Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עלה בי הרעיון לקנות לאנצ'יה תמאה שנת 94, מאיזה מישהו שאני מכיר, שנת 1994 מנוע 2000 סמ'ק שמורה ומטופלת.

אני מבקש את דעתו ויעוצו, אבל בבקשה למי שבאמת מבין, מה דעתו על הרכב, איך הביצועים שלו, לגיר הידני, כמה עולים טיפולים, איך האמינות והיציבות של הרכב על הכביש?

וכמו כן האם יש פורומים בארץ און מועדונים של לאנצ'יות כמו שיש אלפא וכדומה?

תודה.

כפיר

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לאנצ'יה תמה אוטו מדליק!

במיוחד אם הוא טורבו

השילדה שלו מדהימה, הנהיגה ברכב ברמה המיקצועית ממש חוויה (לא ברמה של לטייל בסטלבט בשישבת שגם כאן היא מדליקה) אלא ממש נהיגה מקצועית.

כסאות נוחים,

חשוב ורצוי שהדגם יהיה מ93 ומעלה שכן אז המערכות החשמליות אלקטרוניות הינם מתוצרת בוש הגרמני ולא מתצורת מגנטי מרלי האיטלקי.

עלויות האחזקה גבוהות מה מרכבים יפנים , במיוחד בולמי זעזועים מאוד יקרים

הטיפולים לא ממש יקרים , קיימים חלפים גם משומשים וגם חדשים

בדגם הטורבו הברקסים קצת חלשים ביחס לכח הרכב מה שתוקן רק בסוף עשור שנות ה90 שהחליפו בלאנצ'יה קאפה שגם באה עם ברקסים כמו התמה לברקסים עם 4 בוכנות ודיסק גדול יותר.

זהו רכב לאוהבי וחובבי מכוניות ונהיגה , ולא כפשרה.

(היתה לי קאפה 95 טורבו- פשוט מדהים) דרך אגב התמה טורבו מהירה מהקאפה טורבו.

האם הרכב שאתה מדבר עליו הוא טורבו או אטמוספרי (רגיל)?

הרגיל, ה"שוק" שלו פחות מוצלח

זהו רכב שחייב בדיקה יסודית ומקיפה לפני רכישתו, אם תרצה עזרה (ללא תשלום) צור קשר.

בברכה

דני ממצת אור בחיפה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

רכב ברמה, אמין ביותר (הכי אמין בין האיטלקיות באותן שנים ), מפנק, מהיר ומלא סקסאפיל, היה לי אחת כזאת ואני מקלל את היום שמכרתי אותה.

הרכב בגרסתו הידנית חסכוני מאוד (1-13) ומאוד שקט ואיכותי.

בעיקר זכורים לי התנור החזק שלו והמזגן המקפיא שלא היו גורעים מהכוח של האוטו גם כשהיו מופעלים עם 5 נוסעים בעליות לירושלים.

אם הרכב הספציפי טוב אפשר להוריד כ 5-7 אלף מהמחירון ולקנות.

פורסם

תמה הינה גם מרווחת מאוד ובעלת תא מטען ענק כ- 500 ליטר, תא מטען שקשה למצוא היום במכוניות!!

בכלל קח בחשבון שלנצ"יה עצם היותה איטלקיה ספורטיבית אינה מביישת את עצמה גם בתנועה וגם בעיצוב.

אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

אני מדבר על רכב 2000 אטמוספרי.

תודה רבה דני, אבל הרכב שאני מתכוון לרכוב בכלל נמצא ברחובות ולא בצפון.

כמה כוחות סוס יש לרכב הזה?

איך הוא מבחינת יציבות?

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

אני מדבר על רכב 2000 אטמוספרי.

תודה רבה דני, אבל הרכב שאני מתכוון לרכוב בכלל נמצא ברחובות ולא בצפון.

כמה כוחות סוס יש לרכב הזה?

איך הוא מבחינת יציבות?

