ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,558 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם! ניסיתי להשתמש באופציית החיפוש אבל זה לא ממש עבד לי... אני ישמח אם תוכלו להמליץ לי על רכב ב15K לידידה שרק קיבלה רשיון. מעוניינת אמינות, שנתתון מתקדם, עלויות לא גבוהות, יכול להיות גם ידני, ויחסית נוח. היא העלתה עד עכשיו רק את הפונטו. האם יש את אלטרנטיבות?
הודעה אחרונה מאת תומR, -
- 2 תגובות
- 989 צפיות
איך האוטו הזה? מה הייתם אומרים עליו מבחינת אמינות? חיסכון? אוטומט / ידני ? מה עדיף... ואיזה שנים יש תאוטו הזה. נ.ב אני לא מתכוון לדגמים עם הפנים המתרוממים תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Golf-VR-6, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לפורום. מבקש ייעוץ לגבי מכון בדיקה באיזור פתח תקווה. הרכב סוזוקי בלנו 99 יד ראשונה 108000 ק"מ. על מה לשים לב ,האם כדאי ללכת למוסכניק שלי או ישר למכון בדיקה. תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם. אני נשוי + ילד. אני נוסע בערך 30-000 ק"מ בשנה . בבעלותי כרגע ניסן אלמרה שנת 97- אחלה אוטו אבל גומר אותי בדלק. חשבתי לעבור לדיזל -- חשבתי על מה אופציות ואולי תוכלו לעזור לי פה . האופציה הכי רצינית שחשבתי היא רנו קנגו- קיבלתי הצעה לרכב שנת 99 יד שניה -הבעלים אומר שהיא במצב מצוין עם 170-000 ק"מ. מה דעתכם? אני צריך אוטו חסכוני עם בגז' אשמח לשמוע עצות תודה מראש
הודעה אחרונה מאת rgunv, -
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רציתי לשאול את הגולשים הנכבדים לאיזה דברים יש לשים לב כשבודקים פיאט טמפרה לפני רכישה? באיזה חלקים או מערכות נמצאות תקלות שכיחות? מה סימנם של תקלות ברכב זה? בתודה מראש...
הודעה אחרונה מאת papa, -
- 0 תגובות
- 728 צפיות
מעונין לדעת במיצובישי קולט גיר רגיל אם יש הבדלים כלשהם בין השנתונים 94-96 (אמינות ,מנוע...) או שזה אותו אוטו בדיוק
הודעה אחרונה מאת liron_matzov, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכל העוזרים. חבר שלי מעוניין ברכב 4X4 עם שבעה מקומות ישיבה, מנוע דיזל, שנת 2000 ומעלה בתקציב עד מאה אלף ש"ח. אשמח לשמוע את המלצותיכם.
הודעה אחרונה מאת meirmeir, -
- 6 תגובות
- 857 צפיות
כמה הייתם משקיעים פיאט אונו שנת92 יד רביעית מי שקונה ביטוחל3 חודש עברה 160 אלף ק"מ וצריך לסדר קלאץ שזה 800 שקל בערך וטסט 500 בערך כמה האוטו הזה שווה? *ועזבו שזה גורוטאהה אבל מי שמבין פחות או יותרויכול לעזור לי אז בבקשה....תודה רבה לעוזרים....!!
הודעה אחרונה מאת baraktb, -
- 6 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
היום לקחתי סוזוקי בלנו שנת 96 לבדיקה, הבדיקה היתה פחות או יותר בסדר למעט השילדה. הבוחן אמר שהרכב נפגע בצידו הקידמי השמאלי בתאונה וכתוצאה מכך נפגעו הקורות אורך ורוחב של הרכב. הבוחן הגדיר את הפגיעה כקלה ודירג אותה כבעלת משמעות נמוכה(מתוך3 דרגות חומרה). כמובן שהמוכר טען שלא ידע שהשילדה נפגה בתאונה "הקלה" שהרכב היה מעורב בה והחזיר לי את עלות הבדיקה. לאור התוצאות הטובות האחרות של הרכב בבדיקה אני עדיין לא פוסל את רכישתו, בכמה אחוזים לדעתכם יש להוריד על הפגיעה הנ"ל?
