Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

New Car -1600 - Mazda 3 VS Citroen C4

Bomba
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
וגם אם הוא אוחז בידו ברשיון רק מאתמול, זה הופך את דעתו לפחות נכונה?

לא חסרות דוגמאות לחברי פורום ללא רשיון בעלי בקיאות רבה בנושא - ראה דוגמת אוראל (RS).

.

אפי , מבלי לזלזל בידע של שאר חברי הפורום עם או בלי רשיון , אתה היית רוצה לקבל חוו"ד על רכב ממישהו שכלל וכלל לא נהג בו ?!

אתה לא חושב שראוי שמי שאין לו נסיון על רכב זה או אחר שלפחות יציין את זה בהודעה שלו?

GOT סחוג?

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתור בעלים של מאזדה 3 אני אומר לך שמה שכתבת כאן זה בולשיט אחד גדול!

אני רואה שאתה עוד אחד מאלה שמאמינים ב- "תאוריית העדר".

אז בסדר לחצי מדינה יש מאזדה 3.

ראית בעלים שמתלוננים? זו מכונית מצויינת שנחות הנסיעה בה מדהימה וההנאה בנהיגה בה מהנה ביותר!, זו מכונית שמבחינת מתלים היא מעולה תחושה שהמכונית מרחפת על הכביש ואני לא הראשון ולא האחרון שאומר את זה, ומבחינת המנוע לא שומעים אותו בכלל הלוואיי על הצרפתיות האלה כזה שקט!

והאבזור בה קבע סטנדרטים חדשים בשוק המשפחתיות הספורטביות. אני מדבר מידע שלי על המכונית שלי שהיא מודל 2006.

אני בכלל לא אתפלא אם אתה ילד שקיבל אתמול רשיון ובטוח שהוא יודע הכל!

אז בבקשה ממך אל תקטול מכונית לפני שלפחות נהגת בה!

אני שמח שאתה משוכנע בעליונות ה 3. זה טוב. אך אם תרצה, אוכל להצטרף אליך בתפילה חרישית וכנה לכך שהמזגן במכוניתך יהיה טוב יותר מזה שבמזדה בה נסעתי בימי הקיץ.
פורסם
אני שמח שאתה משוכנע בעליונות ה 3. זה טוב. אך אם תרצה, אוכל להצטרף אליך בתפילה חרישית וכנה לכך שהמזגן במכוניתך יהיה טוב יותר מזה שבמזדה בה נסעתי בימי הקיץ.
גם תפילה לא תעזור...

למזדה 3 יש מעבה פנימי קטן מידי,שגורם לקירור חלש מידי.

אמנם קור(או חום)הוא הרגשה סובייקטיבית,אולם ביום קייץ,לאחר חנייה בשמש,המזגן פשוט לא מצליח לקרר,גם לאחר חצי שעה של פעולה בתפוקה מלאה.

דלק מוטורס ניסתה לטפל בבעייה על ידי ביטול מנתק העומס,אולם הבעייה מובנית ואינה ניתנת לפיתרון,ומי שלא מאמין,או שעדיין משכנע את עצמו שהמזגן מקרר נהדר,מוזמן להיכנס לפורומים בנושא בארה"ב.

בנסיעה לים המלח עם זוג חברים,העדפנו לפתוח חלונות ולא להיחנק למוות...

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אפי , מבלי לזלזל בידע של שאר חברי הפורום עם או בלי רשיון , אתה היית רוצה לקבל חוו"ד על רכב ממישהו שכלל וכלל לא נהג בו ?!

אתה לא חושב שראוי שמי שאין לו נסיון על רכב זה או אחר שלפחות יציין את זה בהודעה שלו?

יש דברים שבהם חייבים נסיון.

להמלצה על רכב, לאו דווקא.

אפשר לדעת על הרכב המון ואפילו כמעט הכל מנסיעה בו.

גם אני עוד שהייתי בן 16 ופחות, יכולתי לומר אם מתלים של רכב אחד קשים או רופסים מידי.