אורך 4.6 מטר

152 כ"ס ב- 6500 סיבובים לדקה

כ-1300 ק"ג משקל עצמי

10.1 0-100 קמ"ש

מהירות סופית-205 קמ"ש

2.66 בסיס גלגלים.

תהנה אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

היו לי שתי תמות,אחת מודל 2002 אוטומטית ואחת 2004 ידנית. שתיהן נמכרו בצער ומי שקנה היה מרוצה עד הגג, האוטומטית הושבתה בתאונה ע"י השכן שלי שקנה אותה ולאחר שגמע איתה כ 50000 ק"מ.

כל מה שנאמר בסעיף התשבוחות נכון ואמיתי,לא נתקלתי ברכב כל כך נוח וכל כך מהנה,מרחב אדיר,אבזור מלא,מושבים מעולים,תא מטען ענק,הגה פנטסטי ומנוע,אוי אוי איזה מנוע,איזה כח,איזו גמישות והכל בתצרוכת דלק נמוכה מאד באופן יחסי. המנוע שקט ומאוזן ובמאמץ (אם תמא בכלל מתאמצת..) הוא משמיע רעש איטלקי מרטיט לב. הרכב יציב מאד וניתן לנהוג בו מהר ובביטחון,היציבות אינה ברמה המקובלת בב.מ.וו מהדור החדש אך עולה על רוב המכוניות בנות גילה של התמא.

הרכב אינו מרגיש כמעט עומס והוא נוסע ומתנהג נהדר גם עם 5 נוסעים,מיכל מלא ומטען...

המזגן ונכון יותר לומר בקרת האקלים מעולה.

לטעמי מדובר באחת המכוניות היותר יפות שיוצרו ב 20 השנה האחרונות,שילוב מדהים בין יוקרה סולידית לבין מראה עוצמתי ולבין סקסיות אמיתית.

אשר לאמינות,מניסיון אישי שלי,הרכב אמין ביותר (ואולי אנתץ כמה מיתוסים אבל הוא אמין יותר מרוב האירופאיות/אמריקאיות מאותה קטגוריה ואותה תקופה).

מספר התקלות שהיו לי לאורך 4 שנים וכ100000 ק"מ היה 0 (אפס!),בתמא הידנית הוחלף קלאץ ב110,000 ק"מ וכן מצבר,אך לא מדובר בתקלות ממש אלא בלאי סביר (בידנית נהגה אישה בפקקים שבין הרצליה לתל אביב יום יום והבלאי במצמד סביר ואפילו מדובר בעמידות מעולה ביחס לנהיגה,משקל הרכב ועוצמת המנוע).

האחזקה-זו הנקודה הכואבת,הדלק זניח שכן מדובר ברכב חסכוני באופן יחסי והביטוח לא בעננים. הטיפולים והחלקים (אלו שאינם משותפים לדגמים אחרים של פיאט) יקרים,לא החזקתי רכב סלון יוקרתי מתוצרת אחרת ואני לא משוכנע שאחזקת אודי A6,אופל אומגה,סיטרואן XM ,ב.מ.וו סדרה 5,רובר סדרת 600,סאאב,וולוו,פזו 605 והמתחרות האמריקאיות זולה יותר,אבל האחזקה של התמא יקרה,דבר נוסף,חובה לטפל בה (לפחות הטיפול הגדול) במוסך שבאמת יודע לטפל בה,אני הייתי נוסע מחיפה למוסך המרכזי בבני ברק.

בסה"כ צריך להבין שמדובר באחזקת רכב מפואר ויוקרתי,גם אם מחירו בשוק אטרקטיבי.

