Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7368 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאנצ'יה תמה אוטו מדליק!

במיוחד אם הוא טורבו

השילדה שלו מדהימה, הנהיגה ברכב ברמה המיקצועית ממש חוויה (לא ברמה של לטייל בסטלבט בשישבת שגם כאן היא מדליקה) אלא ממש נהיגה מקצועית.

כסאות נוחים,

חשוב ורצוי שהדגם יהיה מ93 ומעלה שכן אז המערכות החשמליות אלקטרוניות הינם מתוצרת בוש הגרמני ולא מתצורת מגנטי מרלי האיטלקי.

עלויות האחזקה גבוהות מה מרכבים יפנים , במיוחד בולמי זעזועים מאוד יקרים

הטיפולים לא ממש יקרים , קיימים חלפים גם משומשים וגם חדשים

בדגם הטורבו הברקסים קצת חלשים ביחס לכח הרכב מה שתוקן רק בסוף עשור שנות ה90 שהחליפו בלאנצ'יה קאפה שגם באה עם ברקסים כמו התמה לברקסים עם 4 בוכנות ודיסק גדול יותר.

זהו רכב לאוהבי וחובבי מכוניות ונהיגה , ולא כפשרה.

(היתה לי קאפה 95 טורבו- פשוט מדהים) דרך אגב התמה טורבו מהירה מהקאפה טורבו.

האם הרכב שאתה מדבר עליו הוא טורבו או אטמוספרי (רגיל)?

הרגיל, ה"שוק" שלו פחות מוצלח

זהו רכב שחייב בדיקה יסודית ומקיפה לפני רכישתו, אם תרצה עזרה (ללא תשלום) צור קשר.

בברכה

דני ממצת אור בחיפהדני - אני אישית העדפתי את הבימר 730 שלך...

מיקי.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מהנה מאוד :) רק שצריך בולמים וצמיגים נורמלים :)

צריכת דלק של 1:7 בלחיצות, ו 1:10 בשיוט רגוע

תמורה למחיר .. אדירה ! רכב מנהלים שלא מבייש שום רכב מנהלים של שנות ה 2000, עם כל האבזור , והכל חשמלי, ונוחות מטריפה... וכוח .. אייי איי כמה כוח :)

תודה רבה אורן.

כותרת: מנוע ממשיך לעבוד אחרי כיבוי

יש לי פיאסטה 88...

פיאסטה- המכונית היחידה שתסע גם בלי מנוע :smile:
פורסם

לחבר שלי יש 2.0 רגילה, חוויה מדהימה יחסית ל92, בעיות חשמל כן יש לה וכל הקטע הזה של הCHECK, אבל אני חושב שבכללי היא שווה את הכסף (ולחשוב שבהתחלה פשוט שנאתי אותה..עד שלחצתי עליה קצת..)

פורסם

לפני בערך 3 וחצי שנים הייתי בעלים של אחת.

הצ'ק פנל "המשוכלל" שכולם מדברים זה חתיכת דבר דפוק שכל הזמן מהבהב מתי שבא לו, מציק כי הוא מהבהב גם עם הCHECK כל הזמן. בכלל כל רכיבי החשמל שם לא אינים. זה מתחיל באזעקה, ועד נפילות מתח, ועד משאבת דלק.

כיסאות מתפוררים, לא נשאר מהם כלום כבר בשנים האלה כמה שכולם פה אומרים "מושבי קטיפה". זה מחלה עם המושבים בקטע של הפינה של כיסא הנהג איך שנכנסים.

מוזר, לא זכור שיש הגה מעור, ואם כן מחומר זול ביותר.

אוטו יציב ואחיזה גבוהה מאוד. אומרים שהטורבו מאוד מהירה וראיתי כמה כאלה נוסעות... והם נוסעות.

טיימינג שם זה עסק יקר מאוד במיוחד אם במורשה, יש במשוואה גם מותחנים, וגם רצועת איזון ומה לא. אוטו מאוד מורכב. לוח שעונים מאוד משוגע, מד דלק כמעט בכולם (וראיתי הרבה) מזייף.

מצטער שאני פסימי אבל אתה בהחלט יכול ללכת לעשות סיבוב אצל כמה אנשים שמטפלים במכוניות כאלה ותראה עובדות בשטח ואז תחליט.

לטובה אפשר להגיד שהאחיזה גבוהה מאוד, המראות וכל הפינוק הזה כשזה עובד זה מגניב, מרווחת ביותר, בגאז' ענק.

הביצועים שלה ממש לא ברמה נורמלית בגרסה האוטומטית, בידנית סבירה. צליל? אצל ה164 תמצא בכמויות ויותר.אז חביבי נפלת על אחת גמורה ןבגלל זה נדפקת עדיין לא ראיתי אדם שמתלונן על תמא. בצ'ק פאנל שלי אף נורה לא הבהבה פרט לנורה הירוקה שאמורה להבהב כשהכל תקין.

טיימינג יקר ? תלוי בהשוואה למה בכל אופן זה רכב מ ע ו ל ה לא מייצרים כאלה רכבים יותר לצערי.

המד דלק מזייף כמעט בכולם ? אני הכרתי לפחות 7-8 אנשים עם תמות מכל הסוגים ואף אחד לא התלונן על זה.

פורסם

קודם כל תודה לאורן, לדני, רון ואודי בוי, שכנראה נפל על רכב לא טוב...

אבל ההסברים באמת משכנעים אותי לרכוש אותה, אבל עוד שאלה שמענינת אותי, למה לאנצ'יה לא מוכרת בארץ, ומי שלא מכיר ישר מעקם פרצוץ ואומר "הא הרכב הרומני" ומיד מתקנים האיטלקי, ובכל זאת אומרים לא שווה את הכסף...

