ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,555 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 888 צפיות
שלווםםם.... אני מחפש רכב עד 43000 שקל... שיהיה חסכוני ביטוח לא יקר... ויחזיק מעמד לאורך זמן ושאני ימכור אותו אני לא יפסיד עליו... אני אשמח אם תעזרו לי.... ומה אתם אומרים על רנו מגאן?? או מה אתם אומרים על יונדאי אקסנט 2000 ?? אני אשמח ממש אם תעזרו לי....
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 2 תגובות
- 908 צפיות
לאחר שהקליאו שלי הושבתה בגלל איזה זקנה מטומטמת שלא רואה עצור......... אני מתחיל לחשוב על כיוון חדש עד שאני יקבל את הכסף מהביטוח...... האמת שחשבתי על 306,הרצתי חיפוש הבנתי שהיא לא מתאימה לצרכים של כל אחד...... יש לי תקציב של 15 אלף לאוטו........ אני מחפש אך ורק ידני,1.4-1.6,הגה כח מה שמאוד חסר לי בקליאו ואבזור בסיסי של ח"ח נ"מ.... בנוסף לכך הבנתי שהאמינות זה לא השיא שלה.....אם אני ימצא אחת במצב טוב התקלות יהיו רבות או שכמו כל אוטו ישן בערך?.......יש לי כבר ביטוח לשנה כך שזה כבר לא כלול בהוצאות... האם 1000-1500 שקל בחודש יספיקו לאחזקה שוטפת של אוטו כזה?? האם בכלל ניתן למצוא 306 סבירה במחיר של 15K? בתודה לעונים! סיימון
הודעה אחרונה מאת SIMONSS, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שמי חיים קלינפלד, אני גר ברחובות וברצוני להזהיר אתכם. ברצוני לספר לכם סיפור קצר, לפני כחודשיים רכשתי רכב - פיאט פונטו 97, יד שלישית , 80,000 ק"מ במצב מצויין. ניגשתי עם המוכר למשרד הרישוי וביצעתי העברת בעלות, והרכב הועבר על שמי .כעבור שבועיים הגיעו לביתי פקידי הוצאה לפועל ולקחו את הרכב! התחלתי לבדוק מה קרה, הסתבר כי הבעלים הראשון של הרכב משכן את הרכב לבנק (קיבל הלוואה כנגד הרכב ולא החזיר את ההלוואה) השיעבוד של הרכב נרשם ברשם המשכונות אך הודעה על כך לא עברה למשרד הרישוי. על פי החוק במדינתנו הנהדרת אין חובה לרשום את המשכונים במשרד הרישוי, כך שהרכב הועבר של שמי אך לא היה שלי בפועל.…
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה דעתכם על ג'סטי 92-94 אוטומטית? האם יש בעיות מיחדות לתיבת הילוכים? ראיתי דגם עם גיר רציף. האם מומלץ? האם יש דגם לא רציף של תיבה אוטומטית? עד כמה אוטומט פוגע בצריכת דלק?
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
-
שלום לכם , לאחר כשנה וחצי עם ג'סטי ( שזה רכב מעולה : אמין , נוסע מצויין , חסכוני ) החלטתי שאני לא יכול יותר עם רכב משמעם ... והחלטתי לעשות צעדים לכיוון הגשמת חלום ילדות עתיק יומים: מיאטה . תוך כמה חודשים קצרים ( בשאיפה ) יהיה לי את התקציב למיאטה 95-97 . רציתי להתעייץ אתכם לגבי הקנייה : מה לבדוק , מה הנקודות הקריטיות של הרכב הזה , מה החסרונות שלו וכו' , נושא האמינות מאד חשוב לי , אני לעולם , אבל לעולם ( גם לא בליסינג ) לא יחזור לרכב צרפתי , לעולם !!. האם יש אלטרנטיבה ראויה : z3 ? . 318 cabriole אשמח לקבל פרטים בעניין , * לא מילדים בני 16 בלי רישיון בבקשה.
