ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,563 נושאים בפורום הזה
-
מבקש דעתכם על שרייד סדן 1.5 אוטומט : אמינות, עלות אחזקה, צריכת דלק. אשמח לקבל קישור ל-SPEC, לא הצלחתי לאתר את הדגם ב-CARFOLIO.
הודעה אחרונה מאת Svt, -
מישהו יכול לתת לי פרטים בקשר ליבוא אישי ??? הייתי רוצה ליבא גולף R32??? נראה לכם שיאשרו לי ? מה התנאים ?? כמה מכס משלמים ?? ומשלוח ימי כמה יעלה בערך ?? תודה
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מעוניין לקנות רכב. פגרו שנת 97 ארוך דיזל ידני או דיסקברי 94? מישהו יודע מה ההבדלים המשמעותיים בינהם ולתת עדיפות? תודה!
הודעה אחרונה מאת Svt, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
בעוד כמה חודשים אני הולך לעלות על הכביש וחשבתי על כמה מכוניות האפשרויות הם: 205 gti 106 rally 206 xs צריך להיות אוטו טוב וקומפקטי שלא יבקר יותר מידי במוסך אבל שייהיה ספורטיבי =] לא מחייב לתת לי הצעות מהנ"ל רק הבאתי דוגמאות למכוניות שחשבתי עליהם תודה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת ^The_ScorpioN^, -
-
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
לכל הפורום שיהיה לילה טוב!!! אז ככה... כמו שהבנתם מהכותרת של האשכול אני חדש בפורום ונהג חדש בכלל... בעוד מספר שבועות אני אגיע לסכום של 6000 ש"ח, ורציתי לדעת על איזה רכב אתם ממליצים לנהג חדש כמוני (סכום שצויין לעיל כמובן)? עכשיו תראו... בגלל שאין לי ממש הרבה ניסיון על הכביש ("הרבה"... הניסיון שלי אפסי :\) אני לא רוצה רכב שיטוס לי ושאנ'לא אוכל להשתלט עליו... אני רוצה רכב אמין שאני אוכל לצבור איתו ניסיון מעשי על הכביש ושאנ'לא אצטרך לבזבז איתו את הזמן במוסך כל שני וחמישי... שוב, התקציב שלי צויין לעיל (6000 ש"ח, ניתן לחרוג טיפה במחיר אבל לא להגזים )... בתודה רבה מראש ובברכת סוף שבוע מצויין - אריה. נ.ב.: אם אפשר אני נורא רוצה שהרכב יהיה ידני, לא אוטומאט... (ושכמו…
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- 4 תגובות
- 842 צפיות
שלום לכולם, כמו שכתוב בכותרת אני מחפשת רכב בתקציב הנ"ל וכרגע מתלבטת בין סקודה פביה וסיאט איביזה (שתיהן בשנתונים 2000-2002 בערך). הסיבה שאני צריכה רכב היא שאני לומדת בירושלים וגרה באיזור המרכז, אז חשוב לי שהרכב יהיה חזק מספיק לעלות את ירושלים כמעט כל יום (אני לא רוצה שיסע על 120 אבל גם לא על 40) וגם מאוד חשובה לי האמינות ויהיה נחמד אם הוא יהיה חסכוני בדלק. פחות אכפת לי מראה ספורטיבי, אבזור, תא מטען גדול וכו', ואין לי שום בעיה עם 3 דלתות, בשמחה אפילו. בקיצור, לא ממש אכפת לי איך הרכב נראה רק שיסע כמו בן אדם ושלא יראה מוסך יותר מדי. מה דעתכם ? מי עדיפה מבחינת הפרמטרים שהזכרתי ומי יותר בטוחה ? ואם למישהו יש נסיון עם אחת מהן אני אשמח לשמוע חוויות. חוץ מזה אם יש עוד רעיונ…
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -
פוקוס או C4?
