני הייתי מוכר את השחורה.

תנסה לשדרג את הפנים והחוץ כמה שאפשר והיא תהיה שווה יותר בזכות הקילומטרג' הנמוך יותר, בשילוב של ספר רכב מקורי (שמעיד על רכב שמור יותר).

באדומה יקרעו אותך בכל מקרה כי יש לה יותר קילומטרים שאתה לא יכול להוכיח אותם, אז תהנה מהאוטו עד להחלפה הבאה מתוך ידיעה שתאבד עליה יותר.

פורסם

הייתי הולך על זאת עם הק"מ הנמוך יותר, משאיר אותה לעצמי , ואם כבר יש לי רכב תואם זהה, הייתי מעביר כל מה שניתן להעביר שהוא במצב יותר טוב מהאדומה לשחורה.

ומוכר את האדומה.

פורסם
הייתי הולך על זאת עם הק"מ הנמוך יותר, משאיר אותה לעצמי , ואם כבר יש לי רכב תואם זהה, הייתי מעביר כל מה שניתן להעביר שהוא במצב יותר טוב מהאדומה לשחורה.

ומוכר את האדומה.

תודה לעונים.

זה בדיוק העניין ! אני רוצה להשאיר לי את הרכב הכי טוב מכנית .

וחיצונית .

אני בטוח שמכנית ,השחורה טובה יותר (בגלל התיעוד שיש לי על מה שעברה) אבל מפריע לי רק הצבע

אז אוליי במקום לתקן את הצבע במכסה מנוע ובבגאז' שהתקלף ולתקן את המכה בכנף מקדימה אני כבר אעשה לה צבע ופחחות לכל האוטו לצבע אדום (קולט הרבה פחות חום) ואשנה את הצבע במשרד הרישוי.

השאלה כמה יעלה לי סיפור כזה ואם זה לא יותר מידיי מסובך ולא כדאי בנסיבות?

--." ישראלי זה לעקוף מימין 10 מכוניות, לחתוך נתיבים, לצפור ולקלל בעצבנות כשאתה בכלל לא ממהר לשום מקום."

פורסם

עשו פעם מחקר וגילו שהבדלי הצבעים כמעט לא משנים את הטמפ' הפנימית של הרכב.

גם כשאני נכנס לרכב הלבן שלי ביום שרבי טיפוסי אני חושב שאני נצלה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר.

ייתכן שאתה צודק אבל אני בדקתי את זה .

יש לי בשחורה קבוכ וילון אחורי ומגיני שמש בדלתות אחוריות ומגן שמש קדמי אבל שאתה נכנס לאוטו אתה מקבל גל חום כאילו פתחת דלת של תנור ב250 c .

את האדומה השארתי בשמש בלי שום מגיני שמש נכנסתי אליה פתחתי 2 חלונות קדמיים תוך דקה האוטו היה קר . בשחורה במצב שתיארתי גם עם מזגן לקח לי 5-8 דקות לקרר את האוטו.

מה נראה לכם הגורם ל "מכה" ששומעים (ומרגישים) ממכניסים לרוורס באדומה?

פורסם

איתמר.

במחקר דובר על רכבים חדשים עם בידוד הרבה יותר טוב, ולא על רכבים ישנים.

פורסם

איתמר.

עשו את הבדיקה במגזין אוטו וההבדל זניח,אז תשאיר לך את השחורה,הטובה יותר.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם
ייתכן שאתה צודק אבל אני בדקתי את זה .

יש לי בשחורה קבוכ וילון אחורי ומגיני שמש בדלתות אחוריות ומגן שמש קדמי אבל שאתה נכנס לאוטו אתה מקבל גל חום כאילו פתחת דלת של תנור ב250 c .

את האדומה השארתי בשמש בלי שום מגיני שמש נכנסתי אליה פתחתי 2 חלונות קדמיים תוך דקה האוטו היה קר . בשחורה במצב שתיארתי גם עם מזגן לקח לי 5-8 דקות לקרר את האוטו.

מה נראה לכם הגורם ל "מכה" ששומעים (ומרגישים) ממכניסים לרוורס באדומה?

קרוב לוודאי תושבת גיר תחתונה (לא משהו רציני).

פורסם
קרוב לוודאי תושבת גיר תחתונה (לא משהו רציני).

מישהו יודע איך לטפל/מה גודל הנזק?

אני לא רוצה למכור את השחורה ואחר כך להתקע עם אוטו ישעשה לי בעיות .

ולגבי צביעת הרכב , זה אפשרי לצבוע אותו?(לשנות צבע משחור לאדום)

מה סדר גודל עלות של דבר כזה?

פורסם

לגבי התושבת,אם אכן מדובר בתושבת, 300-500 ש"ח,לא יותר מזה.

לגבי הצביעה =הכל אפשרי.

צביעה=סדר גודל מתחיל מ 3K ומעלה.

• תוכן חדש...