Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על פולקסוואגן בורה קומפורטליין מודל 2000 מנוע 1600 אוטומטית(100 כ"ס).

אנחנו מחפשים רכב נוסף במשפחה,התקציב הוא כ50K-הדרישות:אמינות,בטיחות,איכות נסיעה ואיכות גימור קצת פחות חשוב הכוח.

לפי דעתי הבורה היא המשפחתית הטובה ביותר שניתן למצוא בתקציב הנ"ל.

רק לשם השוואה לאנטיס וקורולה מאותו שנתון עולות מעט יותר במחירון,ולפי דעתי הבורה עדיפה עליהן בהכל חוץ מכוח.

זה ידוע שפולקסווגן חדשה לא ממש שווה לקנות בגלל יחס מחיר-תמורה אבל פולקסווגן משומשת מסתמנת כבחירה מעולה.

מה דעתכם?

פורסם

אינני מסכים עם כך שהבורה הינה המשפחתית הטובה ביותר בתקציב ובקטגוריה הנ"ל.

אני מציע לך לשקול חלופה נוספת ולדעתי טובה יותר והיא הפורד פוקוס.

בהיבט הבטיחות: הפוקוס הפגינה יתרון קל במבחן הריסוק החזיתי על פני הבורה (גולף ליתר דיוק), ובמבחן הריסוק הצידי שתיהן השיגו ציון זהה.

בהיבט המנוע: מנוע הפוקוס מודרני יותר ובעל 16 שסתומים, של הבורה בעל 8 (אמנם יש לבורה יתרון בזמינות כך בסל"ד נמוך יותר עקב כך, אך ברמה הכללית המנוע מיושן יותר).

בהיבט גימור הרכב: היתרון הוא לבורה, ובא לידי ביטוי ברמת חומרים טובה יותר (בעיקר כאשר משווים זאת לפוקוס שלפני מתיחת הפנים).

בהיבט האמינות: התרשמויות מבעלי פוקוס וגולף (די זהה ממחינה זו לבורה) מראות כי הפוקוס מפגינה רמת אמינות גבוהה יותר. אין לי נסיון אישי עם אף אחת מהמכוניות.

מעבר לכך, עליך לקחת בחשבון את נותן השרות בארץ, היבואן. צ'מפיון אינם כוכבי-שרות, בלשון המעטה.

ובנוסף לכל זאת, תקבל בפוקוס יתרון הבא לידי ביטוי בהנאה מנהיגה.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם
vw בורה האם יש משפחתית טובה ממנה ב50K?

ב.מ.וו. סדרה 3. אפשר למצוא ב-50K. (תלוי בשנתון).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

למה לא לבדוק את האפשרות של אופל אסטרה? לדעתי תוכל אפילו לקנות אחת מאותו מודל בעלת מנוע 1800 ליטר...

לא היה לי נסיון ברכב אבל שמעתי רק טוב מאנשי מקצוע שיש להם נסיון באופלים...

The New Opel Astra :grin: Trust Your Eyes

www.opel.de

פורסם

מגיל 12 בערך עד היום היא האהבה שלי...(קצת הגזמתי אני יודע)

יש לי פרוספקטים שלה וכתבות וכדומה קיצור...

לפני שנה בדיוק כשרצינו לקנות אוטו עלה ישר במוחי לחפש אחת כזאת יפה צבע כחול כהה עם ריפודים בז' בפנים שמבחיניתי אז היא הייתה "ה"משפחתית... מפה לשם הבנתי את החסרונות העמוקים שלה:

1)מושב אחורי צופף יחסית למשפחתית הרי שהיא על בסיס הגולף

2)נטולת כוח ומומנט 102 כו"ס נו באמת....

3)אחזקה יקרה שזה אומר טיפולים של צ'מפיון שהם "ה"שוחטים ודלק שהרי צריכת הדלק שלה לא משו בכלל...

