ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,560 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
נא דעתכם. מדובר בחבר, נשוי + 3 ילדים. הרכב יהווה משפחתי כמו כן הם אוהבים לטייל. עדיין סוחבים איתם עגלת תינוק לקטן. אין בעית תקציב משמעותית. מדובר ברכבים של יד שניה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת ירחמיאל, -
-
- 8 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
מה דעתכם על הרכב הנ"ל - יש לי כמה אינפו. עליו , כגון : מנוע 3000 שמ"ק , הנעה 4X4 ..... אז מה דעתכם , רכב כזה כדאיי ? ? . תג'יבו
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
דרישות: 1.רכב גדול מספיק למשפחה של זוג ושלושה ילדים קטנים. 2.בטיחותי עד כמה שאפשר. 3.אמין עד כמה שאפשר. 4. מיועד בעיקר לאשה. 5. אופי הנסיעה עירוני בעיקר (אך לא רק). 6. עד 75000 ש"ח. תודה ג'ורג'
הודעה אחרונה מאת yuvali, -
-
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
קניתי רנו סניק חדשה מהיבואן לאחר כשבוע חשתי שמשהו לא תקין (סתם תחושה) הכנסתי את הרכב לבדיקה במכון והתברר שרוב הרכב עבר פחחות וצבע לכן אני ממליץ שגם אם קונים רכב חדש כדאי לקחת לבדיקה ...... אגב במוסך המרכזי של היבואן נאמר לי שהכל תקין ואולי צריך לצבוע דלת אחת ולמרות שבבדיקה התברר שרוב הרכב עבר פחחות וצבע
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
הרגע מכרתי את הפונטו שהייתה לי, שמתי עין כבר הרבה זמן על הפג'ו 206. עכשיו ברצוני לקנות או אותה אבל אשמח לקבל פרטים עליה. היא אמינה? מהירה? יש לה איזה בעיות מסוימות? אשמח לקבל פרטים על המכונית.
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
איזו מכונית מבין השתיים (מה לעשות) עדיפה ;שברולט אופטרה או קאיה סראטו? סדר עדיפויות מבחינתי: בטיחות התנהגות כביש אמינות איבזור
הודעה אחרונה מאת ***subaru, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הרכב עבר 37K קילומטר וטופל במרכזי ובזמן בדיקה במכון (שאני בחרתי) יצאה כמעט מושלמת (שפשוף מדרכות בקצה שלדה וכמה שריטות קטנות ולא משמעותיות בצבע) ההנחה: 13% מהמחירון. מה אתם אומרים? כדאי?
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
-
תקציב של 20K
מאת tkl- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי ... איזה אוטו אפשר לקנות בסכום הכסף המצוין(20K) הדבר החשוב ביותר זה אמינות . מעל שנת 96 ,גיר רגיל , מנוע 1300-1600סמ"ק, מה מומלץ ? (שרייד,פונטו,סופר לנסר,אפלאוז ??? ) למי שיש ניסיון עם המכוניות הנ"ל , תשתפו ... תודה .
