ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,555 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני חושב לקנות גולף VR6 אוטומטית מודל 97-98 וצריך חוות דעת על הרכב בכללי ועל הגיר האם הוא אמין,כמה הגיר מסרס את המנוע? וכמה צריכת הדלק של הרכב? ואיזה בעיות נפוצות יש לרכב? תודה מראש,
הודעה אחרונה מאת eladdl, -
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אחרי שנוכחתי שזה די בלתי אפשרי למצוא אחת מפרטי... האם יש מקום שבו אפשר לקנות יאריס מליסינג\טרייד-אין ??
הודעה אחרונה מאת rolling_stony, -
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכם, אני עומד לפני קנייה של רכב, התקציב שלי הוא 50K-55K. אני מאוד מתעניין בסיאט טולדו דגם סיגנו מנוע בנזין 1600 100כ"ס. זו הפעם הראשונה שאני הולך לקנות רכב, ממש התאהבתי ברכב. 1. האם לידיעתכם הרכב אמין? 2. האם התחזוקה יקרה? 3. האם יש לכם טיפים לפני קניה של רכב מסוג זה? תודה רבה לכם, ממתין לתגובתכם, גל.
הודעה אחרונה מאת Seat LEon Cupra, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
יש הבדל בצריכת דלק בין אוטומטי לידני? (אם כן ..זה הבדל משמעותי??) אני נהג חדש אחרי טסט (עדין עם מלווה) , מה כדאי? ידני או אוטומטי???? אני לא מוצא בשום מקום את הצריכת דלק של סוזוקי יורוסוויפט. מישהו יודע????
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 929 צפיות
שלום לכל חברי הפורום והאורחים. אני רציתי לבקש מכם חוות דעת איך אלפא בדגמים החלשים יותר (33 1.7, 164 3.0) והלנצ'יאה טורבו (תמה או קאפה) איך הן מבחינת אמינות (לא מצפה לאמינות יפנית) תחזוקה וטיפולים ואם יש בעיות קשות שכיחות ברכבים.. בתודה מראש , אלכס.
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
שלום לכם אני מעוניין להחליף את הרכב שלי (פורד פוקוס 1600 גיר רגיל) במשהו ספורטיבי יותר אם פוטנציאל לשיפורים. כרגע אני חושב בכיוון הלאון החדשה 2006. אני יודע שיש לה נפח 2000 וטורבו. (מה שמוזר לי שאוטו מנוע מוציא 185 כ"ס וללא טורבו 150 כ"ס... זה לא אומר שהטורבו "קטן"-חלש?) השאלה אם מישהו מכיר עד כמה המנוע הזה טוב, ומאוד חשוב האם זה רכב שאני יכול לשפר אוטו בהמשך הדרך? אם אפשר גם להתייחס בכללי. אמינות, התנהגות כביש וכלל הדברים. אם אולי יש לכם רעיונות אחרים לרכב אשמח לשמוע.
הודעה אחרונה מאת eladdl, -
- 4 תגובות
- 912 צפיות
לפני חודש בערך אבא שלי שם לגולף שלי מגנזיום..... הוא קנה אותם יד שניה (הג'אנטים 15") ובנוסף הוא קנה איתם צמיגים רחבים(גם הם משומשים אבהל מצב מצויין) סה"כ זה עלה לו 3000 ש"ח הג'אנטים והצמיגים..... אני חושב שזה קצת יקר השאלה שלי אם 3000 זה באמת המחיר שלהם ליד שניה....? וכמה הם שווים בערך? למרות לפי מה שאמרו לי החברה של הג'אנטים חברה טובה.... תודה מראש.... לחברה קוראים: tak-one זה הג'אנט עצמו: ואלו הג'אנטים עצמם על האוטו:
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אוקי אז צימצמתי את הבחירה שלי ל3 רכבים: 1-פיאט פונטו. 2-פיאט בראבו. 3-ואופל קורסה. מה אתם אומרים יותר כדאי ליקנות? ללא קשר למובן כמה עולה מה, יש קצת כסף.
