ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,555 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, קרוב משפחה מחר הולך לראות 3 528 E39 שעל הכוונת הוא צריך לדעת על מחלות שיש לדגם ובעיות נפוצות ומה יש לבדוק לעומק תודה לעוזרים,
הודעה אחרונה מאת t.e.s, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום אני מוכר רכב מדגם פורד פיאסטה CLX 1400 שנת 91 עכש לאוטו אין בעיות מכניות האוטו נוסע טוב הכל פיקס יש קצת דפיקות פה ושם 2 צמיגים חדשים רדיאטור חדש משאבת מים חדשה אין פגיעות שילדה עבר 165K ק"מ החליפו בלמים עכשיו מישהו מציע לי למכור לו את האוטו ב5300שח והוא משלם העברת בעלות אני צריך המלצות ממכם האם שווה למכור במחיר זה. מה המחיר שאני באמת יכול לדרוש עליו לאוטו אין תוספות
הודעה אחרונה מאת IRON-MAN, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת amitt, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש רכב לא גדול בסביבות ה 20-25 אלף שקל אוטומט ושלא יעשה לי הרבה בעיות שיהיה אמין עם אחזקה זולה יחסית יש למישהו המלצה ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
- 0 תגובות
- 773 צפיות
קרא את כללי הפורום
הודעה אחרונה מאת toyota_555, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
טווח שנים 1990-95. האם זהו רכב מומלץ ? חסכוני ? אמין? וכיו"ב. אופציות אחרות לרכב בסביבות 10K: קומפקטי, אמין וחסכוני.
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 837 צפיות
***נערכה ההודעה לפונט נורמלי, אנחנו רואים מצויין בלי עזרתך, נא להישאר בפונט הסנדרטי בגודלו הסטנדרטי*** אני כבר הרבה זמן מחפש רכב שיתאים לי, כנראה שאני ילך על Mitsibishi Colt שנת 95-97. כמו שאתם יודעים כשה למצוא רכב כזה במצב טוב, אך אני מצאתי אחת במצב "מושלם", אך הדבר היחידי שעוצר אותי הוא שרכב עבר 220000 ק"מ. מה דעתכם ? כדאי ללכת על רכב שכזה ? אם אצטרך להחליף מנוע, כמה זה יכול לעלות לי (המנוע הוא 1.6) ? איזה אוד דברים יכולים להתקלקל ?
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
-
- 6 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום חברים, אני הולך לקנות מיצובישי לנסר 2001 GL ולפי בדיקה קטנה שעשיתי לא מפסיקים לכתוב שזה אוטו ששותה דלק בצורה נוראית.... עד כמה זה נכון לדגם שציינתי? והאם יש יתרונות לרכב הזה בכלל? אשמח לקבל תשובה מהירה תודה
הודעה אחרונה מאת dav30, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום. אשמח לדעת מה ההבדלים בין הדגמים השונים בפיאט פונטו שנת 2003. הבנתי שיש פונטו יאנג ופונטו פאן... בנוסף - חשבתי לקנות רכב זה מיד ראשונה השכרה. מה דעתכם? תודה מראש,גל
הודעה אחרונה מאת yonatanl, -
-
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
קודם כל שלום לכל חבריי הפורום אז ככה: קנינו(המשפחה) רכב(אופל קורסה שנת 2003 מנוע 1.2 טיפטרוניק) דרך עסקה שמשלמים סכום פעם בחודש במשך 3 שנים.. ואם אחרי 3 שנים רוצים אותו צריך לשלם תהפרש שנשאר ואז קונים אותו ועם לא? מחזירים אותו לחברה.. אז ככה..מה אתה מציעים לעשות? אפשר נגיד לקנות אותו ואז למכור אותו ומהסכף שמכרנו לקנות איזה רכב יד שנייה או לקנות אותו להשאיר אותו.. או להחזיר אותו ולעשות עסקה אחרת של עוד 3 שנים אבל שוב..האוטו לא יהיה שלנו.. אבל הבעיה אצלנו שהכסף משחק אצלנו חלש..אין לנו מזומן עכשיו לשלם עליו בסביבות ה 50 אלף בשביל לרכוש..אבל אם לא יהיה ברירה נשיג... ווואלה תעזרו לי..בבקשה..יום רביעי הזה הכל ניסגר בקשר לעסקה תודה מראש המשך שבוע טוב לכולם
הודעה אחרונה מאת Golf-VR-6, -
האם כדאי לרכוש מאזדה 121 יד 2, מודל 97 שמורה וללא תאונות במחיר מחירון + 2 אחוזי העלאה ? האם הרכב נחשב לסחיר ?
הודעה אחרונה מאת bender, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
2004 מנוע 2.2, פזו 406 מנוע 2.0 שנת 2001 ואחרון חביב שאין לי מושג למה קוראים לו ככה זה מיצובישי גאלאנט 2003 ספורט מנוע 2.0 יש כזה דבר? תודה לכל העוזר!
