ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,558 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 918 צפיות
guys in a month or so ill need to buy a car ill look for something sporty in looks and preformance ( sporty not sport) probebly 2\3 doors, of course it will be manual gear any ideas? tnx a lot guys
הודעה אחרונה מאת bender, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום מכובדי הנני רוצה לקנות רכב יונדאי אלנטרה מנוע 2000 . הרכישה כדאית כלכלית מבחינתי מהסיבה שאני מקבל הנחה של 10000 ש"ח ברכישה עקב מבצע חבר לאנשי קבע , כמו כן מקבלים אזעקה כולל מרימי שמשות וחיישני רוורס . הרכישה כדאית ? אשמח לתגובות
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
כבר מגיל צעיר התאהבתי בגולף ג'יטאי של אבא, וידעתי שיום אחד היא תהיה שלי - רצה הגורל והיא נגנבה, ובסוף קניתי גולף שנת 2001 (לא GTI). כבר שנה שאני עם הגולף הזאת, ואמנם אני מאוד נהנה ומרוצה ממנה, חסר לי את הספורטיביות והקלילות שיש בגולף GTI הישנה. ולכן אני מהרהר על מכירת הרכב שלי והחלפתו בגולף GTI דור שני (עם מנוע 16V), מחיפושים באינטרנט ראיתי שהרכב קצת קשה להשגה, האם זה באמת כך? מה השנתון הכי מומלץ של הGTI דור שני? האם יש עדיין חלפים עבור הדגם הנ"ל והאם הוא חולק מכלולים רבים עם הדגמים השונים? אני מודע לכך שמכוניות כאלה לא נסחרות לפי מחירון, לכן, כמה אתם חושבים שאקזמפלר במצב נסיעה יומי אמור לעלות? (שוב, אני יודע שכל מקרה הוא לגופו, אבל אני מחפש הערכה כללית תעזור). …
הודעה אחרונה מאת alone2, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
0-100 טופ ספאד וכך תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
1-סיאט איביזה 2003 2-פולו 2003 3-מציבושי קולט 2004 4-אם שכחתי משהו תזכירו לי
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום. בעקבות חיפוש רכב משפחתי חדש לאמא שלי(לא חדש מהחברה),עלה עניין היונדאי גטס. מה המלצותיכם על המכונית הזאת? בטיחותית? אפשר להנות מהנסיעה? יש אפשרות לאדם גדול לשבת בנוחות באוטו? אגב,אם קונים גטס אז זה רק 1600. עוד דבר,אפשר לקבל השוואה לעומת מזדה לאנטיס 2003(הגטס 2005)? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת hanang, -
-
מעוניין בפיז'ו ספורטיבית, אבל כנראה שינעלו לי את השרשור בקרוב (נערך ע"י נביא) 1 2
מאת התותח של אשדוד!-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אבא שלי אמר שהוא יאזור לי לקנות אוטו מתי שאני ייקבל את הרשיון שלי וייגמר לי המלוהה אוח של חבר שלי יש לו פגו אני חושב שזותי 206 אקסאס או גיטיאי או משהו כזה אדומהף, אוטו פ33ה!!!! עכשיו הבעיה היא שאינ לא יודע איך האוטו יהיה עם אני יישפר אותו כי אני רוצה לשים אגזוז לחץ ושסתום פורק כמו ששמעתי במפגש אם האימפרזות כזה שעושה פפפסססססססס!!!!! כי אני רוצה שיהיה לי אוטו ספורטיוי חזקק ללמוד לנהוג אליו הבראבה של אימא שלי כזות עגלה חחח אחים שלי מישו יודע איך האוטו הזה ללמוד לנהוג עליו כמו שצריך???! אני יגיד לאבא שלי שייקנה לי או אחת כזות או ששמעתי גם איביזה טרובו אוטו טוב עם אני שם לו אגזוז לחץ וציפ... רק שאני לא יינהג יותר אל הבראבה חחחח!1 תודה על העזרה! תמשיכו ככה יש…
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
כמעט כל הפיג'ו 106XSI שנת 95 שאני רואה למכירה ברובן יד 6-7 ואפילו לפעמים יותר. האם יש לי ממה לפחד בקניית הרכב? אם אחרי זה יהיה לי בעיה למכור? או שבכלל הולכים להוריד את הקטע של הידיים ברשיון הרכב? תעזרו לי בבקשה.
