ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,560 נושאים בפורום הזה
-
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הראשון זה פורד פיאסטה 2002 142000 ק"מ מליסינג ידנית 37 אלף השני זה רנו מגאן 2001 150000 ק"מ ידנית יד ראשונה מפרטי 35 אלף מה עדיף ומה צרך לבדוק הרנו מגאן טוען שהרכב מטופל המוסך מורשה בלבד
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני בשלבים של קניית אוטו למשפחה, בסביבות 70-75K, חמש דלתות. התעניינתי רק בפוקוס 5 דלתות תחילה, אבל מכיוון שקשה למצוא אחת, התחלתי להתעניין גם במגאן II חמש דלתות, כנראה מניו-קופל (שנת 2004). האם האמינות הצרפתית (ובעיקר של המגאן II) כל כך מעורערת ? היתה לנו לא מעט בעיות אמינות עם הרכב הקודם (אמריקאי), ואנחנו רוצים קצת שקט. הבנתי שהמגאן עולה על שאר המכוניות בקבוצה כמעט בכל פרמטר מבחינה משפחתית - נוחה, מרווחת מאוד, מאובזרת, בטוחה מאוד וכו'. זה חשוב לנו, אך האם המגאן מתאימה למשפחה פשוטה שרוצה שהאוטו יתניע כל יום, יפעלו בו כל הרכיבים ולא תבלה במוסך יותר מדי ? כמו כן, אשמח אם תוכלו לתת לי מענה לגבי עלות הטיפולים השוטפים. אשמח (מאוד!!) אם תוכלו לעזור לי בנושא ז…
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
מצאתי רכב רנו מגאן 1999 1600 סמ"ק יד שניה (בתוך המשפחה) של בן אדם מבוגר עשתה את ה100000 כבר ידנית השאלה שלי היא למומחים שבדבר האם יש / היו תקלות ידועות בדגם הזה והאם שווה לי לקנות אותו
הודעה אחרונה מאת asheryo, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי השאלה די מסכמת את עצמה. מהם רמות הגימור שבהן הגיעה הS70? אני יודע שיש GLE,GLT,SE,T5 ועוד אולי.. השאלה שלי היא מה התוספות הבסיסיות המשותפות ומה מיוחד לכל רמת גימור. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מחודע לתיצרוכת הדלק אבל אשמח לישמוע על אמינות טיפולים ושאר ההוצאות והאם בכלל שווה ? ביברכה רז...
הודעה אחרונה מאת ULY, -
ניסאן אלמרה, הסוף??? 1 2
מאת dorsel-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
לפני מס' ימים פורסמה הודעה (באחד העיתונים או באינטרנט...) מטעם חברת ניסן, לפיה הוחלט על הפסקת ייצור דגם ה'אלמרה', דבר שיביא גם להורדה רצינית ב"מחירי המחירון" של הרכב. אם מישהו יכול לאמת את ההודעה, או יודע הייכן אפשר למצוא עותק שלה, אני אודה לו מאוד. בתודה לכווולם!
הודעה אחרונה מאת ebari, -
-
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
הראשון זה פורד פיאסטה 2002 142000 ק"מ מליסינג ידנית 37 אלף השני זה רנו מגאן 2001 150000 ק"מ ידנית יד ראשונה מפרטי 35 אלף מה עדיף ומה צרך לבדוק הרנו מגאן טוען שהרכב מטופל המוסך מורשה בלבד
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אשמח אם תציעו הצעות לרכב קטן חסכוני עד 25K ,לאשה מבוגרת. תודה, תמיר.
הודעה אחרונה מאת rolling_stony, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מה ההבדל בין חבילת הקומפורטליין לדגם הבסיסי, המכונה BASIC או FLEET? האם הדגם הבסיסי היה קיים במודל 2000? שי
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -
קולט אוטומט
מאת elad-k1- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה אתם אומרים על קולט אוטומט?! ומה אתם ההיתם ממלצים על אוטו עד 30k?(מחפש משו לצעירים 3 דל') תודה.
הודעה אחרונה מאת elad-k1, -
סיאט איבזה 2001
מאת רוקי- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם מה ההבדל בין שני הדגמים של איבזה שהם סטלה וסינגו,ומה יותר מומלצת.
הודעה אחרונה מאת smallars, -
- 13 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
השאלה בכותרת. מבחינת צריכת דלק. גולף גנריישן מנוע 2000. שנת 2001. או טויוטה ראנקס. מנוע 1600 (אני חושב) שנת 2003. (מי יודע מה המחירון?) מבחינת עלויות החזקה. צריכת דלק. אמינות. וכו. תודה אלי.
