ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,555 נושאים בפורום הזה
-
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי לכולם אני רוצה לקנות רכב בסכום של 18000 ש"ח פחות או יותר...אני נשוי עם 2 ילדים.אני מחפש רכב 4 דלתות עם אמינות טובה וחסכונית. הנסיעות שלי הם כאלה:פעמיים בחודש לחיפה.ובמשך כל החודש נסיעות בתוך העיר נטו. על מה הייתם ממליצים לי? נ.ב-קבלתי המלצות על פיאט פונטו אבל כאשר הסתכלתי במחירון לוי יצחק ראיתי שם מגוון דגמים של פיאט פונטו ככה שאם תוכלו למקד אותי בדגם ספציפי מסויים אודה לכם מאוד.אגב האם הפונטו באמת רכב טוב לצרכים שלי? ושנית הבנתי שהתא מטען די קטן של הפונטו.יש לציין שיש לי עגלת תינוק והשאלה האם זה ייתן מענה לכך. האם יש עוד רכבים מומלצים בטווח מחירים הזה ולצרכים שלי? אודה לכולם על העצות. יש לציין שאני בור ועם הארץ בתחום הזה. אופס ..שכחתי ,רכב עם גיר …
הודעה אחרונה מאת אלון חלווה, -
אקסנט או בלנו
מאת rafi_33-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי מתלבט בן האקסנט לבלנו יש לי בערך 30אלף חשוב לי שתהיה אוטומט, אמינה ואחזקה זולה שתעשה לי כמה שפחות בעיות בכמה שפחות צריכת דלק על מי מהן כדאי ללכת ואשמח לדעת אם יש לכם המלצות על רכב אחר בסגנון שלא יהיה גדול מידי
הודעה אחרונה מאת כרמל טוכמן, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש רכב סלון בתקציב של עד 155000 ש"ח המלצותכם תוך דגשים על יתרונותיהם של המומלצים תתקבלנה בברכה.
הודעה אחרונה מאת .tommy g, -
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני עומד בפני קניית רכב בקרוב ואני מתלבט מעט בין מספר רכבים. היתי רוצה לשמוע את דעתכם בעניין. 106 ראלי סיטרואן זד איקס וולקן לנצ'יה תמא טורבו אם יש לכם רעיונות אחרים לרכבים מהנים/ספורטיבים בסביבת המחירים של הרכבים הנ"ל אשמח לשמוע. תודה מראש אלירן
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
המלצות על YRV
מאת veredk- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
ראיתי את הרכב הנ'ל והיתי שמחה לשמוע חות דעת עליו הכוונה שלי סביבות שנת 2000 אם מישהו מכיר אשמח לשמוע תודה הנואשת
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני חשבתי על כמה ואשמח לקבל עוד כמה שמות אני רוצה רכב מינימום 1800 סמ"ק , גיר אוטומט , GROUND CLEARENCE גבוה(כלומר רכב כשמגיעים איתו לפס האטה לא מרגישים אותו) , ונוחות בנהיגה . חשבתי על : סיאט ליאון TURBO SIGINO 1800 2002 מיצובישי גאלנט 2002 1800 סמ"ק
הודעה אחרונה מאת Grand Torismo, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מחפשת רכב בסביבות 45k שח חייב להיות אוט' לא יסע הרבה ז'א בית עבודה בעיקר בעיר עדיפות לרכב קטן אמין וחסכוני אשמח לקבל המלצות חשבתי על ה YRV (פשוט נראת חמודה) אין לי עם מי להתיעץ מחפשת תשובה הנואשת
הודעה אחרונה מאת saar5555, -
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום, אני כבר כמה שבועות בהתלבטויות לגבי איזה כיוון ללכת התקציב כפי שאמרתי עומד על 120+- ועל הפרק עומדות המכוניות הבאות: חשוב שהמכוניות יהיו משנת 2000 והלאה.אשמח לשמוע פידבקים על הרשימה דברים שקריטים לגבי חלקם ועל איזה אתם הייתם הולכים ואילו שיקולים? פגו 206 גי טי אי פגו 206 xs מיאטה 2003 אודי טי טי סיאט fr איביזה יאריס טי ספורט וקליאו ספורט בברכה ,
הודעה אחרונה מאת senda, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה הערכות לגבי מחירון משומשות מה-1 לינואר בגלל הוזלה במס על החדשות? צםויה ירידה?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום יש לכם הצעה לרכב משבחתי ל7 אנשים ב25K
הודעה אחרונה מאת משפחה, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
עדיין אנחנו מתלבטים ברכב משפחה דהייסטו סיריון החדשות מנוע 1.3 החדשות אוטומטית קבלו קישור http://www.daihatsu-israel.co.il/sirion_general_info.html מה דעתכם לרכב משפחתי? תודה רבה לכם
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
אני מעוניין לקנות אחת משנת 99 (2500 סמ"ק) לא טורבו. השאלה שלי היא איך אני מברר מפרט טכני על אוטו זה (כמו צריכת דלק, האצה וכו')?
