Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מצאתי לקניה פיזו 306 1800 שנת 1994 אוטומטית שעשתה בערך 110K בבעלות יד שניה כרגע,היא בבעלותה כשנה, הבעלים מבקשת מחיר מחירון (17K) אבל מוכנה קצת להגמיש.היא מוכרת עקב קבלת רכב מהעבודה.

ראיתי את הרכב, והוא בבעלות אשה שלא מבינה כל כך ,אפילו ברכב שלה היא לא ידעה לומר אם יש הגה כח או לא..אבל ידעה לומר שאין בעיות מיוחדות ושהוא עבר טיפול 10K ויש טסט לשנה ומצבר שהוחלף.

חיצונית נראה בסדר, חוץ ממכות בחלק התחתון של הדלת (דלת ימין בפינה התחתונה) דלת שמאל בתחתית..וכו..טמבון קידמי קצת שבור בתחתית.

היא הצהירה שחלון חשמל אחד לא תקין והמזגן מקולקל היא לא ידעה מה הבעיה בדיוק אלא רק שלא עובד..לא ניסתה לתקן.

ברכב שתי מראות חשמל שבורות מחוזקות עם איזולירבנד, בקליט אחורית שבורה מגש תא מטען חסר (אמרה שלא היה גם כשהיא קנתה את הרכב)..ועוד מספר דברים של קוסמטיקה.

אין חלוודה וצבע נראה טוב.

מברור ראשוני בסוכנות פזו נאמר לי שלא כולל בעיית מזגן והחלון החשמלי או דברים אחרים שיתגלו בבדיקה..החלקים עולים 4600 ש"ח בערך.

אני ממש טירון בקנייה ומכירת רכבים ואשמח לקבל מכם עיצה..מה לבדוק ברכב בצורה עצמאית והאים לקחת לבדיקה..כמה הייתם מציעים על רכב כזה??

תודה רבה מראש

הטירון

פורסם

קודם כל חובה בדיקה ישנם מלא מקרים שהרכב באמת שמור אך בבדיקה מתגלות בעיות רציניות שבעתיד כשתרצה למכור את הרכב תגלה משהו שיוריד את המחיר של הרכב משמעותית,כמובן דברים כמו בעיות במנוע והילוכים שגם יכול להגיע לסכומים גבוהים.

תאמת אם המצב המכני טוב ההיתי קונה את האוטו אך המחיר היה כל עלות החלקים מתחת למחיר המחירון.

או בערך עלות חלקים פחות אלף וחצי בכל זאת לא אוטו חדש.

וקח את הזמן יש כאלה הרבה מכוניות לא מתפשרת במחיר אל תקנה, בסוף תמצא, עדיף לחכות קצת מאשר לשלם הרבה יותר ולא להיות מרוצה.

פורסם

תודה על התגובה,

נראה לי שזה מה שאני אעשה..אתן לה הצעה שזה מחיר מחירון פחות 4000..(600 ש"ח פחות ממחיר החלקים החדשים) ואז אחרי הבדיקה אוריד את הבעיות האחרות..בשיכלול של תיקון מזגן.

הצעה ראשונית 13.000 ואחרי הבדיקה נראה מה עוד צריך להוריד.

לא בטוח שהיא תסכים אבל נראה לי כמו הצעה הוגנת מצידי..אחרי הכל הרכב לא במצב שמור.

פורסם

מזגן יכול להגיע בקלות לכמה אלפים, חלון חשמל יכול להגיע בקלות לכמה מאות.

המראות החשמליות עובדות? אני מניח שגם זה לא יהיה קל לתיקון.

בקליט זה עניין של כמה מאות שקלים, ואני לא מדבר איתך על המכות פח הקוסמטיות שאתה מדבר עליהן.

אני לא רוצה להשמע סטיגמטי, אבל לפי התיאור שלך, אתה אומר שהיא לא מבינה ברכב שלה, משמע היא כזאת שנוסעת בו עד שייעצר.

אני אומר שתקח איתך מישהו שמבין ותוריד לה הרבה מהמחיר, תנסה להגיע איתה למשהו כמו 11\12 K. לא יותר. יש מכוניות הרבה יותר טובות בחוץ ב17 אלף שקל, הבנתי שזה הרכב הראשון שלך, ב17 אלף שקל לא חסרות מכוניות שמורות בחוץ, חבל לך לקנות אחת עם 2 מראות (חשמליות לשעבר) שבורות, מזגן מקולקל, מגש חסר מאחורה, בקליט שבורה שלא תעבור טסט ומכות פח.

ועוד אוטומטית? למה לך אוטומטי? חוץ מזה לא אמרת מהו דגם המשנה של האוטו. אני מניח שזה XT.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

הי יוסי,

לגבי הדגם אני לא יודע..והיא לא ידעה לומר..אני אבדוק היום ברישיון שלה,

אוטומט כי אני נוסע הרבה בעיר ומחפש נוחות ופחות ספורטיביות.