הודעה אחרונה מאת tkl, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש הודנה סיויק אוטומטית משנת 98, המחיר מאוד יקר, אבל מאוד שווה. רציתי לדעת איך הרכב מבחינת התנהגות כביש, יציבות וביצועים? קראתי הרבה על ההאצ'בק ועל ה 4 דלתות, אך לא מצאתי חומר לגבי הקופה. למרות שלכולם אותו בסיס גלגלים ומתלים. מה הנתונים של המנוע שלה גירסה אוטומטית... איך היא בהתנהגות כביש? מהי צריכת הדלק? והאם המנוע שלה שונה משאר הסיויקים? איך האמינות ומחיר החלפים? מצטער על השאלות, אבל זה רכב שאולי ירכש ממיטב כספי וזה מאוד חשוב לי לדעת את זה, וכל פיסת מידע לגביו. תודה, ושבוע נעים. כפיר
הודעה אחרונה מאת carisma kfir, -
-
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חברים קודם כל תודה רבה!! הפורום הזה ממש עזר וכוון אותי בהרבה ידע מאנשים טובים. היום לקחתי את הרכב לבדיקה במכון ידוע בראש"לצ. חיפשתי לפי המלצתכם את עמית.. לא לקח לי הרכה זמן וכאשר פניתי אליו והסברתי מהיכן ..מהפורום..הדברים "זרמו" . אדם נחמד וסימפטי סופר מקצועי שנתן הרגשה טובה..הסביר וניתח את הדברים ובאמת הרגשתי כי אני במקום הנכון. לסיכום.. הבדיקה יצאה ממש ממש בסדר. דברים קטנים ושוליים שיתוקנו מייד! והרבה בזכות עמית אז תודה רבה לעמית ולכם. באמת כייף גיא
הודעה אחרונה מאת Hatch_a, -
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מתלבט לגבי רכישת רכב משומש התקציב בערך כ +\-60000 ש"ח. הרכבים עליהם חשבתי הם : פיגו' 406, יונדאי סונטה, שברולט קווליר, שברולט אלרו, רעיונות נוספים יתקבלו בברכה ! עפ"י התקציב באפשרותי לרכוש דגם שנת 2001 לערך. אני מחפש רכב מהנה לנהיגה ותחזוקה לא יקרה מידי , מה עדיף ??
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
אני מתעניין לגבי סמארט רודסטר ואני צריך כמה פרטים עליה.. יש לסמארט יבואן רשמי או שזה רק יבוא פרטי? כמה עולה סמארט רודסטר חדשה? בדקתי מחירונים והיא לא מופיעה שם ולשאלות הרגילות.. איזה מנוע יש לה ואם הוא חזק (יחסית)? 0-100 Top speed נוחות אמינות.. תודה!
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
- 2 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני מחפש מכון בדיקה אמין באזור פ"ת, יש המלצות?
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם! לאחרונה אבי מעוניין ברכב מנהלים חדש, ואמי במשפחתית חדשה. אבא שלי ממש אהב את ההונדה סיויק החדשה בדגם ה5 דלות אוטומטית שצריכה להגיע עוד 3 חודשים לארץ, ובאולם התצוגה הוא ראה את הגרסא הידנית, וממש אהב. אוקי אז ככה, הדרישות בשביל אבי הוא רכב מנהלים אוטומטי חדש מהחברה עד 170-180K. הוא ממש אוהב את ההונדה אקורד, אבל בגלל מחירה הגבוה ביחס למכוניות מנהלים האחרות, המלצתי לו על מאזדה 6 החדשה בגרסת פרימיום 2.3 עם כל התוספות.... אני לא ממש אוהב את הצורה של ה6, האקורד מושכת אותי ואותו יותר, אבל הדגם הכי פשוט והכי פחות מאובזר עולה 170K ובגלל זה אנחנו חושבים לכיוון ה6.... סובארו B4 יורדת מהפרק. חשבנו על האקורד, מאזדה 6, סיטרואן C5, פיג'ו 407....יש לכם עוד ה…
הודעה אחרונה מאת ibiza-cupra, -
-
- 6 תגובות
- 11.8 אלף צפיות
ביצעתי חיפוש ואני קצת מבולבל כי קראתי שם חחות דעת חיוביות ושליליות. רציתי לדעת איך הפיג'ו 306 המשפחתית (נדמה לי דגם XT או XR) נפח מנוע 1600 משנתון 2001 או 2002. האם האוטו אמין? מבלה הרבה במוסך? (אני כמובן מתכוון לא לרכב מוזנח אלא מטופל כהלכה) האם זה נכון שהצרפתיות בכלל והפיג'ו בפרט סובלות מבעיות חשמל רבות? חשבתי לחפש מכונית כזו אבל עם כל מי שהתייעצתי כולל המכונאי שלי ייעצו לי להתרחק מפיג'ו כמו מאש. ובכל זאת הייתי שמח לקבל הסברים קצת יותר רציניים ונראה לי שזה המקום.... תודה מראש לכל המגיבים!
