Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אשמח לשמוע דעתכם.

אני עומד לרכוש רכב 4 על 4 חדש ודי נעול על הטויוטה לנד קרוזר - אחרי שנסעתי בנסיעות מבחן בכולם.

ההתלבטות שלי היא האם לרכוש מנוע דיזל או בנזין (4.2).

אני נוסע מעט מאד בשנה וכמעט בכלל לא בשטח (12-13 אלף ק"מ).

מצד שני - הרעש ממנוע הדיזל די מפריע לי.

אשמח לשמוע בעד ונגד לגבי הטויוטה עם מנוע דיזל/בנזין

(מבחינת עלות רכישה - העלות קרובה מאד - כיוון שבכל מקרה מדובר ברמת גימור הגבוהה ביותר כך שאני מניח שהשיקולים האחרים הם: עלות דלק, קלות מכירה בועד כמה שנים, עלות תחזוקה, איכות נסיעה, עלות דלק)

תודה

פורסם

כמובן שהטעם שלך והדרישות שלך הן בסופו של דבר יקבעו את הרכישה, אבל כדאי שתסתכל גם על אספקטים אחרים:

ראשית, הדיזל ככל הנראה יהיה הרבה יותר חסכוני ויש על הסולר הנחות משמעותיות ביחס לבנזין. הדיזל אומנם לא חורך אספלט אבל בהחלט זריז ומספק מומנט עצום כבר ב 1600 סלד - שזה אחלה למכונית עם גיר אוטומטי.

בהמשך, כפי שאני רואה (מהיצע הגרסאות של הלנדקרוזר), גרסאות הדיזל אף זולות יותר מהבנזין... אומנם הבנזין מציע רמת ביצועים פנטסטית ביחס לג'יפ, אבל אתה תחליט אם השקט, העידון והביצועים של מנוע V6 שווים לך את תוספת המחיר (הן ברכישה והן באחזקה) ביחס לדיזל 4 צילינדרים.

אם הרעש ממש מפריע לך ואין לך בעיית תקציב - הבנזין הוא בשבילך. אם אתה יכול לחיות עם הרעש או להתרגל - הדיזל יכול להתאים לך בלי שום בעיות מיוחדות (ולהערכתי האישית, יהיה קל יותר להיפטר מגרסאות הדיזל בקטגוריה זו ביחס לגרסאות הבנזין). כמו כן, אם אתה מתכנן להיכנס גם קצת לשטח, לדיזל יש יתרון.

בהצלחה בהחלטה וברכישה ;-)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עוד נקודה ששכחתי: הדיזל מגיע עם צמיגים צרים יותר ובחתך גבוה יותר - ייתכן וזה יתרום לנוחות טובה יותר (תלוי איך המתלים מכויילים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נסעת על שתי הגרסאות?

אני לא מצאתי הבדלים גדולים ברמות הרעש.

יניב

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

בינתיים לא מצאתי סוכנות של טויוטה המאפשרת נסיעת מבחן על דגם הבנזין אלא רק על הדיזלץ

אשמח אם יש מישהו שיודע היכן ניתן להתרשם מנסיעה על דגם הבנזין

פורסם

כפי שכתבת אתה נוסע כ-15,000 ק"מ בשנה שזה מעט. בק"מ כזה טוענים כי מבחינה הכלכלית עדיף רכב בנזין.

אופציה נוספת שלא חשבת עליה היא התקנת מערכת הנעה בגז במנוע בנזין.

דבר זה יכול להביא לחיסכון נוסף מאחר:

גז זול משמעותית מבנזין או סולר

לא משלמים אגרה נוספת עבור הטסט

מבחינת רעש הרעש זהה לנסיעה על בנזין.

ההשקעה המשוערכת במעבר להנעה ע"י גז 10,000 ש"ח.

פורסם

הנסועה הכדאית ברכב שטח דיזל משתנה דרסטית יחסית למכונית!! קח דף ועת ותחשב... (ברר את צריכת הדלק של הדיזל והבנזין, את עלות הטיפולים ואת אגרות הרישוי - ועדכן אותנו אם אפשר)

פורסם
כפי שכתבת אתה נוסע כ-15,000 ק"מ בשנה שזה מעט. בק"מ כזה טוענים כי מבחינה הכלכלית עדיף רכב בנזין.

אופציה נוספת שלא חשבת עליה היא התקנת מערכת הנעה בגז במנוע בנזין.

דבר זה יכול להביא לחיסכון נוסף מאחר:

גז זול משמעותית מבנזין או סולר

לא משלמים אגרה נוספת עבור הטסט

מבחינת רעש הרעש זהה לנסיעה על בנזין.

ההשקעה המשוערכת במעבר להנעה ע"י גז 10,000 ש"ח.

ב15 אלף ק"מ לשנה יקח לו הרבה זמן ואולי הוא לא יספיק לחסוך חזרה 10K..

ועוד לא דיברנו על בעיות שאולי יכולות להיות פה ושם עם המערכת.

פורסם

התקנה של מערכת גז עלולה לבטח את האחריות על רכיבים רבים, לא הייתי מבצע אותה כל זמן שהרכב באחריות מקיפה של שלוש שנים. אלא אם טויוטה (ואני בספק) יצטרפו לסובארו שמאפשרים התקנת מערכת גז ללא הסרת אחריות כל שהיא. אגב הם מבצעים זאת לא בגלל שהם נחמדים אלא בגלל שאין להם דיזל והם עדיין רוצים לפנות לקהל שנוסע הרבה.

גיא

פורסם

למרות שאני שונא דיזל ונוסע על טויוטה בנזין V6

אתה משקיע כל כך הרבה כסף, לך על דיזל, כי שמירת הערך תהיה טובה יותר וגם מנועי ה D4D מעולים וחזקים בטירוף, כמו כן יש ניסיון נצבר אדיר למוסכים במנועים אלו וניסיון מועט מאד בבנזין.

זה לא זהבנזין לא טוב, אבל למה להכניס ראש בריא ....

אם אתה לא חובב שטח מטורף, ובכל זאת אוהב בנזיןף למה שלא תלך על הטריילבלייזר, יש גירסה חדשה ל 2006 שעולה 250,000 ש"ח (שזה 80,000 פחות מטויוטה) והספק מעל 200 כ"ס ...

אם אתה כן חובב שטח, יש רכים טובים יותר מלנדקרוזר, שחוץ מהשם האגדי, לא נשאר הרבה מהאגדה המוטורית שהחלה את השושלת ...

ליאר

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

קודם כל תודה על התשובות

די ברור לי שאני הולך על הלנדרובר - בחנתי גם אופציות אחרות שפחות מוצאות חן בעיני בעיקר מבחינת המראה החיצוני והפנימי, ולכן נשארתי רק עם שתי האפשרויות שהצגתי בהודעה המקורית

מבחינת מחיר - המחיר זהה מבחינתי כי בכל מקרה אני מתעתד לרכוש את חבילת האבזור היקרה ביותר - כך שאין הבדל בין בדיזל לבנזין מבחינת מחיר.

לכן מבחינתי חשובים רק הפרמטרים האחרים, כמו עלות טיפולים, רעש מנוע וכו....

• תוכן חדש...