ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,558 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
המחירון הוא 93... איך הרכבים האלה? ובאיזה מחירים הם נמכרים יד שנייה הררכב שאני בודק..250 אלף קילומטר יד שניה.
הודעה אחרונה מאת gaditoyota, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מוזר לי לגלות כי מחירי החיפושיות הישנות גבוה מ"חדשות" יחסית....ומדובר באלפי ש"ח, יתכן כי הגדרת האספנות לרכב מסוג זה גורמת לעליית מחירו? ואם כן, כמה ההבדל?
הודעה אחרונה מאת aviin, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברים. משפחתי רוצה לרכוש רכב נוסף (יש לנו מזדה 626). הרכב ישמש לנסיעות קטנות בעיקר בתוך העיר. אנו רוצים משהו יחסית חדש, 2003 ומעלה. חשבנו על יאריס או גטס משומשת או ללכת על פנדה חדשה שעושה רושם חמודה מאד. מה דעתכם? יש עוד המלצות? אני מדבר כמובן על אוטו קומפקטי. תודה מראש !
הודעה אחרונה מאת shemsha, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שוב שלום, עדיין אין לי ילדים אבל זה בתכנון בטווח הקרוב... ואני מחפש רכב קטן ואמין בסביבות 25,000 ש"ח. בשלב זה אני בודק פיאט פונטו שנת 2000 +/-. לאלה שבינכם שהם גם הורים לפונטו וגם בעליו של ילד (אופס... להפך....) - האם תא המטען שלו מספיק גדול לעגלת ילדים ממוצעת??? מה לגבי פורד פיאסטה? דייהטסו שרייד? פיז'ו 205? תודה, זיו :multi::multi::multi::multi:
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום אני מעוניין לקנות איביזה טורבו שנת 2001, אתם יכולים לעזור לי לדעת איך המכונית מבחינת טיפולים אחזקה, האם היא אמינה ובעניין הדלק אם אפשר לרשום לי כמה בערך ליטר היא לוקח לק"מ? תודה לכל העונים
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
חבר שלי מעוניין לקנות רכב חדש ומתלבט בין טויוטה אוונסיס, ניסן פרמיירה, ושברולט אימפלה. מעניין אותו שוק משומשות כעבור 3-4 שנים, צריכת דלק אמיתית, אמינות, נוחות ושקט נסיעה. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת orenlv1, -
-
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני עומד לקנות אחת שנת 2001 קצת יותר מידע ממה שמצאתי יכול מאוד לעזור לי תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
התייעצות לרכב ספורטיבי ב165 אלף ש"ח (עריכה - והנחיריים של מוטי [מיתרי הקול, רזי]) 1 2 3
מאת ibiza-cupra-
- אחראי פורום
- 36 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום לכולם! ההורים של בן דוד שלי החליטו לקנות לו אוטו והוא רוצה רכב חדש מהחברה בתקציב הנ"ל. הגיר לא כ"כ משנה, עדיפות לאוטומטי. רכבים לבחירה: פיג'ו 307 החדשה 3 דלתות קרייזל PT קרוזר הונדה סיוויק החדש 5 דל' 1.8 ספורט אם יש משהו מיוחד בשוק היד שניה אז תציינו גם... בן דוד שלי נוטה לכיוון הקרייזלר כי היא מאוד יפה בעיניו ומאובזרת ביותר! על מה אתם ממליצים? תודה ניב
