Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקחתי היום לבדיקה פיז'ו 306 1.4 ידנית שנת 95' עם 175,000 ק"מ

להלן תוצאות הבדיקה אשר נערכה בקומפיוטסט בראשל"צ:

*לחץ דחיסה נמוך ולא זהה, בלאי פנימי גבוהה, נזילות שמן, מנוע שורף שמן, להחליף רצועת תזמון לפי הוראות יצרן, רעש גלגלות ורצועות, סימני פתיחת מנוע, מערכת חימום לקויה מנותקת.

*חופש ונקישות במתלה.

*בולמי זעזועים קדמיים חלשים.

*פגיעה קורה אורכית קדמית עד לנקודת ריתום המתלה (סווג כליקוי בעל משמעות נמוכה).

*בלימה לקויה, דוושת בלם נמוכה, לפרק גלגלים לבדיקה.

*הפרדת מצמד לקויה (בלאי), גומיות מגן לציריות פגומות, נזילות שמן בדיפרנציאל, נזילות שמן מתיבת הילוכים, רעידות בתאוצה, חופשים במנגנוני הילוכים, שילוב הילוכים לקוי, תושבת תיבת הילוכים פגומה, רעש וחופש ממערכת הנעה.

ברור לי שאיני הולך לקבל רכב במצב חדש מכיוון שקיים בלאי טבעי עם הזמן אך רציתי לקבל חוות דעת האם זו קניה משתלמת והאם ישנם ממצאים אשר מרמזים על בעיות קרבות. בנוסף הייתי רוצה לדעת אילו מהממצאים הם אופיינים לרכבים כאלו וסדר גודל של מחיר על מנת ליישר קו לרכב.

בתודה לכל העוזרים חן.

turbo forever

פורסם

אני יגיד לך את האמת...

אני אף פעם לא מסתמך על הבדיקות שלהם

רוב הבדיקות שלהם זה סתם חארטה אחת גדולה

לפעמים דברים הם לא כפי שהם נשמעים

בלאי פנימי גבוהה מתרחש כאשר המנוע עבר המון המון קילומטראז'

אם לפי מה שאתה אומר אז הקילומטראז' שלו שיקרית

ובוא אני יגלה לך סוד

כל מה שרשמת זה העתק מדוייק של מה שרשמו לי ואני מוכן לסרוק לך את זה

ובסופו של דבר כל מה שהייתי צריך לעשות זה טיפול 10 אלפים טיימינג ולהחליף כמה אטמים אשר גרמו לנזילה

אבל אן מה לעשות אלו טיפולים סדירים

כאשר שאלתי את הרב בוחן שם כמה הארכת נזק הוא מעריך שיש לתיקון האוטו הוא נתן הערכה של 8 אלף שקל תיקונים

שלבסוף סך כל התיקונים יצאו לי 2500 ש"ח

שזה כולל טיימינג טיפול תקופתי תושבות מנוע ואטם ראש שזה ממש יקר להחליף

רק שתבין את הקונספציה

לפי דעתי קח אותו למכונאי שאתה מאוד סומך עליו ושהוא יתן לך חוות דעת לפי התוצאות של הבדיקה

למרות שלפי נסיוני המכונאי לא יסתכל על הדף ויעשה סיבוב 10 דקות על האוטו וידע הכל!

"רוצה מסאג'? - שב לי על הבגאז" :-P

למכירה סאב לאוהבי SPL ו SQ http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=750709#post750709

פורסם

כמה שאלות לי בקשר לבדיקות הללו:

א.

לחץ דחיסה נמוך ולא זהה, בלאי פנימי גבוהה, נזילות שמן, מנוע שורף שמן
האם בלי לפתוח מנוע ניתן לדעת מהו הבלאי הפנימי? וכיצד ניתן בחצי שעה של בדיקה לגלות שמנוע אכן אוכל שמן?

כיצד בודקים דחיסה במנוע ומה משמעות הבדיקה?

ב.

בלימה לקויה, דוושת בלם נמוכה, לפרק גלגלים לבדיקה.
אם כל הכבוד, אבל עבור 500 ש"ח +- לבדיקה לא מגיע לנו שייפרקו גלגליפ וייבדקו מה הבעיה?

בנוסף, ישנן הערות סתמיות - כגון: להחליף רצועת טיימינג לפי הוראות יצרן, שזה בערך אותו דבר כמו להגיד למלא דלק לפני שנגמר המיכל... לא?!

