Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אתה מתכוון לזה שאתה רוצה לבדוק כמה כוחות סוס יש לרכב כרגע אחרי שהוא כבר מ"ס שנים על הכביש - דעה לך שהשינוי אינו דרסטי וקטן מאוד .

אם אתה רוצה לבדוק כמה כוחות סוס יש לרכב משופר אתה צריך לנסח את שאלתך טוב יותר

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

אני מדבר על כוחות סוס לא אחרי כמה שנים אלא אחרי 20 שנה

איפה אני יכול לבדוק כמה כוחות סוס יש לאוטו ברגע נתון?

בתודה מראש!!!

פורסם

ניתן להעלות את האוטו על דינמומטר ולבדוק מה המומנט שמגיע אל הגלגלים. עושים את זה במכון קומפיוטסט ליד אצטדיון נוקיה ביד אליהו תל אביב.

הבעיה- את כוחות הסוס צריך לחשב עפ"י נוסחה שלוקחת בחשבון גם הפסדי העברה מהמנוע אל הגלגלים, תנאים סביבתיים וכד'. המדובר בתוספת שבין 15-30 אחוזים. נוסחה זו נקבעת גם עפ"י ניסוי וטעייה והיא ייחודית לגבי כל דגם ודגם. לקומפיוטסט אין את הנוסחאות המקשרות לכל הדגמים ומנסיון אישי עימם, מה שיש להם הוא מידע לגבי דגמים די מיושנים. הטכנאי שם מחפש בקובץ משהו "שנראה לו דומה" ומפעיל את התוצאות על פיו. מעשית - זה חרטא בריבוע! לגבי מנועי טורבו, למשל, חייבים להציב מאווררים בעוצמה זהה לנסיעה במהירות גבוהה. 2 וינטלטורים ביתיים שמוצבים לפני המנוע זה קדחת!

אפשרות אחרת- במנועים עם מחשב ניהול מנוע משנתונים מתקדמים ניתן לחבר מחשב, כגון VAG COM ואז תוך כדי נסיעה ניתן לקבל גראף מומנט. זה לא מומנט מדוד אלא מומנט מחושב ע"י מחשב ניהול המנוע על סמך פרמטרים שונים במפה שלו, אבל זה די קרוב.

אפשרות אחרונה- לקנות אקסלומטר ולקבל נתוני מומנט המתבססים על חישובי תאוצה. גם כאן החישוב די קרוב. גם מדידות זמנים של 0-400 מ' והצבתן בנוסחאות מתאימות יכולה לתת שיעור די מדוייק של כוח המנוע.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם
לגבי מנועי טורבו, למשל, חייבים להציב מאווררים בעוצמה זהה לנסיעה במהירות גבוהה. 2 וינטלטורים ביתיים שמוצבים לפני המנוע זה קדחת!
זה נכון לכל מנוע שהוא ולא רק למנועי טורבו, בדיוק מאותה הסיבה שיש הבדל בין הרצה עם מכסה מנוע סגור למכסה מנוע פתוח.

מוטי

פורסם

אתה צודק מוטי, כמובן. אתה צריך לראות איך הם מציבים 2 מאווררים ביתיים של סטאר מול המכוניות עם מכסה מנוע סגור.

אני הבאתי לבדיקה סיאט איביזה טורבו ספורט ידני עם מנוע 20VT עם 156 כ"ס לבלימה ו- 21.3 קג"מ. הם לא מצאו את הדגם והמנוע ברשימות, אז הכניסו את הנוסחה של סיאט קורדובה אוטומטית 180 כ"ס. למה? כי זה היה הכי קרוב להם... :wink:

לקונה הם כמובן לא סיפרו דבר. ראיתי מהצד את המופיע על הצג של "הטכנאי". הקונה קיבל חוברת צבעונית מהודרת עם גראפים מדהימים והוכחה בכתב בשתי חתימות וחותמת שיש לו מנוע עם 170 כ"ס ו- 21.7 קג"מ, למיטב זכרוני. וכל זה- בלי כל שיפורים- סטנדרט!

שאלתי את הטמבל איך זה יכול להיות וקיבלתי תשובה ישראלית טיפוסית- "הם משקרים... המנועים שלהם יותר חזקים ממה שהם מספרים"

דרך אגב, בחוברת צויין שהגיר האוטומטי לא תקין. היו לו זמני החלפה ארוכים מדי... :? את זה הוא היה מוכן למחוק כי "זאת טעות"... :-P

הקונה היה מבסוט מכל העניין. אח"כ שמעתי שנהנה להתפאר במנוע "המשופר טבעי" שלו.

עוד 2 פנינים מהבדיקה- רשמו שם "לכוון קלאץ', מחבר נמוך" (משאבות הידראוליות... חיבור נמוך מעיד על דיסק עבה...) וגם - "לכוון שסתומים" (מרימים הידראוליים...)

זאת הרמה שאנו מתמודדים איתה, חביבי. חבל"ז שו"ש.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

הבחור שלקח את ה 205 שלי לפני חודש ,העלה אותה על דינמומטר בבדיקה.

הורדנו אותו ישר משם האוטו עוד שניה היה שובק.

זה לא בדיקה שמזיקה לרכב?? ולמה לעזאזל בודקים כוח סוס ל205 ענתיקה כמו שלי?

זה משהו שמקובל לעשות?

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

• תוכן חדש...