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 37 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אשמח לקבל עזרה מכם בבחירת רכב לצרכים שלי: התקציב הוא עד 20,000 ש"ח, כולל התשלומים הסטנדרטיים שמשלמים בד"כ אחרי קניית רכב חדש. הרכב חייב להיות כמה שיותר חסכוני, בצריכת הדלק, בטיפולים ובכל השאר. הרכב חייב להיות כמה שיותר אמין. רצוי שיראה טוב חיצונית ובפנימית. הרכב ככל הנראה יעבור לא מעט ק"מ כל יום (מעפולה לחיפה וחזרה). רצוי מאוד שהנהיגה ברכב תהיה כמה שיותר מהנה, לא על חשבון החיסכון כמובן - בכל מקרה שלא יהיה משהו מזעזע. אני לא בטוח אם אני צריך רכב ידני או אוטומט (רכב ראשון שאני קונה בסה"כ), כנראה שאני אלך על ידני. חשוב לציין שאני נהג חדש (אמנם ללא רישיון, אבל זה בדרך). אני חשבתי על פיג'ו 106XS שנת 1995, במחיר של כ-16,000 ש"ח (מודעה שבמקרה עברתי עליה). אשמח לקב…
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
- 4 תגובות
- 7 אלף צפיות
אבקש לקבל דעות על האוטו אני מעוניין לקנות והוא חדש אני רוצה לדעת אם הוא אוכל הרבה דלק איך ההרגשה בתוכו הנסיעה וכו' בתודה גיא
הודעה אחרונה מאת dj-niv, -
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
רציתי לבקש חוות דעת על הרכב הבא פיגו 106 XSI שנת 96 מנוע 1600 התנהגות כביש, מנוע, נתונים סטטסטיים, בעיות חוזרות וכל מה שאתם יוכלים לתת לי ובנוסף האם אתם ממליצים לי לקנות את הרכב? תודה!
הודעה אחרונה מאת edan82, -
רכב עד 30K
מאת tiredks- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני סטודנט שמתעניין בקניית רכב עם נטיה קלה לספורטיבי, לא פרארי או משהו כזה. אני פשוט לא רוצה רכב שאני אתבאס להיכנס אליו כל פעם. אני צריך רכב אמין עם צריכת דלק סבירה יחסית. חשבתי על 323F (הישנות בעיקר 92-4), 306, קליאו או אפילו פולו (גולף פשוט יקרה מדי). מהאלפות ודומותיהן ירדתי - אני מחפש אוטו לא שחוט ואני רוצה למצוא אותו בזמן סביר לא עד 4 שנים. נפחי מנוע בסדר גודל של 1.6-1.8 אבל אפשרי גם 1.4 (אם ממש אבדה כל תקוה). כאמור המחיר עד 30K (לפחות במחירון). אשמח לקבל חוות דעת על הדגמים שרשמתי או רעיונות אחרים. תודה.
הודעה אחרונה מאת tiredks, -
שלום לכולם. אני מודע טוב מאוד לדעה הרווחת בפורום, שהרכב הנ"ל (קליאו ספורט) אינו מתאים לנהגים חדשים. למרות זאת, אני מבקש מכם לקרוא טוב את שאלתי ולהבין את המצב בו אני נתון ואז לענות תשובה כנה עד כמה שאפשר. סיימתי את תקופת המלווה לפני כחודשיים. כבר חודשיים אני מחפש אחר רכב ראשון, כזה שיהיה בעל אופי ספורטיבי אך לא קיצוני מדי. ברור לי כי יש רכבים העונים להגדרה זו טוב הרבה יותר מאשר הקליאו ספורט. חיפשתי (ואני עדיין מחפש) אחר איביזה קופרה, פולו GTI, יאריס TS ושאר רכבים דומים הנחשבים ספורטיביים ועם זאת סבירים לנהגים חדשים. (אני לא מחפש פיג'ו למיניהן כי אבא פשוט לא מוכן לקנות לי פיג'ו..) המצב הנוכחי הוא שאני כבר מיואש. אני רוצה כבר לקנות רכב. התחלתי לפזול לכיוונה של ה…
הודעה אחרונה מאת NMP, -
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
הונדה האצ'בק ה3דלתות 1400 איך האוטו ונותנים עליו מ0-100 כמה הוא סוגר והאם הוא ממליץ כי אני לא רואה הרבה ממנו
הודעה אחרונה מאת יוגב R, -
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום רב, אני מעוניין לקנות הונדה סיויק (יד שניה) מהדגם שבתמונה המצורפת. זה דגם נדיר יחסית. אני מחפש את הגרסה בעלת 3 דלתות. כיצד נקרא הדגם הזה? האם מישהו מכיר רכב כזה למכירה? תודה!