הודעה אחרונה מאת ybe, -
306 VS גולף
מאת D.G- 0 תגובות
- 670 צפיות
פיגו 306 שנת 2000 מנוע 1600 ידני מול פולקסווגן גולף שנת 2000 מנוע 1600 ידני. שלום אני רוצה לדעת מה היתרונות של כל אחת מהמכוניות הבאות, ומי עדיפה מבחינת נוחות נהיגה,ביצועים,יציבות,הנאה,ועלויות אחזקה. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת D.G, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מי עדיפה מבחינה כללית שתייהן 1600 סמק שתייהן יהיו 2006 אוטומטיות ברמת האיבזור המינימלית מליסינג... מי הייתם בוחרים ולמה?!?! תודה
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
- 1 תגובות
- 879 צפיות
שלום לכולם באפשרותי לבחור מהעבודה אחד מהרכבים הבאים: מאזדה 3 , פורד פוקוס, או טויוטה קורולה מה ממולץ לי לקחת כאשר מתחשבים ב: דבר ראשון והחשוב מכל בטיחות הנוסעים (יש תינוק) נוחות נסיעה באגז גדול וכל השאר אודה לתשובה מפורטת במיוחד מאנשים עם נסיון ברכבים אלו
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב כולם יש לי תקציב של 30K גג ואני מעוניין באחד הדגמים של סיויק האצ'בק(כמובן הישן..92-95) מחפש ידני לא אוטומט ואני לא נהג מופרע...אבל..לפעמים מתחשק לי לעשות חרקות קצת אז חבר'ה אני מבקש שתמליצו לי על דגם מסויים של האצ'בק ועל הדרך תגידו מה דעתכם על האוטו... (הרכב יהיה רכב ראשון..) תודה רבה רבה !
הודעה אחרונה מאת NIKIG, -
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום רב, היום בבוקר הייתי עם אבא שלי בבדיקת הרכב המיועד מאזדה 323 שנת 2003. האוטו הגיע מחברת ליסיניג AVIS עם 80,000 ק"מ , זה סביר יחסית לליסיניג. אני ירשום כאן את התוצאות תגידו לי את דעתכם לגביי האוטו,כנראה שבעשה 3 נלך לקנות: 1. רעש מערכת תזמון ושסתומים, להחליף רצועת תיזמון לפי הוראות היצרן,מעיכות במיכל הדלק (המעיכות נוצרו בגלל פגיעה של המדרכות (אוטו נמוך יחסית),לא מעיכות רציניות. 2. בלומי זעזועים קדמיים לא זהים. - לפי הבוחן שבדק את הרכב, הוא אמר שבגלל שלמאזדה יש בעיות של בריחת שמן מהבולמים אז בחברת ליסינג שהאוטו היה החליפו בולם אחד, כלומר יש אחד מקורי של מאדה והשני של חברה אחרת, אז אין התאמה בין החברות. 3. תיקון בגוף מימין ומשמאל,תיקונים בסף,לחיצות פ…
הודעה אחרונה מאת גל1, -
B4,C5,Mondeo 1 2
מאת aorgn-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני אמור לקבל רכב מהעבודה הנתונים הם אלו: 300 ק"מ ליום שלושה ילדים אני גבוה כך שמזדה 6 לדוגמא מאד לא נוחה לי האם יש אופציות טובות יותר ? תודה
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- 1 תגובות
- 845 צפיות
התבלבלתי בפורום העברתי את זה לטכני סליחה.
הודעה אחרונה מאת מקלארן F1, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
מחפש רכב מודל 2001/2002, מתלבט בין אלנטרה/אקסנט או פוקוס. הרכב מיועד לאמא שלי, חשובה עלויות האחזקה והנוחות/העדר סרבול אגב, ישנן שמועות שבשנתון מסויים של הפוקוס ישננן בעיות. אשמח לקבל תגובות תודה
הודעה אחרונה מאת blablabla, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 984 צפיות
שלום, רציתי לשאול שתי שאלות: 1. האם אחזקה,טיפולים,דלק,הוצאות,מוסך וכו' של יונדאי בכללי יקרים?, ונלך על דגם ספציפי גם כמו הסונטה (יונדאי), הסונטה האחזקה,טיפולים,דלק,הוצאות,מוסך וכו' יקרים אצלה? 2. טיוטה קורולה אחרי שנת 2002 זאת אומרת הדגמים היותר חדשים שבפנים פחות צפוף, זה נחשב לאוטו אמין? אחזקה,טיפולים,דלק,הוצאות,מוסך וכו' זולים אצלה?, בהשוואה לטיוטה קורולה או מאזדה לאנטיס 323 שנת 2003-2004 מה יותר כדי לקחת?, טיוטה קורולה או מאזדה? תודה, ושבוע טוב!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
מחפש רכב עד 18 אלף 1 2
מאת שאדי- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום חברים,למזלי הרב אבא "הסכים" לקנות לי רכב פרטי ,אבל התקציב שלי לא מעודד כל כך סה"כ:18000 ש"ח,אהיה שמח אם אקבל את עזרתכם בקשר לבחירת אוטו קטן וספורטיבי שנותן חוויה,אבל באמת חווית נהיגה טובה. (פיג"ו 106???! סיויק ה"אצבק???רנו RSI. ....) חוץ מזה אני מודה למנהלי הפורום ולחברים על העבודה הנמרצת באתר....