מאת Ran_16-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אנו מתלבטים בין הפורד פוקוס לסיטרואן C4. יש לציין שאלה שתי האפשרויות היחידות ש"ננעלנו" עליהן ואין לי חיבה ליפניות אלא בעיקר לאירופאית (וצרפתיות בעיקר). הרכב כמובן חדש. נורא אהבתי את הצורה של ה-VTR (דגם חדש יחסית עם מנוע ה-1.6 בצורה של ה-VTS), ולכן זהו הדגם המדובר. אשמח אם תתנו לי כיוון מה אתם מעדיפים למרות שכרגע אני רק בכיוון ה-C4. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי. חבר ראה כזו למכירה 91 1800 אוטומט 170000 ק"מ. מעבר לעובדה שצריכת הדלק גבוהה. מה אתם יודעם לספר לי מבחינת מנוע, גיר אוטומט,מה לבדוק בעיקר ונקודות תורפה של האוטו. תודה אורן
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
בלנו או כריזמה 1 2
מאת גיא77-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
חברים יקרים אני מתלבט בקניית רכב בין בלנו שנת 2000 יד ראשונה 100 אלף ק"מ לבין כריזמה יד ראשונה שנת 98 70 אלף ק"מ . מה שחשוב לי זה : אמינות, מחיר וצריכת דלק מה לדעתכם כדאי ? תודה המתלבט
הודעה אחרונה מאת oren1001, -
-
- 6 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום רב. סיאט לאון מודל 2002 : מנוע 1600. גיר ידני. דגם סיגנו. עשיתי חיפוש ולא מצאתי חוות דעת מספקות באשר ל : אמינות המכלולים השונים ברכב - מנוע, גיר, חשמל. צריכת דלק. בטיחות. "סחיבה". "סחירות בשוק". אודה לכם על השלמת המידע.
הודעה אחרונה מאת koka, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני עומד ביפני רכישת רכב לאחר שמכרתי את האיביזה 93 שלי אני לא יודע כל כך במה ליבחור הרבה אומרים לי ללכת על האיביזה שנים 97-98 ויש גם כאלו שאומרים ללכת על רובר 216 אני הבנתי שרובר פשטו את הרגל והחלפים יקרים אני לא יודע הרבה על האלפות אבל מישהו אמר לי שיש לה בעיה בחלפים בקיצור אני מחפש רכב של ליקראת סוף שנות התישעים בתקציב של 20.000-25.000 אלף שקל משהו של צעירים לא חייב ספורט" רציתי לדעת מה אתם חושבים במידה ואפשר לפרט כמו עדיפות צריכת דלק נוחות עלות האחזקה ובעיות נפוצות ? נ.ב רובר 216 שנת 97-98 +מגנזיום+חלון גג 1.6 אפשר לימצוא ב20.000 שקל מה אתם חושבים? תודה *** עריכה - מעצבן לקרוא הודעות בלי סימני פיסוק ***
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום אולי זה לא קשור לפרום התייעצות אבל רציתי להתייעץ איתכם בקשר לעניין חשבו לטעמי. אוקי אז ככה עוד חודש נגמר לי המלווה ואני כבר רוצה להתחיל לחפש אוטו , ולא לבזבז זמן. עכשיו אני לא יודע מה אני רוצה מעצמי: מצד אחד ידני זה גיר יותר חסכוני , יותר מהנה לנהיגה, והאחזקה שלו זולה. מצב שני אוטומטי זה יותר נוח, זה לא מסיח את דעתך באמצע הנהיגה ויותר פשוט לתפעול ולא צריך להסתבך עם הקלאצ' והכל. אני לא יודע איזה גיר אני מעדיף, ידני זה מסיח את הדעת באמצע הנהיגה וזה ממש מעצבן, לפי דעתי, להעביר כל 5 דקות הילוך. מצד שני עם אני יתחיל עם אוטומטי עכשיו אני כבר לא ינהג יותר על ידני בחיים כי אני כבר יתחיל להתרגל לאוטומט או לשכוח על ידני. אוטומטי זה יותר נוח, מצד שני…
הודעה אחרונה מאת ibiza-cupra, -
-
- 1 תגובות
- 671 צפיות
היי. מה דעתכם על אחת שכזו. 91 דגם 1400 5 הילוכים עם מזגן 4 דלתות. איך מבחינת סחירות? אמינות? נקודות תורפה ומחלות אופיניות? תודה אורן
הודעה אחרונה מאת yonix250, -
קאדילאק CTS
