Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש מה לפחד מקניית פיג'ו 106XSI יד 7?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמעט כל הפיג'ו 106XSI שנת 95 שאני רואה למכירה ברובן יד 6-7 ואפילו לפעמים יותר.

האם יש לי ממה לפחד בקניית הרכב? אם אחרי זה יהיה לי בעיה למכור? או שבכלל הולכים להוריד את הקטע של הידיים ברשיון הרכב?

תעזרו לי בבקשה.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ידוע, מוכר. הרכבים האלו עוברים המון ידיים בזמן קצר יחסית.

יש מה לפחד? כנראה..

תבדוק את הרכב בשבע עיניים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

יש מה לפחד בלי קשר לידיים. בכל מקרה - מה שיותר חשוב זה כמה זמן הרכב נמצא אצל הבעלים הנוכחי, דבר שישפיע על מצבו כמובן. מי שמחזיק את הרכב חצי שנה בוודאי השקיע פחות ממי שהחזיק אותו שלוש שנים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אין לי רכב ספציפי אבל שאתם מתכוונים לבדוק ב-7 עיניים, מה זאת אומרת? איך אני בודק מי היו בעליו הקודמים?

וחוץ מיזה מה עוד אני צריך לבדוק ואיך אני בודק את זה?

פורסם
אין לי רכב ספציפי אבל שאתם מתכוונים לבדוק ב-7 עיניים, מה זאת אומרת? איך אני בודק מי היו בעליו הקודמים?

זאת אומרת שצריך לבדוק אותו מכל החורים והפינות עם מומחה.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

וגם אם תגלה מי היו בעליו הקודמים - מה תרוויח מזה?

כפי שהרמן כתב לך - בדיקה מדוקדקת וקפדנית.

ככלל - תהיה מודע לכך שכל רכב בן 11-12 עם אופי ספורטיבי ובמיוחד XSI שמי שרוכש רכב כזה, לא מייעד אותו לנסיעות למכולת וחזרה כי אם "לחרוש" אותו ולהנות ממה שיש לרכב להציע, לא בדיוק יציג אמינות מופלאה אלא אם כן טופל סופר כראוי וגם אז, מפאת גילו ועברו סביר שיצריך תחזוקה בעלויות לא זולות ואולי אפילו גבוהות.

תעשה חושבים טוב טוב לפני שאתה מכניס את עצמך לרומן עם רכב כזה.

פורסם

יש אנשים (נשים וגברים כאחד) שקנו את האוטו הזה - רק בגלל איבזור או מראה. לא חרשו עליו ולא טחנו אותו... במקרה הכי גרוע, נסעו איתו לעבודה, לימודים וסידורים.

יש מכוניות כאלה במצב טוב - ואפילו עם מספר ידיים נמוך .

ראשית, בצע טיול במוסכי לובינסקי ובדוק את לוח המודעות - בלא מעט מוסכים תוכל למצוא שפע עדכני של מכוניות למכירה ואולי אפילו תצליח לצוד אחת דיי מהר.

כמובן שלא יזיק אם תשאיר גם אתה את פרטיך כמחפש רכב.

פקח עיניים, חפש מכוניות כאלה עם שלטים למכירה וגם אם ראית אחת ללא פתק, שים עליה פתק. רוב הסיכויים שמתוך כמה יחידות שתשים עליהן פתק, מישהו אחד לפחות יחזור אליך.

בכל מקרה תיקח בחשבון שלא מדובר ברכב חדש או צעיר ולכן סימני בלאי יראו פה ושם.

הכי חשוב שתבדוק את מצב המנוע, היסטוריית טיפולים, מצב מערכת הקירור והחימום בתא הנוסעים, מערכת החשמל בכלליות ותאונות שהרכב עבר.