אין לה מתחרות אמיתיות, תמורה מצויינת למחיר,במיוחד אם אתה נמנה על אלא שהרכבים האיטלקיים מדברים אליהם והשם לנצ'יה עושה לך את זה. מצא אחת במצב טוב,קנה אותה בזול עד כמה שניתן,בצע יישור קו אצל היבואן או במוסך מעולה(!) אחר שמכיר את הרכב ומובטחת לך הנעה והנאה.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
היו לי שתי תמות,אחת מודל 2002 אוטומטית ואחת 2004 ידנית. שתיהן נמכרו בצער ומי שקנה היה מרוצה עד הגג, האוטומטית הושבתה בתאונה ע"י השכן שלי שקנה אותה ולאחר שגמע איתה כ 50000 ק"מ.

התכוונת 1992 ו1994 אין שום לנציות בשנים 2002 ו2004 :-D
פורסם
התכוונת 1992 ו1994 אין שום לנציות בשנים 2002 ו2004 :grin:

צודק...:???:

טעות שלי,עייפות ולחץ בעבודה..... האוטומטית היתה אכן מודל 1992 והידנית 1994 ,שתיהן אגב נרכשו מהטרייד אין של היבואן ובעזרתו של חברנו מהפורום תומר הדר שעבד שם באותם זמנים.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

המון המון תודה על ההבסר המפורט והמדויק, אכן השתכנעתי.\

דרך אגב כמה עולה טיפול גדול ומקיף לרכב הזה?

אני מתכוון לרכוש מבחור אחד ששמר עליה ממש טוב מאוד עד כמה שהוא מספר.

אני יגיע אליו יקח לבדיקה, ימצא חן בעייני אני אקנה.

עם איזה איבזור מגיע הרכב הזה שנת 94 2 ליטר ידנית?

תודה רבה.

כפיר

פורסם

מממממממממ

מאיפה נתחיל

4 ח"ח, ה"כ מעור, נ"מ, בקרת אקלים דיגיטלית, מראות חשמליות מתקפלות אוטומטית, אנטנה אוטומטית, בקרת מהירות, צ'ק פאנל שמאוד מאוד עוזר הוא פשוט אומר לך באיזה סטטוס האוטו מבחינת שמן מים וכו, ריפודי עור הפוך, עץ, ABS , כרית אוויר, כל הפתחים של האוטו נשלטים ע"י כפתורים חשמליים, ועוד אם שכחתי משהו אתם מוזמנים להוסיף. האיבזור אינו משתנה בין אוטומטי/ידני/טורבו.

לגבי הטיפול :

לא יותר יקר מ אאודי/גולף/אמריקאיות מאותו שנתון ורמת גימור וזה משתנה לדוגמא יש מכונאים שלוקחים חצי מחיר ממה שזה במורשה והם לא פחות מקצועיים (לדוגמא שבי מראשון/מושב אחיעזר) ואורן 16V יוכל להסכים איתי.

אם הרכב במצב סביר ב 26 - 25 זו תהיה קניהה טובה.

יש לשים לב שאין חלודות וכל החשמל עובד במיוחד בבקרת האקלים הדיגיטלית ובמראות שהיא תענוג.

מקווה שעזרתי

פורסם

לפני בערך 3 וחצי שנים הייתי בעלים של אחת.

הצ'ק פנל "המשוכלל" שכולם מדברים זה חתיכת דבר דפוק שכל הזמן מהבהב מתי שבא לו, מציק כי הוא מהבהב גם עם הCHECK כל הזמן. בכלל כל רכיבי החשמל שם לא אינים. זה מתחיל באזעקה, ועד נפילות מתח, ועד משאבת דלק.

כיסאות מתפוררים, לא נשאר מהם כלום כבר בשנים האלה כמה שכולם פה אומרים "מושבי קטיפה". זה מחלה עם המושבים בקטע של הפינה של כיסא הנהג איך שנכנסים.

מוזר, לא זכור שיש הגה מעור, ואם כן מחומר זול ביותר.

אוטו יציב ואחיזה גבוהה מאוד. אומרים שהטורבו מאוד מהירה וראיתי כמה כאלה נוסעות... והם נוסעות.