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בחפשי אחר רכב הגיע לידי פיג'ו 405, סטיישן אוטומט,94, מנוע 2000. המחירון הוא סביב ה-17K אבל הבנתי שהמכונית אינה סחירה. מה המלצתכם בהנחה שהרכב עשה כבר 230K ולא עבר טיפול מנוע עדיין, האם הרכישה כדאית או שאני אצטרך להחליף עכשיו את כל האוטו ? מעבר לכך מה כדאי לבדוק או אילו בעיות נפוצות יש ברכב מסוג זה?
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני הולך לרכוש רכב ואני לוקח אותו לבדיקה אבל הבנתי שהם לא יכולים לדעת בבדיקה אם הריצו את הקילומטרים אחורה........רציתי לדעת אם יש מקום שאפשר לבדוק את זה?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום.... אני בהיתלבטות קשה בין האודי A3 לבין האלפא 147.... ויש לי רק שאלה אחת שדי תכריע את המצב... אם אני קונה את האודי אני קונה את הטורבו אוטומט..ואין לי מושג אם יהיה לי קשה לתחזק רכב עם טורבו.. האם הביטוח מיתיקר עקב הטורבו...? האם הטיפולים הרבה יותר יקרים..? ובאופן כללי מה דעתכם על האודי A3 1999 טורבו אוטומט...? תודה מראש על התשובות.
הודעה אחרונה מאת =DJ Shadow=, -
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אחי מעוניין לקנות הונדה סטרים מודל 2002. (7 מקומות חשוב לו). אנחנו לא מכירים את הדגם. מישהו מכיר? מה היתרונות והחסרונות? תקלות ידועות? תודה, ירון
הודעה אחרונה מאת ירון10, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
FIAT PUNTO 2006 רציתי לדעת קצת פרטים על הרכב הזה אמינות,צריכת דלק..וכל תגובה תעזור לי תודה
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
פונטו או פג'ו 1 2
מאת zolol-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש לי שאלה אבל רק לאלה שיש להם ניסיון מה עדיף 306 או פונטו? נניח 1400 (ידני) אגב אני שואל מכל המובנים אמניות כוח יציבות וכדומה
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
הדגש הוא על Mk II (לדעתי מ 86 וצפונה). מחפש מידע על נקודות תורפה ידועות (מלבד המערכת ההידרופנאומטית שיש, כידוע, לדקדק בבדיקתה). בנוסף, האם התקלות החשמליות השכיחות מייצרות בעיקר טרדה (נורות אזהרה מהבהבות וכו') או שמדובר על תקלות שגורמות להשבתה לעתים תכופות יחסית ? האם יש דגשים מיוחדים לבדיקת תקינות מגדש הטורבו (גארט 3) שבדגמי 25 ? כמה ההתקן הזה אמין ? האם במקרה של תקלה ניתן לאתר ח"ח לרכב הזה באופן כללי, להידראוליקה בעיקר, ולטורבו (שמדאיג אותי ספציפית) בפרט ? באופן כללי, מדובר על שימוש יומיומי במכונית הזו ע"מ לשנע משפחה צעירה. אני תומך באקסצנטריות הצרפתית, אל מול החלופה הפרקטית בה תומכת אשתי (כן, אני יודע שאין קשר בינן מלבד ארבעת הגלגלים המשותפים לשתיהן) - פיאט …
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מדובר על פולקסוואגן בורה קומפורטליין מודל 2000 מנוע 1600 אוטומטית(100 כ"ס). אנחנו מחפשים רכב נוסף במשפחה,התקציב הוא כ50K-הדרישות:אמינות,בטיחות,איכות נסיעה ואיכות גימור קצת פחות חשוב הכוח. לפי דעתי הבורה היא המשפחתית הטובה ביותר שניתן למצוא בתקציב הנ"ל. רק לשם השוואה לאנטיס וקורולה מאותו שנתון עולות מעט יותר במחירון,ולפי דעתי הבורה עדיפה עליהן בהכל חוץ מכוח. זה ידוע שפולקסווגן חדשה לא ממש שווה לקנות בגלל יחס מחיר-תמורה אבל פולקסווגן משומשת מסתמנת כבחירה מעולה. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת yuvali, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני רוצה לקנות גולף. (הוא היה מהקומפרט ליין, או גאנריישן) הוא יהיה אוטומט. !!! אני מתלבט לגבי המנוע. ( אני גר בירושלים) אני עושה בשנה כ 25K קילומטר בנוסף. יהיה בבגז בניה של עד 100 קילו. (וזה חשוב לחישוב צריכת דלק!, הרבה עץ) אני מחפש אוטו בתקציב. 65K-70K מקסימום שנים מ99 והלאה.
