Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

IID:

הפוקוס מאוד איטית - המנוע זהה לדור הקודם והמשקל תפח בכ-100-150 ק"ג. מלבד זאת הבסיס מצוין - נוחה, מרווחת, שקטה, איכותית ומתנהגת.

סיוויק החדשה - יקרה מדי לקבוצה 2, מוזר שאתה אמור לקבל אותה. באיזה מפרט בדיוק? בגדול - מאוד מרווחת, איכותית, מנוע 1.8 טוב מאוד ביחס ל-1.6 של האחרות, נוחות סבירה והתנהגות כביש בינונית ביותר.

C4 - לא יותר צפופה מהאחרות. נוחה, בטוחה, איכותית, גימיקים חמודים. מלבד השילוב מנוע+גיר היא הבחירה שלי בינתיים, ולו בגלל הייחודיות. אבל כמו הפוקוס גם היא עצלה למדי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הפוקוס מצויינת. נראית טוב מבפנים ומרגישה מאוד דינאמית על הכביש.

לא נסעתי בלנסר אבל אהבתי את עיצוב הפנים. חבל רק שהמנוע שלה חלש מדי (יותר חלש מדגמי ה-SUPER LANCER של אמצע שנות התשעים).

המאזדה שלוש חביבה, אמורה להתנהג טוב מאוד על הכביש אבל עיצוב הפנים שלה, לדעתי, מצועצע מדי. מתיימרת להיות מכונית ספורטיבית והיא ממש ממש לא.

אישית, אם זה היה ההיצע והייתי חייב לבחור מכונית מקבוצת רישוי 2 - פוקוס. ללא ספק. אפילו כמעט קניתי אחת.

ניתוח קצת מוזר...

אתה מתלונן על מנוע חלק בלאנסר, ומשבח את הדינמיות של הפוקוס.

מנסיוני, הלאנסר מרגישה הרבה יותר מהירה וזריזה מהפוקוס בזכות משקל נמוך יותר, מנוע חזק יותר וגיר עם יחסי העברה קצרים יותר ב 15%.

הדינמיות של שלדת הפוקוס כמעט לא יכולה לבוא לידי ביטוי בגלל שהמנוע/גיר כל כך חלש.

גם ההגדרה שלך של עיצוב פנים נוגד את דעותי. הפוקוס בנויה איכותי וסולידי מבפנים, אבל למזדה 3 יש עיצוב פנים הרבה יותר מרגש ומהנה לטעמי.

אז מה היה לנו?

לאנסר שזריזה יותר מהפוקוס.

3 שמעוצבת יותר טוב מהפוקוס וגם מהנה יותר ממנה לנהיגה.

ובכל זאת הבחירה שלי מליסינג היתה הפוקוס - כי מה שחשוב לי זה המרווח, הנוחות, השימושיות, הבטיחות.

כשאני רוצה זריזות והנאה מנהיגה אני לוקח את ה 106 שלי (פינוק שאין לכל אחד).

אני מודה שאם לא היה לי את ה 106 והליסינג היה רכב יחיד, יכול מאוד להיות שהייתי בוחר ב 3.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

אני עם ג'רמי. מי שרוצה דינמיות הולך על 3 (הרכב הזה פשוט זורק על ימין ועל שמאל), מי שרוצה זריזות הולך על קורולה. מי שרוצה טונות של אחיזה בלי הרבה משחקים ילך על 307.

ד"א, לבחור שאמר שמשעמם לסוע בקורולה, אני מזמין אותך לנסיעה איתי על הקורולה. אני מסכים שההגה מנותק והאחיזה לא מדהימה אבל בידיים של נהג מיומן אפשר להוציא ניצוצות של הנאה ללא הרבה מאמץ.

הפוקוס מכונית מגובשת מאוד, מאוד אהבתי אותה אבל עם המנוע הזה היא מציעה ביצועים נחותים מדיי.

אני מסכים עם כל מילה של רוני לגבי ה-C4 ומוסיף שהשילוב הגרוע בין המנוע לגיר גורם לצריכת דלק זוועתית ביחס למתחרות.

עוד חסרון של האלנטרה (למרות שלאט לאט הקוראנים מצמצמים את הפער עם השנים) זה צריכת דלק זוועתית בתוך העיר (1:7-8 ביום טוב עם רוח גבית).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

דווקא ממה שזכור לי עם הפוקוס (2004 אני חושב) זה שהביצועים השביעו את הדעת. לא מכונית ספורטיבית, אבל אף מכונית בקבוצת רישוי 2 היא לא ככה. מאוד אהבתי את עיצוב הפנים מול המתחרות (וזה עניין של טעם). ההגה גם היה בסדר גמור וכך גם אחיזת הכביש.

הלאנסר דווקא הרגישה עצלה ליד הפוקוס. אולי זה עניין של סגנון נהיגה אבל אני חושב שהמנוע לא מספק מספיק מומנט בסל"ד נמוך / ביניים. זה היה מזמן (לפני חצי שנה) אז יכול להיות שזה סתם הזכרון שלי שמתעתע בי.