מאת Svt- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לאחר התלבטות קשה אני כנראה ילך על הרכב הזה. למישהו יש ניסיון איתו?מומלץ?אמין?אילו תוספות מומלצות?כל דבר יעזור. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת eladdl, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אני מעונין לקנות VR6 רציתי לדעת אם זה קודם כל מכונית שמתאימה לנהג חדש חדש בלי הרבה ניסיון על הכביש? אם יש בכלל בארץ VR6ים לא משופרות? כמה שניות מ-0 ל-100 זה בא מהחברה בלי שיפורים? איזה נפח המנוע יש לה? אם זה הגיוני שראיתי אחת אוטומטית? שמעתי שמשהו בטורבו שלה מיוחד... מה מיוחד? וגם שמעתי שזאת מכונית ממש מיוחדת... מה מיוחד בא? למה היא כל כך טובה? תודה מראש לכל העונים!!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אבא שלי החליט לקנות עוד אמריקאית אחרי שהקודמת הלכה לעולמה בתאונת דרכים (לא לדאוג - אמא בסדר) הוחלט בבית שאנחנו נקנה ביואיק לקרוס CX שנת 2006, ורציתי לדעת אם למישהו כאן יש ניסיון עם הרכב (כמה מועט שהוא לא יהיה), ועם רמות האבזור השונות (CXL ו-CXS) תודה מראש, יוליה
הודעה אחרונה מאת yoelbe, -
-
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אבא שלי מעוניין לקנות רכב חדש מהחברה בסביבות ה-135K חשבנו על האימפרזה מנוע 2000 מישהו עשה עליה נסיעת מבחן? יש המלצות לרכב אחר אולי? תודה.
הודעה אחרונה מאת LEGACY 1.8, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם שמחתי להיצטרף לפורום . יש לי שאלה מאוד חשובה מבקש להיתייחס ברצינות!!!! ליפני כמה ימים קיבלתי ירושה ואני נורא רוצה מכונית ספורט יש לי פורד פייסטה 87 ואכשיו יש אפשרות להיתקדם אני נורא מבולבל מכל המיבחר של המכוניות הללו אשמח אם תעזרו לי תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
צהריים טובים לכולם ! בתחילת שבוע הבא אני מתכנן לרכוש מכונית חדשה למשפחתי (4 נפשות) ומעוניין ביעוץ קנייה... נתחיל מהתקציב שהוא עד 125 אלף שקל ומן הסתם הנפח מנוע שמגיע בתקציב זה הוא 1600 סמ"ק ביקרתי באולמות התצוגה השונים ואם אפשר ככה לסנן , נראה שהמזדה 3 והסיטרואן c4 הכי רלוונטיות עבורי (יש ברשותי כבר מזדה לאנטיס שנת00 1800 סמ"ק glx ) מכיוון שהתקציב די מוגבל הדגמים הרלוונטים הם הבסיסים של אותם דגמים : 3 active ו c4 sx רציתי לדעת מהי המלצתכם לדגמים אלו בפרמטרים הבאים : חווית נהיגה , עיצוב ,איבזור ,בטיחות , ערך שוק לאחר מספר שנים וכו וכו כל ביקורת , המלצה תתקבל בברכה מחכה לתגובות תודה רבה
הודעה אחרונה מאת IID, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם ובוקר טוב אני עומד ביפני רכישת רכב לאחר שמכרתי את האיביזה 93 שלי אני לא יודע כל כך במה ליבחור הרבה אומרים לי ללכת על האיביזה שנים 97-98 ויש גם כאלו שאומרים ללכת על רובר 216 אני הבנתי שרובר פשטו את הרגל והחלפים יקרים רציתי לדעת מה אתם חושבים במידה ואפשר לפרט כמו עדיפות צריכת דלק נוחות עלות האחזקה ובעיות נפוצות ? נ.ב רובר 216 שנת 97-98 +מגנזיום+חלון גג 1.6 אפשר לימצוא ב20.000 שקל מה אתם חושבים? תודה
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כמה תעלה לי בסופו של דבר מוסטאנג משנת 80 שאני קונה מאיביי ב 2000 דולר? ואני לא מדבר על החיזוק, על הפחחות, על השחזור, אני מדבר רק על ההוצאות בנטו, אחרי המכס, או ההובלה, או מה שזה לא יהיה.
