ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,558 נושאים בפורום הזה
-
סיטרואן XM
מאת אליאור-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אנא חות דעתכם על הרכב הנ"ל.
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
-
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם. חבר טוב שלי מכר לאחרונה מיאטה וכרגע מעוניין להשתדרג לרכב ספורטיבי בתקציב של עד 80K ש"ח. האופציות המועדפות שלו הם הלאון טורבו והגולף GTI, כאשר בין לבין אני דחפתי לו גם את הקליאו ספורט כאפשרות מעניינת. (ניתן לראות בחתימה שלי שוב) כאמור, הלאון טורבו היא החביבה עליו ביותר, אך מניסיון קצר ראינו שממש קשה לאתר 2002 למכירה (כן, אני יודע שהיא 4X4) את הקליאו הוא פחות אוהב, ובעיקר מושפע מסטיגמות ושמועות על בעיות רבות ב-MK1 (מישהו יכול לאמת?) הגולף הגיע כאופציה נוספת (הבחור לחוץ לרכב...הגולף זמינה מאוד) לפני שאתם ממליצים לי על רכבים נוספים כדאיים, הנה מספר דגשים: -אין חשיבות למגדש -יש חשיבות לאחזקה "נורמלית" (אני לא אומר זולה לרכבים כאלו, אנ…
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אנחנו מחפשים רכב, ונתקלנו ברכב מעניין, שנת 99, 83000 ק"מ... הבעלים קנה אותו לפני 4 חודשים, פוטר מהעבודה לפני חודשיים ולא מוצא עבודה, ונאלץ למכור אותו... הוא הביא לנו את הבדיקה שהוא העביר אותו לפני 4 חודשים כדי שנוכל לראות ולהתרשם (כמובן שזה לא במקום בדיקה עכשיו.. אבל אנחנו בכלל מנסים להחליט אם לקחת אותו לבדיקה או לא...). לטענתו הוא תיקן את מרבית הבעיות שנמצאו בבדיקה הקודמת (אנחנו כמובן עוד נבדוק את זה), אבל השאלה האם יש פה משהו קרדינאלי שמצביע על כך שכדאי להתרחק מהאוטו הזה כמו מאש, או שאפשר להמשיך איתו... מנוע/קירור/דלק/הצתה - רעש מערכת תיזמון ושסתומים, לתקן נזילות שמן, תושבות מנוע פגומותף קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים, ניקוי מערכת הקירור. סרן קדמ…
הודעה אחרונה מאת yoelbe, -
-
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מעונין לרכוש את אחד מהדגמים האלה ורוצה פחות או יותר מחירי ביטוחים חובה + צד ג לנהג צעיר (23)
הודעה אחרונה מאת assassinator, -
שלום, אני מחפשת רכב עד 20,000 ש"ח. אני לא מבינה ברכבים, יש לי כמה דרישות לרכב: 1. חשוב ביותר- לא לבלות במוסך כל שבועיים, שלושה. 2. חשוב- שלא יזלול דלק. 3. אוטומטי, מינימום שנת 95, נוח ואמין. ביררתי פה ושם ואלה האופציות שנתנו לי: 1. אופל קורסה. 2. פג'ו 306, 405. 3. רנו קליאו. 4. סוזוקי סוויפט. 5. פיאט פונטו. 6. ניסן סאני. אשמח מאוד אם תעזרו לי, איזה רכב כדאי, מי נגד מי, קראתי פה בהודעות משהו על יישור קו, מה זה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 0 תגובות
- 827 צפיות
למישהו יש נסיון עם הרכב הנ"ל? אני מדבר על חדשה מהחברה, 2006 הדגם המאובזר. תקלות? שירות במוסך? איכות הנסיעה, המנוע והחלקים והאם חבילת ההידור שווה את תוספת התשלום (ריפודי העור מובנים מהמפעל או נתפרים בארץ?) נשמח לשמוע מבעלי נסיון עם הרכב. תודה