אפשר גם לדעת אם לרכב יש נטייה חמורה לתת היוגי או היגוי יתר, גם יכולתי להרגיש אם לרכב זוית גלגול גבוהה או לא.

וכמובן שמבחינת איבזור ומרווח אפילו לא צריך לסוע ברכב.

אני בטוח שיש פה בפורום כמה וכמה אנשים שעוד אין להם רשיון שמכירים את שוק הרכב הישראי והמבחר שבו הרבה יותר טוב מרוב מהנהגים בארץ ויכולים להעשיר את הידע של רוכש רכב פוטנציאלי.

והדברים שמר COOPERS כותב בשרשור זה מראים שגם לא צריך לסמוך על אנשים עם רישיון וניסיון.

אני אומר את כל הדברים האלו מניסיון, גם אני הייתי פעם כזה.

פורסם

אני לא רוצה להתחיל פה ויכוח אבל כתור מישהו שבקרוב מחליף את הקורולה ועשיתי כבר נסיעת מבחן על כל הרכבים ותחקרנו בעבודה של אבא שלי אנשים שיש להם את הרכב כבר כמה חודשים.

קודם כל רועי אתה טועה בגדול. חבר שלי עכשיו מחפש לעצמו פיאסטה, הוא מוכן לתת מעל המחירון בשביל רכב שלא היה בעבר בבעלות השכרה/ליסינג. אני בטוח שבעתיד לא תהיה בעיה למכור את הרכב כי יש לו גם דרישה גבוה בשוק. רכבים שחברות הליסינג קונות בכמויות ואין להם דרישה בשוק (כגון קאיה ריו) נמכרים אח"כ במחירים מגוחכים.

ועכשיו לעניין הרכבים:

על פניו הסיטרואן היא קניה טובה יותר. היא יותר מאובזרת, יותר נוחה ויותר מרווחת.

המאזדה תהיה הרבה יותר מהנה לנהיגה, ותשמור על ערכה בצורה הרבה יותר טובה מסיטרואן.

החסרונות של הסיטרואן הם צריכת דלק גבוה. אחד האנשים שהיה לו בעבר קורולה והחליף ל-C4 טוען לצריכה של 20-30% יותר. כל השאר ששאלתי התלוננו על צריכת הדלק אבל לא נתנו נתונים מדויקים כמו שהבחור הנ"ל בדק.

החסרונות של המאזדה הם נוחות לקויה (יש אנשים שיכולים לחיות עם זה ויש אנשים שלא), סביבת נהג מעצבנת (למי שאוהב לשבת גבוה הרגל נכנסת בדשבורד), מאחורה מאוד צפוף.

ההורים שלי כנראה שוב יבחרו בקורולה כי לפי דעתם אין משהו יותר טוב היום בשוק. ה-C4 נפסלה בגלל צריכת דלק גבוה (ומי שנוסע בין 20 ל-25 אלף ק"מ בשנה סעיף הצריכת דלק חשוב). המאזדה נפלה בגלל צפיפות (אני דווקא העדפתי אותה על הקורולה). הפוקוס נפלה בגלל ביצועים. הלאנסר אולי יכולה להתחרות בקורולה דור קודם או בלאנטיס.

סתם נתתי את הדוגמא הנ"ל בשביל להמחיש לכם שלכל אחד יש סדר עדיפויות משלו. לכן אני ממליץ לפותח השרשור לעשות סיבוב על 2 הרכבים ולבחור את מה שיותר מוצא חן בעינייך.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אלעד,סחירות עתידית של מכונית הוא פרמטר נעלם,ולדעתי גם חסר חשיבות,בעיקר בעידן הטרייד אינים שמסכימים לשלם מחיר מחירון בעיקת טרייד אין עתידית.

מכונית יכולה להיות להיט היום-ו"גרזן" מחר.

אם טויוטה תסכים להעניק את אותה הנחת ציי רכב שנותנת מזדה-הקורולות יחליפו את המזדה 3.

מזדה לאנטיס מיד פרטית נימכרת לרוב בו ביום,ואילו אחת שירתה צי רכב תימכר לאט יותר.

