Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

היום בבוקר הייתי עם אבא שלי בבדיקת הרכב המיועד מאזדה 323 שנת 2003.

האוטו הגיע מחברת ליסיניג AVIS עם 80,000 ק"מ , זה סביר יחסית לליסיניג.

אני ירשום כאן את התוצאות תגידו לי את דעתכם לגביי האוטו,כנראה שבעשה 3 נלך לקנות:

1. רעש מערכת תזמון ושסתומים, להחליף רצועת תיזמון לפי הוראות היצרן,מעיכות במיכל הדלק (המעיכות נוצרו בגלל פגיעה של המדרכות (אוטו נמוך יחסית),לא מעיכות רציניות.

2. בלומי זעזועים קדמיים לא זהים. - לפי הבוחן שבדק את הרכב, הוא אמר שבגלל שלמאזדה יש בעיות של בריחת שמן מהבולמים אז בחברת ליסינג שהאוטו היה החליפו בולם אחד, כלומר יש אחד מקורי של מאדה והשני של חברה אחרת, אז אין התאמה בין החברות.

3. תיקון בגוף מימין ומשמאל,תיקונים בסף,לחיצות פח,תיקוני פח וצבע קטנים,פגמים בצבע (שריטות קטנות ומעט!),פגושים פגומים,מעיכות בקורות תחתית. - שוב לפי הבוחן כל הבעיות האלה נוצרו בגלל פגיעת מדרכה ברכב, כיוון שהרכב דיי נמוך, הוא ציין אבל שאלו ליקויים לא בעלי משמעות.

4. לפרק גלגלים לבדיקה.

5. צמיגים אחוריים לא זהים - שוב אחד של מאזדה השני החולף לחברה אחרת.

6. תאריך מצבר 9/05.

7. נקישה בהחלפת הילוכים. - לפי הבוחן הבעיה ידוע ברוב המאזדות כלומר לא בעיה באוטו הזה ספציפי.

וזהו זה כל מה שהוא רשם לנו על הרכב, סה"כ מבחינת העין שמסתכלים על הרכב, הוא שמור, אין שריטות נראות לעין, כלומר ממש קטנות וכמעט ואין בכלל, פגושים לא ראיתי עליהם יותר מידי בעיות.

הדבר היחיד שמטריד אותי זה הבולם של זהה אחד לשני, זה מה שמפחיד אותי.

האוטו עדיין באחריות החברה (מאזדה).

הובחן אמר שהאוטו בסדר ואפשר לקנות.

השאלה שלי האם זה באמת בסדר, כדי לקחת אותו?, ועוד משהו, האוטו עדיין באחריות החברה, יש דבר כזה שאני ילך למוסך של מאזדה לחברה עצמה, ויבקש לשים לי בולם חדש מקורי? ולהחליף שסתומים וכל מה שצריך? או שזה רק במקרה של תקלה?

תודה רבה רבה על העזרה.

פורסם

זוג בולמים להחליף זה לא יותר מ 1200 שקל למיטב זכרוני, ולדעתי אפילו פחות - בדוק זאת במוסך.

הרכב נשמע בסדר גמור לשנתון ולק"מ שלו, האם המעיכות בתחתית הרכב זו פגיעה בשלדה? האם צויין כך בטופס? אם כן הייתי מתרחק, בנוסף הייתי בודק ב 7 עיניים את המעיכות בטנק הדלק כדי שלא יהיה מצב שנוצר שם קרע קטן שעם הזמן יגדל.. , כיון שסתומים וטיפול גדול יעשו את הרכב מאושר מאוד :) וגם אותך. (תחליף טיימינג ומשאבת מים על הדרך - שקט נפשי להרבה זמן)

בהצלחה.

פורסם

נראה שהרכב טופל בצורה "חאפרית " - הוחלף בולם זעזועים אחד בלבד ולא זוג , כנ"ל הוחלף רק צמיג אחד.

תיגש למוסך מורשה עם המוכר ותוציא ספר טיפולים של הרכב מהמחשב ותראה איך הרכב טופל , אים בכלל טופל במוסך מורשה .

אני בשנתון הזה ובמיוחד מליסיניג הייתי קונה רכב רק שאני יודע את עבר הטיפולים שלו במורשה ,לפחות אני יודע שטופל טוב ולא טובל רק במקרה שבר.

