Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, בזמן האחרון חשבתי הרבה על מכירת הרכב שלי, סופר לנסר 95.

ובמקום לקנות בי אמ וו 316 אוט' שנת 89-88.

בכל מקרה, מה שאני רוצה לשאול אותכם.

האם כדאי בכלל לחשוב על זה?, כלומר אני יודע מעט מאוד על האוטו הזה ואשמח אם תשתפו אותי בידע שלכם.

אני יודע שהחלפים, טיפולים וביטוח יהיו יקרים יותר, אבל בכמה?

האם לאוטו יש תקלות מיוחדות ( גיר אוט' שיחזיק מעל ל15 שנה ויהיה תקין?).

אשמח בכלל אם תרחיבו על האוטו בכללי.

המחירון של הלאנסר שלי בסביבות ה 20K, נגיד ואני יוריד ל 17K, האם אתם ידועים באיזה מחירים נסחרות הבימרים הישנות הללו?

תודה.

פורסם

אני חושב שאם אתה כבר מחליף לב.מ.וו אז כדאי שתלך על מנוע קצת יותר גדול, כי מבחינת ביצועים הסופר לנסר עדיפה על ה316 האוט', אם אין לך בעיות עם גיר רגיל אז זה כדאי אבל 316 אוט' בהשוואה לסופר לנסר זה קצת חסר תועלת....

לגביי מחירים - אף אחד לא הולך לפי המחירון ואתה יכול למצוא ב15 E30 שנת 90, יש כאלו שנמכרות בהרבה ויש כאלו שנמכרות במעט... הכל לפי רצון המוכר והיענות הקונה...

haters will hate

פורסם

במודעות שראיתי לרכבים כאלה המחיר היה בסביבות ה10K.

גיר אוטומטי בן 15, קודם כל, יש סיכוי לא רע שכבר עבר שיפוץ לאחרונה ואם לא אז סביר להניח שהוא יצטרך.

אפילו זאת ב.מ.וו לא סביא שגיר ישרוד לנצח.

אבל למה דווקא אוטומט?

פורסם

אוט' כי אני לא אוהב להתעסק בהילוכים, ומאז השיעורי נהיגה לא נהגתי בידני.

בכל מקרה, מה טווח המנועים של ה 316?

העניין שהס. לאנסר זוללת דלק, ואני לא רוצה שהבי אמ וו תתברר כזללנית דלק גדולה יותר.

שוב אני מוכיח את בורותי בנוגע לדגם הנ"ל, היא הזרקה או קרבורטור?

ואני לא מעוניין בביצועים, כלומר חשוב שהואוט ידע לנסוע, אבל לא צריך להגזים, האם אתה אומר שהגרסה ה אוט' של ה 316 במנוע 1.6 תיפול בביצועים משמעותית מהס. לאנסר?

פורסם
אה הא...

אתה אופטימי.

חוץ מגרוטאות של E30 אתה לא תמצא הרבה מידי ב15 אלף שקל.

ולבחור המקורי - ה316 גם היא לא אחת המכוניות החסכוניות ביותר שיש,

לא רק זה, היא גם חלשה משמעותית מהסופר לאנסר שלך.

ללאנסר יש 110 ביום טוב, לב.מ.וו הלא מוזרקת היו 90 כ"ס ביום טוב, ולמורקת היו 102, וכאמור - הימים האלה חלפו מזמן.

לשיקולך.

בהצלחה

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

כמו שאמרתי מקודם, הביצועים כאמור לא הכי חשובים לי, הבנתי שהבי אמ וו תהייה חלשה משמעותית מהלנסר.

לגבי ההזרקה והקרבורטור, מי מהן נחשבת לאמינה יותר, וחסכונית יותר?

כמו כן השאלה העיקרית שלי היא האן מבחינה כספית, כלומר עלויות ביטוחים וטיפולים, ישתלם יותר לעבור לבי אמ וו, או להשאר עם הנוכחית?

פורסם

אני חושב שזו שטות אלה אם כן יש לך כסף להשקיע, רכב בן 15 זה רכב עם תקלות, ובימר עם תקלות תקרע לך את הכיס, זה לא סופרלנסר שאתה עושה טיפול פעם בשנה 500 שקל ויוצא מבסוט, פה מדובר במחירים ובתקלות שאתה לא תדע איך לצאת מהם.