הודעה אחרונה מאת sronis, -
אהלן! אני מחפש רכב אמין בסביבות ה- 40-55 אלף. אמרו לי לא לגעת בצרפתיות, אבל בהחלט ללכת על יפנית מבחינת האמינות. חשוב לי: א. התקציב ב. האמינות חשבתי לכיוון מאזדה לנטיס/323 ו- 206 (במידה והיא אמינה- האם כך?), שנים 99-2001. אשמח לשמוע את דעתכם. אני פתוח גם לרעיונות חדשים. תודה!
הודעה אחרונה מאת יניב921, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם. היום בדקתי ראלי דור 1 ואלו הליקויים שנמצאו. מכיוון שאני לא מבין גדול אשמח אם תביעו דעתכם (המבינים מביניכם) על הליקויים. מנוע - בלאי פנימי מנוע, רעש מערכת תשמון ושסתומים, רעשים במנוע + אבזרי מנוע, רעשים ונקישות פנימיות, נקישות גל זיזים, סמנים לשריפת שמן ממובילי שסתומים/בעומס, לבדוק או להחליף רצועה/שרשרת תזמון לפי הוראות יצרן, לבדוק צריכת שמן בנסיעה, לנקות ולטפל מערכת קירור-להחליף מי קירור בנוזל קירור, התחממות יתר במנוע, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים, קורוזיה בית טרמוסטט, סיבובי מנוע לא יציבים, מנוע מזייף, סחיבה חלשה. בעת שיחה עם הבודק אמר שהמנוע במצב טוב ושההספק מתאים לנתוני יצרן ורק בעית הסחיבה היא המשמעותית והוא לא ידע להגיד לי ממה בדיו…
הודעה אחרונה מאת Turbo HKS, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שנת 92 140 אלף קילומטר אוטומט 5000 שקל ויש לתקן ראש מנוע ב 2000 שקל הוא מכיר את הבעלים והאוטו שמור ... ***הודעה בשביל חבר
הודעה אחרונה מאת גל1, -
- 0 תגובות
- 967 צפיות
שלום לכולם. רציתי לשמוע את חוות דעתכם על המכונית סיטרואן C3 שנת 2003, בעלת מנוע 1600 סמ"ק וגיר חצי-אוטומטי, בנוגע לפרמטרים הבאים: - ביצועים (זריזות). - מרווח פנימי. - אמינות. - צריכת דלק. - אבזור. אשמח לשמוע את דעתכם על המכונית בכלליות, בעיקר ממי שהיה או בהווה בעל C3. הערה: ביצעתי חיפוש, אך מפאת מיעוט האותיות בדגם ("C3" = שני תווים), לא הצלחתי למצוא מידע מדויק. תודה מראש, קובי.
הודעה אחרונה מאת Chaos, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום אני מתלבט בין תיבת הילוכים אוטומטית לידנית ברכישת רנו סניק 1.6 חדשה . ההתלבטות נובעת רק מכך שבדגם הקודם של הסניק שמעתי על לא מעט בעיות אמינות בתיבה האוטומטית . אשמח לקבל חוות דעת .
הודעה אחרונה מאת bigbo, -
-
רנו לגונה 2.0
מאת אליאור-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אם מישהו מכיר את הרכב ?, ויוכל לתת עליו פרטים רבים ככל האפשר אודה מראש.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 17 תגובות
- 20.1 אלף צפיות
אשמח לשמוע תגובות מבעלי ניסיון.
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
טוב, נראה שהיתה טעות לפתוח את זה בשרשור קיים ולשאול יותר מדי שאלות. אז הנה בשרשור עם כותרת מתאימה, ובפשטות: אני שוקל לקנות טווינגו שנת 95 חצי אוטומטית יד 5 עם 125K ק"מ, במחיר 9-10K (מחירון 11.3K) התכנית היא לעשות 'יישור קו' שיכלול - החלפת גיר לידני - החלפת רדיאטור אם צריך - קוסמטיקה בכ-1500 שקל המטרה לצאת מזה בסה"כ השקעה של כ-15K ושבוע מוסכים, עם רכב במצב טוב פלוס שיחזיק 4 שנים. האם ההערכה הזאת מציאותית והאם לדעתכם כדאי להיכנס לפרוייקט?
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
- 12 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
לקחתי היום לבדיקה פיז'ו 306 1.4 ידנית שנת 95' עם 175,000 ק"מ להלן תוצאות הבדיקה אשר נערכה בקומפיוטסט בראשל"צ: *לחץ דחיסה נמוך ולא זהה, בלאי פנימי גבוהה, נזילות שמן, מנוע שורף שמן, להחליף רצועת תזמון לפי הוראות יצרן, רעש גלגלות ורצועות, סימני פתיחת מנוע, מערכת חימום לקויה מנותקת. *חופש ונקישות במתלה. *בולמי זעזועים קדמיים חלשים. *פגיעה קורה אורכית קדמית עד לנקודת ריתום המתלה (סווג כליקוי בעל משמעות נמוכה). *בלימה לקויה, דוושת בלם נמוכה, לפרק גלגלים לבדיקה. *הפרדת מצמד לקויה (בלאי), גומיות מגן לציריות פגומות, נזילות שמן בדיפרנציאל, נזילות שמן מתיבת הילוכים, רעידות בתאוצה, חופשים במנגנוני הילוכים, שילוב הילוכים לקוי, תושבת תיבת הילוכים פגומה, רעש וחופש ממערכת ה…
הודעה אחרונה מאת גרשון המשפר, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב! אני מחפש רכב קטן 5-3 דל' בעל נפח מנוע 1400-1600 ידני שלא יצרוך הרבה דלק ויהייה גם אמין אבל שיתן איזה חוויה בלנהוג בו שלא יהייה תפל ומשעממם כמו פונטו שהייתה לי. שנתון כמובן עדיפות לכמה שיותר גבוהה. תבינו אני לא מחפש חיית כביש עם 150 כ"ס אבל מחפש טיפה הנאה על הכביש. תודה...
