Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, העניין עם החלפים, הא עד כדי כך קשה לימצוא חלקים למכונית הנ"ל?

ודיברתם על ההבדלים בין הקרב' להזרקה, האם ישנם הבדלים עיקריים נוספים?, חוץ מהעניין שלה כוח סוס, מי מהן נחשבת אמינה יותר?

שוב, אני עדיין לא מחש, רק רוצה להתייעץ, ולהבין האם כדאי בכלל להכנס לזה.

וציינת משהו על הנעה אחורית, כל הדגמים של ה 316 הם בעלי הנעה אחורית?

והאם לדגמים הנ"ל יש מחלות כרוניות, אשמח מאוד לשמוע.

תודה.

פורסם

קצת מידע על הרכב המדובר

במידה שהרכב היה מטופל בזמן ולא קרעו לו את הצורה בדואים בשבילי עפר וכ''ו

היציבות התנהגות והנוחות של הרכב יותר טובה מהמיצובישי

ההגה הרבה יותר מדוייק ונקי מעיוותים אבל לא בכל הדגמים יש הגה כוח

המנוע אומנם חלש אבל ב 20 אלף אתה יכול לקנות רכב עם מנוע וגיר גמורים ולשים

מנוע 2 ליטר עם תיבה אוטומטית

החלקים לא כאלה יקרים אבל תיקח בחשבון שלא קל למצוא חלקים ובגלל זה המחיר קצת גבוה

אין שום חברה שתיתן לך לעשות ביטוח מקיף על הרכב הזה

ואם תמצא חברה כזאת אני חותם אצלהם עכשיו חוזה ל 10 השנים הבאות

מבחינת בטיחות אין לך שום כרית אוויר לפי ידיעתי לעומת המיצובישי

אבל לאור תאונת כמעט קטלנית שיצאתי ללא שריטה (אני הייתי הנהג) אני אומר לך שהרכב הזה

תוכנן כמו טנק קשה מאוד לחדור את הפח אומנם אין ספיגה של הזעזוע אבל המרכב תוכנן להגן

על חיי הנוסעים בצורה מדהימה יחסית לשנה הזאת

ולפי הערכה שלי אתה יכול לקנות רכב כזה ב 9 אלף ועם מנוע וגיר די חדשים ויישור קו כללי

זה עוד השקעה של 10 עד 15 אלף

ולפי דעתי שווה אבל כל אחד והשיקולים שלו.

מה עוד אפשר להגיד על ב.מ.וו?

קלאסה, פוזה, יוקרה, פינוק, הנאה אחורית והנאה מהנהיגה בלי קשר למנוע.

וגם תיקח בחשבון שהרכב מאוד אמין יחסית לשנה שלו

וזה לא רכב שאתה תמצא את עצמך תקוע איתו באמצע איילון בגלל איזה תקלה מסריחה.

טוב דיי אני מכור...

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

היי , שלום למתעניין!

אני חושב שיש ביכולתי לעזור לך משום שאבי מחזיק רכב כזה (316 שנת 88 1600 סמ"ק עם מנוע m10 , גיר רגיל , יד שניה ) כבר יותר מ 11 שנה כך שאני די "מכיר " את הרכב הנ"ל .

בגדול הרכב מאוד מאוד אמין ! הרכב שלנו עבר 300k ועדיין לא עבר שום טיפולי מנוע (אני קצת בספק אם הלאנסר שלך תחזיק מעמד ככה . . . ) . המנוע מאוד מאוד אמין , הוא לא אכזב אותנו ולו פעם אחת . חוץ משגרת טיפולים רגילה ( להקפיד כל 7.5k )לא נתקלנו בבעיות מיוחדות . רק מה , בתקופה הנ"ל הזדקקנו להחלפות תכופות יחסית של רכיבים במערכת הקירור כמו רדיאטור , צינורות , תרמוסטט וכו . משום כך ,יש להקפיד ולטפל בזמן בכל בעיה שצצה משום שהמנועים הללו רגישים לבלאי במערכת זו ...וזהו בעצם . כל השאר בלאי טבעי ורגיל .