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -
איזה רכב הכי כדאי לקחת ממקום העבודה מבחינת תצרוכת דלק וגודל תא מטען: טויוטה קורולה 1.6 סאן אוטומטית פורד פוקוס 1.6 אוטומט 4 דלתות פורד פוקוס 1.6 אוטומט 5 דלתות מזדה 3 1.6 4 דלתות אקטיב ניסן אלמרה 1.8 אוטומט 4 דלתות ניסן אלמרה 1.8 אוטומט 5 דלתות סובארו אימפרזה 1.6 אוטומט מיצובישי לנסר 1.6 אוטומט אקסקיוטיב יונדאי אלנטרה 1.6 אוטומט 4 דלתות GLS יונדאי אלנטרה 1.6 אוטומט 5 דלתות GLS סוזוקי ליאנה 1.6 אוטומט 5 דלתות GLX תודה מראש
הודעה אחרונה מאת IID, -
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
טוב אז ככה: אני מחפש רכב ספורט אבל לא כמו GSI אלא משהו יותר נושך! הסבר: אוטו קריזיונרי, (אני קווקזי ). סגנון 205 1.9 GTI אבל חדש יותר... תנו לי הצעות. רכב שהבסיס שלו טוב ואפשר לשפר "יחסית" בזול בא בהחלט בחשבון!!! חשבתי על איביזה 1.8 טורבו... מה אתם אומרים? ולא יפני!!!!!!!!!!!!!!!! אני שונא יפניות. קיצר תנו לי הצעות... אההה כמובן כסף! כל חיי מסביב לאוטו!!! סביבות עד 40K. תנו גם סיבות למה אחד עדיף על השני... מקווה שאמצא משהו מתאים. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
- 21 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
הדרישות מהנה לנהיגה,ידני,משומש,בנזין (כמובן),שנת 2001 +, הנעה אחורית או 4wd אך לא הנעה קדמית. תודה.
הודעה אחרונה מאת מקלארן F1, -
- 20 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שבת שלום לכולם,טוב הינה הסיפור היום אני הולך ברחוב לתומי ורואה אופל ג'י אס איי למכירה בלי ג'נטים וכל מיני "שיפורים" למיניהם. לא היו לי ציפיות גבוהות אמרתי בדוק יד 5-6,נגשתי לאוטו שנראה נקי מבחוץ,יד שנייה,הסכלתי על המד ,150K ורשמתי מספר התקשרתי. הדגם הוא שנת 93 מנוע 1600 יד 2 150 אלף כמו שראיתי,אני כולי בהתלהבות עד שהוא אומר לי אבל יש בעיה קטנה צריך ראש מנוע בעיה קטנה??,חוץ מזה אמר לי התחייבות על הכל. הוא אומר שהמחירון בסביבות 18-19K זה נכון בכלל?,הוא מוכן לרדת ל12 על הראש מנוע,שוחחתי עם מכיר והוא אמר לי שאם כבר מחליפים ראש כדי את כל המנוע כי יכול להיות שנצטרך אוברול וזה יעלה לי בסביבות ה7 אלף עם עבודה. נגיד ואני מוציא ממנו ב10: 1.האם זה משתלם לי כלכלית? 2.הא…
הודעה אחרונה מאת SIMONSS, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
is the market for the year 95-97 the 3.1 is good?x thanks
הודעה אחרונה מאת TopOfTheGear, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הפרטים היבשים (עוד לא נלקחה לבדיקה): שנת 2000, יד ראשונה, 88000 ק"מ, רשומה ע""ש חברה פרטית, רכב משפחה שני נהוג בעיקר ע"י אשת בעל החברה. הבעלים טוען כי חברה ואדם פרטיים הם היינו הך. האמנם? מה נהוג בד"כ? הרכב עבר תאונה עם הולך-רגל ובמסגרת התיקון הוחלפו מכסה מנוע, שמשה קידמית וכנף. טוען שאין פגיעות שסי ולא נקבעה ירידת ערך. הייתכן? ספר הרכב לא הוחתם בטיפולים ולא נעשה טיימינג מעולם. טוען שלא היה צורך. מעבר לזאת, הרכב נראה טוב, צמיגים ומצבר חדשים ופנימית נראה שמור היטב. מכנית, לא הוחלף ולא תוקן שום דבר מעבר לטיפולים תקופתיים. אשמח לקבל את חוות דעתכם!