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, האם יש למישהו ניסיון עם הרכב קאיה קלארוס? ממה שקראתי בפורום הוא אמין אך הוא לא סחיר. בעיקרון אני מחפש רכב בטווח המחירים 25,000-35,000,משפחתי ,מרווח ,אמין והרכב הנ"ל ממה שהבנתי עונה על הדרישות שלי. אשמח לשמוע את דעתכם. תודה דודי
הודעה אחרונה מאת dudi79, -
- 25 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מנוע 1300-1400 תקציב של 10 אלף שקל פלוס מינוס,בהנחה שכל המכוניות הנ"ל במצב שמור וטוב. מבחינת אמינות,צריכת דלק,ומחירי חלקי חילוף. אני מכרתי את הג'אסטי שלי בגרושים למכונאי כי מסתבר שרימו אותי והג'אסטי שלי שווה לתחת. הפעם אני מביא מכונאי שאני מכיר אותו שייבדוק,וגם אחרי הבדיקה שלו שולח לבדיקה נוספת במכון. תודה רבה רבה לעונים
הודעה אחרונה מאת Zboy, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אני מחפש אותו בתקציב הנ"ל, רצוי יותר קרוב ל20K, אני קצר מאוד בכסף לכן אני צריך מכונית עם צריכת דלק מינימלית = גיר ידני, אוטו קטן (מצדי שיהיה לבנאדם אחד חח) [עוד פעם מטעמי צריכת דלק]. אני לי ממש צרכים ספציפים חוץ מזול לתחזוקה = דלק ותיקונים. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני מחפשת רכב בסביבות 45K שח חייב להיות אוט' לא יסע הרבה ז'א בית עבודה בעיקר בעיר עדיפות לרכב קטן אמין וחסכוני אשמח לקבל המלצות
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי חבר שא ממש מבין במחשבים אז אני כותב בשמו. הוא מחפש לקנות רכב יד שניה עדיף כמה שיותר חדש (שנת 2000 ומעלה). התקציב שלו הוא בערך 55K ש"ח. מה שחשוב לו שיהיה רכב נוח, מרווח, מהנה לנהיגה ושבמקרה של תיקונים החלפים לא יהיו בשמיים (כגון קבוצת פולקסווגן). הציעו לו 406 שנת 2000-2001 אך הוא לא ממש בטוח. יש אופציות נוספות? (אופל אסטרה, קסרה ???). תודה לכל המשיבים.
הודעה אחרונה מאת omri75, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני מעוניין במשפחתית צנועה בתקציב של 70-80K. ה-307 והסיביק נראות כאפשרויות מעניינות. מי עדיפה לדעתכם? האם קיימים יתרונות חסרונות בולטים ברכבים אלו?
הודעה אחרונה מאת biker boy, -
-
מחפש רכב אמין עד 20K 1 2
מאת Gunman-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אני מחפש רכב אמין וקומפקטי(5 דלתות) 4 גם בסדר העדפה ל 5. שיהיה אוטו חזק ומהנה גם אבל הכי חשוב לי אמינות שלא יצריך אותי כל שני ושישי ללכת למוסך וגם חסכוני בדלק תקציב של 20Kמינוס מומלץ שנתון גבוה יחסית מ94
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 5 אלף צפיות
האם האוטו הזה שווה הסתכלות 1.יש מחלות תורשתיות 2.אמינות 3.חסכוניות 4.שירות בארץ טוב וגם דעה כללית של המשתמש מה הוא חושב אני עכשיו בחיפושים אחר רכב צריך דעות בבקשה תעזרו לי אני מתוסכל
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אפשר לדעת קצת על הרכב הנ"ל צריכת דלק, אמינות, שירות, מחלות תורשתיות התנהגות כביש, איך האוטו בכללי מה דעתכם.
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אז ככה מצאתי 3 מכוניות שנראו לי הכי סבבה. אני אפרט עליהן כאן אז בבקשה תנו תגובות ותגידו מה הכי כדאי ולמה. כי יש לי התלבטות קשה אז ככה נתחיל מהרכב הראשון זוהי פיאסטה דינמיק 1300 שנת יד שניה 98 גיר רגיל עברה 74 אלף ק"מ רוצים עליה 20 אלף. האוטו השני זאת פז'ו 205 גיר רגיל שנת 98 1400 חלונות חשמל וג'אנטים עברה 140 אלף ק"מ יד רבעית רוצים עליה 19 וחצי אלף. האוטו השלישי זוהי מיצובישי סופר לנסר שנת 94 יד שניה עברה 130 אלף ק"מ מנוע 1600 ידנית האיש רוצה עליה מחירון. תודה רבה רבה לעונים אתם תעזרו לי מאד
-
- 2 תגובות
- 923 צפיות
שלום לכם מצאתי רכב ממש חמוד 306 XT 1800 שנת 95 3 דלתות ממש בובה עכשיו הבעייה זה שהרכב אוטומט..הבעלים אומר שהוא החליף גיר לא מזמן שמעתי ביקורות לא טובות על הגיר אוטומט של ה-106 וה-306 מה דעתכם על הגיר הזה? ועוד שאלה מה תצרוכת הדלק של הדגם שציינתי? תודה!