טיימינג שם זה עסק יקר מאוד במיוחד אם במורשה, יש במשוואה גם מותחנים, וגם רצועת איזון ומה לא. אוטו מאוד מורכב. לוח שעונים מאוד משוגע, מד דלק כמעט בכולם (וראיתי הרבה) מזייף.

מצטער שאני פסימי אבל אתה בהחלט יכול ללכת לעשות סיבוב אצל כמה אנשים שמטפלים במכוניות כאלה ותראה עובדות בשטח ואז תחליט.

לטובה אפשר להגיד שהאחיזה גבוהה מאוד, המראות וכל הפינוק הזה כשזה עובד זה מגניב, מרווחת ביותר, בגאז' ענק.

הביצועים שלה ממש לא ברמה נורמלית בגרסה האוטומטית, בידנית סבירה. צליל? אצל ה164 תמצא בכמויות ויותר.

פורסם

בתור בעלים בעבר של 2 לאנצ'יה תמא טורבו..

הרכב מדהים - אם טופל כראוי.

ולמה אני אומר זאת,

היה בידי 2 צדדים של המטבע,

הראשונה - לבנה - 94 - שמורה בצורה מפחידה ! פשוט מדהימה !

השניה - כחולה - 93 - שבר כלי

הראשונה - פשוט הייתה מדהימה, נסיעה חלקה, מהירה , ללא תקלות , פשוט כוח אדיר ונהדר.. הייתה עם ארבעת בולמי קוני, ואפקסי גדישה, פשוט נהדר ! 0 תקלות !

השניה - ברקסים שלא עצרו יותר מדי, משאבת מים שנזלה (הוחלפה יחד עם הטיימינג), מובילייזר שהותקן בעבר גרם לרכב לא להניע ולאף אחת לא לדעת מה גרם לכך, חיישן דמה (חיישן קאמשפט) שהחליט להתפוצץ, רצועה שנקרעה, צפצפה שהפסיקה לעבוד, האוטו נגרר לשבי פעמיים ! , צינורית וואקום שהולכת למחשב נשרפה ! פשוט עלתה באש.. ,לוח שעונים שנראה כמו דיסקוטק, עם מנורת מזרקים ונורת CHECK דולקות מדי פעם (תלוי לאיזה צד מסתובבים) , נורת מצבר נדלקת מדי פעם ונכבית בלי שום קשר (נבדקה טעינה), סלד סרק לא יציב, כיסאות שנקרעו בצדדים, הילוך חמישי נכנס בחריקה, ועוד ועוד ועוד ..

בקיצור..

תבדוק טוב טוב מה אתה קונה ...

הלוואי ותמצא אחת שמורה ותהנה כמו שאני נהנתי עם התמא הראשונה שלי :)

פורסם

מהו האבזור של דגם הטורבו?

ואיך הייתם מגדירים את היציבות שלו על הכביש?

רכב מהנה לפניות?

וכמובן צריכת דלק?

והכי חשוב תמורה למחיר?

(אני מדבר על התמא טורבו)

כותרת: מנוע ממשיך לעבוד אחרי כיבוי

יש לי פיאסטה 88...

פיאסטה- המכונית היחידה שתסע גם בלי מנוע :smile:
פורסם
מהו האבזור של דגם הטורבו?

ואיך הייתם מגדירים את היציבות שלו על הכביש?

רכב מהנה לפניות?

וכמובן צריכת דלק?

והכי חשוב תמורה למחיר?

(אני מדבר על התמא טורבו)

מהנה מאוד :) רק שצריך בולמים וצמיגים נורמלים :)

צריכת דלק של 1:7 בלחיצות, ו 1:10 בשיוט רגוע

תמורה למחיר .. אדירה ! רכב מנהלים שלא מבייש שום רכב מנהלים של שנות ה 2000, עם כל האבזור , והכל חשמלי, ונוחות מטריפה... וכוח .. אייי איי כמה כוח :)

• תוכן חדש...