אותו כנ"ל לגבי ניבוא אמינות של מכונית-לאחר שהמלצתי לדודה שלי לקנות קורולה רק על סמך האמינות הצפוייה,שהרי חוץ מזה אין הרבה בשיעמומון על 4 גלגלים הזה,ובשלוש שנים האחרונות ניכנסה 8 פעמים למוסך על בעיות שונות(סעפת פליטה סדוקה,חיישנים שונים,4(!)החלפות של רפידות הבלמים ועוד),הפסקתי להמליץ על אמינות צפוייה של מכוניות.

אם מוותרים מעט על ביצועים-הפוקוס היא המישפחתית 1.6 הטובה ביותר כיום.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מהיכרות עם שתיהן, וסיפורים של חברים, אז המזדה לא חפה מתקלות, ואילו הסיטרואן לא שותה דלק כמו שתיאר כאן מישהו. אולי מי שדיווח שתרשם ממה שכתוב במחשב הרכב, שהוא מאד לא מדויק בכל הנודע לצריכה.

לאחרונה גם נתקלתי בבעלים של מזדה שמתקשה למכור בגלל היצף המזדות שיוצאות מליסינג במחירים נמוכים, אז גם עניין הסחירות עשוי להתברר כבעייתי בסוף.

את המבצע של לובינסקי הייתי זורק לפח. מהיכרות אישית עם אנשי הטרייד-אין שלהם, אני מציע להימנע מכל מגע איתם. אין לי ספק שהם יעשו כל טריק אפשרי כדי להתחמק מטרייד-אין עתידי, פשוט כי זו יחידת רווח עצמאית בלובינסקי, שמנסה להרוויח כמה שיותר בלי חשבון. האותיות הקטנות יהפכו גדולות כשתרצה להחזיר להם את הרכב.

וחבילת הטיפולים לשלוש שנים שווה רק 3600 שח לטענתם, ולדעתי אפילו פחות. אני הוצאתי פחות מזה על סי5 בשלוש השנים הראשונות. הרכב הרי באחריות מלאה, והחלפים לא יקרים.

אישית הייתי קונה את הסיטרואן, אבל סוחט הנחה בקנייה במקום התחייבות עתידית לטרייד-אין, לפחות כמו שקיבלו לקוחות מועדון חבר לפני זמן קצר. משהו כמו חמש-שש מתחת למחיר הרשמי.

פורסם
יש דברים שבהם חייבים נסיון.

להמלצה על רכב, לאו דווקא.

אפשר לדעת על הרכב המון ואפילו כמעט הכל מנסיעה בו.

גם אני עוד שהייתי בן 16 ופחות, יכולתי לומר אם מתלים של רכב אחד קשים או רופסים מידי.

אפשר גם לדעת אם לרכב יש נטייה חמורה לתת היוגי או היגוי יתר, גם יכולתי להרגיש אם לרכב זוית גלגול גבוהה או לא..

עומר.

שורה תחתונה.

אתה היית קונה רכב בעשרות אלפי שקלים בעקבות המלצה של אדם שלא התנסה בו {עם או בלי רשיון}?

לספר על איבזור ומפרט טכני - סבבה ,

אבל לבלבל במוח על הנאה מנהיגה ברכב שלא נהגת עליו{?!}...

GOT סחוג?

פורסם

אתה היית קונה רכב על סמך המלצה של מישהו שאתה לא מכיר וכן נהג בו?

אני לא!

אמרתי שאדם ללא רשיון לא יכול לדעת ולהרגיש הכל.

אז על התקשורת של ההגה הוא לא יכול.

זה לא ממש חשוב לאף אחד במדינה הזאת.

את רוב הדברים החשובים הוא יכול להעביר יופי יופי.

פורסם

מה קשור אם אני מכיר או לא מכיר.

קרא את ההודעות שלי שוב.

אני כתבתי שאדם שלא התנסה ברכב , עם או בלי רשיון , ראוי שלא יתן חוו"ד על הנהיגה בו .

אני לא מבין , זו בקשה גדולה מדי? מוגזמת מדי?

GOT סחוג?