4) נוחות ישיבה באוטו ממש לא טובה, פשוט לא מצאתי את עצמי שם קודר ומסורבל

*בגיליון 13 של "הגה" היא נבחנה מול הפוקוס (נראה לי שזה היה חודש אפריל 2001) הפוקוס לקחה אותה בהרבה יתרונות...

נקודות חשובות לבדיקה הן:

1) גלגלים - יש לה יחסית גלגלים גדולים למשפחתית 16" עם רוחב של 205 שזה גלגל יקר תבדוק!

2)רמת גימור וצבע של האוטו מבפנים - אם הוא שחור תוותר כי זה ממש קודר ואפילו אכזרי לשבת בתוך האוטו עם צבעים שכאלה

3) אוטודיל לפעמים סתם רמאים.. תיזהר מהם...!!

אבל תבדוק עוד אפשרויות...

פוקוס יכולה להיות גם נחמדה... או סיוויק 99,2000 צבע כסף עם תוספות נחמדות עליה....

Polo 2012

פורסם
בסביבות 2000,לכן הסידרה 3 לא נכנסת.
אם אתה מחפש משפחתית טובה, לפי מה שרשמת בכותרת, אז תתפשר בשנתון.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

למה אתם מתייחסים לבורה כאל משפחתית? אלא אם המשפחה בנויה משני חתולים שיכולים להכנס בכסא האחורי.... זה ממש לא רכב למשפחה, אולי למשפחה מצומצמת ביותר -כזאת ללא ילדים.

פורסם

אם אתה כבר בכיוון של vw אז למה כבר לא ללכת על גולף, עדיפה על הבורה מ?רכ?ב יותר קל ביחס לבורה על מנועי 1.6, עדיפה בסחירות שלה, ונראית יותר טוב שזה כבר עיניין של טעם אישי.

על הפוקוס בתור אחד שנהג רבות על הרכב הזה לא הייתי מתקרב, אחד הרכבים היותר לא נוחים שנהגתי בהם !!

כאשר הייתי נוהג על הקליאו ועובר אח"כ לפוקוס רציתי רק לקלל את הרגע.

Honda hornet 600

פורסם
מגיל 12 בערך עד היום היא האהבה שלי...(קצת הגזמתי אני יודע)

יש לי פרוספקטים שלה וכתבות וכדומה קיצור...

לפני שנה בדיוק כשרצינו לקנות אוטו עלה ישר במוחי לחפש אחת כזאת יפה צבע כחול כהה עם ריפודים בז' בפנים שמבחיניתי אז היא הייתה "ה"משפחתית... מפה לשם הבנתי את החסרונות העמוקים שלה:

1)מושב אחורי צופף יחסית למשפחתית הרי שהיא על בסיס הגולף

2)נטולת כוח ומומנט 102 כו"ס נו באמת....

3)אחזקה יקרה שזה אומר טיפולים של צ'מפיון שהם "ה"שוחטים ודלק שהרי צריכת הדלק שלה לא משו בכלל...

4) נוחות ישיבה באוטו ממש לא טובה, פשוט לא מצאתי את עצמי שם קודר ומסורבל

*בגיליון 13 של "הגה" היא נבחנה מול הפוקוס (נראה לי שזה היה חודש אפריל 2001) הפוקוס לקחה אותה בהרבה יתרונות...

נקודות חשובות לבדיקה הן:

1) גלגלים - יש לה יחסית גלגלים גדולים למשפחתית 16" עם רוחב של 205 שזה גלגל יקר תבדוק!

2)רמת גימור וצבע של האוטו מבפנים - אם הוא שחור תוותר כי זה ממש קודר ואפילו אכזרי לשבת בתוך האוטו עם צבעים שכאלה

3) אוטודיל לפעמים סתם רמאים.. תיזהר מהם...!!

אבל תבדוק עוד אפשרויות...