הודעה אחרונה מאת RedR, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב.... אני מעונין לרכוש את האלפא gtv שנת 98 מנוע 2000.. http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?ModelID=6&SubModelID=36 ויש לי כמה שאלות ליפני הקניה... האם קשה לתחזק רכב כזה..? מה עלויות הביטוח שלו..(אם למישהו יש מושג..) מהי צריכת הדלק שלו.... לגבי טיפולים..המחירים בשמים..? ולגבי חלקים ...קשה למיצוא חלקים לרכב כזה..? אני יודע שקשה לתת תשובות לכל השאלות האלה ...אז אפילו אם יש לכם תשובה על שאלה אחת אני ישמח..וגם אם תתנו את הדעה שלכם באופן כללי על הרכב אני ישמח .. תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום הנכבדים, היבוא הרגיל של פורד פיאסטה ע"י היצרן הופסק מטעמים לא מובנים, שהרי מדובר ברכב מצויין בכל ההיבטים, עם מוניטין של שנים. ברצוני לייבא באופן אישי פורד פיאסטה אוטומטית מחו"ל. אין לי שמץ של מושג מהו התהליך של יבוא מסוג זה. למי פונים ? ממי צריך לקבל אישורים ? וכו'. כל פיסת מידע / טיפ יתקבלו בברכה. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
כמו שרשום בכותרת אני זקוק לעזרה ולעצות בקשר לרכב הריאשון שלי. הסיפור הוא כזה, אבא שלי בזמנו קנה 325 קבריולט שנת 88 לבנה מהחברה. הוא נהג עליה שנה פחות או יותר ומאז הייתה מאוחסנת, עד לפני חודשיים כאשר גנבו אותה בני עוולה. לאחר שהחזרנו אותה אלינו והוספנו מה שלקחו מהאוטו נישארתי עם הדילמה הבאה. האוטו כרגע במצב חדש מבחינה מכנית ומבחינה חיצונים הוא גם ניראה מצויין בלי מכות בלי שריטות, מה שכן הצבע עם השנים קצת דהה ולכן אני רוצה לבצע צביעה כללית לאוטו וגם להוסיף לו ג'אנטים יפים שיתאימו לו. יש לציין שהגג הוחלף והוא גם במצב יפה. http://www.edmunds.com/media/generations/bmw.3series/88.bmw.325ic.500.jpg תמונה להמחשה. אבא שלי הציע לי את האוטו הזה לאוטו ריאשון, א…
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אגב הרכב עבר 136K והוא יד 3 (כולן פרטיות) האם יש דברים מסוימים שאני צריך לשים לב אליהם... כמה אמין האוטו.... האם הגיר האוטומטי אמין או נוטה לעשות בעיות.... מה המחלות שלו.... וכמובן אם יש דברים טובים אשמח מאוד לשמוע... בתודה מראש לכל המגיבים איציק א נ.ב אם אפשר "לנצל" אותכם לעוד חוות דעת אני מאוד אשמח... קורדובה SX דלתות 2 יד שניה שנת 98 60K (מתחייב בבדיקה) ידני אותם שאלות כנ"ל
הודעה אחרונה מאת Blue_F, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכל גולשי הפורום צריך עזרה בבקשה רכב למשפחה שיהיה לו מראה ספורטיוי ומנוע לא גדול מקסימום 1.5-1.6 עד 45k מומלץ אוטומט אבל לא מחייב חשבתי על הונדה סיויק 96-99..אבל נכון שהביטוח להונדה עולה יקר מאוד? בסביבות ה-8-9K ? וגם אפשרות הונדה סיויק האצ'בק מודל 98 בערך ואולי על איזה קולט מהשנים 97-98 אבל הרוב קרועות למה כל נער ילד מתלהב בן 18 קרע לה ת'מנוע אבל גם זה אפשרות מה אתה אומרים? תודה רבה שיהיה לכם שבת שלום
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הבנתי שיש כמה דגמים לסיאט ליאון SIGNO , STELLA , CUPRA T , S , SE מישהו יכול לומר לי מי הדגמים הנ"ל הוא הטוב יותר מבחינה ביצועים (אני מחפש את הסיאט ליאון 1.8VT 2002 180 כוחות סוס) מי מהם הוא אחלה מבחינת נהיגה שהיא כמו שיט מהיר , ולא סוחב כמו עגלת 1600 סמ"ק גובה GROUND CLEARENECE של האוטו(אני שונא פסי האטה ואין כמו יפניות להוכיח עד כמה) והאם הוא כולל (סאנרופ,מזגן - (הבנתי שלא בכולם יש) , צ'ינג'ר , מערכת סטיראו מקורית וכיסאות מעור (זה אני יודע שאני יכול להוסיף לבד ) .