הודעה אחרונה מאת yuvali, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם! קודם כל אני ממש שמח שמצאתי את הפורום הזה כי זה בדיוק מה שחיפשתי.. לא מבחני רכב של עיתונאים (ע"ע YNET) אלא מקום שבו אנשים נורמלים והגיוניים שמבינים במכוניות יחוו דעתם. אז ככה, הוקצו לי 50,000 ש"ח לקניית מכונית (אני בן 22). עד עכשיו נסעתי על פז'ו 205 שנת 94 שהיתה סבבה אבל אני רוצה אוטו אחר. קיצר, אני רוצה אוטו קטן (שיהיה אפשר למצוא חניה בקלות), מגניב (לא סוברו ג'סטי למשל), שהטיפולים וצריכת הדלק יהיו נמוכים. אז התלבטתי בין כל מיני- סיאט איביזה, גולף.. בסוף בחרתי פז'ו 206. אז דבר ראשון- אם מישהו יכול לחשוב על אוטו אחר שאולי כדאי לי שיציע. ודבר שני- לפיז'ו 206 יש כמה דגמים - XS, XR, XLINE וכו.. 3 דלתות, 5 דלתות... אני ממש לא מבין בזה. חיפש…
הודעה אחרונה מאת yuvali, -
-
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
למרות שאני לא חסיד יפניות הייתי רוצה לנסות את הרכב שנים 96-97 אוטומט מה דעתכם עליו?
הודעה אחרונה מאת E-S-L, -
- 5 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
התקציב שלי הוא די נמוך, והאוטו הנ"ל מתאים לרוב דרישותי, לא ספורטיבי כמובן, אבל לפחות הבנתי שיש לו צריכת דלק נמוכה חשבתי על גירסאת ה 1500 דיזל, אני יודע שהאגרה והביטוח יהיו יקרים יותר, אבל הוצאה גדולה פעם בשנה מבחינתי זה לא בעיה גדולה. הבנתי שהאוטו באוד חסכוני אמין ונוח. רציתי לשמוע את דעתכם בעניין.. כמה ק"מ לליטר הוא עושה, אמינות, ובכלל כל פיסת ידע שאתם יכולים לתת לי על האוטו הזה. תודה.
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
או שזה ממש ממש מנוע חלש והרכב לא זז ועדיף לחשוב על ה1.4? יש אחת במגרש בפ"ת עם נפח 1.3... אני הבנתי שאיביזה זה רכב כבד ועם ה1.4 קשה לאוטו לזוז מחיפושים בפורום... רציתי לדעת מה ההבדל בצריכת הדלק והביצועים של ה1.3 וה1.4 תודה רבה לעונים
הודעה אחרונה מאת Zboy, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
יש חיה כזאת בארץ ?
הודעה אחרונה מאת tiltan16v, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שבוע טוב לכל חבריי הפורום זקוק לעזרה בבקשה לרכב משפחה שלא יראה "מכוער" שיראה יפה אולי קצת מראה צעיר,קטן,תצרוכת דלק קטנה ,אמין וכ'...... חשבתי על.. הונדה האצ'בק מהדגמים 98-97 או אולי על ההונדה 4 דלתות ומצאתי איזה מאזדה לאנטיס 99 LX 1.6 צבע לבן 117 אלף קילומטר יד שנייה המחירון שלו 47,800 אלף שקל..כמה אתם אומרים הוא שווה? מה עוד אתם מציעים לי לחפש..? אולי גם מאזדה לאנטיס 323F .. בבקשה עזרה.. תודה מראש שבוע מצוין
הודעה אחרונה מאת Golf-VR-6, -
-
חוו"ד על ה - YARIS T 1 2
מאת RedR- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם , לאחר שגיליתי שה 1.93 לא מאפשרים לי לקנות מיאטה החלטתי ללכת על האופציה הספורטיבית / האמינה יאריס T . אני אשמח לקבל חוות דעת עליה , בנוסף לכך אני ישמח לשמוע עד כמה היא נפוצה או להפך עד כמה קשה למצוא אותה . במידה ומישהו מוכר אחד כזאת ורואה את ההודעה , אני מתכוון לקנות אותה באמצע ינואר ( סיבות מחירון ותקציב ) . תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת RedR, -
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום , אני קורא בפורום כבר תקופה ארוכה ורק היום יצא לי לרשום כאן הודעה, אז בקיצור יש לי מאזדה לאנטיס 1.8 אוטומט GLX שנת 2000, האוטו הוא יד ראשונה ואני מתלבט האם כדאי לי למכור אותו ולקנות אודי A3 אוטומטית. האוטו היה של אמא שלי בשנותיו הראשונות ולכן הוא שמור אבל המחירון שלו כבר נמוך מ60K ואני לא בטוח אם ישתלם לי למכור אותו (אני יודע שיש ביקוש..) ולקנות A3.. רציתי שתייעצו לי האם כדאי להשאיר את הלאנטיס כי הוא בסה"כ אוטו אמין פשוט אני מחפש רכב יותר קטן בסגנון הA3 ונמאס לי מהמשפחתית..למרות שיש בלאנטיס סאן רופ והיא נחמדה המראה החיצוני בA3 יפה בהרבה.. הבנתי שעם הA3 יש בעיה של הגיר האוטומט שלעתים נשחק וצריך להחליפו, ואני מתכוון לקנות את הרכב שנת 2001-2002 ..…
הודעה אחרונה מאת Golf-VR-6, -
רכישת רכב אמריקאי חדש 1 2
מאת Svt-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
התקציב 300 אלף ש"ח.הדרישות: כוח פוזה פינוקים כל מה שיש לרכב אמריקאי להציע. הרכב חייב להיות חדש ואני לא רוצה להתעסק עם ייבוא אישי. מה האפשרויות שלי?ומה מומלץ?