פורסם

לא המעיכות הן לא בשילדה, השילדה נקייה. המעיכות הן מעיכות ממש קלות ואפילו לא מורגשות כיוון שזה יותר שיפשוף עם המדרכה, לגביי המעיכות בטנק דלק, גם הן מעיכות קלות מהמדרכה ככה שלא נוצר שם שקע או משהו כזה שיכול להוות סיכון של קרע או חריץ.

כל הדברים שאני רוצה או צריך להלחליף באוטו כמו רצועת טיימינג ומשאבת מים, אני יכול בחברה? כי לאוטו יש עדיין אחריות. או שהחברה מחליפה לי רק אם זה תקלה, ולא סתם בלאי?

פורסם

כל הדברים שאני רוצה או צריך להלחליף באוטו כמו רצועת טיימינג ומשאבת מים, אני יכול בחברה? כי לאוטו יש עדיין אחריות. או שהחברה מחליפה לי רק אם זה תקלה, ולא סתם בלאי?

רצועת טיימניג ומשאבה והטיפול עצמו נעשים כמובן על חשבונך בלי שום קשר לאחריות.

כמובן שאם תהיה תקלה באחד מהדברים הנ"ל כמו רצועה שנקרעה או משאבה ששבקה אז התיקון אמור ליהיות על החברה.

בהצלחה בקניה! ודרך אגב איפה בדקת את הרכב?

פורסם

סך הכול סביר...

אבל תוריד במחיר על כל דבר שנמצא לקוי...

הדבר המשמעותי ביותר הוא נקישה בהחלפת הילוכים, נכון זו בעייה נפוצה במזדה, גם לי היה באחת הבדיקות דבר דומה עם 121 אבל אל תשכח שהדבר יכול גם ליהות דבר רציני שיעלה לך המון כסף בתיקון הגיר.

המלצה אישית לך על ידני עם אתה מדבר על F אז אוטומט( רק בגלל שהוא פחות "קרוע,חרוש..."

בהצלחה לך וגם לי אני עדיין בחיפושים.

נ.ב.

הדבר החשוב ביותר הוא סבלנות, בסופו של דבר יהיה טוב השאלה מתי....

front :kicker ks65.2 HU:jvc 810

woofer:soundstream r12sq 600rms

amp:hifonics titan 4ch, mono: solidaudio f10d

פורסם
נראה שהרכב טופל בצורה "חאפרית " - הוחלף בולם זעזועים אחד בלבד ולא זוג (מה הקשר לחאפריות ? מה לעשות, מכלולים עולים כסף ולא תמיד יש את הכסף להשקיע. עדיין יש קשר לחאפריות ?) , כנ"ל הוחלף רק צמיג אחד.

תיגש למוסך מורשה עם המוכר ותוציא ספר טיפולים של הרכב מהמחשב ותראה איך הרכב טופל , אים בכלל טופל במוסך מורשה .

אני בשנתון הזה ובמיוחד מליסיניג הייתי קונה רכב רק שאני יודע את עבר הטיפולים שלו במורשה ,לפחות אני יודע שטופל טוב ולא טובל רק במקרה שבר.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
שלום רב,

היום בבוקר הייתי עם אבא שלי בבדיקת הרכב המיועד מאזדה 323 שנת 2003.

האוטו הגיע מחברת ליסיניג AVIS עם 80,000 ק"מ , זה סביר יחסית לליסיניג.

אני ירשום כאן את התוצאות תגידו לי את דעתכם לגביי האוטו,כנראה שבעשה 3 נלך לקנות:

1. רעש מערכת תזמון ושסתומים (הם תמיד רושמים רעש ממערכת תזמון שסתומים. גם לי רשמו בעבר ומסתבר בכלל שיש לי סולנואיד שבכלל לא קשור לשסתומים והוא דופק ב-1500 סל"ד), להחליף רצועת תיזמון לפי הוראות היצרן,מעיכות במיכל הדלק (המעיכות נוצרו בגלל פגיעה של המדרכות (אוטו נמוך יחסית),לא מעיכות רציניות. (המעיכות הן בעייתיות במקרה של פגיעה במצוף או במשאבה).