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי, קצת בעיה למצוא רכב מסחרי יד שניה אמין במחיר כזה...אבל בכול זאת.. איזה רכבים ניתן למצוא ב30 אלף ש"ח אמינים וחסכונים בדלק? מבחינת גודל שיהיו בגודל של ה h 100 תודה על העזרה!
הודעה אחרונה מאת AmitGo, -
הערכת שווי רכב
מאת much-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מה המחיר שניתן לקנות או למכור שברולט קמארו מודל 92 בארץ?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 2 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אם משהו מכיר את האוטו הזה
-
כמה כוסחות סוס
מאת ran055- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום יש לי דייהטסו שרייד שנת 91 ידנית מנוע 1000 השאלה שלי כמה כוחות סוס יש בה ? ותצרוכת דלק ? תודה למי שיענה (אגב האוטו בצבע אדום) (שמעתי שהצבע פוגע באווירודינמיקה)
הודעה אחרונה מאת THE-ONE, -
- 29 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
עדיף יד ראשונה כמובן אבל מכונית טובה ביד שנייה+ במחיר תיהיה מצויינת אני צריך את העזרה שלכם בקטע כי רק הוצאתי רישיון קודם כל עדיף 4 מושבים.. אבל בגלל שלא מצאתי עוד שמתי עין על המאזדה MX5 שהחסירון היחיד שמצאתי בה הוא שיש לה רק 2 מושבים.. אז אני מחפש מכוניות עם 4 מושבים + קבריולה + אוטומט בתקציב של עד 130מקסימום.. תודה
טוב, חבר'ה שלום... קודם כל אני יגיד שאני חייל בן 19 שמרוויח כל חודש בין 1500-3000 ש"ח (לא קשר למשכורת צבאית). לפני חצי שנה מכרתי פולוGTI שנת 2000 שהייתה שלי גם כחצי שנה ועכשיו החלטתי שאני רוצה לחזור לעולם הרכב מעולם הדו-גלגלי. התקציב שלי עומד כרגע בין 70,000 ל-80,000 ש"ח, ואני מתלבט בין כמה אופציות שאני מכיר. חשוב לציין שאני מחפש רכב בעל מראה ספוטיבי ובעל נתונים ספורטיבים (לא כמו: מיצובישי קולט, האצ'בק וכדומה. לגבי פולוGTI כבר הייתה אחת, ועם כל האהבה אני לא מעוניין בה שוב). הכיוון שלי הוא לרכבים האלה: 1. רנו קליאו ספורט 2001 (מחירון: 59,000) (יתרונות: ביצועים וכוח- 172 סוסים אטמוספרים לא הולכים ברגל, "לא שותה" דלק, ביטוח זול, מאובזרת, בטיחות ח…
הודעה אחרונה מאת wil, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
אז ככה. ראיתי טווינגו שנת 95, ידנית. כמה בעיות: 1. פנים הרכב היה מזעזע. זה נכון שאין זה מעיד על מצב הרכב, אבל בראות עיניי מי ששומר על הרכב, שומר על הרכב... 2. היא טופלה במי ברז. לא ירוקים. כתוצאה, יש משקע חום מגעיל במיכל מים. 3. מדיד השמן הראה שהשמן במינימום. זה נכון שהרכב עמד בשיפוע, אבל זה מוזר. 4. מלבד זאת, הרכב סחב, הלבמים עבדו והכל יופי טופי. המחירון 11.5, הבחור רוצה 10. הרכב בלי טסט. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום אני וחבר נסענו ללוד אתמול לראות בשבילו רכב. הרכב הוא מסוג פיאט טמפרה SLX . הבעיה היחידה היא בפנסים שלה הם נראים ישנים וכנראה השמש עשתה של שלה והם נהיו צהובים ולא שקופים כמו שצריכים להיות. הפנסים הם הקדמיים הראשיים. האם זו בעיה? שתקשה בעתיד לעבור טסט או שיכולים להוריד על זה מהכביש? תודה
הודעה אחרונה מאת Eviatar, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לחברי הפורום שלום! אנחנו צריכים רכב שני שישמש בעיקר את הנשים במשפחה. התקציב שלנו הוא 50K עם אפשרות לגמישות קלה. הדרישות מהרכב לפי סדר עדיפויות הן: 1 - חייב שיהיה אוטומתי. 2 - רכב קומפקטי(רצוי אפילו קופה) 3 - אמין 4 - נוח 5 - שנת 2002+ 6 - צריכת דלק לא בשמיים חשבתי על VW פולו, פג'ו206 אבל אני לא סגור עליהם... תודה לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת =ILYA=, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכל המומחים, שנת 1993, דוד שלי נוסע בפיג'ו 205 CTI אדומה להוטת, שקנה אז לפני שנה מהחברה, ברקע מתנגת מוזיקת Eurodance של שנות ה-90', אחח... היום זמנים. המכונית בזמנו הייתה מלכת הכביש, חלומו של כל צעיר. נשבעתי שאקנה אחת כזאת שאהיה גדול. לא תמיד חלומות מתגשמים (מסיבות שונות). הנה מגיע היום שאני יכול להרשות לעצמי מכונית משלי. הסכום הוא 58+- אלף שקל. ברצוני לקנות רכב ספורטיבי ראשון. חשבתי על אופציות שונות כגון קליאו ספורט, פיגו 106 GTI או איביזה טורבו ספורט אך הגעתי למסקנה (תקנו אותי אם אני טועה) שאחזקה של רכבים כאלה(במצב שהם נמצאות בארץ) יקרה מאוד ויכולה להסתכם בסכומים של אלפי שקלים בחודש (מעל המומצע). כך שסה"כ צריך לפחות עוד 15 אלף שקל בצד, …
-
- 22 תגובות
- 3 אלף צפיות
מכל הבחינות. אמינות? תמורה למחיר? נוחות? צריכת דלק? סחירות? תודה, אדריאן.