רק שיהיה ברור, אני לא שואל בציניות או משהו כזה, באמת מעניין אותי כיצד ניתן לבדוק את מצב המנוע בכזו פרטנות בלי לפתוח אותו ומה מגיע לנו לקבל בעת בדיקת רכב?

פורסם
כמה שאלות לי בקשר לבדיקות הללו:

א. האם בלי לפתוח מנוע ניתן לדעת מהו הבלאי הפנימי? וכיצד ניתן בחצי שעה של בדיקה לגלות שמנוע אכן אוכל שמן?

כיצד בודקים דחיסה במנוע ומה משמעות הבדיקה?

ב. אם כל הכבוד, אבל עבור 500 ש"ח +- לבדיקה לא מגיע לנו שייפרקו גלגליפ וייבדקו מה הבעיה?

בנוסף, ישנן הערות סתמיות - כגון: להחליף רצועת טיימינג לפי הוראות יצרן, שזה בערך אותו דבר כמו להגיד למלא דלק לפני שנגמר המיכל... לא?!

רק שיהיה ברור, אני לא שואל בציניות או משהו כזה, באמת מעניין אותי כיצד ניתן לבדוק את מצב המנוע בכזו פרטנות בלי לפתוח אותו ומה מגיע לנו לקבל בעת בדיקת רכב?

אתה באמת שואל מזה קומפרסיה נמוכה? ושואל מה המשמעות של זה?

שורף שמן יש מחשב דיאגנוזה שמפרט לך כל מה שאתה רוצה. שכל קפיצה וקפיצה יכולה להסביר לך הרבה מאוד

ישנה גם כמות נורמלית שאמורה לצאת העשן מהאגזוז ובה המחשב גם יכול לאבחין בעת משהו שגוי

לגבי הרצועת טיימינג לא כ"כ הבנתי את ההקשר בין הדלק לטיימינג

אבל אני יכול לציין רק שהלפי הוראות יצרן מיותרת

לגבי הפירוק גלגל - וואלה צודק.

לא שאני מגן עליהם או משהו

אני גם לא מאמין בהם

"רוצה מסאג'? - שב לי על הבגאז" :-P

למכירה סאב לאוהבי SPL ו SQ http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=750709#post750709

פורסם

רק בנאדם דפוק היה לוקח את הרכב הזה,כולו רק ליקוים

חפש לך אחד אחר יש בערמות!!! (עדיף שילכו כפרה 500 ש"ח ולא כל הרכב)

מגאן קופה 16v 2000

פורסם

מסכים האוטו הזה גמור!

ועוד דבר הבדיקות בד"כ לא משקרות כי יש לך מחשב ובודקים לך אותו ארבע חמש אנשים מה קרה לכם והם גם מכסים את התחת שלהם בכל הנוגע לכל הדברים כי אם אני יקנה אוטו ואחרי יום יתפוצץ משהו שלא רשמו אותו אז אני יכול ליתבוע אותם כי לא אמרו שזה לא בסדר וכדומה

פורסם
מסכים האוטו הזה גמור!

ועוד דבר הבדיקות בד"כ לא משקרות כי יש לך מחשב ובודקים לך אותו ארבע חמש אנשים מה קרה לכם והם גם מכסים את התחת שלהם בכל הנוגע לכל הדברים כי אם אני יקנה אוטו ואחרי יום יתפוצץ משהו שלא רשמו אותו אז אני יכול ליתבוע אותם כי לא אמרו שזה לא בסדר וכדומה

אז רק בגלל זה הם מנפחים את המציאות פי 10 ולא פי 2 !!!

אל תזדעזעו מכל הדברים שהם רושמים, אני קניתי רכב לפני 4 שנים ולקחתי אותו לבדיקה ומה לא רשמו לי, כמעט הכל היה לא תקין - ועד היום הוא בסדר גמור, חוץ מדברים קטנים וטיפולים בזמן !

מסקנה : הם מנפחים דברים בשביל לכסות על התחת שלהם, תבדוק את הרכב אצל מכונאי או אפילו אצל כמה ותשווה ביניהם את חוות הדעת שלהם !!! מה אכפת לך ? בטוח שזה לא יעלה לך כמו הבדיקה או הבדיקה הבאה...

חוץ מזה, אני מכיר אותם יותר מדי טוב, כל רכב שתקח אליהם לבדיקה יצא שחור ולא תקין, בגלל מה ? בגלל כמה טיפות של שמן פה, וסימני חופש ובלאי שם...ובמיוחד אצל קומפיוטסט ראשל"צ !!!