מבחינת ביצועים - אין מה להשוות . הלאנסר הרבה יותר קלה ועם מנוע יחסית מתקדם (16 שסתומים ) ואילו מנועי ב.מ.וו של אותם השנים היו מיושנים ואת שורשיהם ניתן למצוא בשנות השישים . . . . באקזמלפר של אבי שוכן מנוע עם 75 כ"ס בלבד על 1.1 טון +- כך שמדובר ברכב די עגלתי .

רמת הגימור - די קמצנית באותם השנים אך מנגד איכות הגימור לעילא ולעילא - מאוד עמידה אך תלויה מאוד במשתמש (אל תצפה לניסים מרכבי "קרובי משפחה " . . . ) ואם תרצה להיות ממש פדנט תוכל למצוא תעסוקה בתיקון רכיבים חשמליים (כמו מתגי מאוורר , נורות בלוח שעונים . . ) משום שסביר להניח שלאף אחד לא היה כוח להתעסק בשטויות .

בסה"כ - בניגוד לתדמית ב.מ.וו מדובר בכמעט יפאנית עם איכות ייצור והרכבה ופשטות מכנית שהדור הנוכחי יכול רק להתקנא בה . הייתי אפילו מקצין ואומר שהוא מתאים לסטודנטים תפרנים .. . למעט סעיף הדלק שגובה מחיר מסויים (אך בגבול הסביר מאוד ) .

בהצלחה בחיפוש !

נתן

נרכשה- וולבו s60  נפח 1600 T4

נמכרה- פורד פוקוס 1600 סמ"ק 2008  TREND X

פורסם

עם כבר מודל כזה עם מנוע בנפח 1600 עד 1800 הייתי ממליץ לך ללכת על גיר ידני.

ישבתי בBMW אוטומטים בנפחום קטנים והרכבים ממש עגלות לאומת גיר רגיל שמקנה לך הנאה הרבה יותר גדולה.

שמעתי שבמודלים האלו BMW התחילו ליצר גיר אוטומטי חמישה הילוכים ויש המון בעיות איתם, רק המודל 92 ומעלה הם הבינו את הטעות והגירים שלהם מאוד אמינים (כמו שניכתב מכוניות כאלה עוברות את ה 300 אלף קמ ללא פתיחת מנוע או גיר)

תחפש ידני ההרגשה אחר המהירות והתוצאות והביצועים אחרים וגם מחיר המחירון יותר נמוך.

תיתאמץ ותימצא אחת קופה שזה כבר ליגה אחרת.

לגבי טיפולים אני אישית עושה טיפולים לבד ונעזר בחבר של אבא שלי שהוא מכונאי לשעבר בקמור ולכן העלויות שלי די זולות.

בכללי הרכב אמין מאוד.

ממליץ בחום על BMW במידה ותימצא אחת שמורה ולא מוזנחת.

בעלים הגאים של BMW 318 SI ידני כמובן רז...

פורסם

הבנתי, כעיקרון אתם ממליצים על האוטו.

ובשורה התחתונה הטיפול בה לא יהיה יקר משמעותית מהסופר לנסר.

איזה נפח אתם ממליצים לחפש?

כמו כן, במידה ויצא לי להתקל בכמה כאלה ברחוב ואני ירצה לבדוק אותן בעצמי, יש לי חוש טכני, ואני יודע את דרכי תחת המכסה מנוע.

אך כמו שרמשתי למעלה, בנוגע לבימרים ישנים אני יודע מעט מעט מאוד.

לכן אשמח שתציינו לי, מקומות וחלקים בעיתיים באוטו.

תודה שוב.

פורסם
אוט' כי אני לא אוהב להתעסק בהילוכים, ומאז השיעורי נהיגה לא נהגתי בידני.

בכל מקרה, מה טווח המנועים של ה 316?

העניין שהס. לאנסר זוללת דלק, ואני לא רוצה שהבי אמ וו תתברר כזללנית דלק גדולה יותר.

שוב אני מוכיח את בורותי בנוגע לדגם הנ"ל, היא הזרקה או קרבורטור?

ואני לא מעוניין בביצועים, כלומר חשוב שהואוט ידע לנסוע, אבל לא צריך להגזים, האם אתה אומר שהגרסה ה אוט' של ה 316 במנוע 1.6 תיפול בביצועים משמעותית מהס. לאנסר?

תחפש 318 I הזרקה דגם מאוד טוב, אמנם צורך דלק אבל אוטו סבבה וחזק.

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

• תוכן חדש...