הודעה אחרונה מאת gozal, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
הוצע לי רכב מסוג זה יד 1 במחיר מחירון. טרם בדיקה , רציתי לשאול לגביי אמינות הרכב וסחירות. ביצעתי חיפוש מידע על הרכב ללא הצלחה. אשמח לשמוע בעלי ידע ונסיון. כל מידע יתקבל בברכה. יום טוב
הודעה אחרונה מאת bxgti, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רכב עד 50 אלף ש"ח , חייב אוטומטי ובנזין . הרכב מיועד לעקרת בית ולי (סטודנט) שלפעמים לוקח את הרכב אחרי הצהריים . עדיפות לרכב שיהיה לא מי יודע מה גדול ( סטייל אופל אסטרה ו 206 ) שנה מינימלית של 2000 עלויות אחזקה ודלק נמוכות ושהביטוח לרכב לנהג צעיר לא יהיה יקר ....... 10Q VERY CLUTCH
הודעה אחרונה מאת hanang, -
- 4 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום וברכה! אני מעוניינת לרכוש רכב טוב, שמחירו נע בין 10000 ל- 15000 ש"ח מבירורים שערכתי בנושא, ראיתי 2 סוגי מכוניות, שנחשבות טובות: טויוטה קורלה שנת 92, ו- מאזדה 323 שנת 92. (גם סובארו וסקודה פליסיה) האם אתם ממליצים לי עליהם? מה יש לכם לספר לי על היתרונות והחסרונות של רכבים כאלו? תודה ליאת דורי
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אז ככה אבא החליט להפתיע ונתן לי להחליט מה שאני רוצה אז ככה אני קיבלתי להחליט מ2 האופציות הבאות: 1)איביזה 1.8T שנת 2002 עם מערכת *** טובה *** שאני יבנה או 2)איביזה FR 1.8T שנת 2007 (זה אומר לחכות 3-4 חודש) אבל בלי מערכת ברמות אלה רק משהו רגיל. אין לי בעיה של זמן לחכות תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת DaMN, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
הילד משגע אותי שהוא רוצה איביזה ועוד איזה איביזה איביזה טורבו. הוא ננעל שהוא רוצה את ה FR 1.8T. אז אני רוצה לשאול כאלה שקצת מבינים יותר טוב ממני ברכבים איך האוטו בשביל ילד ב18.5? אני שואל מהבחינות הבאות: - האוטו בטוח? (הכי חשוב) -האוטו יציב על הכביש? -המחיר שווה את האוטו? -ובכלל מה דעתכם על האוטו דלק לא מהווה בעיה פה. תודה רבה לכם על ערתכם הרבה
-
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מה אתם אומרים על סיאט איביזה 2001 עד 2003 ידני 1400 אוטו טוב אמין לא מתקלקל מהר וכו ? מי שיודע ומבין בבקשה לעזור ולתת לי את דעתו תודה שוב חולה על הפורם הזה
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
האם מישהו יכול לספר לי על הרכב , אוטומט דיזל טורבו , מה לגביי חלקים וטיפולים , הרכב הקודם היה סיטרואן קסרה דיזל שהיתה בעייתית . האם מישהו יכול לספר לי על המחלה של הגולף באם יש כזו.
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אני חדש בפורום כחבר אך ביקרתי פה בעבר כצופה ונהניתי לקרוא את הטרדים ולהשכיל מהם. שאלתי היא כזו: אני כיום בעליה של סקודה פליסיה שנת 98 1.3 בנזין ידני. אוטו נחמד אם כי לא הכי נוח לנהיגות ארוכות, די חסכוני (12.5-13 לליטר משולב עיר + מחוץ לעיר) ובסך הכל די אמין מבחינת אחזקה. הבעיה היא שלאשתי קשה עם ההגה "בכוח" של האוטו ולכן אנחנו מחפשים רכב דומה (אמין, חסכוני, ידני אבל עם הגה כוח) בשנתיים וחודשיים נסענו ברכב 54 אלף קילומטר, כלומר כ 25K לשנה. ההתלבטות היא בין רכב דיזל לרכב בנזין חסכוני וסוג הרכב. לגבי דיזל האופציות ברורות: פולו קלאסיק או סיאט קורדובה הן המועדפות. לגבי בנזין חשבתי על דייהו לאנוס אך היא אינה חסכונית במיוחד (בערך 10 ק"מ לליטר) או סקוד…
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בן דוד שלי מתלבט איזה מן השניים לרכוש. כעיקרון הדרישות שלו הן: רכב מנהלים/סלון מפנק(היה הבעלים של C קלאס שנת 97 שהלכה לעולמה),בתקציב של כ35 אלף שקל(שנתון 97 בערך בשניהן). לחובת הרובר יש את הציון העלוב שהיא קיבלה במבחני הבטיחות. למרות שהשניים לא יהיו זולות לאחזקה מי מהן תהיה עדיפה בתחום?(חלפים,טיפולים וכו') מי עדיפה בתחום הניהוג ותחושת הנהיגה הכללית? למי לדעתכם לוק יותר יוקרתי ויש לה יותר "נוכחות" על הכביש?(זה דבר שחשוב לו). גם במשפחתנו הייתה התלבטות בין השניים בעבר אך בסוף החלטנו ללכת על אאודי A4 לכן אינני יכול לחוות דעה ופה אתם נכנסים לתמונה ,את מי אתם הייתם בוחרים ולמה? בתודה, בנצי.
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב, כבר המון זמן שאני מחפש אוטו ספורטיבי ולפני כמה זמן נתקלתי במכונית Seat ibiza turbo 20VT. רצית לבקש את חוות דעתכם, בכללי, ביצועים, אמינות, כל מה שעולה בראש. וחוץ מזה, רציתי לשאול מצאתי בחור נחמד, שמוכר איביזה טורבו, יד שלישית 100,000 קילומטר... לא נגעו בה, לא אגזוז לא פילטר ולא כלום, מבקש עליה מחירון.....מה אתם חושבים? תודה.
הודעה אחרונה מאת Liran xsi, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
עוד מעט מחליפים לנו מכונית ואמא שלי צריכה לבחור בן הסובארו b4 מאזדה 6 פיג'ו 407 כולם מליסינג והוצאות מטעם החברה כך שאין להתייחס לאמינות והוצאות אחזקה אלה רק לנוחות, מהירות , פינוק וכו.... בקיצור מה הכי כדאי???
הודעה אחרונה מאת LEGACY 1.8, -
-
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי אני מעוניין לקנות מאזה 323f אתם יודעים אלה שיש להם אורות קידמים קטנים כאלה מלבנים כאלה לא הישנות שהאורות שלה עולים למעלה כמו מאזה אמ אקס 5 אני צריך שתתנו לי את חוות הדעת שלכם אם האוטו הזה בכלל טוב המנוע שלו 1800 והוא אוטומט מה אתם אומרים הוא טוב או לא מה יתרונות מה חסרונות בבקשה תעזרו לי זה דחוף !
הודעה אחרונה מאת E-S-L, -
- 7 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
הי אפשר לקבל קצת מידע על הרכב הנ"ל? 1. מאיזה שנה הוא משווק? 2. איכות הרכב, אמינות? 3. ביצועים? 4. גיר טיפטרוניק שווה/לא שווה? 5. ראיתי די הרבה מודעות למכירה למאזדה 3 2005, האם זה אומר שאנשים לא מרוצים מהרכב? ואם יש עוד המלצות לרכבים באותו קטגוריה. אני מחפש רכב כייפי לנהיגה, מהיר, נוח, אמין ונראה טוב עד 100K בערך. תודה רן
הודעה אחרונה מאת dj-niv, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
כרגע אני בתקופה שאני לא "חייב" אוטו... ז"א אני מסתדר עם האוטו של ההורים ופה ושם אוטובוסים. אני הולך להתגייס ככה שלהשקיע באוטו יחסית חדש ולבטח אותו , אני חושב שלא יהיה כדאי. עלתה בראשי מחשבה , אני אחפש רכב ספורטיבי ישן , גמור יחסית (אבל בלי פגיעות שאסי) ואקנה את האקזמפלר הזול ביותר שאני אמצא (שיוכל עוד איך שהוא ליסוע) ולהחנות את הרכב מתחת לבניין לשינת חורף. השלב הבא הוא לפנות זמן לרכב , לקנות ספר מפורט של כל מכלולי הרכב (היינס) , כמה כלים בסיסיים שאני אצטרך , ולהתחיל בשיפוץ איטי ומסודר של האוטו עד שאביא אותו למצב טוב ומוכן לנסיעה (גם נסיעה אגרסיבית , כי אחרי הכל אני לא צריך רכב רק בשביל להגיע מנקודה לנקודה). את השלב האחרון אני אעשה בעזרת ובתמיכת אנשים מהפורום , חברי…
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אז ככה, מה דעתכם על סיאט FR - 1.8 T חדשה? אני לא זקוק לנתונים יבשים (כי יש לי כאלה) כמו מהירות מ-0 ל-100, סל"ד וכל אלה... אלא אני זקוק באמת לדעה אמיתית בנוגע לאמינות הרכב, האם הוא נותן תחושה ספורטיבית אמיתית,האם הוא רכב חזק וכאלה . . . קראתי במגזין 'אוטו' ובאתר MOTOCAR אבל כל אלה לא ממש מעניינים, מעניין אותי חוות-דעת ממישהו שנסע/נהג ברכב, שמכיר חבר שיש לו... אל תפנו אותי להודעות ישנות , כי את האמת כל ההודעות הישנות בנוגע לFR ולסיאט בכלל הם דיי שטחיות, לקוניות, ולא מוסיפות כלום!!!! מקווה לעזרה , מכווווולכם.
הודעה אחרונה מאת שלומי,
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 424 אורחים (הצג רשימה מלאה)