Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו מחפשים רכב, ונתקלנו ברכב מעניין, שנת 99, 83000 ק"מ...

הבעלים קנה אותו לפני 4 חודשים, פוטר מהעבודה לפני חודשיים ולא מוצא עבודה, ונאלץ למכור אותו...

הוא הביא לנו את הבדיקה שהוא העביר אותו לפני 4 חודשים כדי שנוכל לראות ולהתרשם (כמובן שזה לא במקום בדיקה עכשיו.. אבל אנחנו בכלל מנסים להחליט אם לקחת אותו לבדיקה או לא...).

לטענתו הוא תיקן את מרבית הבעיות שנמצאו בבדיקה הקודמת (אנחנו כמובן עוד נבדוק את זה), אבל השאלה האם יש פה משהו קרדינאלי שמצביע על כך שכדאי להתרחק מהאוטו הזה כמו מאש, או שאפשר להמשיך איתו...

מנוע/קירור/דלק/הצתה - רעש מערכת תיזמון ושסתומים, לתקן נזילות שמן, תושבות מנוע פגומותף קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים, ניקוי מערכת הקירור.

סרן קדמי ומערכת היגוי - לתקן זוויות היגוי

שילדת מרכב - ממצאים בעלי משמעות נמוכה - תיקון תאונה בחזית פח וצבע + תא מנוע, הוחלפו חלקי מרכב בברגים, מעיכות בקורות תחתית + ספים, פגיעות פח ופגמים בצבע, הוחלפה שמשה קידמית.

מערכת תאורה - הפעלת חלונות חשמל לקויה. תאריך מצבר 10/04

העבר כח - מצמד מפריד גבוה (בלאי), חריקות בשילוב הילוכים, חופשים במנגנוני הילוכים, רעש מיסבי גלגלים, נזילות שמן במערכת הנעה.

כמה הערות שלי

1. אתמול נהגתי באוטו - הוא מרגיש מצוין. ההילוכים עוברים טוב, המנוע נשמע מצוין, הסל"ד יציב וכו'.

2. המוכר טוען שבבדיקה נאמר לו שאין בעיות שילדה והליקויים שנמצאו לא משמעותיים. המעיכות בתחתית הן ממדרכה. הוא אמר שלבעלים הקודמים היתה תאונה והוא החליף כנף קדמית. לגבי החלון המוכר אמר לו שזה נשבר מנפילה של חפץ כבד עליו ולא קשור לתאונה (נשמע קלוש...)

3. הרכב טופל מרבית חייו במוסך המרכזי.

4. מאז הבדיקה הוחלפו תושבות מנוע וכנראה גם טיימינג.

דעתכם?

---

אמור לי באיזה רכב אתה נוהג, ואומר לך מיאטה

פורסם

דעתי האישית היא שאל תתקמצן על 400 שקל ותיקח את האוטו לבדיקה כדי שלא יהיו לך חששות וכדי שתדע בוודאות מה הליקויים.

פורסם

אין לי שום כוונה להתקמצן אם אני אחליט לקנות!!!! אני רוצה לקחת אותו מחר לבדיקה.

השאלה היא האם בכלל יש טעם...

אם יגידו לי פה מומחים שהליקויים הנ"ל הינם מהותיים, אז אני מוותר ממילא על הקניה...

אם יגידו לי שזה לא נורא בהנחה שזה טופל, אז היא תלך לבדיקה... פשוט גם חבל לזרוק 400 ש"ח סתם.. לא ככה? :-)

---

פורסם

אני גם רוצה לקנות רכב שנת 2004 עם 18000 ק"מ, ורציתי לדעת איך הביצועים של הרכב הזה? האם לדעתכם העיצוב והנדסת האנוש ברכב הזה טובה?

(אני מעדיף שפותח השרשור יענה לי על השאלה הזאת, תודה מראש)

פורסם

טוב שאתה נחמד....

הסיבה שלא הוספתי פרטים היא כי אני לא חושב שזה לעניין לחשוף פרטים שהועברו אלי בצורה פרטית על רכב (ומכיוון שהרכב איננו סטנדרטי יהיה קל לזהות אותו)...

מעבר לזה, לא שאלתי פרטים על הרכב מבחינת איך הרכב, אם הוא טוב או אם הוא כיפי לנהיגה. שאלתי מה המשמעות של ממצאים מסוג ברכב בגיל הזה... למשל אם היה כתוב שיש מעבר שמן לדלק הייתי יודע שכנראה יש שם בעיה בראש מנוע ואז זה לא ממש משנה איזה דגם זה...

כל הכוונה היא להבין האם הממצאים האלו הם ממצאים "נורמאליים" של בלאי/תיקונים שסה"כ יכולים להופיע בצורה סבירה באוטו, או שהם מעידים על רכב גמור שכמה שלא יתקנו אותו כבר לא יהיה יותר במצב טוב...

---

פורסם

קודם כל אין דבר כזה רכב גמור ששום טיפול לא יעזור לו...

כמו כן, אינני מבין למה אתה מתעקש לא לספר איזה רכב זה... ככה אף אחד לא יוכל

לענות לך בצורה מדויקת... בסופו של דבר, כל התשובות שתקבל יהיו שטחיות

ומאוד מופשטות...

Veni Vidi Vici

פורסם

אני לא יודע למה,אני מריח כאן צרפתייה סקסית..האם אני צודק?גלה לנו,כולנו במתח:| הבדיקה נראת בסדר חוץ מקלאצ' שבדרך לגמור,והשמשה שהוחלפה!!{תבדוק שהרכב לא אכל איזו פצצה מקדימה והשלדה בסדר-חשוב מאד}. בתאבון:-)

פורסם

אם אלו כל ממצאי הבדיקה - הרכב בונבוניירה. זה אפילו קצת מחשיד דו"ח בדיקה כל כך נקי...

מנסיון אישי, יש סוחרים פרטיים שהרכב הזה משמש אותם לתקופה קצרה ואז הם מוכרים אותו במסווה של "פיטרו אותי מהעבודה" וכו'. הרשיון מיופה כוח או רשום על שמו?

איתמר החשדן.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...