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בזמן האחרון התאהבתי ברכב הזה, על איזה גולף אתם ממליצים עד 15,000 ש"ח? גולף שנת 88, יד 3, מנוע בנזין, אוטומט, שעברה 200,000 ק"מ - שווה 8,500 ש"ח?
הודעה אחרונה מאת XENON, -
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מחפש כבר לא מעט זמן רכב באיזור ה30 אלף במצב טוב(עד יד שניה, קילומטרז' הגיוני, מנוע בלי חורים) ומחיר הגיוני (קורולה / לאנטיס / בלנו / לאונה) אבל עד שפעם בכמה זמן מופיעה מכונית כזו היא נחטפת בשניה שבה העיתון יוצא (אני סטודנט כך שאין לי יותר מדי זמן לצוד אותן) . שאלתי היא : מה דעתכם על רכישה ממגרשי טרייד אין לסוגיהם? האם יש סיכוי למצוא שם את מה שאני מחפש? האם יש כאלו מומלצים באיזור תל אביב - חולון? יש סיכוי שמקום כזה יתן לי לקחת את הרכב לבדיקה אצל המוסכניק שלי? תודה. נ.ב - גם טריקים למציאת רכבים במצב טוב חוץ מחיפוש בעיתון ובאינטרנט יתקבלו בברכה.
הודעה אחרונה מאת רז לוי, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה דעתכם על צמד הרכבים הזה מבחינת חלפים וטיפולים? כדאי?
הודעה אחרונה מאת רז לוי, -
-
- 23 תגובות
- 21.8 אלף צפיות
רציתי לקבל בבקשה חוות דעת על מאזדה לאנטיס 323 מנוע 1.6 מודל 99 איך הם? מבחינת אמינות,צריכת דלק נסיעה על הכביש וכ'...
הודעה אחרונה מאת ROEY B, -
- 0 תגובות
- 960 צפיות
למרות שאני לא חסיד של יפניות,אני מעוניין לנסות הפעם. אני מחפש מזדה 323F 96-97 אוטומט יד 1-2 מה דעתכם על הרכב? נ.ב אם מישהו מוכר צרו קשר: [email protected]
הודעה אחרונה מאת djgabi, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום, יש לי אפשרות לרכוש פורד פיאסטה ידנית 1300 סמ"ק משנת 2002. אני מחפש רכב אמין וחסכוני באחזקה ובדלק, וכזה שאוכל למכור בעוד כ-5 שנים. מה דעתכם? תודה, - צבי
הודעה אחרונה מאת rgunv, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו יכול לתת לי פרים טכנים על הדגם הזה, גיר ידני 3 ד'
הודעה אחרונה מאת burshtein, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני נהג יחיד (רווק) ונוסע לעבודה וחזרה כ-80 ק"מ ביום. כרגע ברשותי שרייד 93 1300 ידנית יש לי הצעה לרכישת רכב חברה מזדה לנטיס דגם LX מודל 2002 (נהג יחיד נהג על הרכב) נסע כ-82,000 ק"מ וע"פ הבדיקה אין משהו חריג. המחיר המבוקש הוא כ-26% מתחת למחירון. ושאלותי הן: א. איך הדגם הנ"ל? מומלץ? ב. האם המחיר סביר? כמה אחוזים נהוג להוריד על רכב חברה? ג. האם לי באופן אישי כדאי לעבור ממכונית קטנה למשפחתית (שוב - רווק,נהג יחיד,כ-80 ק"מ בממוצע ליום) דעו לכם כי ע"פ המלצותיכם אחליט אם לקנות או לא אז אשמח לקבל תגובות! תודה....