הודעה אחרונה מאת Lexus12, -
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי לכולם, אני מחפש פולו ובידי נפלה מכונית - סיאט איביזה קופה 2001 מנוע 1600. לאחר חיפושים, הבנתי שהמנוע של סיאט עבר שינויים בשנים הללו.האם בשנה הזו הוא 75 כ"ס או 100 כ"ס? (המוכר לא ידע לענות לי ואני לא כל כך התעמקתי בנושא של סיאט) העניין דחוף לי, כיוון שאולי ייצא לי לראות אותה היום ואני חייל ובשבוע הקרוב אני הולך לבלות די הרבה בבסיס... תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם ! היום היום לאחר שנים של המתנה, אבא שלי אמר לי שהוא מתכוון לקנות לי אוטו , ומה עוד שאני אוכל לבחור אותו ! אז ככה , התקציב הוא 50 אלף ש"ח (מה שגם אמור להספיק לביטוח ואחזקה לשנה הקרובה), מעדיף רכב קטן כמו פיזו 206, אופל טיגרה, גולף \ פולו , רנו מגאן קופה (אולי האוטו שאניי הכי רוצה , מה אתם אומרים ?) וכו .. אבל אני פתוח אולי לעוד הצעות של רכבים בסגנונות שונים אם למישהו יש. עוד משהו שחשוב מאוד שהתא מטען לא יהיה ממש קטן כי צריך להכנס לשם תיבה של סאב של 55 ליטר , אז אם אפשר שעוד ישאר ממנו משהו, בכיף. אם אפשר בבקשה רק מי שמבין באמת שיעזור , זה לא צחוק בוודאי שאני לא אחליט על הרכב רק מההמלצות פה אבל לדעה פה תהיה השפעה, אז בבקשה רק רציניים עם ידע שי…
הודעה אחרונה מאת swiftoren, -
חוות דעת ?? צריכת דלק ? התנהגות כביש ? עלויות טיפולים ? וסתם מה שיש לכם להגיד ..... בתודה עמי
הודעה אחרונה מאת The stinger, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
סובארו אימפרזה FL 1.6 איך היא טובה? אמינה? כמה כוחות סוס יש לה? תודה!
הודעה אחרונה מאת LEGACY 1.8, -
-
- 0 תגובות
- 795 צפיות
שלוםם אשמח אים תעזרו לי למצוא מה המחירון של דייהו נובירה SX שנת 2000 אוטומטית ב"לוי יצחק" באינטרנט יש את הדגם SX וSXL כשהSX הוא 34 אלף והSXL הוא 37 אלף. אבל הנובירה שאני רוצה לבדוק יש לה 4 חלונות חשמל ו2 כריות אוויר ומראות חשמל, כמו בדגם ה SXL אך ברשיון כתוב SX. לא מצאתי במחירון מקום לתוספות.. אולי מישהו פה יודע??
הודעה אחרונה מאת ניר 1, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אשמח לקבל תגובותיכם, המלצותיכם בנוגע לג'יפ הנ"ל בעיקר לגבי התנהגותו ועבירותו בשטח, וכן לגבי סחירותו בשוק תודה.
הודעה אחרונה מאת Badi_Mami, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בוקר טוב חברי הפורום היקרים, בד"כ אני לא מבקש יעוץ כזה - אבל הפעם אין לי ברירה זאת לא פיגו סיטרואן שיש לי עליה ניסיון, זה רכב שבחים לא נהגתי בו אפילו זה בשביל אחי, נשוי עם שתי ילדים יש לכם טיפים מה לחפש ברכב הזה? נבדוק מיים שהם ירוקים, מדיד שמן, נרים ריפוד בבגאז, נחפש נזילות , וניקח לבדיקה -יש עוד משהו שאני יכול להסתכל עליו?