הודעה אחרונה מאת R'n'B, -
-
- 2 תגובות
- 968 צפיות
שלום לכל חברי הפורום רציתי בבקשה לקבל הצעות על רכב שנע בסביבות המחיר 60k-55k גיר אוטומט רכב די חסכוני ושיהיה לו מראה יפה וצעיר למרות שזה משפחתי מומלץ קטן (לא מחייב) תודה מראש שיהיה לכם המשך שבוע טוב טנאאאאקסס
הודעה אחרונה מאת Golf-VR-6, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני רוצה ליקנות וולבו 940 שנת 97 האם כדאי או האם עדיף 850 ומה צריכת הדלק ? האם יש בעיות מיוחדות בדגמים האלה ?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
שלום חברים, אשמח לשמוע דעתכם. אני עומד לרכוש רכב 4 על 4 חדש ודי נעול על הטויוטה לנד קרוזר - אחרי שנסעתי בנסיעות מבחן בכולם. ההתלבטות שלי היא האם לרכוש מנוע דיזל או בנזין (4.2). אני נוסע מעט מאד בשנה וכמעט בכלל לא בשטח (12-13 אלף ק"מ). מצד שני - הרעש ממנוע הדיזל די מפריע לי. אשמח לשמוע בעד ונגד לגבי הטויוטה עם מנוע דיזל/בנזין (מבחינת עלות רכישה - העלות קרובה מאד - כיוון שבכל מקרה מדובר ברמת גימור הגבוהה ביותר כך שאני מניח שהשיקולים האחרים הם: עלות דלק, קלות מכירה בועד כמה שנים, עלות תחזוקה, איכות נסיעה, עלות דלק) תודה
הודעה אחרונה מאת SubaMan, -
-
פג'ו 106 XSI 1 2
מאת zolol- 22 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אני עוד מעט מיתכוון ליקנות אחת כזאת יש לי כמה שאלות חלונות חשמל והגה כוח יש לה ??
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כרגע אני מוכר את הפולו 16V שלי ומחפש לקנות רכב קצת יותר נוח בסכום של עד 70K. הדרישות שלי מהאוטו הן: האצ'בק (בגודל של גולף). שנה תחתונה 2000 (לא פחות). 4 דלתות אוטומט רצוי סאן רוף ההתלבטות העיקרית שלי כרגע היא גולף. למרות שאני צריך חוות דעת לגבי מחירים והמנועיםשלה 1600 2000 V5 אשמח לקבל מידע על המנועים או על רכבים שתואמים לקטגוריות שציינתי. חשוב שיהיה אוטו בעל מראה צעיר. תודה מראש תמיר.
הודעה אחרונה מאת תמיר אורן, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 916 צפיות
ערב טוב לכולם שאלה לי אליכם. מה ווך המחירים השפוי לדעתם ל106 ראלי דור ראשון. אני יודע שזו שאלה כללית אבל זאת הכוונה שלי הכל תלוי אני יודע אבל מיד ראשונה וקילומטראז' נמוך ועד ליד 10 שרק השסי שלה נקי. תודה מראש אלירן
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חברה מעוניינת לרכוש רכב עד 20 אלף ש"ח. הרכב יסע מרבית הזמן בתוך העיר. הרכב צריך להיות אוטומטי, אמין ועם צריכת דלק נמוכה. על איזה רכב הייתם ממליצים? אשמח לשמוע מגוון של דעות כמובן עם נימוקים. דבר נוסף האם הסוזוקי סמוראי נכלל בתקציב זה? אם כן האם הייתי מגדירים אותו כרכב אמין? תודה לעונים ולכל מי שיעזור ל'
הודעה אחרונה מאת doron-be, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ערב טוב, אז ככה: הלכתי עם חבר מהפורום לראות סקסו 98 אצל סוחר, ראיתי שהדלת נהג לא ממש יושבת במקום, פתחתי את הדלת, ולהפעתי הציר העליון שלה התנתק ממקומו מסיבה לא ברורה כלשהי, וחובר עם אפוקסי/בונדו או משהו דומה לזה כששאלתי את הסוחר לפשר הדבר, נענתי "זו המחלה של הסקסו" אני שמעולם לא שמעתי על מחלה מוזרה כזאת של דלת נופלת, מעוניין לדעת בשביל הידע האישי שלי האם היה הדבר או שמא הסוחר מנסה לסבן אותי ללא הצלחה. תודה.
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -