Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחבר קרוב יש את הרכב הזה והצעתי לך להתרחק.

רמת האמינות הספציפית של הרכב שלו היתה נמוכה להחריד. ב100,000 ק"מ שהרכב עבר, יש צורך להחליף את הגיר (נאמר השבוע ע"י המוסך) , חלונות חשמל נפלו, מנוע מדומם בעצירה, חלקי פלסטיק פנימים שנופלים לידיים החלפת תמוכות של דלת התא מטען ועוד דברים מעצבנים.

הרכב צפוף מאוד מאחור, איטי (1,6 אוט') נוקשה ולא נוח וממש לא מהנה לנהיגה.

לדעתי חלופות כמו הפוקוס (מכונית מומלצת בחום),טויטה קורולה וסובארו אימפרזה יהיו חלופות עדיפות ונכונות יותר.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
אנחנו מחפשים רכב נוסף במשפחה,התקציב הוא כ50K-הדרישות:אמינות,בטיחות,איכות נסיעה ואיכות גימור קצת פחות חשוב הכוח. מה דעתכם?
ממליץ לך פיז'ו 406 מנוע 1.8 ליטר:

אמינות- טובה מאוד מכנית, בינונית בלבד בהבטים האלקטרונים. (לכן רמת גימור נמוכה יותר תעשה פחות בעיות אלקטרוניקה. )

איכות נסיעה טובה ונעימה יותר, לא נוקשה.

מושבים נוחים יותר.

התנהגות כביש, הנאה מהנהיגה, תחושת שליטה, בטחון, וחיבור לאוטו עדיפות משמעותית.

גימור טוב מאוד, משתווה לבורה לדעתי.

כמובן- יותר מרווחת.

לגבי בטיחות צריך לבדוק, אחרי מתיחת הפנים ה406 שופרה בסעיף זה. (שנת 99 או 00)

פורסם
בהיבט המנוע: מנוע הפוקוס מודרני יותר ובעל 16 שסתומים

אפי.

מעניין מאוד מה שאתה אומר...

להזכירך , אפילו בפוקוס החדשה עדיין קיים המנוע המיושן בעל 8 השסתומים של פורד...

ובקשר למחירי הטיפולים.

מהשוואה שוטפת שאני עורך מול הקורולה של אבי (מטופלת במרכזי) , סוזוקי בלאנו ,מזדה לנטיס ואף רנו קליאו של חברים, המחירים במוסכי צ'מפיון (SURPRIZE) הם הזולים ביותר...

סתם דוגמא מהשבוע שעבר:

טיפול קטן בקורולה בשבוע שעבר הסתיים ב669 ש"ח.... כאשר עבודה לקחו 300 ש"ח

טיפול טיימינג בפולו,בשישי שעבר, כולל החלפת גלגלת , מותחנים ורצועה, הסתיים ב987 ש"ח מתוכם 300 ש"ח עבודה.

אז מי כאן היקרן?

בכל מקרה, אני מצטרף לדיעה שאם כבר, אז לקנות גולף.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
מעניין מאוד מה שאתה אומר...

להזכירך , אפילו בפוקוס החדשה עדיין קיים המנוע המיושן בעל 8 השסתומים של פורד...

ובקשר למחירי הטיפולים.

מהשוואה שוטפת שאני עורך מול הקורולה של אבי (מטופלת במרכזי) , סוזוקי בלאנו ,מזדה לנטיס ואף רנו קליאו של חברים, המחירים במוסכי צ'מפיון (SURPRIZE) הם הזולים ביותר...

סתם דוגמא מהשבוע שעבר:

טיפול קטן בקורולה בשבוע שעבר הסתיים ב669 ש"ח.... כאשר עבודה לקחו 300 ש"ח

טיפול טיימינג בפולו,בשישי שעבר, כולל החלפת גלגלת , מותחנים ורצועה, הסתיים ב987 ש"ח מתוכם 300 ש"ח עבודה.