פוקוס יכולה להיות גם נחמדה... או סיוויק 99,2000 צבע כסף עם תוספות נחמדות עליה....

לי יש דעה משלי:

1. המרחב מאחור בבורה אכן אינו גדול, אך עיצוב המושבים ומרכב גבוה מפצים על הסנטימטרים החסרים בבסיס הגלגים.

2. מנוע ה 1.6 אכן אינו עתיר כוח ומנוע ה 2 ליטר עדיף בהרבה, במיוחד בזכות המומנט הנדיב בסל"ד נמוך, העדיף על מכוניות חזקות " פורמלית " בהרבה.

3. הסיפורים על מחירי " השחיטה " של צ'מפיון אינם יותר מאגדה אורבנית. מחיריהם ממוצעים לחלוטין. המדובר במחירי טיפולים שוטפים, שרק בהם יש לי נסיון.

3. אני מוצא את הישיבה מאוד נוחה. במיוחד בשל עצוב המושבים ותנוחת הישיבה הגבוהה. שלא לדבר על נוחות התפעול של המתגים השונים שאינה פחות ממצוינת.

4. התחושה הכללית ברכב היא טובה, בשל איכות גימור, עיצוב וחומרים העולה בהרבה על אלו המצויים במשפחתיות אחרות ואף במכוניות יקרות בהרבה.

5. צמיגי חתך 205 אינם יקרים בהרבה מצמיגי חתך נמוך יותר ומכל מקום נמצאים רק ברמת גימור " קומפורטליין " ומעלה, הנדירים בדגם ה 1.6, המופיע בד"כ ברמת גימור " בייסיק " שם החתך הוא 185.

6. לסיכום, אני לפחות מוצא את המכונית, כמשפחתית משובחת, יציבה, אמינה, בעלת נוחות נסיעה גבוהה מאוד ומעל הכול מעניקה תחושה יוקרתית ונעימה בשל איכות גמור וחומרים גבוהה מהממוצע. אם דעתי הלא אוביקטיבית, מענינת מישהו, מאוד ממליץ.

פורסם

1. כבעלים לשעבר של פאסאט , שנת 2001, אני יכול לומר לך ללא היסוס ובוודאות מוחלטת המחירים במוסכי צ'מפיון מוטורס מרקיעי שחקים !, במקרה הרע או בלתי סבירים במקרה הטוב.

2. אין באמור משום שלילת רכבי צ'מפיון היות ומעבר לבעיות אמינות כאלו ואחרות שצצו מידיי פעם מדובר ברכבים איכותיים מאוד, זאת בתנאי שאין לך בעיה המונעת ממך להשאיר אלפי ש"ח במוסך מידיי שנה.

3. חלופות לבורה גם אם לא כולן מאותה הקבוצה אך טווח מחיריהן דומה הינן:

א. פורד פוקוס.

ב. פיג'ו 406

ג. סיטרואן קסארה

4. מרווח פנים אינו הצד החזק של הבורה, מאחר והיא יושבת על בסיס גלגלים זהה לזה של הגולף ויחד עם זאת נהנית מתא מטען מרווח יחסית, בכל מקרה שיהיה בהצלחה, ואני אישית חושב שעבור רכב טוב צריך להשקיע לא רק כסף אלא גם זמן בלמצוא את האחד המיוחל.

פורסם

ראשית, אם תחפש את המכונית הטובה ביותר, תחפש לעד. תחפש מכונית שטובה מספיק, תמצא בקלות.

הבורה עונה על דרישותיך ועדיפה על היפניות בכל מובן. אם היא גם מדברת אל ליבך, הרווחת כפליים.

ישנן חלופות אחרות, טובות לא פחות, שיענו על דרישותיך באותה מידה, אתה מוזמן לבחון אותן.

לך עם הלב. בורה מתלבשת לך במקום? קח.

תשנה את המיקום שלך, הוא לא לרוחי.

dirty old man

need love too

• תוכן חדש...