לפני שקניתי את הוולוו 740 שלי לפני 4 שנים, לקחתי 740 אחרת לבדיקה אצלהם !!!

דבר אחד לא היה מסומן בעמודה של התקין, וכאלה שטויות הם רשמו...

בקיצור, לך לכמה מכונאים, תשווה ביניהם חוות דעת לגבי המנוע, הגיר ושאר הדברים, ואם המצב באמת עד כדי כך גרוע, אז 306 באמת יש לך בשפע של השפע ! ואם לא, אז תוריד את הבנאדם במחיר כמה שיותר, אל תתייאש, בהצלחה !

פורסם

חמוד זה גם רכב שעבר תאונה בחזית שהיה כולל קצה שילדה לפחות והרכב לא יהיה מאוזן לחלוטין לעולם וזה גם

משתקף בבלימה לקויה

הרכב שווה לפחות 35% פחות מערכו

אך בטיחות ברכב שווה חיים שכסף לא יכול ליקנות

ה מ ל צ ת י

חפש רכב אחר

פורסם

חבר'ה - לגבי צריכת השמן... אני לא יודע איך המחשב יודע שהרכב שורף שמן, אבל אצלי אמרו בבדיקה "מנוע שורף שמן" או משהו כזה והרכב לא אוכל גרם שמן!! נכון שיש רכבים שבבדיקה נאמר שיש צריכת שמן והם אכן אוכלים, אבל אצלי זה לא כך.

פורסם
לקחתי היום לבדיקה פיז'ו 306 1.4 ידנית שנת 95' עם 175,000 ק"מ

להלן תוצאות הבדיקה אשר נערכה בקומפיוטסט בראשל"צ:

*לחץ דחיסה נמוך ולא זהה, בלאי פנימי גבוהה, נזילות שמן, מנוע שורף שמן, להחליף רצועת תזמון לפי הוראות יצרן, רעש גלגלות ורצועות, סימני פתיחת מנוע, מערכת חימום לקויה מנותקת.

*חופש ונקישות במתלה.

*בולמי זעזועים קדמיים חלשים.

*פגיעה קורה אורכית קדמית עד לנקודת ריתום המתלה (סווג כליקוי בעל משמעות נמוכה).

*בלימה לקויה, דוושת בלם נמוכה, לפרק גלגלים לבדיקה.

*הפרדת מצמד לקויה (בלאי), גומיות מגן לציריות פגומות, נזילות שמן בדיפרנציאל, נזילות שמן מתיבת הילוכים, רעידות בתאוצה, חופשים במנגנוני הילוכים, שילוב הילוכים לקוי, תושבת תיבת הילוכים פגומה, רעש וחופש ממערכת הנעה.

ברור לי שאיני הולך לקבל רכב במצב חדש מכיוון שקיים בלאי טבעי עם הזמן אך רציתי לקבל חוות דעת האם זו קניה משתלמת והאם ישנם ממצאים אשר מרמזים על בעיות קרבות. בנוסף הייתי רוצה לדעת אילו מהממצאים הם אופיינים לרכבים כאלו וסדר גודל של מחיר על מנת ליישר קו לרכב.

בתודה לכל העוזרים חן.

מאיפה הרכב בארץ?

איזה צבע?

פורסם

בכל בדיקה מצויין שהמנוע אוכל שמן. כשחושבים על זה זה כמו לרשום "מנוע אוכל דלק"...חלאס עם הבבל"ת של המכוני בדיקה. הם כ"כ מפוצצים בתביעות מאנשים שבדקו אצלהם שהם כבר מזמן לא בודקים, רק לוקחים המון כסף על כלום עבודה ומתפללים שהקונה לא ישפוך מנוע בשבוע שאחרי הבדיקה...

לגבי הבדיקה הספציפית (ושוב, זה שאלו הן התוצאות לא אומר שהן נכונות) נראה די תקין לרכב בגיל ובק"מ הזה...קח בחשבון החלפת תושבות מנוע וגיר כי הן כנראה מקוריות, מחזירי שמן ואטמים שדולפים ושאר טיפולים שכנראה דילגו עליהם, לתשומת ליבך שזה מסתכם בסכום רציני של כסף.

כמו כן, הרכב עבר תאונה. מעבר להורדה מתבקשת במחיר, כדאי גם לתת לפחח טוב לבחון את איכות התיקון (אם בוצעה מתיחה\יישור וכו' של השילדה).

בסופו של דבר זה הכל עניין של כסף, אם הבנאדם יורד במחיר בהתאם לליקויים - לך על זה.

בהצלחה.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

• תוכן חדש...