אז מי כאן היקרן?

בכל מקרה, אני מצטרף לדיעה שאם כבר, אז לקנות גולף.

באשר לעלות הטיפולים, כפי שכתבתי קודם, אני מסכים. יחד עם זאת, התפיסה הרווחת לפיה הבורה אינה אלא גולף עם באגאז' אינה מדויקת. הקשיחות המבנית של הבורה עדיפה על זו של הגולף, לעובדה זו השלכות הן על איכות הנסיעה הטובה יותר של הבורה והן על התנהגות הכביש העדיפה.
פורסם
למה לא לבדוק את האפשרות של אופל אסטרה? לדעתי תוכל אפילו לקנות אחת מאותו מודל בעלת מנוע 1800 ליטר...

לא היה לי נסיון ברכב אבל שמעתי רק טוב מאנשי מקצוע שיש להם נסיון באופלים...

יקירי, מנוע 1800 ליטר יש אולי לאנטרפרייז מ"סטאר טרק", והיא עולה קצת יותר... :)

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

מעניין שאף אחד לא הציע מגאן סדאן - מרווחת מאוד (בגאז' ענק), בטוחה מאוד, התנהגות כביש טובה, ואמינות סבירה לחלוטין (בכל מקרה התיקונים לא כ"כ יקרים), הסאלון מרווח והנסיעה רכה כמו שרק הצרפתיות יודעות..., ואפילו המחיר נמוך מאוד - יש המון בשוק, ובמחירים סבירים - גיסי קנה עכשיו כזו שנת 2001, פרטית (יד 1) בלי שום תאונה, 80 אלף ק"מ עם סאן-רוף ב-52,000 ש"ח, ומרוצה עד הגג (הנפתח...).

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

אני לא מצליח להבין איך הבורה אטרקטיבית.

היא אומנם לא יקרה מאוד, אבל מצד שני גם לא מוצלחת מאוד.

כיום יש לאבי בורה 2002 1.6 קומפורטליין אוטו' שנקנתה מסבא שלי עם 30 אלף ק"מ.

מ94' ועד לפני כמה שבועות תמיד היו לנו רנו משפחתיות. החל מה-19 ועד המגאן 2.

אני לא יכול לקרוא לבורה גרועה, כי היא לא.

אבל חוץ ממותג נחשב וריהוט פנימי יפה אני לא מצליח למצוא יתרונות על פני המגאן (דור 1 מודל 01-02) שתוכל לקנות באותה סביבת מחיר.

לא לבורה ולא למגאן מוניטין אמינות טוב במיוחד (תוסיף על זה מחירי טיפולים שערורייתיים של צ'מפיון ולפעמים יש חלקים או טיפולים שחייבים לעשות אצלהם).

המגאן יותר נוחה, מאובזרת, מרווחת, חזקה, מהנה לנהיגה, חסכונית בדלק וזולה.

אם דווקא המגאן לא מוצאת חן בעיניך אז לא נורא, כי כל משפחתית צרפתית (קסארה, 306) או פורד פוקוס יהיו בחירות עדיפות על הבורה.

אם עדיין אתה חושק ברכב של הקונצרן אז הייתי שוקל את האוקטביה שלה כיול מתלים קצת יותר מוצלח או אולי טולדו שאותה אני לא מכיר כלל.

בכל מקרה אני לא מצליח להבין איך מכוניות עם מושב אחורי צפוך כ"כ נקראות משפחתיות.

פורסם

היתה ברשותי בורה 1.6 100 כ"ס ידנית. גמאתי איתה (בעזרת המשפחה) 205000 - כן 205 אלף - ק"מ במשך 3.5 שנים. המכונית טופלה היטב, והחזירה בנסיעה חלקה ללא תקלה או תקיעה. היא קצת צפופה מאחור ליותר מ 2 ילדים. תא המטען לעומת זה ענקי.

• תוכן חדש...