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב, רכשנו היום רכב חדש - פג'ו 206 מודל 2002. שילמנו עליו כ 1000 ש"ח פחות מהמחירון. את הרכב רכשנו מזוג מבוגר ומבוסס כאשר ע"פ כל המסמכים שניתנו לנו נראה כי האישה היא בעלת הרכב והוא מיד ראשונה. המוכרים הראו לנו מכתב המודיע שהרכב היה בשיעבוד עד לתום התשלום עליו ושהשיעבוד הוסר. כעת בפשפוש בכל תאי הרכב מצאנו שני מסמכים הקשורים להתקנת מערכת המיגון - אחד מחברת לובינסקי והשני מחברת קוברה - בשניהם מופנה המכתב לחברת "בלו-ליס" ולא לבעלת הרכב. חשוב לציין שבספר ההדרכה של הרכב ישנו דף חתום של לובינסקי ובו כל הפרטים של הקונה - אין זכר לחברת "בלו-ליס". האם שני המסמכים שמצאנו מיוחסים לכך שהרכב נקנה בתשלומים ו"שועבד" או שמא זהו רכב מליסינג בתחפושת ועקב כך בעצם היה שווה פח…
הודעה אחרונה מאת RedR, -
-
- 5 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
ראיתי 206 מודל 2002 במצב שמור , הבעיה היחידה היא שהמוכר טוען שעקב "תאונת חנייה" הוחלפה קורה אחורית , ונקבעה לרכב ירידת ערך של 5%. נראה שהוא רוצה למכור ומוכן לרדת יותר מ 5% ממחירון. קודם כל (להשכלה הכללית) - מה ההשלכות של ירידת ערך (מלבד ההשפעה על המכירה העתידית) ? האם כדאי בכלל להתעסק ??
הודעה אחרונה מאת Yaro, -
- 21 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, בזמן האחרון חשבתי הרבה על מכירת הרכב שלי, סופר לנסר 95. ובמקום לקנות בי אמ וו 316 אוט' שנת 89-88. בכל מקרה, מה שאני רוצה לשאול אותכם. האם כדאי בכלל לחשוב על זה?, כלומר אני יודע מעט מאוד על האוטו הזה ואשמח אם תשתפו אותי בידע שלכם. אני יודע שהחלפים, טיפולים וביטוח יהיו יקרים יותר, אבל בכמה? האם לאוטו יש תקלות מיוחדות ( גיר אוט' שיחזיק מעל ל15 שנה ויהיה תקין?). אשמח בכלל אם תרחיבו על האוטו בכללי. המחירון של הלאנסר שלי בסביבות ה 20K, נגיד ואני יוריד ל 17K, האם אתם ידועים באיזה מחירים נסחרות הבימרים הישנות הללו? תודה.
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני קונה קליאו בי 2002 1400 יד שנייה 40000 ק"מ . ע"פי מחירון לוי יצחק היא שווה ***נמחק המחיר מהמחירון *** אני קונה אותה ב50000 כולל טסט וביטוח לשנה (חובה ומקיף) . כולל אמבולייזר עם קוד וכולל רדיו דיסק . ( כולל כמובן כל הפריטים מזגן , חלונות חשמליים וכו'... ) אני קונה ב-50000 שקל בתשלומים של 2000 שקל בחודש למשך 25 חודשים . רציתי לדעת אם זה משתלם ? מה אתם חושבים .