בקורולה (2006, SUN) הרגשתי כאילו ישנה שכבה נוספת שמפרידה ביני לבין הכביש. מאוד אהבתי אותה, בהחלט מכונית ראויה אבל חיפשתי להרגיש קצת יותר מעורב בנהיגה ולא מנותק כל כך. אם אני זוכר נכון גם יש לה מרווח גדול מאוד בין נעילת הגה. שלוש וקצת סיבובים, לא? אני מעדיף פחות עדינות בהגה ויותר באצבעות.

אבל זה הכול עניין של טעם. באמת הכי כדאי לקחת את המכונית לסיבוב ולראות מי הכי מוצאת חן בעינך. (למשל, בעוד שאני מאוד אהבתי את האלמרה, יש אנשים שלא. כנ"ל בנוגע לאחרות).

הרי לא מתחתנים בלי לצאת כמה חודשים קודם, לא?! :razz:

פורסם
ד"א, לבחור שאמר שמשעמם לסוע בקורולה, אני מזמין אותך לנסיעה איתי על הקורולה. אני מסכים שההגה מנותק והאחיזה לא מדהימה אבל בידיים של נהג מיומן אפשר להוציא ניצוצות של הנאה ללא הרבה מאמץ.

רגע, אתה רומז פה שאתה נהג מיומן?

:wink:

ולגודש שכתב על הפוקוס 2004 - זהו הדגם הקודם. שונה ביותר מהדגם הנוכחי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

מה לגבי מקום להשענת ברך רגל ימין על הקונסולה המרכזית? שמעתי על אנשים שלא מסתדרים עם מאזדה 3 בגלל שאי אפשר להשעין את הברך הימנית הצידה (ימינה). אם מישהו יכול להתיחס לענין.

כמו כן צריך לזכור שכל המכוניות הללו הן 1600 אוטומט עם 16 שסתומים ומומנט שמגיע רק ב 4000 סלד בערך, וזה על משקל של 1200-1300 ק"ג - כלומר לכולן יש ניצוצות של עגלתיות, מי טיפה יותר או פחות. מי שבאמת רוצה הנאה מנהיגה ומחפש אוטו כוחני יותר עדיף לו כבר לקנות משהו ב 90-100 אלף שקל , שתי קבוצות מעל, כמשומשת בת 3-4, ולהחזיק אותה בעצמו. יעלה לו אותו דבר, אפילו שאין לו הטבת מס.

פורסם
רגע, אתה רומז פה שאתה נהג מיומן?

:wink:

ולגודש שכתב על הפוקוס 2004 - זהו הדגם הקודם. שונה ביותר מהדגם הנוכחי.

רוני

לא אמרתי שאני נהג מיומן, פשוט 3 שנים עם הקורולה הספיקו לי ללמוד את ההתנהגות של הרכב. כנראה שאנחנו נמשיך עוד 3 שנים עם קורולה חדשה (או שנתחיל לזרוק עם מאזדה 3 חדשה).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
IID:

הפוקוס מאוד איטית - המנוע זהה לדור הקודם והמשקל תפח בכ-100-150 ק"ג. מלבד זאת הבסיס מצוין - נוחה, מרווחת, שקטה, איכותית ומתנהגת.

סיוויק החדשה - יקרה מדי לקבוצה 2, מוזר שאתה אמור לקבל אותה. באיזה מפרט בדיוק? בגדול - מאוד מרווחת, איכותית, מנוע 1.8 טוב מאוד ביחס ל-1.6 של האחרות, נוחות סבירה והתנהגות כביש בינונית ביותר.

C4 - לא יותר צפופה מהאחרות. נוחה, בטוחה, איכותית, גימיקים חמודים. מלבד השילוב מנוע+גיר היא הבחירה שלי בינתיים, ולו בגלל הייחודיות. אבל כמו הפוקוס גם היא עצלה למדי.

רוני

למיטב הבנתי המשקל בפוקוס תפח ב 200 ק"ג, אני נוהג בפוקוס 1 (ליסינג מהעבודה) במצטבר מעל 4 שנים (עם הפסקה באמצע בעיקר למגאן 2) מאוד אוהב את הרכב, חסר לו כוח (בהשוואה לקורולה לדוגמא) וחסר לו איבזור (בנוכחי 2 כ"א - בקודם כרית אחת, 4 ח"ח בקודם 2, ללא מחשב דרך וללא טיפטרוניק) האחיזה גבוהה מאוד, נמוכה מאשר במגאן אבל ההיגוי (הגה הידראולי) מעולה.

לגבי הסיוויק זו היתה רק מחשבה שצצה- אם היא לא בקבוצה 2 היא יורדת מהרשימה.

לגבי ה C4, היא אמורה לפחות על הנייר להיות זריזה יותר מהמגאן והפוקוס, לא ככה?

נסעתי גם עם הלנסר, זריזה ביציאה מהמקום, גיר חלק מאוד, לא נוחה ורועשת, מרווחת כמו הפוקוס 1 (שיפור גדול) אבל בוודאי לא כמו המגאן 2.

פורסם
לגבי ה C4, היא אמורה לפחות על הנייר להיות זריזה יותר מהמגאן והפוקוס, לא ככה?

על הנייר גיר AL4 הוא הגיר האולטימטיבי, אבל אתה יודע, עם נייר גם מנגבים את התחת (סלח לי על הצרפתית). הגיר מסרס את המנוע בגרסת ה-1.6 האוטומטית והרכב מרגיש עצל ביותר, לא פחות מהפוקוס (ואני יודע כי נהגתי בשתיהן אחת ליד השנייה). מצחיק שזה גיר שיש בו ניחוח ספורטיבי מסוים עקב הורדת הילוכים בבלימה והישארות בהילוך נמוך בהאצה, אבל הוא עדיין מצליח לאבד כל כך הרבה כוח מנוע עד שהאוטו לעיתים מייאש בהאצה. מצד שני, כרגע בשבילי גם מונדיאו 2.0 ל' מרגישה עצלה, אז לך תדע :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
מה לגבי מקום להשענת ברך רגל ימין על הקונסולה המרכזית? שמעתי על אנשים שלא מסתדרים עם מאזדה 3 בגלל שאי אפשר להשעין את הברך הימנית הצידה (ימינה). אם מישהו יכול להתיחס לענין.

.

לא הבנתי... קונסולה מרכזית שקרובה לרגליים נתפס אצל אנשים מסויימים כיתרון???????

לי זה פשוט מפריע לברך...

דרך אגב, גם בתחום הזה בלאנסר יש יותר מקום לברכיים מאשר בפוקוס.

ול FairlyEvident - כמו שרוני רמז - בשרשור בו מדברים על פוקוס מודל 2006 מוטב שלא תגיב בכלל אם אתה יודע לעשות השוואות רק לפוקוס הקודמת. ההבדל בין השניים הוא עצום.

פורסם
לא הבנתי... קונסולה מרכזית שקרובה לרגליים נתפס אצל אנשים מסויימים כיתרון???????

לי זה פשוט מפריע לברך...

הכוונה היתה שהקונסולה במאזדה קרובה מדי, לא רחוקה מדי.

לכן אי אפשר להשעין את השוק של הרגל ימינה, אלא רק לשלוח אותה בדיוק ישר קדימה לדוושת הגז.

פורסם

לאחר שנהגתי על הפוקוס 2 וגם על C4, ושנה על המגאן סדאן 2 החלטתי ללכת על הפוקוס:

בניגוד לנתוני הספק משקל התיאורטיים הפוקוס מרגישה הנמרצת ביותר על הכביש מבין אלה (וזה עדיין פחות נמרצת ממזדה 3, קורולה ואפילו פוקוס 1), ההיגוי בליגה אחרת ההגה מתקשר ומגיב בניגוד לצרפתיות (C4 נפילה בתחום לעומת הקסרה), איכות ההרכבה מעולה ברמה אחת, אם לא טובה יותר מהקורולה והגולף, עדיפה בהרבה בתחום זה על המגאן.

הרכב שקט מאוד, נוח בנסיעה, המושבים נוחים, לטעמי במגאן המושבים מעט טובים יותר, תנוחת הישיבה מצוינת, הרכב מרווח מאוד, כמעט כמו המגאן, מאחיזת הכביש לא יכולתי להתרשם יותר מדי אבל ההרגשה טובה מאוד, הבלימה הדרגתית יותר מאשר במגאן.

הסיטרואן C4 איכזב אותי בהיגוי מנותק, ביצועים חלשים ורכב צפוף יותר מהמתחרים הנ"ל. העיצוב שלו עדיין ברמה משל עצמו ולטעמי האישי יפה מאוד, ההגה זז עם חלק מלוח המחוונים ואינו מסתיר אותו - נחמד.

חבל מאוד שעדיין המגאן הוא היחידי שמציע יותר מ 2 כריות אויר בקבוצה 2 לליסינג שזה חלק משמעותי מאוד מכלל הרכבים שנמכרים בישראל!

אשמח להשתתף ביזמה לחייב אביזרי בטיחות ברכבי ליסינג, מישהו מרים את הכפפה?

פורסם

הממשלה כבר הרימו את הכפפה בשינוי המיסוי על אביזרי הבטיחות.

אני מניח שבדגמים של השנה הבאה נתחיל לראות שינויים באבזור.

לגבי הפוקוס - לקרוא לה זריזה? לא ממש... גם לא ביחס למגאן לדעתי.

היגוי - אכן הטוב שבמשפחתיות המודרניות, אבל לא מתקרב למה שנתן בזמנו ה 306 :mm_cry:

שטק, נוחות, איכות, מרווח - הכל נכון, ואכן הבלמים הרבה יותר נעימים, פרוגרסיביים ונשלטים מאשר במגאן.

לגבי אחיזה - סמוך עלי - יש לה הרבה מאוד מזה. במיוחד אם היא מגיעה עם צמיגי פירלי P6 מקוריים כמו ששלי הגיעה.

כתבי הרכב התלוננו על המישלין אנרג'י וראיתי שחלק מהפוקוסים באים גם עם ברידג'סטון.

• תוכן חדש...