הודעה אחרונה מאת ירחמיאל, -
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
המעומדות הינן מכוניות סאלון. 1.) טויוטה קאמרי 2.4 2.) פיג'ו 607 2.2 3.) ניסאן מקסימה 3.0 את הקאמרי אני מכיר מ - א' ועד ת' וככל הידוע לי היא עולה על השתים הנותרות, אך אשמח לקבל התיחסותכם לנקודות הבאות, המבדלות את השלושה א.) בסיס גלגלים ב.) התנהגות כביש ג.) הנאה מנהיגה עד כמה שניתן ד.) בטיחות, ואמינות.
הודעה אחרונה מאת tavor, -
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
חבר שלי מחפש רכב ספורט בתקציב של 50 אלף שקל הרכב צריך להיות בעל מנוע 1.8 לפחות, לא חייב להיות אמין אבל שיהיה מרשים וגיר לא משנה בנתיים יש כמה אופציות שענינו אותו יונדאי קופה רנו מגאן קופה הונדה סיוויק ואקורד יש עתיד הרכבים שהוא לא אהב פיאט בכללי פיזו דגמי ספורט מאזדה MX3 ומיאטה רכבים משפחתיים ומנהלים בכללי אם יש לכם עוד הצעות אני ישמח לקבל
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
מה ההבדלים בין ניסן פרימרה לבין ניסן מקסימה חוץממחיר איך ניסן פרימרה בהשווה לרכבים כמו: מזדה 6 C5 הונדה אקורדוכו" בנתונים כמו: בתיחות, איבזור,שמירת ערך , אמינות , מחירהחזקה ותיפולים שוטפים,ביקוש בשוק(אם הביקוש הוא יחסית נמוך למכוניות אחרות אז אפשרלשחק יותר אל מחיר ) כל מידע נוספ שתיתנו לי על רכב ניסן פרימרה יתקבל בברכה תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת boris.m, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 924 צפיות
אני מתלבטת בין כמה רכבים קטנים סביב ה 50K שח פיז'ו 206 מזדה דמיו סוזוקי איגניס הרכב יסע בעיקר בעיר ולא הרבה מה דעתכם בכלל וכמו כן חות דעת על ה206
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
-
מכוניות דומות ל-156 1 2
מאת DJO-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 27 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אהלן, לצערי הרב ככל הנראה האלפא תושבת . (156, 99', ידנית, 2.0). אנחנו נחפש 156 חדשה אבל בגלל נדירותן רציתי להתייעץ איתכם גם בנוגע לאופציות נוספות. דרישות: כסף שנרצה להוציא 120K (גמיש). ידני. התנהגות טובה. יפה. 4 דלתות ומעלה. בטיחותי (ביי ROVER 620). מודל 2001 ומעלה. תודה
הודעה אחרונה מאת pasparto, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכם , כרגע חזרתי מבדיקת רכב בקומפיוטסט ת"א. הרכב הוא פורד פיאסטה דינמיק 98 (1.25 גיר רציף) 92000 ק"מ תוצאות הבדיקה (אפרט רק את הדברים שנראים הכי קריטים) מנוע: 55% מייצר 73 כ"ס (לעומת 75 בנתוני יצרן) בלוק מנוע - רעש יתר,נזילת שמן בוכנות - תצרוכת שמן מהצילינדרים ראש מנוע - נקישות , רעש יתר בגל זיזים מערכת תזמון - רעש יתר,רעש שסתומים,החלף רצועת תזמון (אחרונה הוחלפה ב 60000) מערכת דלק והצתה - סיבובי סרק גבוהים,חישנים מערכת פליטה - לתקן צינור\דוד עמם מיתלים: 70% מיתלה קדמי-זוית שפיעה חיובית (בצד ימין סטייה של 14 Feet/Mile) צמיגים במצב בינוני מערכת הנעה : 73% תיבת הילוכים אוטומטית- רעש יתר,רטיבות גל הנע\ציריות: מרווחי יתר …
הודעה אחרונה מאת V8_וחצי, -
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הסתכלתי בכתבות ולא מצאתי איפה אפשר לבדוק באינטרנט אם רכב משועבד או ממושכן?