הודעה אחרונה מאת msigal, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ראשית - תודה שנכנסתם לאשכול השאלה שלי. למען גיחוי נאות - אינני מוגבל מדי בתקציב, אך כיוון שלא היה לי רכב מאז קבלת הרשיון אין לי רצון להשחיט רכב טוב, ולכן אני שוקל לרכוש לי שפן ניסוים בדמות פורד פיאסטה B קטן. אינני חובב ביצועים כלל - המטרה שלי זה להסתובב בתוך העיר ( פריפריה - סדר גודל של 25,000 איש) ופעם או פעמיים בחודש נסיעה לי-ם ( כ - 220 ק"מ הלוך ושוב) כולל המאמץ הכרוך בעליות. הפיאסטה B שהציעו לי נראית מתאימה לי מבחינה אבזורית וחיצונית, שנת 89, קילומטראז' לא ידוע מכיוון שיש בו רק 5 ספרות, מנוע 1300, 4 הילוכים כמדומני. השאלות שלי לחברי הפורום הנכבדים הן: 1. האם הרכב מתאים לצורכי הנסיעה שלי, כלומר בתוך העיר פה ושם + י-ם פעמים בחודש? 2. האם הוא יכול לסחוב בדרך לי…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אחרי שנואשתי למצוא יאריס או סיריון מפרטי במצב סביר... מחיפוש בלוחות נוכחתי שיש די הרבה 206 למכירה , הכיוון הוא שנתון 01-02 הדרישות מהרכב הן: נוחות,בטיחות,אמינות,צריכת דלק נמוכה\סבירה הרכב יצטרך לנסוע רמת גן - נתניה כל יום הגטס קצת יותר זולה (אפשר לקחת שנתון גבוה יותר) מה עדיף ? אני מבולבל...
הודעה אחרונה מאת גל1, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 14.1 אלף צפיות
רציתי לשאול אנשים שקנו את רכבם במכרזים האלה של המדינה לרכבים משטרתיים או של משרדי ממשלה לשעבר. באתר המינהל רכב הממשלתי מוצגים הרכבים עם טופס בדיקה וספר רכב וטיפולים. האם זה אמין? רוב הרכבים רואים בטופס הבדיקה שיש להם מכות בשילדה. לא מנסים להסתיר את זה. אבל יש גם רכבים במצב נורמלי יחסית. מה גובה הצעה "סטנדרטית" למזדה לנטיס 2002 נניח? חשבתי להציע 10000...
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לקחתי לבדיקה טויוטה קורולה SUN 2002 עם 45000 ק"מ. הבדיקה יצאה תקינה (מנוע מצוין ומערכות דלק, הצתה וכו) . האוטו עבר תאונה מאחור ובבדיקה נרשם : הוחלפו חלקי מרכב, פגיעה קורת אורך אחורית עד לנקודת ריתום מתלה. הורדתי למוכר 5000 ש"ח. שאלתי היא האם ליקוי כזה מהווה סכנה בטיחותית והאם יהווה בעיה למכור את הרכב בעתיד? (האם הגלגלים האחורים לא מקבילים ?) תודה מראשד
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם! עקב שינויים בתפקודי בצבא בזמן הקרוב, אני שוקל קניית רכב... התקציב שהקצבתי למטרה הוא בסביבות ה 10-15 אלף, עם אפשרות לחריגה קטנה... אני מחפש רכב מעניין, עדיף רכב בעל יכולות ספורטיביות כלשהן, קומפקטי, לא איזו ספינה... אני יודע שזאת לא הגדרה ברורה, אבל מקווה שתוכלו לעזור לי... אין הגבלה על שנים (בהחלט אפשרי ואולי מומלץ אספנות...), והאמינות היא גם לא פקטור, המטרה זה ללמוד מכונאות תוך כדי שיפוץ הרכב, ושיפורו. זאת המטרה הראשונית והעיקרית שלו, הרכב לא יסע קילומטרז גבוה מידי... הרכבים שעלו בראשי כרגע הם אלפא גונייר, אולי איזה ספיידר (במקרה זה נצטרך למתוח את התקציב...). אשמח להצעות נוספות, שוב מכל הסוגים... בתודה, משה.
הודעה אחרונה מאת AVIAD_GT,