הודעה אחרונה מאת ibiza-cupra, -
-
- 9 תגובות
- 8 אלף צפיות
שלום חברים, רציתי ברשותכם חוות דעת מקצועית לגבי ב.מ.וו סדרה 7 ,דגם שנת 1995-2001 , לא חשוב נפח המנוע, (730/735/740) . האם רכישת אוטו שמור ומטופל כזה עשויה להיות רכישה מוצלחת אני מודע לאחזקה של הרכב, אבל מה בקשר למחיר -ביטוח וטסט מישהו מודע לצריכת הדלק של 730:?: האם יש לאוטו במודל נמוך (95/96/97..) בעיות תודה... שאדי
הודעה אחרונה מאת msigal, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום למבינים, בחיפושי אחר פיאט הפונטו של חלומותי (בתקציב 25,000 ש"ח...) אני נתקל במוכר שסיפר לי בגאווה שלאחרונה הוחלפו הראדיאטור+בלמים+צמיגים+מצמד. היה גם מוכר שסיפר שהמנוע הוחלף לפני 40,000 ק"מ. שאלתי היא כדלקמן: האם זה באמת אטרקטיבי לקנות אוטו (נגיד פונטו 1999, יד 3, 120000, ידני) שהוחלפו בו חלקים מכאניים חיוניים לאחרונה? או שאולי זה מצביע על בעיות נוספות (אולי תאונה) ועדיף לברוח כל עוד כספי בי??? לתגובתכם המלומדת אודה. זיו
הודעה אחרונה מאת אסי, -
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום הגיע הזמן שאימא שלי תחליף אוטו. היא נוהגת על מיצובישי לנסר שנת 92 מנוע 1500 אוטומטית, והיא הלכה לאיזה טרייד- אין והציעו לה על האוטו 10 אלף ש"ח. האם זה מחיר טוב? האוטו לא במצב חיצוני משהו....אתם יודעים,אישה...בלי לזלזל, והמנוע במצב סביר ללא בעיות בכלל! האוטו עבר כבר 190 אלף ק"מ. עכשיו אימא שלי נדלקה על המיצובישי קולט, שנת 95 אוטומטית והיא צריכה להוסיף 16 אלף והאוטו שלה. האם העסקה שווה? ועזבו עכשיו את העסקה, אימא שלי מחפשת אוטו עד 30 אלף ש"ח, הרכב חייב (!) להיות אוטומטי! אני הולך להשתתף איתה ברכב, והרכב צריך להיות בעל מראה ספורטיבי וחסכוני. תודה ניב
הודעה אחרונה מאת ibiza-cupra, -
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כאמור, ואן עד 40 אלף שקל, מינימום שנת 95 (גפ"מ), קיימות מספר אפשרויות, ובלי לפתוח שרשור על אמריקאיות זבל, צרפתיות אמינות ויפניות מלוכסנות. 1. GMC ספארי מנוע 4300, תנו דיעה לגבי צריכת דלק אמיתית (לא מהסיפורים), שאר הפרטים אני מכיר. 2. מזדה MPV בגרסת הטרקטור, מנוע 3000, לא מכיר את הרכב בכלל. 3. קרייזלר וויאג'ר, לא מכיר בכלל את הרכב. 4. ? על מנת לחדד, בקשר לספארי, דרושה לי רק צריכת דלק, לגבי שאר הרכבים שציינתי, אין לי פרטים בכלל, הייתי שמח לשמוע דעתכם. ובנוסף האם ישנם עוד רכבים שפספסתי, (לא בסגנון ניסן לארגו...) כאמור, חייב להיות בנזין. רב תודות, חג שמח וצום קל. ארז.
הודעה אחרונה מאת bender, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
מידע על דייהו לאנוס האם הוא אמין? כדאי לקנות ?
