Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קטן, קומפקטי (האצ'בק) עד 16 אלף

system_x
שימו לב! השרשור הזה בן 6942 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

בעקרון אני כבר מתחיל לחשוב על רכב שאיתו אני ארצה להעביר כמה שנים הבאות

התקציב יכול לעלות ל 18 אבל כמה שפחות אז יותר טוב (מחיר ביחס לתועלת)

בכל מקרה יש כמה רכבים בעיקר שחשבתי עליהם בהתחלה ומה שעמד על הפרק היה רכב ''ספורטיבי'' אבל אז הבנתי שזה כנראה יהיה יותר מדי הוצאות בשבילי ושרכב ספוקטיבי וקטן בתקציב זה לרוב עובר לפחות 5-7 ידיים ככה שזה עקרונית ירד...

חשבתי על רכבים כמו פיאט טיפו (1.6), או סקודה פליסיה (1.6) פיאסטה 2 דלתות בלבד (1.4)

למישהו יש עוד הצעות? ומה לדעתכם הבחירה הנכונה?

בעקרון שיהיה רכב זריז, פשוט יחסית לאחזקה (גם תלוי ברכב ספציפי ולא דגם אבל יש את הסטיגמות אז מה הן במקרים האלה?) ומנוע עד 2.0 יהיה בסדר.

תודה מראש לעוזרים!

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עגלה מתה הרכב... גם נראה זוועה לטעמי כפי שהבנתי גם התנהגות כביש כלל אין לה וגם הרכב ממש קטן ו 5 דלתות (נדיר למצוא 3 דלתות ואם כבר אז 1.1 שזה ממש עגלה או הדגם הספורטיבי שיקר מדי)

בכל מקרה תודה

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה סותר את עצמך עם דרישות מוזרות.

מצד אחד הS75 עגלה ונראית זוועה ואתה בכלל מעוניין ב3 דלתות, המכוניות שהזכרת אינן 5 דלתות פרט לפיאסטה שגם אותה קשה למצוא והיא גם לא בעלת ביצועים עדיפים על הפונטו.

מה עושה את הפונטו לעגלה? כ"כ חשוב לך התנהגות ואתה שוקל פליסיה?

פיאט טיפו 5 דלתות נראית לך או שאתה בכלל מתכוון לטיפו 3 דלתות?

תעשה סדר בסדר העדיפויות ותקבל תשובה הולמת...

ואל תחשוב שאני מהלל את הפונטו (אני לא) בגלל שאני מוכר אחת, מבחינתי שלי כבר נמכרה והחתימה תוסר כשתועבר הבעלות...

haters will hate

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה סותר את עצמך עם דרישות מוזרות.

מצד אחד הS75 עגלה ונראית זוועה ואתה בכלל מעוניין ב3 דלתות, המכוניות שהזכרת אינן 5 דלתות פרט לפיאסטה שגם אותה קשה למצוא והיא גם לא בעלת ביצועים עדיפים על הפונטו.

מה עושה את הפונטו לעגלה? כ"כ חשוב לך התנהגות ואתה שוקל פליסיה?

פיאט טיפו 5 דלתות נראית לך או שאתה בכלל מתכוון לטיפו 3 דלתות?

תעשה סדר בסדר העדיפויות ותקבל תשובה הולמת...

ואל תחשוב שאני מהלל את הפונטו (אני לא) בגלל שאני מוכר אחת, מבחינתי שלי כבר נמכרה והחתימה תוסר כשתועבר הבעלות...

פליסיה 5 דלתות וטיפו 5 דלתות הם רכבים יותר גדולים מפונטו ועליהם 5 דלתות מבחינתי נראה בסדר אבל פונטו לדעתי עגלה... התנהגות כביש בכלל אין לה, אמינות תלוי, כוח? ממש אין לה...

אני זוכר עוד לבן דוד שלי היה פונטו וכמה שהוא שנא את הרכב...

אין מצב לפונטו פשוט עגלה מדי!

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פליסיה לא יותר גדולה מפונטו.

היא גם בקבוצת ה"סופר מיני", שבה הפונטו נחשבת המרווחת ביותר.