אומנם תזכה להנאה בנהיגה, על זה אין עוררין, אך להנאה הזאת יש מחיר והשאלה היא אם יש לך את התקציב לעמוד באתגר הזה.

פורסם

תזכיר לי ממתי BMW זה רכב משתלם, ואז נעשה חשבון מה יותר משתלם, יפנית 95 או BMW 88.

אם כבר BMW, תחילת שנות ה-90 הן שנים טובות יותר... או לפחות נראות כך.

dirty old man

need love too

פורסם
אני חושב שזו שטות אלה אם כן יש לך כסף להשקיע, רכב בן 15 זה רכב עם תקלות, ובימר עם תקלות תקרע לך את הכיס, זה לא סופרלנסר שאתה עושה טיפול פעם בשנה 500 שקל ויוצא מבסוט, פה מדובר במחירים ובתקלות שאתה לא תדע איך לצאת מהם.

אומנם תזכה להנאה בנהיגה, על זה אין עוררין, אך להנאה הזאת יש מחיר והשאלה היא אם יש לך את התקציב לעמוד באתגר הזה.

אתה מגזים.

גם רכב מודל 95 הוא רכב בלוי עם תקלות.

רכב איכותי מסוף שנות -80 שטופל כהלכה, לא דווקא יהיה הרבה יותר בעייתי מרכב משנות ה-90.

אני בטוח שבמודלים האלה החלקים כבר זולים יותר (משומשים וכו') ותודה לאל בני דודינו מאוד מחבבים רכבים כאלה וניחנו ביכולת תיקון רכבים ברוכה.

צריך פשוט למצוא את המוסך הנכון.

לנו במשפחה יש וולבו 240 שנת 85 כבר 10 שנים והאחזקה שלה (לא מבחינת דלק) לא יקרה בכלל.

בכפר השכן יש מוסך מתמחה בוולבו והוא הרבה יותר אמין וזול מכל המוסכים ה"ממוסדים".

אל תשכח שאין הרבה (אם בכלל) אלקטרוניקה יקרה ובעייתי (גם יותר קל לטפל בבית).

פורסם

ומבחינת ביטוחים?

מישהו יודע בערך מחירי חובה וצד ג'?, כי אני בספק אם יסכימו לי לבטח מקיף כזה רכב.

ומה שאתם אומרים בעצם שמחינת ביצועים תהייה נפילה משמעותית, ובצריכת הדלק אני לא ירגיש בשינוי משמעותי.

מישהו ידוע מה המחלות של דגם זה, ומבחינת אמינות כללית איך הוא?

והאם בכלל אפשרי לשרוד עם כזה אוטו במשכורת יחסית נמוכה.

פורסם

אני אשמח לשמוע על הנסיון על עם ב.מ.וו ישנות, לא כל שכן E30 עם מנועים קטנים...

זה שיש לה סמל עם פרופלור והנעה אחורית לא עושהת את הטיפולים בה יקרים יותר.

מכוניות שטופלו מגלות אמינות מרשימה, מרשימה מאוד אפילו.

הנאה מנהיגה?

נהגת פעם על אחת שאתה מדבר כך?

לא שהאוטו רע, הוא ממש לא, אבל במגבלות המנוע יהיה לך מאוד קשה להפיק איזה ריגוש מהאוטו, בטח ובטח לא מאוטו של 15 אלף שקל במצבו בטח משתקף במחיר הנמוך.

אלה מכוניות שרוב מכלולי המתלים שלהן יושבים על תושבות שראוי להחליף פעם בכמה שנים, אני בספק אם מי שימכור לך מכונית ב15 אלף שם אותה לאחרונה במוסך ליישורי קו של כאלה דברים.

לגבי המנועים - גם הM10 - מוזרק או קרב' נחשב למאוד אמין

[ןקל להתאים לו טורבו בגלל ה2002TI]

וגם הM40 נחשב לדי אמין, אם כי הוא רגיש הרבה יותר להזנחה

ולבחור שפתח את השרשור הזה - שוב -

לעבור מסופר לאנסר לE30 ישנה זה צעד שמצריך הבנה והכנה.

אם אתה מחפש צידוקים כלכליים - מדובר בבולשיט- אין צידוק כלכלי להחליף סופר לאנסר בב.מ.וו ישנה.