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אשמח לשמוע את עצת המומחים/בעלי הניסיון לגבי מס' פרמטרים שאותם אני מבקש לבחון. האמת שאני בהתלבטות קשה שכן התקציב שיהיה לי יגרד את איזור ה20000 ש"ח ובמכוניות הללו אני עשוי לקבל מודל חדיש יחסית 97' 98'. בטיחות? אמינות? תצרוכת דלק (בידני בלבד)? הביצועים לא מעניינים אותי שכן הרכב מיועד להסיע אותי יום יום מחוץ לעיר (כ"ס-מודיעין-כ"ס) ואת המשפחה בשבת.
הודעה אחרונה מאת חולה סיטרואן, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אם יש לי אוטו לבן ואני רוצה לצבוע אותו זה יוריד לי מהערך שלו ?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
רוצה לרכוש רכב מליסינג? הרכב נראה נוצץ? להלן כתבה גם בנושא התייחסות לרכבי הליסינג, הן מצד הנוהגים בהם, והן מצד המוסכים שחלקם או רובם נאלצים להוציא טיפול ב150 שח... הסטטיסטיקה שם למשל קובעת קלומטרז' גבוה, נזקים רבים, כל רכב חמישי נפגע בתאונה ועוד. יש להצטייד בסבלנות ,המאמר לא קצר. http://kvishim.co.il/kvishim/Articles.asp?id=113&m=1 בברכה דני
הודעה אחרונה מאת THE-ONE, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מדובר בלנטיס 97 יד 1 במצב מעולה עם 50 אלף קמ, במוסך מורשה לא מצאו שום פגם. בעל הרכב מבקש 25 אחוז מעל המחיר , לדעתי שווה מחשבה כי הרכב באמת שמור מכנית וכללית בצורה שלא רואים כאלה. מה אומרים המנוסים בתחום, לשים את הסכום או להסתפק ברכב שנתוניו מתאים לגילו
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
אני שואל בשביל חבר, מדובר על 406 שנת 2000 מנוע 2000 סמ"ק. איך האוטו בכללי, איך הוא מבחינת קלקולים, השקעה כדאית, או נפילה וודאית? מבקש חוות דעת מבעלי מכוניות כאלו גם. תודה מראש, דימה.
הודעה אחרונה מאת eyalzo, -
-
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני מתלבט לקנות לי אחד מהרכבים הנ"ל !! אז מה דעתכם ...... ?
הודעה אחרונה מאת מלך המירוצים, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום מצאתי כזה אוטו.........יד שניה,שנת 95 160K הוא דורש 17 וחצי אלף שזה נראה לי בסדר גמור אני מוריד אותו ל15K בכיף..... מישהו שמבין אמר לי שיונדאי נהיות חלשות אחרי שעוברות יותר מ150 אלף קמ אמר לי שמאזדה לעומת הזאת יכולה לעשות גם חצי מיליון,ולא כדאי ללכת על היונדאי הזאת כי היא תתחיל לעשות לי צרות ותחלש לי...... אפשר חוות דעת על הנושא...תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
-
מי מחובר 58 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 344 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- itaysamurai
- ELI001
- מרקורי
- Ron Poh
- TomerP
- bogib
- mcaspi
- NAPOLEON
- jpex
- hans
- BRAVO_SX
- אורי מ.