2. בלומי זעזועים קדמיים לא זהים. - לפי הבוחן שבדק את הרכב, הוא אמר שבגלל שלמאזדה יש בעיות של בריחת שמן מהבולמים אז בחברת ליסינג שהאוטו היה החליפו בולם אחד, כלומר יש אחד מקורי של מאדה והשני של חברה אחרת, אז אין התאמה בין החברות. (עלות של 500 + - לבולם מקורי תסיר דאגה מהלב).

3. תיקון בגוף מימין ומשמאל,תיקונים בסף,לחיצות פח,תיקוני פח וצבע קטנים,פגמים בצבע (שריטות קטנות ומעט!),פגושים פגומים,מעיכות בקורות תחתית. (אז יש פגיעת שילדה ? ) - שוב לפי הבוחן כל הבעיות האלה נוצרו בגלל פגיעת מדרכה ברכב, כיוון שהרכב דיי נמוך, הוא ציין אבל שאלו ליקויים לא בעלי משמעות.

4. לפרק גלגלים לבדיקה.

5. צמיגים אחוריים לא זהים - שוב אחד של מאזדה השני החולף לחברה אחרת. (למה הוחלף צמיג ? כנראה ממכה מסויימת ?)

6. תאריך מצבר 9/05.

7. נקישה בהחלפת הילוכים. - לפי הבוחן הבעיה ידוע ברוב המאזדות כלומר לא בעיה באוטו הזה ספציפי.

וזהו זה כל מה שהוא רשם לנו על הרכב, סה"כ מבחינת העין שמסתכלים על הרכב, הוא שמור, אין שריטות נראות לעין, כלומר ממש קטנות וכמעט ואין בכלל, פגושים לא ראיתי עליהם יותר מידי בעיות.

הדבר היחיד שמטריד אותי זה הבולם של זהה אחד לשני, זה מה שמפחיד אותי.

האוטו עדיין באחריות החברה (מאזדה).

הובחן אמר שהאוטו בסדר ואפשר לקנות.

השאלה שלי האם זה באמת בסדר, כדי לקחת אותו?, ועוד משהו, האוטו עדיין באחריות החברה, יש דבר כזה שאני ילך למוסך של מאזדה לחברה עצמה, ויבקש לשים לי בולם חדש מקורי? ולהחליף שסתומים וכל מה שצריך? או שזה רק במקרה של תקלה?

תודה רבה רבה על העזרה.

אני אישית לא הייתי לוקח שנת 2003 עם 88000 ק"מ. יותר מידי ק"מ אפילו לליסינג.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

שמוליק האוטו עם 80,000 ק"מ. איפה ראית 88,000?

ועשיתי את הבדיקה במכון בראשון בקומפיטסט.

מישהו שאני מכיר שם עשה את הבדיקה, ככה שהוא היה גלוי ואמר תוצאות אמת. כי אתה יודע ברוב המקרים אי אפשר לדעת.

ודרך אגב לקחנו כבר ת'רכב, היום הראשון היה נחמד מאוד לנסוע עליו. אנחנו מתכוונים לקחת את האוטו בימים הקרובים לבדיקה במוסך מאזדה, כלומר לחברה, שיגידו את דעתם בנושא הגיר ונושא הבלם שזה הכי מטריד. למרות שהתייעצנו עם חבר של אבא שלי שהוא מוסכניק, הוא אמר שהנקישה ידועה במאזדה ואין מה לפחד כל כך, ולגבי הבולם הוא פשוט החולף לחברה אחרת ,זה לא שהוא הרוס או משהו, פשוט במקום להחליף את כולם ולקנות בולם של מאזדה שיקר יותר, קנו של חברה אחרת. זה הכל.

פורסם

שמוליק

אני ממליץ לא לקנות רכבים מאנשים שחוסכים גם אים מחוסר תקציב בחלפים, במיוחד שזו חברת ליסינג ויכול להיות שזה מגמתי, לכן המלצתי לקונה לבדוק את הספר הטיפולים במחשב שבמוסך מורשה ולדעת בדיוק איזה טיפולים הרכב עבר ומתי , למרות שנראה לי שהרכב בכלל לא טופל במורשה. (שם לא נראה לי שמחליפים בולם אחד).

נ.ב

הק"מ לא ממש חשוב ולא משנה אים זה 60000 או 100000 כי הרכב מאוד אמין מה שחשוב שטופל כראוי והטיפולים שלו מתועדים.

• תוכן חדש...