אם אתה מחפש לנסוע בב.מ.וו בזול- זה אולי הרכב בשבילך

זהו בגדול.

לטעמי, מהסכופ שאתה מוכן להשקיע רק צרות יצאו מהחלפה שכזו.

רון.

oo==00==00

פורסם

לא דיברתי על E30, אני לא מעוניין ב"קופה".

ואני לא יודע למה ציינתם אותה בכלל.

ומהבחינה של להשקיע, ישנו מספיק כסף בתקציב לקנות אחת בכמה אלפים מעל המחירון + יישור קו גם אם יעבור את ה 5 אלף.

אני לא מחפש לנסוע ב בי אמ וו בכל מחיר, העניין עם ה 316 התחיל אצלי לפני הרבה שנים, וזה עניין יותר רגשי ואישי שלי להיות בעלים של אחת כזאת ( בתור חובב רכבים בוודאי תבין אותי).

הבנתי שמבחינת ביצועים הבי א וו ממש לא עדיפה.

השאלה העיקרית שלי.

האם האחזקה של בי אמ וו הישנה תעלה לי יותר מהסופר לאנסר (שוב, 200 שקל לפה או לשם לא משנים, מדובר בסכומים גדולים יותר).

פורסם
לא דיברתי על E30, אני לא מעוניין ב"קופה".

ואני לא יודע למה ציינתם אותה בכלל.

ומהבחינה של להשקיע, ישנו מספיק כסף בתקציב לקנות אחת בכמה אלפים מעל המחירון + יישור קו גם אם יעבור את ה 5 אלף.

אני לא מחפש לנסוע ב בי אמ וו בכל מחיר, העניין עם ה 316 התחיל אצלי לפני הרבה שנים, וזה עניין יותר רגשי ואישי שלי להיות בעלים של אחת כזאת ( בתור חובב רכבים בוודאי תבין אותי).

הבנתי שמבחינת ביצועים הבי א וו ממש לא עדיפה.

השאלה העיקרית שלי.

האם האחזקה של בי אמ וו הישנה תעלה לי יותר מהסופר לאנסר (שוב, 200 שקל לפה או לשם לא משנים, מדובר בסכומים גדולים יותר).

תשובות :

1. E30 זה שם קוד לסדרה 3 שיוצרה בין 83 ל-91.

2. לאחר יישור קו - האחזקה תעלה כמעט אותו דבר כמו מיצו. למעט בלאי חלקים לאורך זמן.

בתור מי שקנה אחת בדיוק מהסיבה שלך [כי רציתי, לא כי הייתי צריך] אני יכול להתחבר לזה, המסקנה העיקרית שלי היתה שצריך לחפש המון.

אם דווקא 316 אתה מחפש - מוזמן לפנות בה"פ.

רון.

oo==00==00

פורסם

שמע, כמו שאומר לך רון, כלכלית זה לא משתלם.

גם הנאה גדולה מ 316 לא תהיה לך.

כל הנושא של אחזקת רכב ישן שונה, ובטח שמדובר ב BMW.

נכון, אוטו אמין שטופל כראוי לא אמור לעשות צרות, אבל תקלות מגיעות.

זה טבען של מכונות, הן נשחקות.

ואז שהולך לך חלק זה אומר ללכת לנבור בפירוקיות, ובחנויות חלפים,

כי כל חלק עולה הרבה כסף. וצריך לדעת לעשות חלק מהדברים לבד,

כי אם לכל דבר תכניס את הרכב למוסך יעלה לך המון כסף לטפל בו.

זה אומר כל מיני תקלות קטנות ומעצבנות, שצריך לתקן לבד.

תשאל את רון כמה זמן מאמצים, ונבירה באתרים ופורומים בחו"ל

הוא השקיע כדי לבצע יישור קו.

נכון, גם ללנסר יש תקלות. אבל החלקים יותר זולים וזמינים.

ועדיין זה רכב שנסע כמה שנים פחות.

עכשיו תעשה את השיקול שלך, אם שווה לך להקדיש הרבה יותר לאחזקה

וטיפול ברכב ישן, אבל יותר "יוקרתי", או שאתה רוצה ראש שקט, ואז

תמשיך לסוע בלאנסר.

• תוכן חדש...