הודעה אחרונה מאת omri75, -
פיאט בראבו 1 2
מאת ibiza-cupra- 29 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום לכולם הרצתי חיפוש באתר ולא כל כך מצאתי תשובה לשאלות שלי: חלק אומרים האוטו אמין, חלק לא, זה ממש מבלבל. אז ככה: כבר אמרתי שאימא שלי רוצה לקנות רכב חדש ואני יהיה זה שיבחר אותו כי עוד חודש הוא בחלקו גם שלי שיגמר לי המלווה, אז הראתי לה את הרכב והיא ממש התלהבה . מישהו יכול לתת לי חוות דעת על האוטו, האם הוא לא אמין כמו שכולם אומרים? שמעתי שיש לו בעיות ברדיאטור והוא מתחמם מהר וגם בעיות חשמל.....עד כמה זה מסוכן? וגם אם קורה נזק ברדיאוטור כמה זה אמור לעלות כזה דבר? אני פוחד לקנות את הרכב ולהדפק איתו וללכת כל שבוע למוסך, כי לאימא שלי אין זמן לזה. האם לדגם 1600 אוטומט, יש כל מיני בעיות מיוחדות? כי אימא שלי רוצה רק אוטומט. ועוד דבר, ראיתי אחת ש…
הודעה אחרונה מאת ibiza-cupra, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם היום נסעתי לקנות בגדים בחיפה, ונכנסתי לסוכנות טויוטה הקרובה לחנות (סתם להסתכל.) לתדהמתי הראנקס קורולה 5 דלתות עולה 1000 ש"ח יותר מהקורולה 4 דלתות! איך זה ייתכן? הם דורשים על הראנקס 127600 ש"ח ועל הקורולה 126600 ש"ח. הרכב בא ללא מיגון כפי שדורשות חברות הביטוח. זאת אומרת צריך להוסיף עוד כסף. איך זה יכול להיות שהקורולה היותר גדולה יותר זולה ב- 1000 ש"ח? תודה לעונים..
הודעה אחרונה מאת גל1, -
-
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מנוע 1250 ,רציתי לדעת אם מישהו מכיר את הגרסא הזאת והאם היא 3 או 5 דלתות ומה ההמלצה עליה. עשיתי חיפוש באתר ולא מצאתי שום שירושור לגבי האוטו הנל . שנת 2003 תודה לעוזרים .
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
קניתי רכב לפני כחודשיים הונדה dx על הלוח מכוונים הופיע שהרכב עבר 170 אלף קילומטר הקונה קיבל תוספת על קילומטרז נמוך השבוע גיליתי לפי הסטוריית טיפולים ש"חסרים" לאוטו הרבה קילומטרים ..הרבה מאוד ..מה עושים ?
הודעה אחרונה מאת msigal, -
-
- 0 תגובות
- 817 צפיות
לחץ דחיסה לא זהה בכל צילינדר. לפי דוח, יש הבדלים עד 2 אמפר(?!) בצילינדר. האם זה בגדר הנורמה ואם כן מה המקסימום? האם מהווה תקלה משמעותית? מה יכולות להיות הסיבות? תודה לכולם עבור עזרה! מדובר ברכב שנסע 70.000 ק"ם
הודעה אחרונה מאת rdragu, -
- 2 תגובות
- 886 צפיות
יש למישהו נסיון איתם? וגם - הבנתי שבמקומות כאלה (וסוחרים) ברשיון הרכב יופיע 00 בבעלים קודמים + הערה. איך אוכל לדעת באמת כמה ידיים החליף הרכב?
הודעה אחרונה מאת oren1001, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, יש לי אפשרות לקנות סיטרואן סקסו שנת 98 ב12000 ש"ח עם מנוע חדש קלאץ' חדש משאבת מים חדשה, בעקרון הרבה מהרכב חדש. לדעתי יש לזה איזה יתרון שאת הבלאי אני לא אצטרך להחליף אני מקווה לפחות שנה. האם האוטו אמין? (אגב המנוע הוחלף כי היה חור במנוע הקודם) חסכוני? נוח? חלפים זולים? האם שווה לקנות את האוטו כאשר רובו ככולו הוחלף? תודה.
הודעה אחרונה מאת efi_shams, -
-
אני מעוניין לקנות רכב שנת 2002/2003 יד ראשונה, ושוקל גם ללכת על דיזל. החל מאיזה קילומטראז' שנתי דיזל מתחיל להיות משתלם ? האם יש הבדלים משמעותיים אחרים פרט למחיר הדלק ואגרת הרישוי? (כמו למשל ירידת ערך, מחיר הביטוח, וכו) תודה מראש רוני
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
- 2 תגובות
- 910 צפיות
שלום לכולם אני מתכוון לקחת מחר בבוקר פיג'ו 106 XR אוטומטית לבדיקה. רציתי לקבל את חוות דעתכם על הרכב הזה. כל נתון/חוו"ד יעזרו לי.... מדובר במודל 99' עם 90,000 ק"מ בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום אם אפשר ברצוני לקבל מידע בנוגע לסוג הרכב הנ"ל.. רציתי אם אפשר פרוט של כל הדגמים של הרכב וכמו כן חוות דעת אישית שלכם על אחזקה וטיפולים (ביטוח דלק ותיקונים) אני יודע שיש 2 צורות להונדה בשנים האלו אחת מרובעת יותר ואחת מעוגלת יותר אם אפשר בבקשה עזרה לסדר לי את העניינים אני אשמח מאוד תודה רבה לכל העוזרים למיניהם ! :]
הודעה אחרונה מאת efi_shams, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רציתי בבקשה לשמוע את דעתכם על האוטו סזוקי בלאנו שנת 2002. איך האוטו בכללי, מבחינת הכל הכל (דלק, החזקה, ביטוח, פינוקים, בטיחות, נוחות, וכו....) כי ראיתי כזאת שנת 2002 עם 60K ק"מ.. אוטו שמור.. חוץ מזה שאני הולך לעשות בדיקה וכל השאר.. רציתי לדעת לפני כן איך האוטו בכללי.. כל מה ששאלתי.. תודה רבה מראש: אביחי
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לדעת מה אתם חושבים על רנו סניק הדגם הפשוט 1600 סמ"ק משנת 1999 או 2000 אך הוא מבחינת אמינות אחזקה דלק וכ"ו אתם יודעים בתודה מראש דני
הודעה אחרונה מאת yossi1, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
התקציב שלי הוא עד 30K, שיקולים משפחתיים לכן 5 דלתות מי עדיפה יותר מבחינת ביצועים,אחזקה , זריזות ונוחות נהיגה ? (כמובן שנתונים מעל 97 )יש לציין שה XS נפחה 1600 וה 16V 1400 סמק
הודעה אחרונה מאת מקלארן F1, -
- 0 תגובות
- 731 צפיות
גברי הפנתר. תוכן ההודעה שלך נמחק. אם כל אחד יכתוב כותרת "צריך ייעוץ ברכישת רכב" - איך יראה הפורום ? קרא את הכללים: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=737
הודעה אחרונה מאת גברי הפנתר, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם אני מתעניין לגביי פולקסווגן פאסאט 1800 CL משנת 97/00 השאלה היא בעצם האים זה להיסתבך אים תיקונים יקרים וצריכת דלק מטורפת או שזה לא נורא כול-כך והאכות של הרכב שווה את זה
הודעה אחרונה מאת primekart, -
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש את הרכב - שנת 2000, מנוע 1600 אוטומט, יד שלישית 91,000 ק"מ, ולשם כך עשיתי בדיקה. אשמח לקבל את חוות דעתכם לגבי מצב האוטו: 1. מנוע 2. מערכת קירור 3. מערכת דלק 4. מערכת הצתה: רצועה פגומה שילדת הרכב: ליקויים בעלי משמעות נמוכה: פגיעות פח ופגמים בצבע, מעירכות בקורות תחתיות, מעיכות ספים. מצבר: מצבר אינו מטופל. העברת כח: נקישה בשילוב הילוכים, שמן כהה (בלאי דיסקיות הילוכים) דרוש טיפול. הערות: לברר זמני טיפולים. האם הליקויים שנמצאו הם בעלי משמעות? כדאי לרכוש את האוטו?
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מה אתם אומרים על רכישה של רכב (פולו 16V) עם 129K קילומטר יד שישית שנת 97 ??
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 424 אורחים (הצג רשימה מלאה)