אל תתעקש יותר מידי על קוסמטיקה, זה פרמטר בעדיפות נמוכה במכוניות בגיל הזה - יותר חשוב שכל מה שמסביב יהיה טוב (שלדה, מנוע, גיר וכד'). כמו כן אל תצפה לאובייקטיביות ממכונים לבדיקת רכב, קיימת אצלם נטיה חריפה מאוד להגזמות פראיות בכל מה שקשור למצב הרכב - כל זאת לאור העובדה שהם אמורים לתת אחריות על הבדיקה עבור פרמטרים מסויימים ומאחר והם אינם רוצים לממש את האחריות, הם מכניסים סעיפים פיקטיביים שברמה העקרונית הם סעיפים שאולי קיימים בפועל - אבל קיימים בכל רכב משומש, כי רכב הוא למעשה מכונה שמפתחת בלאי כל עוד היא נוסעת.

בהצלחה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה רבה לכולכם על התגובות, איציק אני יעשה כדבריך אני יראה פיג'ו 106XSI שנראית שמורה והכל, אני ישים עליה פתק וכד'.. כמו-כן אני יודע מהי בדיקה, אני ממש לא מפחד מהמצב החיצוני כי הוא לא אומר כלום (פגיעות קטנות) המצב של המנוע זה יותר מה שמעניין אותי לדעת.

חוצמיזה רציתי גם לדעת איך אני יודע נגיד אני רואה פיג'ו 106XSI, איך אני אמור לדעת את נפח המנוע? הרי יש XSI גם עם מנוע 1400 ויש גם עם מנוע 1600.

פורסם
איך אני אמור לדעת את נפח המנוע? הרי יש XSI גם עם מנוע 1400 ויש גם עם מנוע 1600.

לפי קוד המנוע או רישיון רכב.

קוד המנוע מורכב מ-3 אותיות, מה שמתחיל באות N הוא 1600 ומה שמתחיל באות K הוא 1400.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הבדל נוסף שבניגוד לעניין קוד המנוע שאיציק רשם לך, תוכל לראות מבחוץ:

1600 הגיעו עם סאן-רוף מקורי.

1400 לא הגיעו עם סאן רוף אבל בהרבה אקזמפלרים התקינו כזה פה בארץ.

כך שאם תראה XSI בלי סאן-רוף, היא חייבת להיות 1400.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

לירן אתה בטוח? לא הייתה XSI שראית שלא היה לה SUNROOF. כמו כן היתה כזו לחבר שלי 1.4 עם גג שמש וכל XSI אחרת בזמן שחיפשנו וראינו הרבה מכוניות היו עם גג.

פורסם

בטוח, מהחברה 1400 הגיע בלי סאן רוף, מה שכן יש זה תוספת.

וציינתי שרוב האקזמפלרים בחרו להוסיף...(כמו שאתה רואה על הכביש)

אבל דווקא יצא לי לראות כמה וכמה שמסתובבות בלי.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

יש מה לפחד? אמממ כן כמו מכל רכב שהוא יד 6-7 ונחשב לרכב ספורט של צעירים

לא לשלול את הרכב ישר... להגיע לראות מה מצבו החיצוני, הפנימי, לבדוק לבד כמה שטויות פה ושם שאולי בעלי פג'ו ימליצו לבדוק לפי הראיה שלך...

אם הרכב נראה לך בסדר מכל הבחינות שציינתי אז כדאי להשלמת השלווה הנפשית לקחת אותו לבדיקה... זה הכל בעצם...

יש מה לחשוש? כן.. חוסר כסף לטיפולים, הרבה פוזה עם חברים ברכב (מוכר לי אישית מכמה חברים... פשוט לא יאומן מה כל אחד מנסה לעשות עם הרכב... החל מאמברקסים בפניות, ועוד ועוד... זה פשוט לא יאומן)

סה''כ צריך לבדוק טוב את הרכב!

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

זהו זה פשוט מה שאני רוצה לדעת, איך אני מזהה מבחינת חיצוניות אם ה-XSI שאני רואה היא 1400 או 1600 ואיך אני אמור לדעת איזה שנה היא? לפי הדורות אני חושב שאפשר אבל אני לא יודע איזה דורות יש ואיך כל דור נראה?

חוצמיזה, אם יש מישהו פה בפורום שמוכר 106XSI 1600 שנת 95, או מכיר מישהו שמוכר כזאת ומצבה טוב. שיצור איתי קשר בהודעה פרטית בבקשה.

• תוכן חדש...