הודעה אחרונה מאת manor, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, אני צריך את עזרתכם לבחירת רכב משפחתי (5 נפשות). הפרמטרים החשובים עבורי הם: 1- מרחב פנים 2- אמינות 3- בטיחות 4- התנהגות כביש ירידת ערך או חוסר ביקוש בזמן המכירה לא חשובה לי בכלל! הרכבים שבאים בחשבון הם: 1- מיצובישי כריזמה אייר שנת 2002 2- ניסן אלמרה 2001 3- מזדה לנטיס 2001 4- טויוטה קורולה 2000 תודה לכל העונים! דניאל
הודעה אחרונה מאת ariel_nir, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום אני מתכוון כעת לקנות את רכבי הראשון איתרתי בחיפושי פז'ו 205 97' אוטומטית יד שנייה עם 117K ק"מ אשמח לשמוע את דעתכם על האוטו והאם יש איזה שהם בעיות ידועות על האוטו ואם מישהו יודע כמה צריך לעלות ביטוח חובה + צד שלישי + נהג חדש תודה רבה מראש זיו
הודעה אחרונה מאת ofir, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
דיברתי עם בעל רכב המוכר מאזדה 121, שהיתה ביד הראשונה מהשכרה. פרטי הרכב: נפח: 1,300 שנה: 1997 מחיר: 25,000 ¤ יד: 3 ת. הילוכים: ידנית תוספות: נעילה מרכזית עם שלט, חלונות חשמליים. המוכר מתעקש להתעלם מעניין חברת ההשכרה וטוען שמצב האוטו מעולה ושזה לא משנה שהוא היה מהשכרה, ושיש לו שוק מעולה אז אפשר למכור מעל מחירון. בנוסף הוא הולך השבוע להחליף קלאץ' ולעשות טיפול 10000, אז הוא אומר שאם הוא ימכור לי ב-23000 זה מבחינתו 21000 והוא לא מוכן לזה. הוא גם אומר שעשו בדיקה לאוטו לפני שבוע וחוץ מהקלאץ' הוא יצא ממש בסדר (מנוע וכו'), ופשוט הוא לא הצליח להגיע להסכמה על המחיר עם הקונה (רצה לתת 21000). 25000 זה קצת מעל התקציב שלי, אבל 23000 זה בסדר (במחירון הוא 22200). כ…
הודעה אחרונה מאת Pyros, -
-
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם אני משתמש חדש כאן ורציתי המלצה לגבי רכב שאני רוצה לרכוש עד 30K. אני מתלבט בין לנטרה, אקסנט ולאנוס (גיר ידני בכולם). הפרמטרים הם אמינות כמובן, מחיר חלקים וכל דבר אחר שאפשר לחשוב עליו. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הבוחן אמר לי שיש נגיעה קלה בשסי, והוא מתחייב שהרכב בטיחותי, מהי הירידת ערך? איך ניתן לאמוד את ירידת הערך?
הודעה אחרונה מאת אליק24, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
כמו שאומרת הכותרת, מה זה אומר לעזאזל?! פול אוטומט? פול ידני? מה זה הדבר הזה, אני רוצה להבין. תודה למגיבים, יוסי.
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אז ככה אני מחפש רכב שיהיה אמין שיהיה זול עם לוק ספורטיבי כמה שאפשר! התקציב שלי הוא עד 30,000 ש"ח. מקווה שתכולו לעזור לי! וביצועי מנוע גם דבר חשוב!
-
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום! היום לקחתי לבדיקה לפני רכישה רכב מסוג סיאט לאון להלן תוצאות הבדיקה (מצורפות תמונות). הדבר שמדאיג אותי יותר מכל הוא הגיר שקבל את הציון הנמוך ביותר מבין כל מכללולי הרכב (לא כולל הצמיגים) 76% והערה "נקישות יתר". לא יודע לי מזה בדיוק וגם מה ההשלכות של הנקישות האלה ולכן אני מבקש את עזרתכם. אני מבקש מכם להיתייחס בעיקר לגיר. בתודה מראש לכל המגיבים.
הודעה אחרונה מאת maor172, -
-
פורד פיאסטה
מאת shahar50- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אין לי מושג מה עובר עלייך, אבל אשמח לקבל קורס מזורז בכותרות מ'אאאגניבות ותואמות פורום זה קיצר, אפחד לא יכול לענות על השאלה הפשוטה הזאת? השאלה איזה שנה? מה ההבדלים בין השנתונים 95-97? יש להם כבר ה"כ ח"ח ? מה ההבדל בין הדגמים 1300 ס"מק ו1400 סמ"ק? מה צריך לבדוק כשרואים את האוטו לפני שבכלל חושבים על בדיקה במכון ? מה הפאקים שצריך להזהר מהם במכונית הזאת? תנו את כל המידע בקשה, מחר אני רוצה לצאת למסע חיפוש ברחבי המרכז
רכישת רכב חדש
מאת orenlv1- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חבר שלי מעוניין לקנות רכב חדש ומתלבט בין טויוטה אוונסיס, ניסן פרמיירה, ושברולט אימפלה. מעניין אותו שוק משומשות כעבור 3-4 שנים, צריכת דלק אמיתית, אמינות, נוחות ושקט נסיעה. מה דעתכם?
- 1 תגובות
- 740 צפיות
מה דעתכם על פיאט בראבו אחזקה טיפולים ומה "המחלות" שלה ??
- 3 תגובות
- 949 צפיות
שלום לכולם. אני חדש בפורום כמו שאתם רואים , והייתי רוצה להתייעץ איתכם לגבי רכישת בלנו שנת 96-97. התקציב שלי לא גבוה בסביבות ה-30K. ברשותי כרגע שרייד 92 אוטומט כבר כמעט שנתיים ולדעתי כבר הגיע זמן למשהו טוב יותר... כבר הרצתי חיפוש על בלנו בפורום ובסה"כ ראיתי שהתגובות הם בסה"כ טובות. אני רק רוצה לוודא שהכיוון שלי הוא טוב. מה שחשוב לי שהרכב הוא אוטומט,אמין, חלקי חלוף/טיפולים לא יקרים, צריכת דלק וכמובן המחיר . אם אתם חושבים שיש רכב אחר שעומד בקריטריונים האלה ששווה בדיקה, אני אשמח לשמוע. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת djushi, -
- 2 תגובות
- 871 צפיות
אני צריך מכוניות.... בין מנוע 1600-2000 עדיפות לידני אוטו קומפקטי בלי תחת שנת 2000 ומעלה... ומומלץ מבחינת מנוע... על מה אתם ממליצים..?
הודעה אחרונה מאת RuDiK-G, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, לקחתי 205 שנת 96 Forever לבדיקה. למעט הטופס הצהוב, שאר הטפסים הם כמו סינית עבורי. מבקש את חוות דעתכם המלומדת על הממצאים:
הודעה אחרונה מאת tisan4us, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
רציתי עזרה לרכב למשפחה שיהיה קטן חסכוני ונהיגה מהנה אוטומט בלבד ושיראה יפה חשבתי על הרבה מאוד מכוניות אבל את האמת אני לא יודע כל אחד מהמשפחה שלי מחפש משהו אחר אז אני רוצה שתציעו לי וככה נראה על מה ניתפשר. תודה ערב טוב ושבוע מצוין
הודעה אחרונה מאת כלי 5 טורבו, -
-
- 1 תגובות
- 940 צפיות
שלום פורומים מה אתם אומרים או יודעים על קליאו RSI? יש לי רנו קליאו רק רציתי לשמוע שמי יגיד או יודע עליו תגידו תודה לכל עוזרים
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 884 צפיות
אבא שלי רוצה לקנות וולווs70 דגם SE שנת 1999. הבן אדם שאבא שלי רוצה לקנות ממנו אומר שהיה לו תאונה מקדימה לפני כמה שנים, הוא אומר שהוא החליף מכסה מנוע ואת כל החלק הקידמי וגיר. השאלה שלי אם אפשר להגיד לו שיוריד מחיר בגלל זה, ואני צריך גם חוות דעת על האוטו עצמו, איך הוא, אמינות, צריכת דלק,כוח סוס ועוד כל מידע שיש. תודה מראש לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 424 אורחים (הצג רשימה מלאה)