פורסם

קודם כל רועי אתה טועה בגדול. חבר שלי עכשיו מחפש לעצמו פיאסטה, הוא מוכן לתת מעל המחירון בשביל רכב שלא היה בעבר בבעלות השכרה/ליסינג. אני בטוח שבעתיד לא תהיה בעיה למכור את הרכב כי יש לו גם דרישה גבוה בשוק. רכבים שחברות הליסינג קונות בכמויות ואין להם דרישה בשוק (כגון קאיה ריו) נמכרים אח"כ במחירים מגוחכים.

אין קשר. הפיאסטה היא מכונית שנמכרה כאן בכמויות קטנות מאוד, והרוב לליסינג. חוצמזה, חבר שלך הוא יוצא הדופן - כמה יחפשו מכונית מסויימת לא מליסינג ועוד יתנו מעל המחירון? הרוב יקחו בשתי ידיים מכונית ליסינג שמורה למראה, עם מימון\הנחות\מתנות של חברת הליסינג.

אין לי ספק שההדיוט שיחפש מאזדה 3 עוד שנתיים, מאוד יתפתה לקנות אחת מליסינג.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

הויכוח כאן נוטה יותר לכיוון של חובבי הגה והרבה יותר מדי כתבות והשוואות של המאזדה 3 וה C4.

ה C4 היא הרבה פחות "שגרתית" מרוב המכוניות שנעות כיום על כבישי הארץ. המאזדה 3 היא המכונית הכי נמכרת בארץ. בצדק? לא בטוח. מכונית משפחתית טובה היא כן.

לגבי המתלבט המבולבל, כשאני אקנה אוטו חדש הדבר החשוב ביותר יהיה לי סעיף האמינות דווקא.

מה לעשות, הצרפתים בשנים האחרונות לא משהו בתחום הזה. אם אין לך בעייה עם תקלות קטנות (לרוב, לא תמיד) ומעצבנות ואתה אוהב לבלות במוסכים - שיבושם לך, ה C4 לוקחת כאן בעיניים עצומות. מאידך גיסא, יכול להיות שתיפול על מאזדה 3 שתעשה צרות שלא ברא השטן. זה עניין של מזל.

בכל מקרה, אם ההתלבטות היא רק בין שתיהן אז בשביל השקט הנפשי והמזומנים בכיס תיקח מאזדה 3.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בכל מקרה, אם ההתלבטות היא רק בין שתיהן אז בשביל השקט הנפשי והמזומנים בכיס תיקח מאזדה 3.

אתה נותן אחריות על הקביעה הזו?

חי

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

אתה שמעת על בעיות אמינות כלשהן שהתגלו בC4?

אם התשובה לשאלה שלי היא לא תסביר לי איך אתה יכול לקבוע שהיא תיהיה אמינה פחות מה3? בגלל שדגמים אחרים של הצרפתיות היו לא מוצלחות מבחינת האמינות בשנים האחרונות?

מה הקשר? זה רכב שונה אין בינו קשר לבין המכוניות שכן שמעת שיש להן בעיות אתה לא יכול לקבוע ככה דברים.

לפותח התרד אם אתה מחפש רכב משפחתי הC4 תיהיה מוצלחת יותר יש לה את כול הנתונים, היא מרווחת יותר, היא גדולה יותר, ואם תוסיף כמה שקלים ותקנה אותה לא בגירסת ליסינג היא תיהיה גם בטוחה יותר, היא נוחה יותר(בנסיעה כנוסע לא כנהג על שתיהן אין מה להשוות), היא יותר משפחתית.

אמינה פחות אמינה יותר אני הייתי מתפשר סך הכול רכב חדש מנוע לא הילך פה ושם תקלות קטנות אפשר ללכת למוסך ולתקן במסגרת האחריות.

אני אישית לא קונה רכב חדש וחושב "בעוד 3 שנים יהיה לי יותר קשה למכור אותו מרכב X" אתה קונה רכב כדי להנות ממנו כמה שיותר וכדי להיות שלם עם הקניה כול הספקולציות האלה הם רק בישראל.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...