הודעה אחרונה מאת IC350, -
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני חדש פה אז קודם כל שלום. אני מחפש כבר די הרבה זמן ניסאן אלמרה, והיום מצאתי אחת עם תנאי פתיחה טובים. הבעיה התחילה עם המוכר. בטלפון הוא אמר לי שהרכב יד 2 במשפחה, שתי הידיים פרטיות, יד 1 של דוד שלו וכעת שלו. שאלתי אם הרכב רשום כרגע על שמו והוא אמר לי שכן. כאשר נפגשתי איתו וביקשתי את רישיון הרכב, ראיתי שהרכב לא רשום על שמו, הוא טוען שזאת אמא שלו. ביקשתי ממנו ת.ז שלה והוא אמר שהיא לא באזור המרכז לרגל חופשה עד מוצ"ש. הוא אמר שיתקשר אלי ברגע שהיא תהיה במרכז, ויהיה לו את הת.ז. שלה. הביטוח היה רשום על שמו,והוא מוכר את הרכב בגלל שהוא מקבל רכב מהעבודה. בנוסף הרכב נמצא אצלו רק 3 חודשים. אני יודע שאולי אני סתם פרנואיד, ולמרות שהאדם נראה אמין, אני מתאר לעצמ…
הודעה אחרונה מאת אליאור, -
- 5 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
חבר'ה, מישהו יודע על אמינות האוטו הזה (רובר 214) ? מנוע 1400 סמ"ק, ידני. איך האוטו הזה מבחינת אמינות והמצב המכני והאם הוא ידוע במחלות כלשהן? מה לגבי צריכת דלק ? שמעתי ממישהו שהאוטו עושה 1:15 . מה שמענין אותי לשמוע על האוטו הזה הוא אמינות הרכב מבחינה מכנית וכמובן מחיר החלקים שלו כי כמו שהבנתי אין חלקים תחליפיים עבורו ורק ניתן לטפל בו בחברה. אשמח לשמוע מכם כל הערה / תגובה / חוות דעת .
הודעה אחרונה מאת TAHAR, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
טוב אז יש כמה מכוניות... אני ארשום את הדגמים וליד כל אחת מה דעתי עליה תנו את דעתכם... אגב כולן שנת 2006 כולן אותו הכסף וכולן ברמת איבזורבסיסית כלומר 2 ח"ח בלי מרימים כנראה מזגן אנלוגי בלי בקרה וכל הדברים האלה.. הרכבים... פורד פוקוס -- היה לנו לפני 5 שנים כזו חדשה מלינס אהבנו מאוד .. יונדאי אלנטרה -- נראה אוטו בלאי כזה ופלסטיקי למדי.. ניסאן אלמרה (למרות שהיא 1800 -- כנראה אומר משהו אם היא בקטגוריה של 1.6 סוזוקי ליאנה -- חלשה מכוערת וכנראה גם ככה מתנהגת.. טויוטה קורולה -- יש לנו 2003 עכשיו פרטית וההורים לא ממש מרוצים מהישיבה באוטו .. גם אני לא אהבתי.. מזדה 3 -- אומרים כיסאות לא נוחים אני לא נסעתי ארוכה איתה אבל היא הייתה דיי נחמדה למרות שמרגישה קצת …
הודעה אחרונה מאת R.L, -
-
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
חברה אני מחפש רכב עד 20 אלף שקל, רכב שניתן להשקיע בו, כלומר רכב שנועד להפוך לרכב אטמוספרי... את הרכב אני מעוניין לשפר בצורה ניכרת מאוד... אז למי שיש הצעות לרכב הכי אמין במחיר הזה שניתן לטפל בו בדרך שלי אשמח להצעות..
הודעה אחרונה מאת V8_וחצי, -
-
- 4 תגובות
- 949 צפיות
האם יש הבדלים משמעותיים בין הדגם הנ"ל לדגם S75 שמתי לב שהמחירונים שלהם שונים בהרבה אני רוצה למצוא לי איזה אוטו שיהיה מהנה בנהיגה ושמתי עין ביינתיים רק על הפונטו יש לכם אולי עוד הצעות? שיהיה 5 דלתות ומהנה לנהיגה גיר רגיל כמובן תקציב עד 15K רצוי פחות
הודעה אחרונה מאת Philip R,
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 800 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- IsraCar
- Aviady001
- T_A
- לומד לתקן
- RBRB
- יש לי סילברדו
- Stangg
- RK
- FROGIE
- nechmya
- שימי 85
- DRcarLEd