הודעה אחרונה מאת Soundman, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מחפש רכב מתוצרת יפן עד סך של 31,000 , הרכב צריך להיות משפחתי וחשוב לי במיוחד שהרכב יהיה אמין ויזדקק למוסכים כמה שפחות ,מה המלצתכם? תודה
הודעה אחרונה מאת TheComedian, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
לאחר בדיקת הרבה מאוד מכוניות, הקסנטיה נראה כמועמדת טובה. יש הרבה מהם יש שנייה ובמחיר זול. אני מחפש את הדגם ה2000 עם בקרת שיוט. שאלותי: 1. עד כמה עניין ההדראלי מייקר את הטיפולים? 2. האם ישנם חלקים יקרים במיוחד שדורשים החלפה במשך הזמן הקשורים למערכת הלחץ שמן? 3. מה לבדוק בבדיקת רכב יש שנייה, האם ניתן לראות פריצות שמן מהבולמים או נקודות תורפה אחרות? 4. האם בקרת השיוט מגיעה בכל דגמי ה2000 או רק בדגם מסויים? תודה,
הודעה אחרונה מאת pasparto, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
חבר שם עין על רכב שמור ומטופל. חוות דעת על הרכב? עוד הצעות לרכבים אחרים בסיגמנט? אמינות? סחירות? תודות ג'ורג'
הודעה אחרונה מאת little bear, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
חבר שלי מצא פג'ו 405 1.9 ל' ידנית (קרבורטור) שנת 94 אם אני לא טועה. הרכב במצב מצויין שמור מאוד (הרכב נמצא אצל חבר משפחה) ועבר 150K ק"מ - יד שניה. השאלה היא איך הרכב באופן כללי? יש מחלות ספציפיות או ממה להזהר ומה לבדוק? איך הביצועים - ואם אפשר קצת פרטים טכניים? האם זו קניה שווה במחיר שלה? תודה מראש על התשובות
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
רכבים עם בקרת שיוט 1 2
מאת vio-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
לאחר כישלונתי למצוא 626 97 במצב מספק, אני מתחיל לחפש רכבים אחרים. אשמח עזרה, לאיזה מכוניות בשוק מהשנים 94-2000 יש בקרת שיוט? אני יודע על: הונדה אקורד הונדה סיוויק הישנה מזדה 626 מיצובישי גאלאנט מי עוד?
הודעה אחרונה מאת vio, -
-
- 2 תגובות
- 899 צפיות
רציתי לשאול כמה שאלות? מתי יוצרו הדגמים האלו? יש להם כינוי ישראלי? מה טווח המחירים שניתן למצוא אותם (כמובן בקשר למצב הרכב)? ואם ישנם המלצות לגבי דרכים למצוא אותם? אשמח לתגובות בונות! הטירון!
הודעה אחרונה מאת ירון פ, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם! ניסיתי להשתמש באופציית החיפוש אבל זה לא ממש עבד לי... אני ישמח אם תוכלו להמליץ לי על רכב ב15K לידידה שרק קיבלה רשיון. מעוניינת אמינות, שנתתון מתקדם, עלויות לא גבוהות, יכול להיות גם ידני, ויחסית נוח. היא העלתה עד עכשיו רק את הפונטו. האם יש את אלטרנטיבות?
הודעה אחרונה מאת תומR, -
- 2 תגובות
- 989 צפיות
איך האוטו הזה? מה הייתם אומרים עליו מבחינת אמינות? חיסכון? אוטומט / ידני ? מה עדיף... ואיזה שנים יש תאוטו הזה. נ.ב אני לא מתכוון לדגמים עם הפנים המתרוממים תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Golf-VR-6, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לפורום. מבקש ייעוץ לגבי מכון בדיקה באיזור פתח תקווה. הרכב סוזוקי בלנו 99 יד ראשונה 108000 ק"מ. על מה לשים לב ,האם כדאי ללכת למוסכניק שלי או ישר למכון בדיקה. תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
מי מחובר 17 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 430 אורחים (הצג רשימה מלאה)