זה קצת מפחיד אותי לקנות רכב במיטב כספי, שכל כך הרבה שיבחו אותו, ובסוף ליפול בטיפולים יקרים, וגם מה שהוזכר כאן על הלוח שעונים.

אני יקח אותה לבדיקה מקיפה, יגיע לכאן עם התוצאת ואשמח לקבל את חוות דעתכם.

המון תודה.

כפיר.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

אתה צודק.

גם אני מתכוון בקרוב למכור את הפג'ו.

ושוקל לקנות לאנצ'יה.

וכשאני שואל אנשים. אומרים לי תצא לעבודה חצי שעה קודם ליתר ביטחון שהיא לא תתניע.

כותרת: מנוע ממשיך לעבוד אחרי כיבוי

יש לי פיאסטה 88...

פיאסטה- המכונית היחידה שתסע גם בלי מנוע :smile:
פורסם
וכשאני שואל אנשים. אומרים לי תצא לעבודה חצי שעה קודם ליתר ביטחון שהיא לא תתניע.
אותם אנשים שנוסעים ב1600 אוטומט ומגיעים בדיוק מירבי לעבודה, אבל יוצאים עם עקצוצים מהגב בכל סיום נסיעה?

:mm_blush:

כפיר, אני יכול לדבר רק בתור נוסע ולא בתור אחד שנהג בלאנצ'יה שכזו (תמא טורבו ידנית). מבחינת נוחות נסיעה: אין עליו. הרכב מפנק, מרווח, המושבים עוטפים את הגוף והפנים איננו עשוי מחלקים זולים...

מה שכן לאנצ'יות כאלה הן כפויות טובה, ברגע שלא תטפל בהן כמו שצריך - הם יראו לך מאיפה וינצ'נזו משתין...:-)

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם

כפיר, שלא תבין לא נכון, אבל אתה עומד לקנות רכב "יוקרה/מנהלים", סגמנט שלא זול להחזיק (רדיואטור ב2000+ ש"חים וגם זה אחרי נסיעות מסביב לכדור הארץ). החלקים נדירים ויקרים אבל זה מתקזז עם עלות רכישה נמוכה. וכל אלה שאומרים "רכב רומני" הם אלו ששמעו שחלקים יקרים בלי להבין מה כוללת החבילה.

אני דווקא לא הייתי דואג לדברים שנאמרו כמו אחזקה יקרה (שקיימת) או מד דלק וכאלה.

הדבר הכי חשוב לבדוק בלאנצ'יות הוא חשמל! ברגע שיש קומבינות בחשמל, ברח ממנה כמו מאש, בגלל ריבוי המערכות ברכב וחוסר המערכות בראשו של החשמלאי נוצרות הרבה בעיות ברכב.

למרות הכל, כיום, יש לא מעט תמאות בשוק, וברגע שתמצא אחת טיפ-טופ ותהיה מוכן לשלם עליה כראוי, אתה רק תהנה.

משכנתא זה קל

פורסם

אם מישהו רוצה תמא טורבו 1989, אז ברחוב החרמון בראשון, לא רחוק מביתי (המכונה רחוב האלפא-לנצ'יה) יש אחת למכירה מבן אדם שהוא חולה לנצ'יות רציני.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

החלקים באמת עד כדי כך יקרים?

והאם בבדיקה יעלו על בעיות חשמל?

איך אני אמור לדעת אם יש?

אגב שאלה לאורן ולמי שהיה לו כזה רכב, כמה עולה הביטוח החובה שלה וצד ג' או מקיף?

ומה העלות האגרת טסט?

ואם זה רכב כזה מפואר כמו סידרה 5 או e class או רובר 600 למה היא כזו זולה נגיד כמו רובר?

הרי אומרים שרובר לא אמינות זבל של רכב ולהתרחק, אז איך זה שרובר מציעה את אותה נוחות ורמת איבזור, אבל לא שווה את הכסף, לעומת לאנצ'יה ששוה מאוד לפי מה שאני קורא כאן וקראתי כמעט כל הלילה בפורומים שונים?

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

ואם זה רכב כזה מפואר כמו סידרה 5 או e class או רובר 600 למה היא כזו זולה נגיד כמו רובר?

הרי אומרים שרובר לא אמינות זבל של רכב ולהתרחק, אז איך זה שרובר מציעה את אותה נוחות ורמת איבזור, אבל לא שווה את הכסף, לעומת לאנצ'יה ששוה מאוד לפי מה שאני קורא כאן וקראתי כמעט כל הלילה בפורומים שונים?

שם ומוניטין.

מאותה הסיבה שהאיביזה והפולו מבוססות על אותן מכלולים, אבל הפולו יקרה כמה אלפים למעלה.

ללאנצ'יה, אלפא ופיאט ישנה "תדמית", ובהתאם כך ירידת הערך (הגבוהה) שלהן.

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם
החלקים באמת עד כדי כך יקרים?

והאם בבדיקה יעלו על בעיות חשמל?

איך אני אמור לדעת אם יש?

אגב שאלה לאורן ולמי שהיה לו כזה רכב, כמה עולה הביטוח החובה שלה וצד ג' או מקיף?

ומה העלות האגרת טסט?

חלקים יקרים בטירוף, וקשים מאוד להשגה.

תבדוק את כל החשמולים וחפש חלודות וצבע לא מקורי. לדעתי, נותרו רק כמה תמות בודדות שנמצאות במצב ראוי לקניה, כל השאר הן סתם פח זבל עם עבר מפואר.

הביטוחים והטסט דווקא זולים יחסית.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

בבדיקה יגלו הכל, לא סתם אני משלם 500 שקל.

נקווה לטוב.

• תוכן חדש...