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 0 תגובות
- 684 צפיות
סקסו שנת 2000 היתה שנתיים בליסינג ואחכ אצל אדם פרטי- כמה מקובל להוריד מהמחירון?
הודעה אחרונה מאת jlavi2002, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רציתי את דעתכם בקשר לקניית אונו טורבו ,כמה אתה חושבים שכדאי לשלם מקסימום אל אונו טורבו יד ראשונה שככל הנראה לא עברה התעללות?
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הי, היום נהגתי באופל אסטרה GSI 2200 אוטומט, אין ספק אחת המכוניות, רכות כזאת ומנוע כזה עדיין לא ראיתי. הבחור מוכר את האוטו, שנת 2001, הוא מטפל בו יותר טוב מאשתו, מכיר כל בורג ובורג, ומטפל רק במוסך מורשה. האוטו מאובזר לגמרי ונראה במצב מצויין ויותר. המחיר הוא מחיר מחירון, צריך לבדוק לגבי המחיר בדיוק אבל בסביבות ה 60 פלוס. בקצרה, אם תוכלו לפרט מניסיונכם, לקנות או לקנות ? האמתי שחשבתי להשקיע הרבה פחות על אוטו, לקנות פג'ו 206 ולהשקיע 40000, ולהחליף בעוד כמה שנים, אז השאלה האם האוטו הזה יכול להחזיק עוד 8 שנים לערך ללא בעיות קירטיות, כי אם ככה אז שווה לי להשקיע עכשיו את הכסף...
הודעה אחרונה מאת Blerofon, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אהלן מה המצב? יש לי שאלה: אני רוצה לקנות מכונית מיני כזאת חמודה וחשבתי על כמה אפשרויות: פיאט פונטו, סיאט איביזה, סוזוקי סויפט, אופל קוסה, פג'ו 306, פג'ו 106 ורנו קליו התקציב שלי זה 22 אלף פחות או יותר והשנתון של המכוניות בהתאם לתקציב. השאלה שלי היא איזה מכונית הכי כדאי לקנות כאשר השיקול העיכרי שלי הוא שהמכונית תהיה חסכונית במחינת הדלק. לא ממש משנה לי כמה כוח יש לה ולכמה קמ"ש היא מגיעה הקטע של החיסכון הכי חשוב לי כי אני בן 17 ואני לא ממש יכול להשקיע המון כסף על דלק. אשמח מאוד עם תענו לי. בתודה מיכאל .
הודעה אחרונה מאת RedR, -
- 2 תגובות
- 973 צפיות
החלטתי ללכת על צרפתיות. אם נשווה את הסיטרואן AX לדגמי פיג'ו באיזה רמה היא? אני קראתי בחיפוש שהיא כמו ה205...אם זה ככה אז אני אעדיף לחכות ולחפש 106... ההורים נותנים תקציב של עד 13 אלף. אה ועוד משהו...עד כמה ההבדל בצריכת הדלק בין מנוע 1.2 למנוע 1.4? תודה רבה רבה לכל העונים,מצטער שאני מנדנד לכם ככה,פשוט רכב ראשון אני נפלתי חזק והחלטתי הפעם לקנות לאט ובטוח...בג'אסטי רימו אותי: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=91806
הודעה אחרונה מאת Zboy, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
קודם כל שאלה-יש רכב במחיר הזה עם כריות אוויר?מאז התאונה אני לא מוכן לקחת סיכון עם רכב בלי כריות.אם אין,אז תודה שקראתם וערב טוב... ואם יש-אני מחפש משהוא נחמד שהמחירון שלו עד 8K,שיהיה מה להוריד...אונו נשללה על סמך הכריות אוויר. תודה!
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
מודל 95 או 96 מה אתם אומרים על הרכב הזה הוא טוב? כדאי לי לקנות אותו??? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת israelbartal, -
-
מי מחובר 29 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 381 אורחים (הצג רשימה מלאה)