הודעה אחרונה מאת אביתר א., -
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום מצאתי 306 שנת 94 עם 120 אלף קמ ושלוש ידיים זה נראה לי לא הגיוני בגרוש..... האם יש דרך איכשהו לבדוק אם נגעו בקילמוטרז'? תודהה
הודעה אחרונה מאת V8_וחצי, -
- 23 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום , מצאנו מישהו (שאנחנו מכירים) שרצה למכור את הרנו מגאן שנת 2005 מליסינג יד ראשונה 25 אלף קילומטר מנוע 1.6 ב 70K האם כדאי לבדוק את הרכב לפני הקנייה? , נהג יחיד. הוא מוכר בגלל נסיעה לח"ול. ממה כדאי להיזהר? ותקלות או בעיות נוספות ברכב? איך בודקים איך הוא מעוקל? תודה.
הודעה אחרונה מאת איציק ט, -
- 3 תגובות
- 876 צפיות
שלום, הייתי מעוניין לקבל חוות דעת על איביזה 1.8T/20VT 2001, ועל איביזה קופרה 2 99-2000 (מנוע 2000 אטמוספרי נכון?) קצת פרטים כלליים על כל אחת מהן, מה אתם חושבים על כל אחת, איזו מבין השתיים נחשבת מומלצת יותר, עד כמה יהיה קשה למצוא קופרה במצב טוב ועוד שאר פרטים שאתם מוצאים חשובים.. אם אפשר דגש מיוחד על התנהגות, הנאה, אמינות (אני מניח שדיי זהה לשתיהן, אבל לאיביזות בכלליות..) ובטיחות. כמו כן האם יש דגמים נוספים של איביזה שנחשבים ספורטיביים? תודה רבה מראש על המידע!!
הודעה אחרונה מאת Liran xsi, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
בעקרון אני כבר מתחיל לחשוב על רכב שאיתו אני ארצה להעביר כמה שנים הבאות התקציב יכול לעלות ל 18 אבל כמה שפחות אז יותר טוב (מחיר ביחס לתועלת) בכל מקרה יש כמה רכבים בעיקר שחשבתי עליהם בהתחלה ומה שעמד על הפרק היה רכב ''ספורטיבי'' אבל אז הבנתי שזה כנראה יהיה יותר מדי הוצאות בשבילי ושרכב ספוקטיבי וקטן בתקציב זה לרוב עובר לפחות 5-7 ידיים ככה שזה עקרונית ירד... חשבתי על רכבים כמו פיאט טיפו (1.6), או סקודה פליסיה (1.6) פיאסטה 2 דלתות בלבד (1.4) למישהו יש עוד הצעות? ומה לדעתכם הבחירה הנכונה? בעקרון שיהיה רכב זריז, פשוט יחסית לאחזקה (גם תלוי ברכב ספציפי ולא דגם אבל יש את הסטיגמות אז מה הן במקרים האלה?) ומנוע עד 2.0 יהיה בסדר. תודה מראש לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
- 3 תגובות
- 865 צפיות
אני מאוד דלוק על הרכב הזה ולא מזמן יצא לי להכנס ללוחות רכב ולראות אפשרויות של רכבים מכל האפשרויות נבלטה בפניי 106 XSI אבל כמו שידוע לכולנו היד המינימלית שניתן למצוא אחת לרוב היא 5 והק''מ של רוב הרכבים ממש גבוה ראיתי הרבה רכבים כאלה ויש מצב שאפילו את הרוב מתחת ל 20K וכמובן יד 5-7 עכשיו דעתכם היא שרכב כזה יד 5-7 שנת 93-94 יכול להיות במצב טוב? סביר? נגיד ואנחנו עושים סטטיסטיקה אז לדעתכם הרכבים הם במצב סביר או הם באמת שחוטים? אני אשמח לשמוע ממישהו שחיפש רכב כזה ובדק כמה... מה יצא לו מהבדיקות? ואם קונים אחת ומה שיצא זה שהרכב עם גיר והמנוע במצב לא טוב... כמה יעלה עניין של החלפת מנוע? (פירוקיות? לא יודע...) וגיר... פשוט הרכב מאוד מושך אותי... התק…
הודעה אחרונה מאת system_x,
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 825 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- נירו72
- sperial
- Or05230
- PYA
- chrono
- zaf
- fatboy1340
- Derish
- 1enzo
- Ohad91
- sfargol
- nglancer