אתה אומר לתת 11\12 לפני הבדיקה במכון או אחריו..לא הבנתי?

פורסם

נשמע קצת "מסריח" האמת.

אם היא לא ידעה להגיד את הפרטים, אך כן ידעה לומר שהוא מטופל - משמע או שהוא לא מטופל כראוי, או שיש כאן עניין של סוחר (יכולה להיות אשתו או עובדת שלו), עם משחק.

תבדוק טוב את הבעלות על הרכב, ותנסה להוריד אותה מהמחירון עפ"י עלות התיקונים - או לחילופין אמור לה שתסדר את הבעיות, ותקנה ממנה - בהנחה שהמצב הכללי שלה מוצא חן בעיניך.

בהצלחה.

פורסם

קח את האוטו לבדיקה תמצא בעיתון במבצע בדרך כלל עושים הנחות בסביבות 200 ש''ח.

תלכו למוסך הכי קרוב לאחר הבדיקה בקש הצעת מחיר על כל התיקונים .

אחרי שקיבלת ממוסך הצעת מחיר החסר מהמחירון.

אולי לא את כל הסכום תשאיר איזה אלף ש''ח יותר כי באמת הרכב לא חדש.

וזהו תראה לה את מה שאתה מציע.

מתאים לה יאללה תקנה וסע לעשות לאוטו יישור קו.

אם לא אז סוף שבוע קנה את המקומון באיזור שלך והתחל לצלצל לבעלי הרכבים המעניינים אותך.

שים לב גם לצמיגים ובקש נסיעת מבחן שלך קצרה באוטו.

מקווה שעזרתי לך אני יודע שאני צעיר אבל עברתי את זה הרבה עד שצאתי את הרכב שלי במצב מצויין.

וזה תרם לי לעתיד. כי תמיד יש כאלה שינסו לסדר אותך ויש לי אינספור דוגמאות.

פורסם

כן יש הנחות על בדיקה לפני קנייה.

אני גר בקריות אז יש לנו עיתון מקומי שנקרא ''הד הקריות'' אז איפה שיש את לוח הפירסום של מכירת המכוניות יש גם הנחות ומבצעים על המחירים פשוט גוזרים ונותנים כאשר משלמים במכון לבדיקה את הקופון.

תחפש אולי יש לכם גם מקומון כזה כי זה יתייחס למכוני הבדיקה לפני קנייה שבקרבת ביתך ולא איפשהו רחוק.

פורסם

אתה גם לא יודע מה היה עם האוטו שלה לפני שהיא קנתה אותו. יכול להיות שעבדו עליה והיא עד היום לא יודעת...

כשרצו לקנות את האוטו מאחי התברר שהוא היה בעבר בבעלות חברה והוא לא ידע על זה.

כשרצו לקנות ממני מכונית שהייתי יד ראשונה ולקחו לבדיקה מצאו פגיעה מלמטה בקורת שלדה.

אני אפילו לא יודע מתי זה קרה, כנראה אחת מאותן מכות שחוטפים מלמטה מפעם לפעם ולא מייחסים להן חשיבות היתה קצת יותר חזקה ופגעה במקום רגיש...

פורסם

אם המזגן לא תקין, ח"ח דורש תיקון, מראות שבורות והיא לא יודעת מה יש לה באוטו - המקסימום שתציע לה צריך להיות 10-12 אלף שח, לא יותר. מעבר לזה אתה עלול להיכנס להשקעה היסטרית שתשאיר אותך תוך זמן קצר מרושש.

תשאיר לה את הטלפון שלך, שתחשוב על ההצעה, ותמשיך הלאה.

אם אתה לא "לחוץ" על אוטומט, עדיף שתחפש 1.4 ידנית.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, מה רע במנוע 1800 אוטומט?, שלא תחשוב שאני בא להגן עליו, פשוט לדעת.

כותרת: מנוע ממשיך לעבוד אחרי כיבוי

יש לי פיאסטה 88...

פיאסטה- המכונית היחידה שתסע גם בלי מנוע :smile:
פורסם
איציק, מה רע במנוע 1800 אוטומט?, שלא תחשוב שאני בא להגן עליו, פשוט לדעת.

ה 1.4 מוצלח ממנו (בהרבה תחומים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

רד מהאוטו.

לא בגלל התקלות (לא מאוד נוראיות יחסית לשנתון, אבל קצת יקרות).

האוטו לא מתאים לך.

אתה מחפש רכב נוח ליסוע בעיר?

ה-1.8 חלש, זללן דלק (יחסית) ולא חסכוני בנסיעות עירוניות.

חפש את ה-1.6 אוטומט (עדיף ידני), יש הרבה.

נראה לי שה-1.4 קצת חלש למשקל.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

• תוכן חדש...