הודעה אחרונה מאת גפילטעפיש, -
-
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
חבר מחפש רכב קטן עם המאפיינים הבאים: - קטן וחסכוני (קומפקט, לא רכב משפחתי) - מודל 2002 (ומעלה) - גיר רגיל - 1600/1400 - עד 45K הדגש העיקרי הוא על אמינות. אני חשבתי בינתיים על: - סיאט איביזה סטלה 1400 3 דלתות. - טויוטה יאריס לונה, 1.3, 5 דלתות (מנוע קטן אבל הבנתי שהיאריס מאד אמינה). אשמח אם תוכלו לחשוב ולהעלות כאן עוד אופציות רלוונטיות. תודה.
הודעה אחרונה מאת ArIeL_sQ, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
נראה לי שהכותרת נוסחה היטב...
הודעה אחרונה מאת beresford, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני שוקל לרכוש פעם ראשונה אלפא ב-45000 ש"ח שתתאים למשפחה עם שני ילדים,רצוי 4-5 דלתות,ושעלות האחזקה שלה לא תהיה יקרה בהרבה מאחזקת אופל אסטרה ידני שנת 95. האם יש חיה כזו? אודה על הכוונה(דגם,נפח מנוע ושנת יצור).
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום! אני שוקל בימים אלו רכישת רכב (חדש , יד שנייה , ליסינג וכל אופציה אחרת) . ההתלבטויות שלי כה רבות , קשה לי להתמקד בדגמים ספציפיים , וגם הדרישות והתקציב לא בדיוק קבועים לחלוטין . קראתי את כל עשר העמודים האחרונים בפורום , במקום למקד אותי זה רק גורם לי להתלבט בין פונטו לבין Z4 (הן דומות סה"כ , לא?) . הדרישות : 1. בטיחות (פאסיבית ואקטיבית) , לא צריך האמר אבל גם לא פחית טונה . 2. עמידות בבלאי , אמינות , החזקה - סוס עבודה , יחסית , שנגד מנוי חופשי חודשי למוסך . 3. מראה , סגנון קופה (דיאבלו SV תהיה סבירה) או בכלל ספורטיבי (המילה ספורטיבי נכתבה בקשר למראה , חכו לביצועים תיכף). אני גם אוהב מראה יוקרתי , ככה שלא חובה להנהל על ספורטיבי - מי ימצא ל…
הודעה אחרונה מאת Moonlight Theory, -
-
בדיקת קניה
מאת shahar50- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
מצאתי פיג'ו 205 118K שנת 96, יד 3 מצב חיצוני 10 מצב פנימי מעולה קצת צבע דהוי בכנף ובמכסה מנוע אבל וקס יכול לטפל בעניין אני מחפש מכון רישוי באזור המרכז, ולא קומפיוטסט בראשון(נמחקה הוצאת דיבה) באזור בית דגן , אור יהודה ראשון יהוד, מוסך מורשה שאתם יודעים שעושה בדיקות או מכון איכותי, בלי חרטאות שיגיד לי הכל תודה! חשוב ודחוף מחר הבדיקה
הודעה אחרונה מאת Paprika-Metuka, -
- 1 תגובות
- 927 צפיות