יצא לנהוג קצת על פונטו S55 (הדגם הפשוט והחלש ביותר) בנסיעה מנהלתית רגילה.

ודווקא יצאתי עם חו"ד מאוד טובה על הרכב (לא יודע איך הוא בנהיגה "ספורטיבית").

המנוע קצת חלש וצריך כל הזמן לשחק עם ההילוכים כדי לשמור אותו ברצועת כוח,

אבל הצריכת דלק סופר נמוכה, אפילו בעומסים גבוהים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בכל מקרה אני שונא את הרכב... כולל את המראה שלו (פליסיה יותר יפה לדעתי... ופליסיע גם עם מנוע גרמני בגרסת 1.6)

אני אשמח לשמוע על העדפות בין טיפו לפליסיה ולמה?

מדובר על הדגם המאובזר של טיפו וכך גם פליסיה

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פונטו אין שום מצב... לא באה בחשבון כלל...

אם כבר אז טיפו

מיושן? תלוי עד כמה... אותו מנוע כמו בסיאט אביזה (94-95) והגולפים דור 3

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סקודה פליסיה, בהנחה שאתה מדבר על מודל 95' ומעלה, בעלת מנוע 1600 היא עגלה אמיתית. מנוע ה 1600 שלה חלש ביותר (75 כ"ס) וסה"כ היא לא מכונית מבריקה בשום אופן.

יש הרבה מכוניות קטנות ואמינות בתקציב שלך. בגדול יפנית תהיה יותר אמינה מצרפתייה, אך זה משתנה מאקזמפלר לאקזמפלר ובהתאם להיסטוריית הטיפולים והתאונות (אם בכלל) שלהן.

רכבים קטנים יפנים מומלצים: טויוטה סטרלט, דייהטסו שרייד, סובארו ג'אסטי וסוזוקי סוויפט. רכבים שניתן לסמוך עליהם בעיניים עצומות אם טופלו כראוי.

יפנית קצת יותר מגודלת אך בעלת אמינות פנטסטית היא הסובארו DL המוכרת.

צרפתייה קטנה ואמינה (יחסית) היא ה 205.

יש עוד כמה מציא'ס, אבל אלה המומלצות ביותר לתקציב שלך.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

וזה אומר מנוע 1.6 עם 75 כ"ס שהופך את האוטו לטיל בליסטי?

:roll:

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה בדבר הונדה סיויק הצ'באק מהשנתונים המוקדמים.

רכב עם מנוע די טוב בקבוצה אבל למצוא אחת במצב טוב יהיה קשה מאוד.

רוב הרכבים האלה עברו התעללות של ערסים או זכו לכמה "קישוטים".

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איציק אולי אפשר אבל את הדגם עם מנוע 1.5 (אבזור עלוב וגרסה זולה במיוחד מבחינת האבזור והכל)

הגרסה 1.6 יקרה הרבה יותר וקשה מאוד למצוא אחת במצב טוב כמו כן נמכרות הרבה מעבר ל 18 אלף

106 אפשרי אבל ידיים (קשה למצוא נמוכה... זה מתחיל בעיקר מיד 5 ועד 17)

עוד הצעות?

וכל הג'אסטי וסויפט... אני צעיר ועם זאת אני רוצה להנות טיפה לפחות מהמראה של האוטו (נשמע מוזר אבל ככה זה )

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

וכל הג'אסטי וסויפט... אני צעיר ועם זאת אני רוצה להנות טיפה לפחות מהמראה של האוטו (נשמע מוזר אבל ככה זה )

תשמע, טיפו ופליסיה זכו בתואר המכונית היפה ביותר באירופה לשנת 1927.

ללא ספק אם מראה (פוזה) מושך אותך תלך לכיוון של האצ'בק ספורטיבית ישנה שחוטה וחבוטה. מאמינות רבה לא תהנה, כמו גם מזלילת הדלק שהיא תפגין.

תחליט מהם הדברים החשובים לך ביותר מהרכב (בטיחות, חסכוניות, אמינות, ביטוח זול, פוזה) ואז נוכל להמליץ על רכבים שיתאימו לך יותר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 6942 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...