אני נהג חדש ומקווה לקנות אוטו לאחר סיום המלווה. חשבתי בהתחלה על אימפרזה 93' (גרנד לאונה) אבל מסתבר שהמחירון שלה דיי גבוה בהתחשב במחיר הקניה שלה בזמנו, ביחס לשאר המכוניות בקטגוריה (עוברת אפילו את הקורולה והסיוויק). מכיוון שאין לי יותר מדיי כסף לבזבוזים מיותרים אני מנסה למצוא את הדיל הכי משתלם. הדגש הגדול ביותר הוא באמינות, אבל מראה וביצועים גם נוטלים חלק. כרגע אני מעמיד בראש ההעדפות את טויוטה סטרלט 93' והיא בעצם עונה לי על כל הדרישות (בערך). אשמח לקבל הבעת עמדה לגביי האוטו הזה על מנת לקבל פרספקטיבה יותר מחודדת. בין היתר חשבתי על סקודה פליסיה 97' או 98' שלא עולות הרבה (אבל אני נורא מפחד מזה), דיהטסו אפלאוז שעלולה להיות פתרון נוח בעיקר בגלל שיש ממנה ג…
הודעה אחרונה מאת Anti Freeze, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
זהו אני סגור על רכב, פיאט טיפו, קראתי עליו הרבה בפורום, בהחלט רכב שמתאים לי מבחינות רבות אני לא ממש מתמצא בדגמים שלו... ואני מעוניין ברכב עם מנוע 1.6 מעל שנת 92 (תלוי במצב) וגיר ידני אני מחפש רכב שיהיה מודרני מבחינה חשמלית ועיצוב פנים ז''א 4 חלונות חשמל, הגה כוח וכו' הבנתי שאת זה יש רק בדגם הדיגיטלי , הפנים שלו נראה כאילו המעצבים בשנת 88 ניסו לבנות רכב עתידי, דיי מפחיד הייתי אומר אבל ככה זה בכל מקרה איזה דגם הכי מומלץ לפי הקריטריונים שלי? מודרני מבפנים ונוח, מה ההבדלים בין הדגמים (במנוע 1.6)? ועוד משהו שמשך אותי זה דגם ה gt (מנוע 2.0 ו 8 שסתומים שמגיע רק כאוטומט בארץ) מה שמבאס שיש את הרכב רק כאוטומט עם מנוע לא חסכוני במיוחד, אבל יש דגמ…
הודעה אחרונה מאת tisan4us, -
-
- 19 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אוקיי החיפוש נמשך כרגע הוגדר סופית תקציב וגם הכיוון התייצב. התקציב הוא בערך 50 K, וההתבטות היא בין: 1. גולף 1.6 (מודל 99? 98?) 2. אופל טיגרה 1.4 (99? 2000?) 3. אלפא 147 1.6 (98?) 4. אימפרזה 1.6 (98?99?) 5. פולו 1.6 (99?00?) הייתי רוצה לדעת מה יש לכם להגיד על אמינות, צריכת דלק והנאה מנהיגה נ.ב אני יודע שכבר שאלתי שאלה דומה אבל הפעם אני ממוקד יותר ודי סגור על 5 האלה, אחת מול אחת מי עדיפה?
הודעה אחרונה מאת kolokito, -
- 1 תגובות
- 803 צפיות
מתלבטת מאוד מה לקנות יודעת מה שאומרים על היפניות - אמנות יותר - האם נכון? האם מישהו התנסה ב1800? האם אוכל יותר דלק? וגם.. ידודעת מה אומרים על הצרפתיות - רק הכיסא נוח... האם נכון? האם מגאן לא אמינה? האם צפויים לי הרבה קילקולים יקרים? ומה דעתכם על יונדאי אקסנט?
הודעה אחרונה מאת Opel Astra GSI,
-
מי מחובר 58 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 344 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- itaysamurai
- ELI001
- מרקורי
- Ron Poh
- TomerP
- bogib
- mcaspi
- NAPOLEON
- jpex
- hans
- BRAVO_SX
- אורי מ.